Velká Británie – Slovensko 1:9 (kon.) | Kanada – USA 2:0 (kon.) | Slovensko – Česko 0:7 (kon.)
konec
Velká Británie
1:9 (0:3, 0:4, 1:2)
Slovensko
Pátek 29.06.2018, 11:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Girls U20 • 2. kolo
     
    Velká Británie nakonec sice v utkání se Slovenskem dokázala vstřelit premiérovou branku na turnaji, avšak samotné prohře už nezabránila. Slovenky se ve většině případů dokázaly vyhnou komplikacím a připisují si první vítězství na Světovém. Z tohoto utkání je to ode mě vše, přeji hezký zbytek dne. (12:34:50)
     
    Nejlepší hráčky utkání: Alexandra Westová (Velká Británie) – Nikoleta Randová (Slovensko)
     
    Konec zápasu.
     
    44:06
    Bennettová se hnala úplně sama na slovenskou brankou, avšak Zimková předvádí spektakulární zákrok! Její lapačka dokázala na poslední chvíli vystihnout přízemní ránu Britky, Slovenky tak dalšímu inkasování zabránily.
     
    43:35
    Danceová se dostávala velmi rychle do zakončení, nicméně Slovensko bylo v obraně velmi pozorné. Míček tak skončil za brankou, kde už si jej kontrolují beci.
     
    42:36
    Jedna chybka v rozehrávce a Britky mají znovu další icing. Tentokrát nestačila chytit ostrou přihrávku Bennettová.
     
    41:47
    Culshawová se protlačila do zakončení, avšak přízemní rána byla pro Zimkovou formalita. Slovensko se může v zadních řadách nyní srovnat.
     
    39:36
    Slovenky i nadále velice aktivně napadají svého protivníka, Británie ovšem má prozatím v obraně vše relativně ještě pohlídané. V této chvíli jsou bezchybné.
     
    38:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky přidávají devátou branku! Po rychlém zpracování míčku se dostala bez větších problémů ke střelbě BARBORA SCHREDLOVÁ. Asistence: Sabina Beláňová, Sylvia Maťašová.
     
    38:21
    Milneová se dostávala v oslabení do úniku, jenomže její brejk končí brzy neúspěchem. Britky se tak musí velmi rychle vracet do základního postavení.
     
    37:14
    Britky se tentokrát znovu budou muset vypořádat s oslabením. Na trestnou lavici míří po nešťastném zákroku u mantinelu Lucy Gruberová (GBR), která je trestána za nedovolenou hru tělem.
     
    36:52
    Dzurinová se zjevila na levém křídle plna odhodlání, aby oplatila britský zásah. Její brejk ovšem skončil velmi brzy, Británie se stačila v obraně velmi rychle zformovat.
     
    35:22
    Schredlová zkusila vypálit zápěstím z pravé strany, avšak její mířidla zřejmě nebyla pořádně zkalibrována. Míček totiž zamířil těsně vedle britské branky.
     
    34:42
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Aréna bouří! Výběr Velké Británie právě vstřelil první branku na Světovém poháru! Euforie Ostrovanek i fanoušků nezná mezí. O celou grandiózní situaci se postarala ALEXANDRA WEESTOVÁ, která využila slovenské chyby a napálila míček pod padající Zimkovou. Bez asistence.
     
    33:16
    Halušková hned nadvakrát vyzkoušela pozornost Nicholsové střelami z bezprostřední blízkosti, slovenská útočnice ale mířila pouze doprostřed. Vhazovat se tak bude před britskou klecí.
     
    32:54
    Suráková odchází po svých na střídačku, kde se jí ujímají do péče lékaři. Na pokračování v zápase to pro ni moc nevypadá.
     
    32:54
    Na hřišti zůstává ležet Suráková, která inkasovala tvrdý hit u britské střídačka a zřejmě při tom ještě nešťastně upadla na paži. Na hřiště tak v této chvíli musí zamířit zdravotníci.
     
    31:52
    Randová se dostávala před brankou k palbě, jenomže nakonec na míček nedosáhla. Britky si mohou znovu pořádně oddechnout.
     
    30:16
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A další rychlý úder! Slovenky se tentokrát dostaly do bleskového brejku, který zakončila ranou pod břevno KLAUDIA KLEINOVÁ. Nicholsové proklouzl míček pod lapačkou. Asistence: Barbora Schredlová, Ema Záňová.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina už patřila jen a jen Slovenkám, které převzaly otěže zápasu a míří za pohodovým vítězstvím. Británie hlavně na startu periody dost zaspala, což nakonec zřejmě rozhodlo o jejich osudu. Třetí perioda odstartuje přibližně v 12:01.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:22
    Beláňová dostala zajímavou nabídku, nicméně velkou odpovědnost nakonec nezvládla. Británie byla v defenzívě relativně zformovaná.
     
    28:41
    Thorpeová se nenadále dostala do úniku na na levém křídle, nicméně slovenský tým si žádnou komplikaci nedovolil. Okamžitě zařazená zpátečka obou obránkyň Ostrovankám zabránila v palbě.
     
    27:35
    Šulíková se protlačila ke střelbě, jenomže její pokus ještě dokázala zblokovat padající britská hráčka. Míček skončil v ochranné síti.
     
    26:28
    Lacková napálila z levé strany pouze clonící bekyně, Slovensko ovšem i nadále drží míček na svých holích.
     
    25:17
    Barryová může jít v této chvíli zpátky na hrací plochu, Británie tak velice náročnou dvouminutovku zvládla.
     
    24:36
    Ostrovanky velmi houževnatě brání, Slovenky se tak zatím v početní výhodě relativně trápí. Jejich přesilovkový diamant si moc přesných střel zatím nezapsal.
     
    23:17
    Britky čeká v této chvíli další krušná chvilka, Antonia Barryová (GBR) totiž bude muset v této chvíli jít na trestnou lavici. Provinila se hrou tělem.
     
    22:24
    Nicholsová byla před chvílí v permanentním zápřahu, když na ní vypálila i Lacková. Její dělovku ukrývá britská golmanka v lapačce.
     
    21:29
    Záborská dostala nahrávku přesně na modrou čáru, nicméně její pokus chytila pozorná Nicholsová. Britská brankářka na celou situaci velmi dobře viděla.
     
    20:42
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Čepice dolů! V této chvíli se dočkává hattricku NIKOLETA RANDOVÁ, která dostala krásnou přihrávku přesně ke vzdálenější tyči, kam už Nicholsová doklouzávala jen bezmocně. Slovenky tak vedou už o sedm branek. Asistence: Anna Mária Suráková, Petronela Sušienková.
     
    19:17
    Doddová se zkoušela dostat k dlouhému lobu od obrany, avšak sudí jí nakonec asi po právu pískají icing. Slovenky míček stačily ještě před ní vbrzku zachytit.
     
    18:29
    Slovenky pokračují ve své dominanci, Britky se prakticky v této chvíli ani nedostávají do středního pásma.
     
    17:49
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je pro Britky velmi kruté! Tři góly za necelé tři minut je dostávají do kolen. Tentokrát se po rychlém protiútoku prosadila TAMARA DOBOŠOVÁ. Nicholsová byla bezmocná. Asistence: Nikoleta Randová.
     
    17:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky přidávají už pátou branku! K odraženému míčku za brankou se dostala Schrelodvá, jejíž přesná nahrávka našla přesně naběhnutou KLAUDIU KLEINOVOU. Její dělovka prošla mezi betony Nicholsové. Asistence: Barbora Schredlová, Miriam Kvašňáková.
     
    16:23
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Přichází další slovenský úder! Krátce po vhazování ve středním pásmu se dostal míček na levé křídlo, kde už byla postavená MICHAELA HÁJNIKOVÁ. Její dělovka z první propálila prostor v levé šibenici, Nicholsová se po ráně natahovala marně. Asistence: Patrícia Mária Dzurinová, Romana Halušková.
     
    16:14
    Wareová v této chvíli zůstala ležet na hrací ploše, podle všeho však nejde o nic vážného. Za doprovodu spoluhráček se dostává zpět na střídačku.
     
    15:22
    Slovenská reprezentace se pokoušela dostat až přes modrou čáru, jenomže Britky nyní vytvořily pomyslnou hráz. Británie se v této chvíli dostává dokonce i k míčku.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina překvapivě byla ze začátku relativně vyrovnaná, když se Britky dostávaly proti Slovenkám do několika šancí. Nicméně favoritky tohoto utkání se postupně dostaly do tempa a nastřílely soupeři hned tři branky. Druhá třetina startuje za malinkou chvilku.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:56
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A znovu studená sprcha pro Britky! Pouhé čtyři sekundy před koncem první třetiny se protlačila ke střelbě z předbrankového prostoru SYLVIA MAŤAŠOVÁ, jejíž pokus se štěstím doskákal přes ležící Nicholsovou. Asistence: Kristina Šimmová.
     
    13:49
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenský úder! Po přesné souhře na pravém křídle se přeci jen na druhý pokus dostala NIKOLETA RANDOVÁ ke střelbě, její pozice už byla v dané situaci velmi jednoduchá. Stačilo ji pouze zasunout míček za bezmocnou Nicholsovou. Ta byla po předchozím zákroku vyhozena ze své brankářské pozice. Asistence: Anna Mária Suráková.
     
    12:21
    Britky jsou viditelně po inkasové brance lehce zaskočeny, jejich soupeřky naopak logicky hrají v laufu. Slovensko nyní na Británii tlačí enormní útočnou silou, prakticky ji ještě nepustily po skoro celou minutu z obranného pásma.
     
    11:01
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen Slovenky prolomily smůlu! Po rychlé kombinaci s obranou nakonec napřáhla ze střední vzdálenosti NIKOLETA RANDOVÁ, její diagonální pumelice zaplula přesně nad rameno Nicholsové. Asistence: Tamara Dobošová.
     
    10:47
    Jůzková se vrhnula do do hloubky britské obrany, což byl pokyn pro britské hráčky, aby zatáhly za záchrannou brzdu. Od míčku tak aktivní Slovenku odstavila Jessica Raeová.
     
    09:52
    Kapitánka Culshawová zkoušela pálit od modré čáry, nicméně ji zablokovala slovenská defenzíva. Británie může rozehrávat od zadních řad.
     
    08:41
    Beresfordová nyní zapisuje první britskou velkou tutovku! Nahození ze středního pásma nadělalo Zimkové pořádně velké problémy, míček však přeci jen končí v rohu hrací plochy.
     
    07:45
    Nicholsová na nohou! Slovensko prováhalo další velkou příležitost, Dobošová pálila jen do betonu soupeřovy brankářky.
     
    07:25
    Randová pálila těsně nad bránu! Britky nyní měly obrovskou dávku štěstěny, neboť míček se zpětnou rotací ještě snášel nad sítí, Slovenky ovšem nyní pokračují v tlaku.
     
    06:47
    Slovenský výběr zatím není vůbec jistý v rozehrávce a v zadních řadách, Britky se mu tak bez větších potíží zatím vyrovnávají. Ostrovankám ovšem stále schází střelecká přesnost a finální zakončení.
     
    05:26
    McCourtová se dostávala do obrovitánské šance při brejkové situaci, jenomže slovenská defenzíva se přeci jen ještě stačila stáhnout. Zimková tak byla přeci jen ještě bez práce.
     
    04:39
    Randová nahazovala míček směrem na Nicholsovou, avšak britská brankářka byla ve střehu. Nicméně Slovenky se pro tentokrát musí už co nejrychleji vracet do základního postavení.
     
    03:56
    Milneová se dostává v této chvíli na hrací plochu v době, kdy se slovenský tým stále pokouší o obléhání britské brány. Stále však bez většího úspěchu.
     
    02:25
    Slovenky se hned několikrát pokoušely o rychlou palbu, avšak jejich pumelice zatím létají mimo dosah Nicholsové. Británie je v čtverci pro oslabení pořádně aktivní.
     
    01:56
    Nicholsová musela během signalizovaného vyloučení pořádně zabojovat, avšak nakonec celou situaci zvládla. Elizabeth Milenová (GBR) půjde v této chvíli ovšem už přeci jen na trestnou lavici, důvodem je její podražení.
     
    01:02
    Šulíková dlouho napřahovala, avšak ke střelbě se nakonec nedostala. Británie dokázala její pokus dostatečně rychle zblokovat.
     
    00:26
    Slovenky si připisují druhý icing během necelé půlminuty, rozehrávka jim zatím lehce vázne.
     
    00:12
    Slovenky se hned od začátku utkání snaží co nejrychleji napadat soupeřovu rozehrávku, avšak Britky jsou překvapivě hned na startu velice houževnatý a bojovný tým. Ostrovanky mohou ještě soupeřkám pořádně zatopit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už rozcvičují na hrací ploše, začínáme za malinký okamžik.
     
    Úvodní sestavy:

    Velká Británie: Nicholsová – Angusová, Culshawová (C), Danceová, Jacobsová (A), Milneová, Murrayová, Raeová – Barryová, Bennettová, Beresfordová (A), Callaghanová, Carsonová, Doddová, McCourtová, Thorpeová, Wareová, Wesová

    Slovensko: Zimková (Tabáčková) – Drienovská, Horváthová, Kvasňáková, Petrášová, Randová, Suráková (A), Sušienková, Šulíková, Vaverčáková, Záborská (C) – Beláňová, Dobošová, Dzurinová, Hájniková, Halušková, Kleinová, Lacková, Maťašová, Schredlová, Šimmová, Záňová (A)

    Rozhodčí: Radka Synková (CZE), Peggy Wakehamová (CAN).
     
    Rozhodčími tohoto utkání je Češka Radka Synková a Kanaďanka Peggy Wakehamová.
     
    Slovensko
    Slovenkám patří v ženském hokejbalu výhradní postavení. V jeho historii prakticky po celou dobu patřily mezi největší mocnosti, které tradičně získávaly zlato či stříbro, až loňský pardubický šampionát skončil neúspěchem v podobě čtvrtého místa, což bylo připisováno zejména zestárnutí jedné silné generace. Nová krev však může čekat právě na Světovém poháru juniorů, kde Slovenky patří v kategorii U20 mezi velké favoritky. První zápas v Přerově se jim však nepodařil podle představ, s Kanadou totiž prohrály jasně 0:3. Sen o finále se jim tak vzdaluje už od úvodního dne. Celá skupina však může být ještě pořádně zamotaná.
     
    Velká Británie
    Britové zažívají v posledních letech raketový růst členské základny i expanzi hokejbalu jako takového. Jejich výběry tradičně objíždějí většinu mezinárodních akcí, kam je tradičně doprovází početná fanouškovská výprava, jež dokáže z malinkých hal utvořit parádní sál nabitý elektrizující atmosférou. I tentokrát tak Přerov a Zlín zažije nálet britských lvů, však v tomto případě i lvic, neboť Ostrované obsadili tentokrát i kategorii juniorek do 20 let. I Britové tak tvoří historii, velkou roli by však podle analýz expertů na Světovém poháru hrát neměli. Jejich ženský tým před rokem v Pardubicích obsadil poslední šesté místo, první den letošního turnaje se jim taktéž nevydařil asi podle představ. S Češkami prohrály Britky 0:7, Američanky lehce potrápily, když jim dovolily vstřelit jen čtyři branky. Na první svůj zásah tak ale stejně jako chlapecký výběr „lvice" stále čekají.
     
    Hezké páteční dopoledne, hokejbalový Světový pohár juniorů dnes pokračuje svým druhým dnem. V rámci kategorie juniorek do 20 let se střetnou týmy Velké Británie a Slovenska. Utkání startuje v 11:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 35. Westová – 12. Randová (Dobošová), 14. Randová (Suráková), 15. Maťašová (Šimmová), 17. Hájniková (Dzurinová, Halušková), 18. Kleinová (Schredlová, Kvasňáková), 18. Dobošová (Randová), 21. Randová (Suráková, Sušienková), 31. Kleinová (Schredlová, Záňová), 39. Schredlová (Beláňová, Maťašová)


    Velká Británie: Nicholsová – Angusová, Culshawová (C), Danceová, Jacobsová (A), Milneová, Murrayová, Raeová – Barryová, Bennettová, Beresfordová (A), Callaghanová, Carsonová, Doddová, McCourtová, Thorpeová, Wareová, Wesová
    Slovensko: Zimková (Tabáčková) – Drienovská, Horváthová, Kvasňáková, Petrášová, Randová, Suráková (A), Sušienková, Šulíková, Vaverčáková, Záborská (C) – Beláňová, Dobošová, Dzurinová, Hájniková, Halušková, Kleinová, Lacková, Maťašová, Schredlová, Šimmová, Záňová (A)

    Rozhodčí: Radka Synková (CZE), Peggy Wakehamová (CAN)
    thejrc.org