Polsko – Švýcarsko 1:6 (kon.) | Slovensko – Velká Británie 14:0 (kon.) | Kanada West – USA Blue 7:0 (kon.)
USA Red – Kanada East 2:0 (kon.) | Švýcarsko – Česko U16 0:9 (kon.) | Velká Británie – Česko U15 0:12 (kon.)
Polsko – USA Blue 1:5 (kon.)
konec
Slovensko
14:0 (4:0, 6:0, 4:0)
Velká Británie
Čtvrtek 28.06.2018, 11:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Boys U16 • Skupina A
     
    Slováci ve svém prvním utkání na Světovém poháru ukázali parádní technické dovednosti, které se naplno ukázaly ve všech zápasových situacích. Britové sice na začátku působili sympatickým dojmem, jenomže postupně času už upadli do letargie a psychické deky po přibývajících slovenských brankách, jejíchž počet se nakonec ustálil na cifře čtrnáct. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, přeji hezký zbytek dne. (12:40:38)
     
    Střely na branku celkem: Slovensko – 55, Velká Británie – 18
     
    Nejlepší hráči utkání: Roman Faith (Slovensko) – Aidan Fox (Velká Británie)
     
    Konec zápasu.
     
    44:55
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ofenzivní smršť! Po fantastické ťukané na jeden dotyk se pár sekund před koncem zápasu ještě dostává ke střelbě ROMAN FAITH, který propálil místečko pod Wakefieldem. Asistence: Lukáš Vaculík.
     
    43:32
    Brankář Jack Wakefield (GBR) je za vyhození míčku mimo hřiště vyloučen za zdržování hry, trest za něj odpyká Jamie Wilson.
     
    43:03
    Britové dostávají na takřka pětadvacet sekund možnost dvojnásobné přesilovky, za sekání je tentokrát vyloučen Andrej Schwarz (SVK).
     
    42:27
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci přidávají už třináctou branku! Po zaváhání brankáře Wakefielda se může poprvé v utkání radovat také MAROŠ MEŠÁR, který britského brankáře nachytal při lehkém podcenění situace. Asistence: Alex Novota.
     
    42:11
    Cox se po nahození svých spoluhráčů prodral do zakončení, avšak Ďuriš se dokázal dostat s betonem ke vzdálenější tyči. Británie nebyla daleko o vstřelení branky!
     
    41:23
    Slovenský mančaft se v této chvíli provinil dalším faulem, po až přílišně agresivním napadání se dostal do perimetru sudích Andrej Sakeľ (SVK), který tak míří za sekání na trestnou lavici. Britové budou hrát v přesilovku.
     
    40:18
    Hrivnák se po Križanově nahození dostal ke střelbě, jenomže jakákoliv snaha o navýšení slovenského náskoku byla marná. Wakefield na míček dobře viděl.
     
    39:28
    Mezitím co se dostává Kendera zpět do hry se Slováci dostali k další tutovce, Danielčák ale nakonec pálil jen boční sítě. Britové se mohou po dlouhatánské době více srovnat.
     
    38:42
    Britové sice hrají přesilovku, jenomže jejich protivníci je ještě prakticky nepustili k míčku. Wakefield je v těchto okamžicích pod velkou sprškou střel.
     
    37:26
    Slovensko se při britském napadání neubránilo faulu, Jaroslav Kendera (SVK) tak míří za podražení na trestnou lavici.
     
    37:18
    Alister Rae se dostal zatím do největší gólovky Britů v tomto zápase, avšak kličku do forhandu mu Ďuriš dokázal bez větších potíží zlikvidovat. Slováci se dostávají v tomto okamžiku už znovu k míčku.
     
    36:06
    Dalton nakonec vstupuje zpět na hrací plochu přesně po dvou minutách, Britové s obrovskou dávkou štěstí oslabení ustáli bez inkasování.
     
    35:02
    Slováci už slavili další branku, když v přesilovce propálil mezírku ve Wakefieldově postavení. Podle rozhodčích ale Faith stál v brankovišti, gól tak nebyl uznán.
     
    34:06
    Britská strana v tuto chvíli bude muset znovu vypořádat s oslabením, když se Thomas Dalton (GBR) prezentoval v obranném pásmu menším seknutím po spoluhráči.
     
    33:34
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci nyní předvádí technickou parádičku! Po vyhraném buly Faitha se dostal ke střelbě LUKÁŠ VACULÍK, jehož dělovka zaplula přesně k bližší tyči. Asistence: Roman Faith.
     
    33:33
    Britská defenzíva v tuto chvíli volí nejjednodušší vyhození přes všechny čáry, vhazovat se tak bude před Wakefieldem.
     
    32:34
    Allistar Rae se spolu s aktivním Coxem dostali hranici kruhů, odkud prvně zmiňovaný pálil. Duriš předvádí fantastický zákrok!
     
    31:17
    Slováci se snažili o rychlou rozehrávku, ale ta jim nevychází. Míček se jim zamotal mezi nohy.
     
    30:46
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Britové inkasují další těžkou ránu. Slovenská exhibice pokračuje i nadále, když se na levé straně objevil nehlídaný ANDREJ SIAKEĽ, jenž okamžitě bez rozmyslu vystřelil. Brankář Wakefield na ránu do šibenice nedosáhl. Asistence: Samuel Hrivnák.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina už byla v této tomto zápase jednoznačnou ukázkou slovenské síly, když Britům nastříleli celkem šest branek. O vítězi je tak již zřejmě rozhodnuto, třetí třetina startuje za malou chvíli.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Na řadu přichází už desátá branka! Na pravém křídle se dokázal LUKÁŠ VACULÍK vyhnout hned dvěma soupeřům a po rychlém naběhnutí na střed se dostal také ke střelbě. Bomba do pravé šibenice byla pro Wakefialda nechytatelná. Asistence: Roman Faith.
     
    29:11
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci vstřelili už devátou branku! Na předbrankovém prostoru přes skrumáž proskákal míček až k MOJMÍRU PETRASOVI, jenž se trefil přesně pod horní tyč. Asistence: Samuel Rehák.
     
    28:45
    Slováci se znovu pokoušeli o rychlý brejk, avšak Ketnarova rána mířila těsně nad břevno. Britská střídačka si může pořádně oddechnout.
     
    27:36
    Cox se dostal ke střelbě, jenomže Ďuriš i po dlouhém období, kdy neměl nic na práci, ukázal pohotový zákrok. Britové stále sympaticky útočí.
     
    26:39
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Britové nyní nezvládají další atak soupeře. Po hezkém průniku po levém křídle milimetrově přesnou střelou zápěstím prezentoval ANDREJ SIAKEĽ. Wakefield svou vyrážečkou na míček nedokázal dosáhnout. Asistence: Samuel Hrivnák.
     
    26:05
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci přidávají už sedmou branku! Po rychlém překřížení a naražení s obránci se dostal ke střelbě znovu ROMAN FAITH, jehož střelu Wakefield znovu nedokázal dostat betonem mimo branku. Asistence: Lukáš Vaculík, Tim Danielčák.
     
    25:46
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Britové své oslabení nakonec sice přestáli, ale rychlý únik jim nakonec zkazil menší uklidnění. ROMAN FAITH napřáhl z kruhů, což bylo pro Wakefielda příliš. Asistence: Tim Danielčák, Lukáš Vaculík.
     
    24:06
    Slováci mají v této chvíli přesilovou hru, kterou vede hlavně kapitán Ketnar. Wakefield má spolu s obránci velké problémy, aby soupeřovu ofenzívu dokázali neutralizovat, prozatím jim to vychází jen s velkou dávkou štěstí.
     
    23:28
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Slovensko (Dlugoš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Cox – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost). Trest odpyká Wakefield.
     
    22:39
    Britové ve své první přesilové hře pořádně Slováky tlačí, nicméně prozatím jim primárně schází střelba. Ďuriš se tak zatím nemusel ani divákům příliš předvádět.
     
    22:30
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Dominic Rae, přichází Jack Wakefield.
     
    21:58
    Harrison se řítil úplně sám na slovenskou branku, jenomže Samuel Bodnár (SVK) jej bez ohledu na následky raději poslal k zemi. Rozhodčí slovenského beka okamžitě vylučují za nedovolené bránění.
     
    21:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci ještě stále nemají dost! Po parádní kombinaci se dostal k míčku ANDREJ KRIŽAN, který vystříhl před Raeou esteticky velmi pohledný blafák. Britský brankář už páté slovenské brance nezabránil. Asistence: Dominik Hajas, Samuel Rehák.
     
    20:39
    Alister Rae se dostává zpět na hrací plochu, i tato přesilovka tak nebyla využita.
     
    19:43
    Slováci se vehementně pokoušejí dostat se do střeleckých pozic, avšak obětaví Britové prozatím drží své pozice. Brankář Rae si tak zatím ani nemusel zapisovat moc zákroků.
     
    18:39
    Britové půjdou znovu do čtyř, za sekání je v této chvíli vylučován Alister Rae (GBR), který se provinil menším faulem ve středním pásmu.
     
    18:06
    Harrison se dostával do samostatného úniku, ale i tentokrát byla slovenská defenzívní řada bezchybná. Britové se tak musí rychle vracet do základního postavení.
     
    17:32
    Siakeľ se zčistajasna zjevil u pravé tyčky britské branky a pokusil se dostat míček pod betonem Raea. Jeho pokus ale britský golman vytáhl, Britové se mezitím dostávají znovu do plného počtu.
     
    16:36
    Vaculík se dostával ke střelbě z osy hřiště, jenže na poslední chvíli mu ujel míček. Britové se mohou vysunout až k polovině.
     
    15:32
    Bristký mančaft čekají další krušné chvilky, Hadden Bolstridge tentokrát nedokázal zvládnout svůj výpad do útočného pásma a slovenského beka udeřil hokejkou do obličeje. Sudí jej logicky vylučují za vysokou hůl.
     
    15:12
    Križan nahazoval míček od půlící čáry, avšak jeho rána mířila lehce vedle. Rae tak nemusel ani zasahovat, britští obránci se tak dostávají k rozehrávce od zadních řad.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina ukázala rozložení sil obou mančaftů, které se i v předturnajových předpokladech objevovalo. Slováci přivezli do Přerova velmi talentované mužstvo, které se sice v prvních okamžicích proti Britům trápilo, postupem času už ale dominovalo. Druhá třetina startuje v cca 11:32.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci přidávají další branku! DOMINIK LIBUTKA se nejrychleji zorientoval v předbrankovém prostoru a po rychlém zpracování míčku se dostal ke střelbě. Rae nedokázal svou lapačku až k tyči. Asistence: Roman Faith, Kristián Tomáško.
     
    13:14
    Fraser Lock (GBR) je i podruhé v tomto utkání trestán českými sudími, kteří jej nyní vylučují za tvrdý zákrok v rohu britského obranného pásma. Podle jejich verdiktu šlo o naražení na hrazení.
     
    12:36
    Slováci neustále útočí, nicméně jejich ofenzivní snahy nyní vychází naprázdno. Križanovi ujel míček z hokejky.
     
    11:58
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A Slováci už mají tříbrankový náskok! Slovenská elitní formace před malou chvílí dokázala pořádně zatlačit na unavené britské obránce a po krásném pasu na modrou čáru vypálil ROMAN FAITH. Jeho nechytatelná dělovka trefuje pravou šibenici. Asistence: Samuel Rehák, Dominik Hajas.
     
    10:36
    Cox se dostával po pravém křídle ke střelbě, avšak Slováci tuto šanci rychle likvidují. Rehák zvolil nejjednodušší řešení, když míček vyhodil až do britského obranného pásma.
     
    09:08
    Alister Rae se po brejku dostal do prozatím největší britské tutovky, když jeho tečovaný pokus doletěl až nečekaně na slovenskou klec. Rozhodčí však hru okamžitě přerušují, podle všeho si britský forvard pomohl holí v nedovolené výšce nad pasem.
     
    08:24
    Wakefiledovi se po dlouhé době povedlo se dostat s míčkem až před Ďurišovu klec, leč ani několikeré nahození nijak slovenského muže v masce nerozhodilo. Britové i nadále presují.
     
    07:41
    Bodnár hned nadvakrát vypálil míček od modré čáry, avšak Rae byl v obou případech připraven. Britové se v této chvíli nedokážou vysvobodit ze slovenského sevření, jejich výhozy končí jen u soupeřových beků.
     
    06:46
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla ofenzivní paráda! Kombinace na jeden dotyk naprosto rozložila britskou defenzívu, což nakonec vyplynulo v krásnou Danielčákovu přihrávku přes brankoviště. SAMUEL REHÁK už tak měl velmi jednoduchou práci, míček pouze jednoduše dorazilza Raeova záda. Asistence: Tim Danielčák.
     
    05:48
    Garan chtěl vyzkoušet pozornost Rea, jenomže Cox mu jeho pumelici dokázal zblokovat. Slováci zůstávají i nadále u míčku.
     
    04:36
    Ketnar byl mimořádně namotivován ke střelbě, nicméně jeho průnik po levém křídle se nezdařil. Britská defenzívě v této chvíli pohotově zasáhla, Richardson se dokázal dostatečně rychle vrátit.
     
    03:59
    Fraser se právě v této chvíli vrací na hrací plochu, Britové už jsou v plném počtu.
     
    02:39
    Slováci velmi pohotově snažili o kombinaci před modrou čárou, avšak Rae je prozatím velmi jistý. Britové ale mají v defenzívě velikánské problémy.
     
    01:59
    Britové tentokrát půjdou do oslabení, za podražení ve středním pásmu byl vyloučen Lock Fraser (GBR).
     
    01:47
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je tu první branka utkání! Po rychlejší kombinaci se dostal ke střelbě IVAN KORBÍNI, jehož rána nakonec zamířila k pravé tyči. Rae už na míček nestačil dosáhnout. Asistence: Samuel Hrivnák, Andrej Siakeľ
     
    01:15
    Korbíni a Siakeľ se hned nadvakrát dostali ke střelbě z kruhů, nicméně brankář Dominic Rae byl jistý. Slovensko i nadále pokračuje v presu.
     
    00:45
    Cox se hnal velmi rychle do útoku, ale Rehák se dokázal dostatečně rychle vrátit. Britové jsou stále překvapivě ve větším tlaku.
     
    00:26
    Slováci se hned od prvních minut snaží dostat do na útočnou třetinu soupeře, avšak prozatím překvapivě musí naopak bránit vlastní brankoviště. Ďuriš musel předvést jistý zákrok u tyče, Britové tentokrát neuspěli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky se už rozcvičují na hrací ploše, začínáme za pár okamžiků.
     
    Rozhodčím tohoto utkání jsou čeští arbitři Michal Uhlíř a Jiří Cícha.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Ďuriš (Andrisík) – Križan, Hajas, Bodnár, Tomáško, Putala (A), Dlugoš, Mešár, Kendera – Ketner (C), Petrás, Rehák – Vaculík, Faith, Libutka (A) – Siakeľ, Korbíni, Libutka – Schwarz, Danielčák, Garan – Novota

    Velká Británie: D. Rae (Wakefield) – Anderson, Caims, Dalton, Jackson (C), Nichols, Richardson, Taylor, Waters (A), Webb – Boldstridge (A), Bonewell, Cox, Harrison, Holicka, Jewitt, Karmali, Lock, McDonald, A. Rae, Wakefield, Wilson

    Rozhodčí: Michal Uhlíř, Jiří Cícha.
     
    Velká Británie
    Britové zažívají v posledních letech velký výkonnostní růst na všech frontách. S tímto aspektem se ruku v ruce váže i početná fanouškovská základna, jejíž příznivci vyráží na většinu hokejbalových akcí po celém světě a vytváří hráčům fantastickou atmosféru. Reprezentace do 16 let sice stále patří do užší hokejbalové špičky, což bylo jen potvrzeno pozvánkou na prestižní Světový pohár, avšak z předchozích mistrovství světa si tým z Ostrovů připsal vždy jen šesté místo, tedy jak na domácí půdě v Sheffieldu, tak i na bratislavském turnaji v roce 2014. Britský mančaft ovšem na rozšířeném Světovém poháru může hrát daleko důležitější roli, jelikož se na turnaji objeví i úplní nováčci na juniorských šampionátech anebo rozdělené výběry jinak fantastických zámořských výběrů.
     
    Slovensko
    Slovenská reprezentace před dvěma lety v britském Sheffieldu musela překonat velké zklamání v podobě nedovršení zlatého hattricku. Dravost kanadského výběru totiž nakonec změnila veškeré předturnajové předpoklady. Prohra 0:7 v základní skupině a i následná porážka ve finále 1:2 skončila pro jednu z největších juniorských velmocí pouze útěchou v podobě stříbra. Právě Slováci patří v posledních letech mezi nejúspěšnější juniorskou hokejbalovou školu na světě, z každého šampionátu šestnáctek prozatím brali medaili. Jejich celková bilance je více než skvostná, tři stříbra a dvě zlata potvrzují jen a jen příslušnost ke světové špičce. Na Světovém poháru tak patří právě tato reprezentace mezi nejužší skupinu favoritů, ne-li i jednoho z největších aspirantů na zlato.
     
    Hezký čtvrteční večer, první den hokejbalového Světového poháru juniorů se dostává do svého finále. Přerovský Zimní stadion tentokrát nabídne v kategorii hráčů do 16 let prestižní duel mezi domácími Čechy a Velkou Británií.. Utkání startuje v 19:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 2. Korbíni (Hrivnák, Siakeľ), 7. Rehák (Danielčák), 12. Faith (Rehák, Hajas), 15. Libutka (Faith, Tomáško), 22. Križan (Hajas, Rehák), 26. Faith (Danielčák, Vaculík), 27. Faith (Vaculík, Danilčák), 27. Siakeľ (Hrivnák), 30. Petras (Rehák), 30. Vaculík (Faith), 31. Siakeľ (Hrivnák), 34. Vaculík (Faith), 43. Mešár (Novota), 45. Faith (Vaculík)


    Slovensko: Ďuriš (Andrisík) – Križan, Hajas, Bodnár, Tomáško, Putala (A), Dlugoš, Mešár, Kendera – Ketner (C), Petrás, Rehák – Vaculík, Faith, Libutka (A) – Siakeľ, Korbíni, Libutka – Schwarz, Danielčák, Garan – Novota
    Velká Británie: D. Rae (23. Wakefield) – Anderson, Caims, Dalton, Jackson (C), Nichols, Richardson, Taylor, Waters (A), Webb – Boldstridge (A), Bonewell, Cox, Harrison, Holicka, Jewitt, Karmali, Lock, McDonald, A. Rae, Wakefield, Wilson

    Rozhodčí: Michal Uhlíř, Jiří Cícha (oba CZE)
    bahis siteleri