Polsko – Švýcarsko 1:6 (kon.) | Slovensko – Velká Británie 14:0 (kon.) | Kanada West – USA Blue 7:0 (kon.)
USA Red – Kanada East 2:0 (kon.) | Švýcarsko – Česko U16 0:9 (kon.) | Velká Británie – Česko U15 0:12 (kon.)
Polsko – USA Blue 1:5 (kon.)
konec
Slovensko
14:0 (4:0, 6:0, 4:0)
Velká Británie
Čtvrtek 28.06.2018, 11:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Boys U16 • Skupina A
     
    43:32
    Brankář Jack Wakefield (GBR) je za vyhození míčku mimo hřiště vyloučen za zdržování hry, trest za něj odpyká Jamie Wilson.
     
    43:03
    Britové dostávají na takřka pětadvacet sekund možnost dvojnásobné přesilovky, za sekání je tentokrát vyloučen Andrej Schwarz (SVK).
     
    41:23
    Slovenský mančaft se v této chvíli provinil dalším faulem, po až přílišně agresivním napadání se dostal do perimetru sudích Andrej Sakeľ (SVK), který tak míří za sekání na trestnou lavici. Britové budou hrát v přesilovku.
     
    37:26
    Slovensko se při britském napadání neubránilo faulu, Jaroslav Kendera (SVK) tak míří za podražení na trestnou lavici.
     
    34:06
    Britská strana v tuto chvíli bude muset znovu vypořádat s oslabením, když se Thomas Dalton (GBR) prezentoval v obranném pásmu menším seknutím po spoluhráči.
     
    23:28
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Slovensko (Dlugoš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Cox – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost). Trest odpyká Wakefield.
     
    21:58
    Harrison se řítil úplně sám na slovenskou branku, jenomže Samuel Bodnár (SVK) jej bez ohledu na následky raději poslal k zemi. Rozhodčí slovenského beka okamžitě vylučují za nedovolené bránění.
     
    18:39
    Britové půjdou znovu do čtyř, za sekání je v této chvíli vylučován Alister Rae (GBR), který se provinil menším faulem ve středním pásmu.
     
    15:32
    Bristký mančaft čekají další krušné chvilky, Hadden Bolstridge tentokrát nedokázal zvládnout svůj výpad do útočného pásma a slovenského beka udeřil hokejkou do obličeje. Sudí jej logicky vylučují za vysokou hůl.
     
    13:14
    Fraser Lock (GBR) je i podruhé v tomto utkání trestán českými sudími, kteří jej nyní vylučují za tvrdý zákrok v rohu britského obranného pásma. Podle jejich verdiktu šlo o naražení na hrazení.
     
    01:59
    Britové tentokrát půjdou do oslabení, za podražení ve středním pásmu byl vyloučen Lock Fraser (GBR).

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 2. Korbíni (Hrivnák, Siakeľ), 7. Rehák (Danielčák), 12. Faith (Rehák, Hajas), 15. Libutka (Faith, Tomáško), 22. Križan (Hajas, Rehák), 26. Faith (Danielčák, Vaculík), 27. Faith (Vaculík, Danilčák), 27. Siakeľ (Hrivnák), 30. Petras (Rehák), 30. Vaculík (Faith), 31. Siakeľ (Hrivnák), 34. Vaculík (Faith), 43. Mešár (Novota), 45. Faith (Vaculík)


    Slovensko: Ďuriš (Andrisík) – Križan, Hajas, Bodnár, Tomáško, Putala (A), Dlugoš, Mešár, Kendera – Ketner (C), Petrás, Rehák – Vaculík, Faith, Libutka (A) – Siakeľ, Korbíni, Libutka – Schwarz, Danielčák, Garan – Novota
    Velká Británie: D. Rae (23. Wakefield) – Anderson, Caims, Dalton, Jackson (C), Nichols, Richardson, Taylor, Waters (A), Webb – Boldstridge (A), Bonewell, Cox, Harrison, Holicka, Jewitt, Karmali, Lock, McDonald, A. Rae, Wakefield, Wilson

    Rozhodčí: Michal Uhlíř, Jiří Cícha (oba CZE)
    thejrc.org