Č. Budějovice – Plzeň 3:4 (kon.) | Žilina – Tianjin Quanjian 3:1 (kon.) | Guangzhou FC – Zlín 1:1 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
3:4 (3:3)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 01.07.2018, 10:30 • Přeštice • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je za námi další přípravné utkání před novou sezonou, z těsné výhry se mohou radovat úřadující mistři z Plzně!

    Za Viktorii v první půli třikrát úřadoval Jakub Řezníček, plzeňský útočník nejprve poslal svůj tým do vedení, poté vyrovnal, záhy poslal Západočechy opět do čela. Jenže Dynamo se také vytasilo s nesmírně produktivní ofenzivou, aktivní Jakub Pešek překonal Kozáčika přízemní střelou, hned po něm úřadoval i Ivo Tábroský. V posledních sekundách první půle se ke snadné trefě dostal i Lukáš Pouček.

    Ve druhé půli měli Západočeši po celou dobu veliký tlak, který však nedokázali dlouho využít. Vítěznou trefu nakonec obstaral novic v plzeňském týmu Ubong Ekpai.

    Z Přeštic je to pro dnešní den všechno, děkuji za sledování psaného přenosu a přeji krásný zbytek víkendu! (12:13:13)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Dynamo se ještě v závěru pokusilo o nějaký závar před Hruškou, ale celou akci zastavuje další ofsajd.
     
    88
    Patrik Hrošovský se pokusil z nějakých 18 metrů překonat levačkou Kžížka, ale míč nakonec skončil až nad břevnem českobudějovické brány.
     
    88
    Západočeši se nakonec všem centrům Dynama ubránili, sami opět míří dopředu.
     
    87
    Velká nejistota při rozehrávce Plzně, Hruška v nouzi odkopl míč pouze na roh.
     
    86
    Po delší době se musela mít na pozoru také obrana Plzně, Hubník na poslední chvíli skluzem poslal míč do autu. Dynamo však po vhazování ihned o balon přišlo.
     
    84
    Ubong Ekpai hledal před bránou Navrátila, ten však potřeboval mírně přesnější centr, aby mohl zakončovat. Míč nakonec skončil v zámezí.
     
    83
    Nádherný pas Hrošovského oslovil Jana Kopice, jenž se s míčem dostal až před bránu Dynama, ale v rozhodující chvíli balon netrefil ideálně, ten skončil vedle.
     
    81
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Michal Řezáč, přichází Marek Kalousek.
     
    80
    Druhý poločas není tak zábavný, jako byl ten první, gólman Aleš Hruška je prakticky bez práce. Plzeňští jsou stále na hřišti dominantní.
     
    79
    Po chvilce nepřesného fotbalu se dopředu prohnali opět Západočeši, Aleš Čermák se snažil zpoza vápna, ale trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    77
    Právě Milan Havel se nakonec dostal do zakončení, ale byl už ve velikém úhlu, takže nakonec trefil jen vyběhnutého Kžížka.
     
    76
    Viktoriáni dlouze kombinují okolo vápna Budějovic, zatím tomu chybí přesnější finální fáze v podobě centru či přihrávky. Neujal se ani pas Milana Havla.
     
    75
    Roman Hubník zvládl odvrátit atak Dynama, které se po delší době dostalo dopředu. U míče už opět vládnou Plzeňští, kteří se ženou na zteč.
     
    74
    Střelec rozdílového gólu nyní skončil v bolestech na zemi, Ekpai se však rychle oklepal a už je v pořádku zpátky na nohou.
     
    72
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria se konečně dočkala rozdílového gólu, celý druhý poločas měla navrch, nyní to přineslo ovoce. UBONG EKPAI se opřel do míče, jenž se po odrazu od země dostal až do brány Dynama!
     
    Dnešní utkání sleduje 1 480 diváků.
     
    71
    Následně se ke střele dostal Aleš Čermák, jeho pokus po zemi vyrazil Křížek před sebe, poté dorážel ještě Kopic, ale z celé akce je nakonec jen roh.

    Jan Picka

    Branky: 24. Pešek, 27. Táborský, 45. Pouček – 22. Řezníček, 28. Řezníček, 41. Řezníček (pen.), 72. Ekpai


    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Řezáč (81. Kalousek), L. Havel (46. Novák), Kladrubský (C) (46. Fišl), Helešic (46. Rychnovský) – Čavoš, Javorek (46. Ad. Čermák) – Šplíchal (46. Laňka), Pouček (46. Frýdek), Pešek (58. Švantner) – Táborský (46. Kadula).
    FC Viktoria Plzeň: 1. poločas: Kozáčik – Řezník, Pernica, Limberský – Procházka, Hořava – Petržela, Kopic (C), Štursa – Řezníček, Krmenčík.

    2. poločas: Hruška – M. Havel, Hubník, Hájek, Kovařík – Hrošovský, Al. Čermák – Ekpai, Navrátil, Kopic – Bakoš.

    Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Kubec

    Diváci: 1 480
    thejrc.org