Polsko – Švýcarsko 1:6 (kon.) | Slovensko – Velká Británie 14:0 (kon.) | Kanada West – USA Blue 7:0 (kon.)
USA Red – Kanada East 2:0 (kon.) | Švýcarsko – Česko U16 0:9 (kon.) | Velká Británie – Česko U15 0:12 (kon.)
Polsko – USA Blue 1:5 (kon.)
konec
Slovensko
14:0 (4:0, 6:0, 4:0)
Velká Británie
Čtvrtek 28.06.2018, 11:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Boys U16 • Skupina A
     
    Slováci ve svém prvním utkání na Světovém poháru ukázali parádní technické dovednosti, které se naplno ukázaly ve všech zápasových situacích. Britové sice na začátku působili sympatickým dojmem, jenomže postupně času už upadli do letargie a psychické deky po přibývajících slovenských brankách, jejíchž počet se nakonec ustálil na cifře čtrnáct. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, přeji hezký zbytek dne. (12:40:38)
     
    Střely na branku celkem: Slovensko – 55, Velká Británie – 18
     
    Nejlepší hráči utkání: Roman Faith (Slovensko) – Aidan Fox (Velká Británie)
     
    Konec zápasu.
     
    44:55
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ofenzivní smršť! Po fantastické ťukané na jeden dotyk se pár sekund před koncem zápasu ještě dostává ke střelbě ROMAN FAITH, který propálil místečko pod Wakefieldem. Asistence: Lukáš Vaculík.
     
    43:32
    Brankář Jack Wakefield (GBR) je za vyhození míčku mimo hřiště vyloučen za zdržování hry, trest za něj odpyká Jamie Wilson.
     
    43:03
    Britové dostávají na takřka pětadvacet sekund možnost dvojnásobné přesilovky, za sekání je tentokrát vyloučen Andrej Schwarz (SVK).
     
    42:27
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci přidávají už třináctou branku! Po zaváhání brankáře Wakefielda se může poprvé v utkání radovat také MAROŠ MEŠÁR, který britského brankáře nachytal při lehkém podcenění situace. Asistence: Alex Novota.
     
    42:11
    Cox se po nahození svých spoluhráčů prodral do zakončení, avšak Ďuriš se dokázal dostat s betonem ke vzdálenější tyči. Británie nebyla daleko o vstřelení branky!
     
    41:23
    Slovenský mančaft se v této chvíli provinil dalším faulem, po až přílišně agresivním napadání se dostal do perimetru sudích Andrej Sakeľ (SVK), který tak míří za sekání na trestnou lavici. Britové budou hrát v přesilovku.
     
    40:18
    Hrivnák se po Križanově nahození dostal ke střelbě, jenomže jakákoliv snaha o navýšení slovenského náskoku byla marná. Wakefield na míček dobře viděl.
     
    39:28
    Mezitím co se dostává Kendera zpět do hry se Slováci dostali k další tutovce, Danielčák ale nakonec pálil jen boční sítě. Britové se mohou po dlouhatánské době více srovnat.
     
    38:42
    Britové sice hrají přesilovku, jenomže jejich protivníci je ještě prakticky nepustili k míčku. Wakefield je v těchto okamžicích pod velkou sprškou střel.
     
    37:26
    Slovensko se při britském napadání neubránilo faulu, Jaroslav Kendera (SVK) tak míří za podražení na trestnou lavici.
     
    37:18
    Alister Rae se dostal zatím do největší gólovky Britů v tomto zápase, avšak kličku do forhandu mu Ďuriš dokázal bez větších potíží zlikvidovat. Slováci se dostávají v tomto okamžiku už znovu k míčku.
     
    36:06
    Dalton nakonec vstupuje zpět na hrací plochu přesně po dvou minutách, Britové s obrovskou dávkou štěstí oslabení ustáli bez inkasování.
     
    35:02
    Slováci už slavili další branku, když v přesilovce propálil mezírku ve Wakefieldově postavení. Podle rozhodčích ale Faith stál v brankovišti, gól tak nebyl uznán.
     
    34:06
    Britská strana v tuto chvíli bude muset znovu vypořádat s oslabením, když se Thomas Dalton (GBR) prezentoval v obranném pásmu menším seknutím po spoluhráči.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 2. Korbíni (Hrivnák, Siakeľ), 7. Rehák (Danielčák), 12. Faith (Rehák, Hajas), 15. Libutka (Faith, Tomáško), 22. Križan (Hajas, Rehák), 26. Faith (Danielčák, Vaculík), 27. Faith (Vaculík, Danilčák), 27. Siakeľ (Hrivnák), 30. Petras (Rehák), 30. Vaculík (Faith), 31. Siakeľ (Hrivnák), 34. Vaculík (Faith), 43. Mešár (Novota), 45. Faith (Vaculík)


    Slovensko: Ďuriš (Andrisík) – Križan, Hajas, Bodnár, Tomáško, Putala (A), Dlugoš, Mešár, Kendera – Ketner (C), Petrás, Rehák – Vaculík, Faith, Libutka (A) – Siakeľ, Korbíni, Libutka – Schwarz, Danielčák, Garan – Novota
    Velká Británie: D. Rae (23. Wakefield) – Anderson, Caims, Dalton, Jackson (C), Nichols, Richardson, Taylor, Waters (A), Webb – Boldstridge (A), Bonewell, Cox, Harrison, Holicka, Jewitt, Karmali, Lock, McDonald, A. Rae, Wakefield, Wilson

    Rozhodčí: Michal Uhlíř, Jiří Cícha (oba CZE)
    thejrc.org