Velká Británie – Kanada 0:6 (kon.) | USA – Slovensko 0:1 (kon.) | Česko – Kanada 1:0 (kon.)
konec
Česko
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Kanada
Sobota 30.06.2018, 17:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Girls U20 • 3. kolo
     
    Češkám se nakonec povedlo vybojovat i čtvrtou výhru v základní skupině a coby neporažený celek tak sehrají zítra velké finále o zlato ze Světového poháru právě proti Kanadě. Zámořský celek byl domácím hokejbalistkám vyrovnaným soupeřem, nicméně scházelo mu přeci jen kousek štěstí. Ode mě je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (18:27:56)
     
    Nejlepší hráčky utkání: Serena Vildeová (CAN) – Kateřina Teplá (CZE)
     
    Konec zápasu.
     
    44:31
    Kanada enormně tlačí na českou defenzívu, nicméně domácí výběr je už zjevně plně odhodlán ubojovat chudý jednobrankový náskok. Patočková tak drží míček v rohu hřiště.
     
    43:47
    Kanaďanky se tentokrát snažily co nejrychleji rozehrát, avšak právě spěch hrál proti nim. Po icingu se bude vhazovat před Vildeovou.
     
    42:25
    Ištoková se dostávala do samostatného úniku a okamžitě se snažila vypálit na kanadskou branku, Vildeová ale proti jejímu přízemnímu pokusu bez problémů zasahuje. Češky se mohou natlačit do kanadského pásma.
     
    41:45
    Kanaďanky cítí šanci na vyrovnání, Teplá tak pro jistotu v tuto chvíli přerušila hru. Vhazovat se bude před českou brankou.
     
    41:10
    Češky se tentokrát budou muset vracet před svou branku, Seroiszková si sice nabíhala na dlouhou přihrávku, ale míček nakonec nestihla. Sudí tak logicky pískají icing.
     
    40:14
    Eggletonová se v této chvíli dostává zpět na hrací plochu, česká reprezentace tuto přesilovku nevyužívá.
     
    39:09
    Češkám se zatím v této přesilovce moc nedaří, neboť se svou hrou nedokážou přetlačit obranný diamant Kanady. Střelecké pokusy si tak většinou nedokážou z důvodu časové tísně dostatečně připravit.
     
    38:14
    Síly na hřišti se v této chvíli vyrovnají, po přidržení Škorpíkové je vyloučena Quinn Eggletonová (CAN).
     
    37:25
    Eggletonová se zjevila zčistajasna na pravém křídle, odkud se mířila přesně k bližší tyči. Teplá však byla i tentokrát připravena a předvádí pohotový zákrok.
     
    36:25
    České hráčky ovšem nyní čeká další oslabení, Martina Zedníková (CZE) je vyloučena po hitu na vlastní obranné třetině za nedovolenou hru tělem.
     
    35:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Smůla prolomena! Česká reprezentace se dostává v přesilovce do vedení! Po samostatném úniku po levém křídle se dostala do brejku BARBORA PATOČKOVÁ, jíž se podařilo svou střelu zamířit přímo do levé šibenice. Vildeová svou lapačku natáhla příliš pozdě. Asistence: Lucie Kubínová.
     
    34:59
    Na hřišti zůstává ležet další česká hráčka. Baráková obdržela pořádnou ránu od Kristen Colosimové (CAN), která podle sudích hrála vysokou holí. Česká obránkyně se vrací za doprovodu zdravotníků na střídačku.
     
    33:26
    Kaltounková se hned nadvakrát pokoušela ohrozit kanadskou branku, nicméně její pokusy zamířily jen do blokujících Kanaďanek. Česká ofenzíva se musí vracet do základního postavení.
     
    32:23
    Kábrtová neměla dostatečné množství sil, aby zvládla vypálit z lepší pozice, její nahození tak končí pouze na zadním mantinelu. Češky ještě stále pokračují v napadání na vlastní ofenzivní třetině.
     
    31:23
    Česká ofenzíva momentálně neskutečně svého soupeře tlačí, avšak většinu střel si hlídají kanadské obránkyně. Zámořský tým je nyní zatlačen do kouta.
     
    30:13
    Patočková se Seroiszkovou se dostaly k parádní šanci, avšak Vildeová dokázala oba střelecké pokusy vyrazit mimo branku. Kanada přežila dvě obrovské gólovky!
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina byla taktéž velmi vyrovnaná, i nadále pokračuje trend velice taktického průběhu. Kanada sice měla v závěru obrovské množství šancí, jenomže Češky se štěstím všechny gólovky ustály. Závěrečná třetina základní hrací doby startuje v cca 17:58.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:32
    Kanada je v této chvíli velice aktivní a má obrovský tlak, českou obranu tak musela hned několikrát zachraňovat brankařka Teplá. Domácí tým jej nyní opticky dost nekoncentrovaný.
     
    28:40
    Colosimová se dostala na ose hřiště ke střelbě z první, nicméně vlastní střelecký pokus nebyl až tak nebezpečný. Ten z něj udělala až brankářka Teplá, které míček nečekaně poskočil. Domácí strážkyně branky ovšem těžkou výzvu zvládla.
     
    27:23
    Šebíková dostala míček do volné pozice na levé straně, jenže z velkého úhlu už nedokázala zamířit do sítě. Vildeová měla takřka půlku branky úplně prázdnou.
     
    26:25
    Česká reprezentace nebyla daleko od skórování! Prakticky milimetry! Halbrštátová a Škorpíková ale své dorážky přes ležící Vildeovou už nedostala, Kanaďanky si mohou pořádně oddechnout.
     
    25:23
    Zedníková se pořádně opřela do míčku od modré čáry, avšak Vildeová na celou situaci velmi dobře viděla. Kanadská brankářka tak český pokus bez potíží vyráží.
     
    24:32
    Český trenérský štáb si vybírá oddechový čas!
     
    24:32
    Češky čeká další přesilová hra, když se tentokrát Jessice Davisové (CAN) nepovedlo zastavit český nápor podle pravidel. lehké podražení bylo dvojicí sudích okamžitě zaznamenáno.
     
    23:41
    Češkám se ani tentokrát nepovedlo svůj brejk dovést ke střelbě, Davisová si výpad po levém křídle pohlídala bez sebemenších potíží.
     
    22:26
    Birkettová se už už dostávala k dorážce poskakujícího míčku, jenomže Teplá předvedla fantastický zákrok. Její beton zřejmě zachránil domácímu výběru nulu ve kolonce inkasovaných branek.
     
    21:32
    Kanaďanky v obraně nemají sebemenší problém s českým represinkem, domácí výběr tak i tentokrát musí zařadit velmi pohotově zpátečku. Zámořské hráčky jsou v obraně velmi jisté.
     
    20:36
    Kanaďankám se podařilo v této chvíli vyhodit, zároveň se i na hřiště dostává nedávno vyloučená Eggletonová. Síly na hřišti se vyrovnávají.
     
    19:39
    Seroiszková se pokusila nabídnout vysokým lobem možnost na tečování, což se nakonec povedlo. Do trajektorie rány se dostala hůl Patočkové, avšak Vildeová byla i tentokrát připravena. Vhazovat se bude před kanadskou brankou.
     
    18:36
    Češky čeká další přesilová hra, za podražení je totiž nyní vyloučena Quinn Eglletonová (CAN).
     
    18:21
    V době, kdy se Kubínová vracela na hrací plochu, se na útočnou třetinu valila Kosinová, jenomže druhá zmíněná brejku nevyužila. Po zdvojení přišla brzy o míček.
     
    17:13
    Češky se sice vydatně snaží o napadání kanadské defenzívy, nicméně Patočková tentokrát jako jedna z nejlepších hráček bodování selhala. Po krosu na levé křídlo střílela vysoko nad.
     
    16:27
    Davisová si připsala parádní ránu golfákem, ale Teplá se ještě proti jejímu projektilu stačila přesunout. Kanada nyní spálila obrovitánskou šanci!
     
    16:18
    Lucie Kubínová (CZE) si šikovně pohlídala míček tělem, avšak sudí celou situaci viděli jinak. Česká hráčka tak dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    15:42
    Wilsonová vyhazuje míček už od modré čáry, Češky se musí znovu formovat.
     
    15:10
    Na hřišti zůstala ležet Mašková, kterou ze hřiště musí zdravotníci spolu s českou kustodkou odnášet na střídačku. V tomto případě půjde asi o vážnější zdravotní problém.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nakonec skončila bezbrankovou remízou, neboť Kanaďanky i Češky jsou velmi takticky dobře připraveny. Obě brankařky předvádějí velmi dobrou práci a zatím i defenzívy pracují na výbornou. Druhá třetina startuje v cca 17:29.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:21
    Česky se vydatně snaží o střelbu, avšak čtverec Kanady je neprostupný. Zámořský výběr se nyní osvobozuje.
     
    13:56
    Česko si zahraje na konci první třetiny druhou přesilovku, za nedovolené bránění byla vyloučena Kristen Colosimová (CAN).
     
    13:41
    Zedníková se opřela pořádně do míčku, ale její dělovka branku nenalezla. Míček se snesl až příliš vysoko nad horní tyčkou a zapadl na zadní mantinel, Kanada může rozehrávat od zadních řad.
     
    12:56
    Goodmanová nahrával přesně na hůl Hurrellové, ta však dobré střelecké pozici nedokázala využít. Její rána příklepem končí v lapačce brankářky Teplé.
     
    11:29
    Wilsonová coby nejlepší střelkyně Kanady se snažila jít příkladem a dostat se ke střelbě, jenže taktická bitva i nadále pokračuje. Česká obrana tuto agilní forvardku zvládla pokrýt.
     
    10:29
    Co českému týmu zatím nejvíce chybí je rozhodně přechodová fáze, s níž si zatím svěřenkyně kouče Karla Manharta nedokážou poradit. Propracování do finálních pozic je tak zatím pro domácí celek velice náročné.
     
    09:36
    Česká ofenzíva se pokouší kanadský tým presovat už při jejich rozehrávce, nicméně stále jsou s úspěšností ve velmi malých číslech. Zámořské obránkyně jsou na míčku velice jisté.
     
    08:21
    Kosinová s Maškovou se snažily zvýšit presink na kanadskou defenzívu, jenže k míčku se nedokázali ani po dlouhém vypětí dostat. Kanaďanky se jej ovšem zbavují, sudí jim pískají zakázané uvolnění.
     
    07:33
    Na hřišti zůstává ležet Svitáková, která po souboji s kanadskou útočníci nešťastně spadla na mantinel. Česká obránkyně se však po chvíli zvedá na vlastní nohy a odchází, na střídačce si jí přebírají do péče zdravotníci.
     
    06:54
    Češky byly v této chvíli pod velkým tlakem zámořské ofenzívy, leč domácí obrana se přeci jen dokázala vypořádat se soupeři, avšak jen za cenu icingu. Hra se tak vrátí před Teplou.
     
    05:36
    Kosinová zamířila přesně na pravou šibenici, jenomže Kanaďanky její pokus ztečovaly mimo branku, česká obrana bude muset útočné pásmo zase brzy vyklízet.
     
    04:13
    Birkettová se zjevila na pravém křídle a bez většího rozmýšlení vypálila na českou branku, Teplá si ovšem zapisuje výborný zákrok. Kanada pokračuje ještě v této chvíli ve svém tlaku.
     
    03:46
    Šebíková se protlačila k palbě, nicméně její příklep nedoletěl ani k Vildeové. Míček dostal zvláštní rotaci a těsně nad hrací plochou se odkutálel na zadní mantinel, Kanaďanky mohou rozehrávat od zadních řad.
     
    02:57
    Mitchellová se dostává zpět do hry, česká reprezentace svou početní výhodu nevyužila.
     
    02:41
    Česká přesilovka zatím postrádá větší šmrnc, Kanada je v obraně navíc velmi pozorná, veškeré střelecké pokusy tak zatím létají jen mimo branku.
     
    01:25
    Domácí hráčky se i nadále velmi vydatně snaží ohrozit kanadskou klec, nicméně Mašková nakonec míček přes brankovou čáru nedostala. Vildeová předvádí fantastický zákrok!
     
    00:57
    Češky dostávají možnost první přesilové hry, neboť sudí Hope Mitchellovou (CAN) posílají na trestnou lavici. Podle jejich názoru se dopsustila hry vysokou holí.
     
    00:23
    Češky se musí hned od počátečních okamžiků bránit kanadskému náporu, avšak rychle vyvezení Jůzkové nakonec zámořský výběr nutí k návratu do zadních pozic. Vildeová na dorážku Škorpíkové poté stačila reagovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Aktérky tohoto utkání právě vcházejí na hřiště, startujeme za malý okamžik.
     
    Oba týmy se již rozcvičují na hrací ploše, začínáme za necelou čtvrthodinu.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Teplá (Zechovská) – Kosinová (A), Seroiszková (A), Zedníková, Martinů, Držmíšková, Baráková, Kolínková, Svitáková – Kubínová, Patočková (C), Jůzková – Škorpíková, Kaltounková, Mašková – Halbrštátová, Šebíková, Kábrtová – Pížová, Mačátová, Ištoková – Blažekovič

    Kanada: Vildeová (Jacobiová) – Foersterová, Hughesová, Mitchellová, Albanová, Goodmanová (A), Archibaldová, Coonsová (C) – Eggletonová, Davisová, Matulaová – Daoustová, Wilsonová (A), Birkettová – Claphamová, Laceyová, Hurrelová – Baineová, Buffetová, Colosimová – Whelanová

    Rozhodčí: Patricie Vokalová (CZE), Peggy Wakehamová (CAN).
     
    Rozhodčími tohoto utkání je Češka Patricie Vokalová a Kanaďanka Peggy Wakehamová.
     
    Kanada
    Kanadské hokejbalistky taktéž patřily v předturnajových analýzách mezi žhavé favority na zlato. A to se de facto i ve skutečnosti plní. Zámořský výběr navazuje na mužské i ženské úspěchy a spolu s juniory do 16 let patří právě kanadská akademie mezi líheň nejnadějnějších a nejkvalitnějších talentů současnosti. Na turnaji to potvrzují i hráčky do 20 let, které hned v prvním hracím dni obstály v těžké zkoušce se Slovenskem, jež přehrály v poměru 3:0. Během pátečního odpoledne pak zdolaly i v zámořském derby USA poměrem 2:0, avšak právě na sobotu vyšel na hráčky javorových listů těžký program v podobě dvojice zápasů. Ten ranní zvládly celkem bez velkých potížích, když porazily Velkou Británii 6:0, čímž se zařadily v tabulce po bok Češek, s nimiž se už jistojistě bez ohledu na výsledek večerního duelu utkají v nedělním finále. Nejproduktivnější hráčkou z kandského kádru je momentálně Emma Wilsonová s bilancí 4+1.. Brankařky Serena Wildeová a Samantha Jacobiová pak zatím na turnaji shodně nedostaly ani jednu branku!
     
    Česko
    České hráčky do 20 let prozatím na domácím Světovém poháru plní úlohu danou v předturnajových analýzách. Coby mladá krev aktuálních světových šampionek z Pardubic (několik hráček z U20 dokonce i loni na východě Čech hrálo) v Přerově naprosto dominuje a po třech zápasech si svěřenkyně kouče Karla Manharta dokonce už zajistily účast ve finále. Na přehlídce největších světových talentů dokazují nejen své bohaté zkušenosti, ale i sehranost, která mnoha soupeřům relativně chybí. Ve čtvrtek tak nejprve Češky rozstřílely Velkou Británii 7:0, ve večerním duelu si překvapivě hladce poradily i s výběrem USA (5:1). Největší šok však zřejmě domácí tým připravil Slovenkám, které deklasoval v poměru 7:0, když ve federálním derby nedovolily soupeřkám prakticky ani vytvoření kloudnějších gólovek. Po dvou hracích dnech tak českým juniorkám patří první pozice a i v případě prohry s Kanadou se mohou těšit na nedělní finále kategorie U20. Dominance domácího výběru pak jen potvrzuje obsazení předních příček v kanadském bodování kategorie, prozatím vede Kristýna Kaltounková (4+3) před Barborou Patočkovou (2+5). Brankařka Kateřina Zechovská momentálně drží fantastickou úspěšnost 96,55 %.
     
    Hezký sobotní odpoledne, ženská část hokejbalového Světového poháru juniorů se dostává ke svému vrcholu, na pořadu je totiž poslední utkání skupinové fáze, v němž se utkají výběry Česka a Kanady. Utkání startuje v 17:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 36. Patočková (Kubínová)


    Česko: Teplá (Zechovská) – Kosinová (A), Seroiszková (A), Zedníková, Martinů, Držmíšková, Baráková, Kolínková, Svitáková – Kubínová, Patočková (C), Jůzková – Škorpíková, Kaltounková, Mašková – Halbrštátová, Šebíková, Kábrtová – Pížová, Mačátová, Ištoková – Blažekovič
    Kanada: Vildeová (Jacobiová) – Foersterová, Hughesová, Mitchellová, Albanová, Goodmanová (A), Archibaldová, Coonsová (C) – Eggletonová, Davisová, Matulaová – Daoustová, Wilsonová (A), Birkettová – Claphamová, Laceyová, Hurrelová – Baineová, Buffetová, Colosimová – Whelanová

    Rozhodčí: Patricie Vokalová (CZE), Peggy Wakehamová (CAN)
    thejrc.org