Slovensko – Česko U15 5:2 (kon.) | Švýcarsko – Kanada West 1:8 (kon.) | Polsko – Česko U16 0:9 (kon.)
Velká Británie – USA Red 1:7 (kon.) | Slovensko – Kanada East 5:7 (kon.) | Česko U16 – USA Blue 7:0 (kon.)
Česko U15 – Kanada East 7:6 (po pr.)
po prodl.
Česko U15
7:6 (2:3, 4:3, 0:0 - 1:0)
Kanada East
Pátek 29.06.2018, 21:00Junior World Cup Boys U16 • Skupina A
     
    46:59
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! To byl krásný zápas, ve kterým vítězí domácí Česko. Nenápadná střela od modré střely z hole MIROSLAVA HÁLKA zaplavala až za nepozorného LaFlamma, který už leží jen bezmocně na zemi. Tento gól nečekal snad nikdo v hale. Asistence: Tomáš Lhota, Adam Šťastný
     
    46:22
    Novotný to zkoušel mezi betony a mohl uspět, ale LaFlamme na poslední chvíli zaklapnul betony.
     
    44:11
    Česká republika si bere oddechový čas.
     
    43:52
    Moore dostal nabito na ose hřiště a Nistor ho vychytal těžkým zákrokem lapačkou a zachránil naději svého týmu na body.
     
    41:20
    Náznak přečíslení, kde Lhota mohl přidat další gól, hasí bez problému kanadská obrana. Další pokusy Čechů už si pohlídal LaFlamme.
     
    39:36
    Hálkovi se u modré čáry otevřela dálnice, a tak do toho šlápl, v tváři tvář gólmanovi trefil jenom připravenou vyrážečku.
     
    38:32
    Ale, ale. Parsons už ten míček prostě chtěl vybojovat, ale bohužel sekl protihráče do rukavice a tak dostává menší trest.
     
    37:51
    Češi jeli tři na dva a měli dobrou výchozí pozici De Fin dostal dobrou přihrávku, ale netrefil míček z výborné střelecké pozice na levém kruhu.
     
    29:03
    Leclerc se dostal k zakončení na hranici levého kruhu, ale Nistor se zaskvěl prvním zákrokem.
     
    27:47
    Střídání v týmu Česko U15: ze hřiště odchází Bauš, přichází Nistor.
     
    27:34
    Tým Kanada East právě vstřelil branku! Kanada využívá přesilovou hru a je zpátky v zápase. Zmatku v brankovišti využil NICHOLAS MOORE, když poslal puk pod horní tyč. Bauš byl už na zádech, takže nemohl proti střele zasáhnout. Asistence: Zachary Dean, Ethan Moore
     
    25:33
    Hálkovi (CZE) se nelíbilo dotírání kanadských hráčů na brankáře Bauše a vyřešil to po svém. Avšak nedovoleně a musí si jít zchladit hlavu na trestnou lavici na dvě minuty za hrubost.
     
    25:10
    Tým Kanada East právě vstřelil branku! To je přestřelka. Kanada snižuje na rozdíl jednoho gólů. Ke střele z pravého kruhu se napřáhl BRENDAN MAIRS, který dává do kanadských tváří alespoň trochu úsměvu. Bez asistence.
     
    24:51
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! A pozor, už je to od dvě branky. České duo je k nezastavení! Tomáš Lhota zase nastartoval své motory a pak poslal perfektní pas před bránu na LUKÁŠ NOVOTNÉHO, který neměl moc práce s trefením volného prostoru. LaFlamme byl naprosto bezmocný. Asistence: Tomáš Lhota.
     
    23:56
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! Toto je, Dámy a Pánové, fantom s hokejkou opět v akci. TOMÁŠ LHOTA nastartoval za červenou čárou a předběhl úplně všechny hráče před sebou a samotné zakončení též bylo perfektně provedené, rychlá bekhendová stahovačka a následný posun míčku mezi betony. Asistence: Matěj Taufer
     
    21:39
    Tým Kanada East právě vstřelil branku! Kanada však bryskně odpovídá! Do samostatného úniku se dostal CARSON WICKIE, který i trochu se štěstím překonal smutného Bauše. Asistence: Mark Hillier
     
    20:48
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! Neuveřitelné se stává skutečným. TOMÁŠ LHOTA sráží Kanadu ke dnu, když si bez problému poradil se šťastně odraženým míčkem, který z mezikruží pohodově poslal do šibenice. Asistence: Lukáš Novotný, Matěj Taufer.
     
    19:20
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! Jak jsem říkal, Češi opravdu Kanadu v posledních minutách přehrávají a zaslouženě vedou. Autor branky je již dvougólový střelec TOMÁŠ LHOTA, který dostal přihrávku před bránu a pro hráče takového kalibru, už nebylo problém překonat ležícího LaFlamma. Asistence: Lukáš Novotný, Matěj Taufer
     
    17:54
    Kovařík s Pohlem se hnali dva na jednoho. První jmenovaný sice moudře zvolil střelu, ale ta bohužel nebyla dostatečně přesná.
     
    13:48
    Matyáš Jizba byl až příliš vehementní při odstrkávání útočníku z hranice brankoviště a hlavní arbiter mu uděluje dvouminutový trest za hrubost.
     
    12:57
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! Tak to je vskutku zasloužený gól. Česká republika si vytvořila několik slibných šancí, ale až tato skončila, i trochu šťastně, jako gólová. MIROSLAV HÁLEK dostal nabito na modrou a jeho dělovka byla velice tvrdá. LaFlamme ji sice vyrazil, ale tato střela měla takovou razanci, že obloučkem skončila až za jeho zády. Asistence: Tomáš Lhota.
     
    12:23
    Goymour nepříjemně sekl Bauše po lapačce, když neměl a také dostává dvě minuty za sekání. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    12:02
    Dostál uviděl, jak mu kanadský soupeř s míčkem utíká z dohledu, tak mu pro jistotu strčil hokejku mezi nohy. Dvě minuty za sekání a Kanada má powerplay.
     
    11:24
    Tým Kanada East právě vstřelil branku! Tady tomu náporu už Bauš zabránit nedokázal, Češi byli příliš moc u mantinelu na to, aby hasili průšvihy před bránou. SEAN BAKER dostal míček k pravé tyčce a pohotově ho zasunul mezi Baušovy betony. A sám Bauš už byl v této situaci opravdu bezmocný. Asistence: Brody Chatman
     
    09:56
    Bauš čaruje! ze skrumáže před brankou si míček našel Wickie, který zakončoval pod horní tyč, ale Bauš se stihl přesunout a neuvěřitelným způsobem vyrazil míček ramenem.
     
    07:26
    Goymour musel v přesilovce zatáhnout za záchranou brzdu, ale i tak gólu nezabránil. Musí se jít zchladit na dvě minuty za hákování.
     
    07:26
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! Zasloužený gól po přesilovkové kombinaci. Tomáš Lhota byla vyslán po levém křídle a nechal si vyjet gólmana natolik, že mohl zakončit pod horní tyč, krásný gól. Češi dávají kontaktní gól a mají další přesilovou hru, jelikož gól padl v signalizované výhodě. Asistence: Radim Dostál
     
    06:08
    Leclerc si počínal nedovoleně a dostává dvě minuty za sekání. Přesilová hra pro Českou republiku.
     
    03:48
    Kanada šla ve třech na brankáře, ale akci překombinovala tak, že místo střely do prázdné, šel pokus až do ochranné sítě, Totálně spálená tutovka.
     
    00:56
    Tým Kanada East právě vstřelil branku! Tak Javorové listy jsou při chuti. NICHOLAS MOORE odzbrojil nepozorného obránce domácích a přesnou střelu zvyšuje na 2:0. Češi se musí rychle oklepat, jestli chtějí v zápase uspět. Bez asistence
     
    00:37
    Tým Kanada East právě vstřelil branku! Tak to se české obraně moc nepovedlo. Mairs poslal vybídku před bránu, kde číhal volný CARSON WICKIE, který měl tolik prostoru, že se mohl prosadit až ne třetí pokus. Asistence: Brendan Mairs

    Šimon Albrecht

    Branky a nahrávky: 8. Lhota (Dostál), 13. Hálek (Lhota), 20. Lhota (Novotný, Taufer), 21. Lhota (Novotný, Taufer), 24. Lhota (Taufer), 25. Novotný (Lhota), 47. Hálek (Lhota, Šťastný) – 1. Wickie (Mairs), 1. Moore, 12. Baker (Chatman), 22. Wickie (Hillier), 26. Mairs, 28. Moore (Dean, Moore)


    Česko U15: Bauš (Kuryviál, Nistor) – Jizba, Hálek, Hemžský, De Fin, Hroch, Hnyk, Horažďovský – Lhota, Taufer, Novotný – Pohl, Kubica, Kovařík – Kábrt, Dostál, Tichý – Štastný, Vohralík, Zíka
    Kanada East: LaFlamme (Forbes) – Broda (A), Burke, Doody (A), Olson, Parsons, Sexton, Spark, Turnock – Baker, Dean, Goymour, Hillier (C), Chatman, Chipman, Leclerc, Mairs, E. Moore, N. Moore, Stephenson, Wickie

    Rozhodčí: Antoni Adam – Gabriel Hatala
    thejrc.org