Polsko – Švýcarsko 1:6 (kon.) | Slovensko – Velká Británie 14:0 (kon.) | Kanada West – USA Blue 7:0 (kon.)
USA Red – Kanada East 2:0 (kon.) | Švýcarsko – Česko U16 0:9 (kon.) | Velká Británie – Česko U15 0:12 (kon.)
Polsko – USA Blue 1:5 (kon.)
konec
Velká Británie
0:12 (0:3, 0:5, 0:4)
Česko U15
Čtvrtek 28.06.2018, 19:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Boys U16 • Skupina A
     
    Tuzemský výběr do 15 let zvládl svou premiéru na Světovém poháru ve velkém stylu, když nastřílel Velké Británii celkem dvanáct branek. V tomto duelu měl prakticky po celou dobu absolutní herní převahu, což jen značí, že na turnaji nemusí hrát vůbec druhořadou roli. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (20:37:55)
     
    Nejlepší hráči utkání: Lukáš Novotný (Česko U15) – Thomas Dalton (Velká Británie)
     
    Konec zápasu.
     
    44:26
    Domácí tým si ještě na konci třetí třetiny zahraje oslabení, za tvrdou hru tělem u mantinelu je trestán Marek Hroch (CZ5).
     
    43:52
    Kubica ještě nesobecky nahrál Pohlovi, což však Wakefield očekával. Další český zásah tak nepřichází, Britové ještě sympaticky zabojovali i v předbrankovém prostoru.
     
    42:44
    Šťastný se pokoušel dostávat do rychlého úniku, ale Caims se nakonec dostal ještě v pravou chvíli před něj. Míček míří mimo hrací plochu.
     
    41:09
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Češi přidávají dvanáctou branku! Po krásné kombinaci na jeden dotyk se dostává k dalšímu zásahu také MATĚJ TAUFER. Wakefield byl u vzálenější tyčku lehce později, což bylo nakonec rozhodujícím momentem. Asistence: Tomáš Lhota, Lukáš Novotný.
     
    40:03
    Britská eskadra bude muset v této chvíli obstát ve dvojnásobné přesilovce, Allister Rae (GBR) je trestán za krosček, Jacob Tylor (GBR) za podražení.
     
    39:33
    Britové se dokázali dostat z pásma, avšak nakonec ze své šance žádnou kloudnou akci nevyprodukovali. V této chvíli se tak musí honem rychle vracet do základního postavení.
     
    38:21
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    A máme tady hattrick! Po zisku míčku na levém křídle se dostal velmi pohotově k palbě TOMÁŠ LHOTA, který tak během dnešního večera završuje hattrick. Po rychlém sklepnutí nakonec skóruje díky Wakefieldově mezírce pod betony. Asistence: Matěj Taufer.
     
    37:39
    Na hrací ploše zůstal ležet Dalton, kterému zřejmě sjela noha po čepeli. Podle všeho je však v pořádku, za doprovodu britské fyzioterapeutky odchází přímo na střídačku.
     
    36:47
    Brankář Baluš musel být v pohotovosti, avšak nakonec nemusel padat ani na k tyči. Britská rána od Coxe letěla těsně mimo branku.
     
    35:46
    Karmali ukázal parádní fyizické predispozice a po rychlém naběhnutí na pravé křídlo se nakonec dokázal dostat k míčku. Vracející se Kubica ovšem vše okamžitě vyřešil.
     
    34:20
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    A další česká trefa! Individuální únik ADAMA ŠŤASTNÉHO byl nakonec cestou, jak překonat lehce vyjetého brankáře Wakefielda. Rychlá a hlavně účelná klička do backhandu tak korunuje desátou branku české U15. Bez asistence.
     
    33:49
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Čechům fantasticky vychází presink, když na modré čáře dokázali vybojovat míček po lehkém zaváhání Holicky. Akce následně pokračovala po levém křídle, avšak nakonec se prosadil až z pohotové dorážky MATĚJ KÁBRT. Asistence: Radim Dostál.
     
    32:50
    Lock se dostává znovu na hrací plochu, Britové jsou i momentálně pod obrovským presem českého výběru, který však je i nadále menší měrou neproduktivní.
     
    31:48
    Na britskou branku se hrnula trojice Čechů, avšak ostřelování brankáře Raea se tentokrát nevydařilo. Míček skončil v ochranné síti, vhazovat se ale přeci jen na britské obranné třetině.
     
    30:50
    Velká Británie se po pár okamžicích v plném počtu znovu dostane do oslabení. Fraser Lock (GBR) je vylučován za držení protihráče.
     
    30:31
    Češi se neustále snaží napadat britskou rozehrávku, která je nyní oslabena o Karmaliho. Ostrované se ale prozatím dokážou většinou s touto nastalou situací popasovat.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Novotný, 3. Hálek (Lhota), 5. Lhota (Jizba, Taufer), 16. Lhota (Taufer, Novotný), 16. Kubica, 21. Dostál (Novotný), 22. Novotný (Lhota, Taufer), 27. Tichý, 34. Kábrt (Dostál), 35. Štastný, 39. Lhota (Taufer), 42. Taufer (Lhota, Novotný)


    Velká Británie: D. Rae (J. Wakefield, Nichols) – Taylor, Jackson, Caims, Richardson, Webb, Dalton, Anderson, Waters – Harrison, Boldstridge, Cox – Lock, A. Rae, Karmali – Bonewell, Jewitt, Holicka – McDonald, Wilson, T. Wakefield
    Česko U15: Baluš (Kuryviál, Nistor) – Jizba, Hálek, Hemžský, De Fin, Hroch, Hnyk, Horažďovský – Lhota, Taufer, Novotný – Pohl, Kubica, Kovařík – Kábrt, Dostál, Tichý – Štastný, Vohralík, Zíka

    Rozhodčí: Antonín Adam, Jim Armitstead
    thejrc.org