Slovensko – Česko U15 5:2 (kon.) | Švýcarsko – Kanada West 1:8 (kon.) | Polsko – Česko U16 0:9 (kon.)
Velká Británie – USA Red 1:7 (kon.) | Slovensko – Kanada East 5:7 (kon.) | Česko U16 – USA Blue 7:0 (kon.)
Česko U15 – Kanada East 7:6 (po pr.)
konec
Slovensko
5:7 (1:1, 2:3, 2:3)
Kanada East
Pátek 29.06.2018, 15:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Boys U16 • Skupina A
     
    44:04
    Andrisík si vyběhl až příliš daleko od brankoviště a podařilo se mu odpálit míček z hole Brendana Mairse (CAE), jenže kanadský hráč poté se poté tvrdě s brankářem srazil. Sudí jej tak trestají za nedovolené bránění.
     
    43:06
    Deana sice ještě Andrisík vychytal a přerušil hru, avšak poté se do hry zapojil i Mark Hillier (CAE), který se nevyhnul faulu. Podle verdiktu sudích byl jeho úder do brankáře sekání.
     
    40:23
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Kanada si jde rázně pro vítězství! Nejprve se sice míček otřel jen o tyčku, po chvíli se však podařilo Mairsovi dostat nahrávkou SAMA TURNOCKA do volného prostoru, odkud už měl hodně vekou šanci trefit odkrytou část branky. Kanadský tento scénář splnil do posledního puntíku. Asistence: Brenden Mairs, Jeff Spark.
     
    39:57
    Slováky nyní čeká další oslabení, Dominik Hajas (SVK) je v této chvíli trestán za hákování za vlastní brankou.
     
    38:54
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Kanada je v laufu! Hráče s javorovým listem na hrudi nyní vlastní fanoušci vybláznili k dalšímu obratu, když se dostal hned po buly ke střele z dálky COLE CHIPMAN. Andrisík jeho ránu nedokázal zlikvidovat, nutno ale uznat, že bomba to byla pořádná. Asistence: Brendan Mairs, Ethan Moore.
     
    38:45
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Další vyrovnání! Kanada se v této chvíli vrací už poněkolikáté do zápasu, když tentokrát NICHOLAS MOORE dokázala nachytat při krátkém období nesoustředění i golmana Andrisíka. Ten nepředvedl proti jednoduché střele dobrý zákrok, míček mu smolně proskočil mezi betony. Asistence: Carson Wickie, Alex Doody.
     
    37:45
    Hajas mířil jen pár milimetrů vedle levé tyče! Kanada zřejmě teď přežila další ryzí gólovku, Forbes následně odražený míček raději dostává do lapačky.
     
    36:14
    Kanadu v této chvíli čeká další komplikace, sudí totiž nyní vylučují na 2 minuty Nicholase Moorea (CAE), který se podle jejich názoru provinil nedovoleným bráněním.
     
    35:27
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tento zápas má grády! Slováci se dostávají k dalšímu obratu, když se dostal ke střelbě od modré čáry DOMINIK HAJAS. Jeho dělovka zapadla těsně nad rameno golmana Forbese. Asistence: Samuel Hrivnák, Dominik Libutka.
     
    34:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Další vyrovnání! Rychlý brejk Slováků byl nakonec pro Kanadu smrtící, neboť po Dlugošově nahození se dostal míček přímo k IVANU KORBÍNIMU, jemuž už stačilo míček pouze zasunout pod padajícího Forbese. Asistence: Štefa Dlugoš, Oliver Ketner.
     
    32:54
    Danielčák se dostával do jednoznačné příležitosti, ale obětavý Parsons ještě do střely stačil skočit. Forbes si tak připisuje celkem bezproblémový zákrok.
     
    32:07
    A znovu Andrisík! Tentokrát musel chytat skákavý míček vypálený Sparkem. Po přerušení se bude chytat právě před slovenskou brankou.
     
    30:01
    Slovensko během přestávky vystřídalo brankáře, místo Daniela Ďurise se do branky podívá Patrik Andrisík.
     
    29:20
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Další zvrat! Letící projektil od Hilliera totiž ještě ve vzduchu dokázal velmi chytře tečovat KIERAN BURKE, čímž míček ještě nečekaně změnil trajektorii. Ďuris tak už na střelu nestačil zareagovat. Asistence: Mark Hillier, Carson Wickie.
     
    28:23
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Kanonýr se probudil! Nejproduktivnější hráč turnaje ROMAN FAITH nachytal při lehké nepozornosti brankáře Forbese, když mu zkusil míček nastřelit zpoza branky do výstroje. Od ní se pak následně velmi šťastně odrazil do sítě. Bez asistence.
     
    26:58
    Kanada je v této chvíli trestána za následný faul po přerušení, Danielčáka podle názoru sudích Carson Wickie (CAE) ještě zřejmě lehce sekl.
     
    26:58
    Vaculík rozjel jeden ze svých dalších brejků, avšak jeho přízemní pokus dokázal Forbes vyrazit. Stejně tak dopadla i následná dorážka Danielčáka.
     
    25:38
    Petras mířil ze střední vzdálenosti těsně vedle branky! Forbes se za jeho pumelicí stihl jen ohlédnout.
     
    23:35
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Kanada znovu otáčí vývoj zápasu na svou stranu! Po rychlé přesilovkové kombinaci se dostal k palbě z kruhů MARK HILLIER, jehož přesně mířená rána nakonec byla pro Ďurise příliš těžké sousto. Asistence: Carson Wickie.
     
    22:33
    Před kanadskou branko se strhla bitka, za kterou budou sudí nyní velmi razantně trestat. tresty byly rozdány následovně: Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Slovensko (Samuel Bodnár – 2 min., hrubost + 2 min., krosček). Trest odpyká Korbíni.
    Vyloučení v týmu Slovensko (Schwarz – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Kanada (Leclerq – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Kanada (Chatman – 2 min., hrubost).
     
    22:29
    Leclerq se dostával do šance, avšak Ďuris mu špičkou hole jeho ránu dokázal dostat mimo branku. Slovensko mělo obrovský kus štěstěny!
     
    16:22
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    A máme znovu vyrovnáno! Velké drama nyní zavinila lehkovážnost slovenských beků, kteří nedokázali dostatečně rychle přistoupit k ZACHARY DEANOVI, jehož nenápadná rána nakonec skončila za Ďurisovými zády. Míček trefil prostor u pravé tyče. Asistence: Nick Sexton.
     
    16:01
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Obrat! V derby hokejbalových velmocí se nyní Slováci přeci jen dočkávají poprvé vedení, když se sice Forbesovi povedlo ještě vychytat ránu Rehák, avšak tentokrát už na dorážku DOMINIKA LIBUTKY nedosáhl. Asistence: Samuel Rehák.
     
    14:29
    Mairs se dostával do vyložené šance, neboť měl už před sebou jen osamoceného brankáře Ďurise. Avšak štěstěna nyní byla nakloněna na slovenskou stranu, kanadský útočník pálil těsně nad branku.
     
    11:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A máme tu vyrovnání! Vytoužená branka Slovenska přišla po velmi dynamickém brejku, který dokázal Kendera vyšperkovat parádní střelou. Forbes sice ještě zasáhl, avšak na dorážku TIMA DANIELČÁKA už těsně nedosáhl. Asistence: Jaroslav Kendera, Lukáš Vaculík.
     
    10:46
    Forbes čaruje! Wickie už už dostával míček za padajícího slovenského brankáře, avšak dorážka nakonec skončila pod jeho betonem. Kanaďané byli milimetry od skórování!
     
    09:13
    Slovensko v této chvíli čeká obtížná situace, neboť Oliver Ketner (SVK) bude muset jít za sekání na trestnou lavici. Kanadu čeká první přesilovka utkání.
     
    08:49
    Hillier a Dean před chvíli pořádně ohrozili slovenskou branku, Ďuris ovšem předvádí zákroky z říše snů. Skóre se tak nyní jen vinou lehké nepřesnosti nemění.
     
    07:29
    Putala se dostal k palbě od modré, jenomže nakonec se gólové radost nedočkal. Míček těsně minul levou tyčku.
     
    05:57
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Kanadský tlak přináší své ovoce! Slovensko před chvílí lehce zaspalo v obraně, což se zámořskému výběru jen hodilo. Ďuris sice hned trojici nebezpečných střel vyrazil, na pohotovou dorážku CHASE BRODY už však byl přeci jen krátký. Asistence: Ethan Moore, Justin Leclerq.
     
    03:37
    Schwarz pálil z otočky těsně vedle branky, Forbes si v této chvíli musel pořádně oddechnout. Na dorážku totiž přibíhala další eskadra Slováků.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 12. Danielčák (Kendera, Vaculík), 17. Libutka (Rehák), 29. Faith, 35. Korbíni (Dlugoš, Ketner), 36. Hajas (Hrivnák, Libutka) – 6. Broda (Moore, Leclerq), 17. Dean (Sexton), 24. Hillier (Wickie), 30. Burke (Hillier, Wickie), 39. N. Moore (Wickie, Doody), 39. Chipman (Mairs, E. Moore), 41. Turnock (Mairs, Spark)


    Slovensko: Ďuris (31. Andrisík) – Mešár, Dlugoš, Križan, Tomáško (A), Putala, Hajas, Bodnár, Kendera – Rehák, Ketner (C), Korbíni – Hrivnák, Petras, Libutka – Vaculík, Faith (A), Danielčák – Siakeľ, Schwarz, Garan – Novota
    Kanada East: Forbes (Laflame) – Doody (A), Burke, Broda (A), Olson, Sexton, Parsons, Turnock, Spark – Mairs, Hillier(C), Wickie – Dean, E. Moore, N. Moore – Baker, Chatman, Leclerq – Stephenson, Chipman, Goymour

    Rozhodčí: Vladislav Olesz, Jiří Cícha (oba CZE)
    thejrc.org