Francie – Argentina 4:3 (kon.) | Uruguay – Portugalsko 2:1 (kon.)
konec
Uruguay
2:1 (1:0)
Portugalsko
Sobota 30.06.2018, 20:00 • Olympijský stadion Fišt (Soči) • Mistrovství světa • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:02:48)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:13.
     
    Uruguay ve čtvrtfinále narazí na Francii, která v sobotu odpoledne vyřadila Argentinu po výhře 4:3.
     
    Je dobojováno. Ve druhém poločase dokázali Portugalci vyrovnat, když se v pětapadesáté minutě prosadil Pepe. Ovšem svou druhou brankou v utkání vrátil Uruguayi vedení Edinson Cavani a i když musel vinou zranění nakonec vystřídat, jeho druhá přesná rána byla tou poslední v utkání a na střídačce se tak mohl radovat z postupu do čtvrtfinále společně se svými spoluhráči. Portugalci v závěru zatlačili Uruguayce a nebyli několikrát daleko od vyrovnání, precizní obrana uruguayského týmu soupeři nepovolila nic a Uruguay tak zaslouženě postupuje do čtvrtfinále mistrovství světa. Cristiano Ronaldo byl velmi zklamaný a hodně rychle opustil hrací plochu a zamířil do útrob sočského olympijského stadionu. Pro Portugalce tak pouť letošním MS končí.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Zákroky brankáře Patrícia – 1.
     
    90+6
    Zákroky brankáře Muslery – 4.
     
    90+6
    Tak ještě ne, ještě je tu jeden útok Portugalska, které to zřejmě už nestihne.
     
    90+5
    Další dalekonosnou střelu chytil do rukavic Fernando Muslera a stále tak drží postup svého celku. Nyní jdou do útoku Uruguayci a dá se očekávat, že hlavní sudí už zápas ukončí.
     
    90+5
    Portugalci si vynutili tlak před brankou Uruguaye a následně pak chytil střelu Fernando Muslera. Horké chvilky před Muslerovou brankou.
     
    90+3
    Cristiano Ronaldo dostává žlutou kartu za protesty směrem k hlavnímu sudímu. Domníval se, že došlo k faulu spoluhráče a neudržel nervy na uzdě. Pokud by Portugalci dokázali postoupit do čtvrtfinále, bylo by to bez jeho účasti.
     
    90+2
    Cristian Rodríguez nebyl daleko od třetího gólu. V blízkosti Patrícia mu ale střela nesedla a míč si poté převzal opět brankář Portugalska.
     
    90+1
    Bernardo Silva vyslal do vápna dobrý centr, obrana soupeře ale znovu zachovala čistou hlavu a odkopla míč daleko od vlastní branky.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě čtyři minuty navíc nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase.
     
    89
    Pepe se snažil pokrýt Cristhiana Stuaniho, jenž se na levé straně nedostal k centru. Následoval tak další odkop od Patríciovy branky.
     
    88
    Už ale znovu hráči v bílém bleskově prošli na druhou stranu. Další ránu vyslal Cristiano Ronaldo, jenž ale trefil znovu obránce soupeře.
     
    87
    Cristian Rodríguez neprocpal z levé strany do vápna balón, který zastavil jeden z portugalských obránců. Nicméně hráči Uruguaye stále drží Portugalce na jejich polovině.
     
    86
    Portugalci se rozestavili na polovině Uruguaye a snaží se o další akci, která by je mohla nasměrovat k vyrovnání. Ovšem rána Manuela Fernandese zamířila hodně vysoko nad bránu Fernanda Muslery.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 7. Cavani (L. Suárez), 62. Cavani (Bentancur) – 55. Pepe (Guerreiro)

    Karty:   90+3. Ronaldo (POR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:13.
    Uruguay: Muslera – Cáceres, J. Giménez, Godín (C), Laxalt – Nández (81. C. Sánchez), Torreira, Vecino, Bentancur (63. C. Rodríguez) – L. Suárez, Cavani (74. Stuani).
    Náhradníci: Campaña, Silva – Varela, C. Sánchez, C. Rodríguez, De Arrascaeta, Stuani, G. Silva, Maxi Pereira, Gómez, Coates, Urretaviscaya.

    Portugalsko: Patrício – R. Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva, W. Carvalho, Adrien Silva (65. Quaresma), Mário (84. Manuel Fernandes) – Guedes (74. André Silva), Ronaldo (C).
    Náhradníci: A. Lopes, Beto – Alves, Manuel Fernandes, Moutinho, André Silva, Rúben Dias, B. Fernandes, G. Martins, Rui, Quaresma, Soares.

    Rozhodčí: Ramos – Torrentera, Hernández (všichni Mexiko)
    thejrc.org