Polsko – Velká Británie 5:1 (kon.) | Česko U15 – Švýcarsko 8:4 (kon.) | Kanada East – USA Blue 4:0 (kon.)
Česko U16 – USA Red 4:3 (kon.) | Kanada West – Slovensko 3:1 (kon.)
konec
Česko U15
8:4 (3:1, 1:2, 4:1)
Švýcarsko
Neděle 01.07.2018, 09:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Boys U16 • O 7. - 8. místo
     
    Utkání o konečné sedmé místo nakonec přineslo další výhru českého výběr do 15 let, který na turnaji jen a jen překvapoval. Utkání bylo dalším koncertem útočníka Tomáš Lhoty, který si připsal čtyři branky, celkově pak za turnaj zapsal dvanáct tref a stane se zřejmě nejlepším střelcem šampionátu. Ode mě je to z tohoto utkání vše, přeji hezký zbytek neděle. (10:42:12)
     
    Oba celky taktéž dostávají pamětní medaile a poháry. Česko U15 díky dnešní výhře končí na sedmém místě, Švýcaři jsou osmí.
     
    Nejlepší hráči utkání: Radek Kubica (Česko U15) – Manuel Mballa (Švýcarsko)
     
    Na řadu přichází povinné ceremonie. Oba rozhodčí dostávají drobné ocenění za působení na celém turnaji.
     
    Konec zápasu.
    44:40 MBALLA - 8:4
     
    44:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec ještě jedna kosmetická úprava. Švýcaři se dostali po vykombinování české obrany k palbě z první, konkrétně kanonýr MANUEL MBALLA. Jeho rána zamířila přímo do pravé šibenice. Asistence: Matteo Bächler, Til Bucher.
     
    43:55
    Rozhodčí se dostávají k dalšímu vylučování, za hrubost se na trestnou lavici dostane Radek Kubica (CZ5), Jannik Lüthi (SUI) pak za sekání.
     
    43:13
    Domácí tým ještě čeká na konci třetí třetiny oslabení, po tvrdém hitu u mantinelu se na trestnou lavici dostává Radim Dostál (CZ5) za hrubost.
     
    42:11
    Češi si v této chvíli zapisují icing, vhazování tak proběhne před Kuryviálem.
     
    41:36
    Český výběr se dostával k zajímavé možnosti na pravém křídle, jenomže švýcarská reprezentace se stačila dostatečně rychle zmobilizovat. Wicki pro jistotu míček ukryl pod lapačkou.
     
    40:45
    Švýcarský tým si vybral oddechový čas!
    40:45 DOSTÁL - 8:3
     
    40:45
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    A další český úder! Po rychlé nahrávce na osu hřiště se dostal k ráně příklepem RADIM DOSTÁL, který nakonec dokázal prostřelit místo mezi mezi betony brankáře Wickiho. Domácí výběr tak vede už o pět branek! Asistence: Václav Kovařík, Miroslav Pohl.
    40:08 LHOTA - 7:3
     
    40:08
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Gólostroj! Další neuvěřitelný individuální výkon předvádí TOMÁŠ LHOTA, který zvládl vypálit ze střední vzdálenosti pořádným golfákem, jenž zaletěl přesně nad rameno Wickiho. Domácí mančaft tak získává čtyřbrankový náskok. Asistence: Radek Kubica, Lukáš Novotný.
     
    39:46
    Český výběr se dostával do rychlého kontru, nicméně bez větších potíží se tentokrát vrátila švýcarská obrana. Hráči ze země helvétského kříže tak hudou rozehrávat od zadních řad.
     
    38:52
    Kovařík vyzkoušel pozornost Wickiho, jenomže rána z velkého úhlu nebyla pro švýcarského brankáře nijak velký problém. Vhazovat se tak bude i tentokrát před jeho brankou.
     
    38:25
    Česká krušná chvilka je ta tam. Dostál se totiž v této chvíli dostává zpět na hřiště a vyrovnává početní stavy na hřišti. Švýcaři se musí navíc vracet po icingu k vlastní brance.
     
    37:37
    Kuryviál musí nyní v brankovišti pořádně čarovat, aby udržel český náskok. Švýcaři jsou v přesilovce velmi aktivní, a to zejména po střelecké stránce. Hlavně Mballa momentálně pálí jednu šanci za druhou.
     
    36:25
    Domácí výběr nyní půjde do dalšího oslabení, po souboji ve středním pásmu je totiž trestán Radim Dostál (CZ5). Podle verdiktu sudích podržel lehce soupeři hůl.
    35:47 LHOTA - 6:3
     
    35:47
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Triple hattrick! Kanonýr TOMÁŠ LHOTA ukazuje neskutečné individuální schopnosti, když dosáhl už třetího hattricku na turnaji. Po rychlém rozehrání vhazování se tentokrát dostal k ráně ze střední vzdálenosti, která zamířila přesně do levé šibenice. Šlo o jeho jedenáctou trefu na přerovském turnaji! Asistence: Šimon Hnyk, Lukáš Novotný.
     
    35:43
    Hynk se dostal nečekaně k odraženému míčku a pokusil se co nejrychleji vystřelit na přední tyč zde však byl připraven Wicki. Následná dorážka Lhoty skončila v náručí švýcarského brankáře.
     
    34:45
    Mballa se znovu zjevil před českým brankovištěm, avšak právě rychlost hrála proti němu. Po ztrátě míčku se tak musí honem rychle vracet do základního postavení.
     
    33:36
    Švýcaři se velmi rychle snaží o odpověď, jenomže ta zatím nepřichází. Češi se v posledních chvílích vzchopili a předvádějí bezchybný výkon s minimem fatálních zaváhání.
    32:44 LHOTA - 5:3
     
    32:44
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Na řadu přichází český úder! Domácí výběr se přeci jen dokázal popasovat s houževnatou švýcarskou obranou a po rychlé střele Kubicy se dostal k dorážce kanonýr TOMÁŠ LHOTA k pohotové dorážce. Pro mladoboleslavského odchovance jde už o desátou branku na turnaji! Asistence: Radek Kubica, Lukáš Novotný.
     
    31:07
    Kanonýr Mballa se znovu ukázal v parádní formě! Švýcarský forvard se zvládl obtočit okolo české branky a rychle zasunul míček k tyči. Kuryviál ale jeho záměr vystihl, připisuje si tak další fantastický zákrok.
     
    30:23
    Česká ofenzivní eskadra Švýcary pořádně zatlačila, jenže jedna nepovedená přihrávka vše zhatila. Do brejku se tak vydal Büchler, jehož dělovka pořádně uvítala Kuryviála. Český brankář ale ránu lapil.
     
    30:01
    I Češi sáhli v průběhu zápasu ke střídání golmanů, místo Miroslava Nistora se do brankoviště podívá Jan Kuryviál.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Češi se sice dostali ve druhé třetině do dvoubrankového náskoku, jenomže Švýcarsko se ještě dokázalo neskutečně do zápasu vrátit. Přesilovková branka následná kontaktní trefa tak nechává ještě do třetí třetiny karty otevřené, pokračujeme v cca 9:58.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:29
    Hohl si zpracoval míček ve vzduchu hokejkou, jenomže nad dovolenou výškovou hranicí. hra se tak v tuto chvíli přerušuje, hra vysokou holí byla až příliš okatá.
     
    28:26
    Schwab se zčistajasna dostal do úniku, avšak ten zastavil perfektním odhadem Nistor. Následná rána Feuze pak mířila těsně vedle branky, Češi přežili obrovitánskou tutovku!
     
    27:42
    Švýcarsko je aktuálně v obrovském tlaku. Český výběr tak má velké problémy s bráněním ve vlastním pásmu, aktuálně tak domácí reprezentace volí nejjednodušší řešení, a sice vyhození míčku co nejdál od své branky.
    26:31 MBALLA - 4:3
     
    26:31
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři jsou zpátky ve hře! Češi nyní nedokázali čelit tlaku svého protivníka, když se dalekonosná rána ze středního pásma snesla k MANUELU MBALLOVI, jenž si velmi šikovně míček sklepl ze vzduchu a dotečoval jej pod Nistorovy betony. Asistence: Max Müller, Semir Kessam.
     
    25:33
    Vohralík a Lhota nyní pořádně zatopili Wickimu, avšak švýcarský brankář dokázal těžkou situaci zvládnout. Na ránu z levého křídla i následné dorážky fantasticky reaguje.
     
    24:49
    Česká reprezentace se sice snaží zmobilizovat své síly, avšak proti svým soupeřům to bude mít tentokrát velmi těžké. Švýcaři je aktuálně nesmírně namotivovaní na další snížení svého manka.
    23:41 MÜLLER - 4:2
     
    23:41
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé! Švýcaři využívají přesilovku po necelé půlminutě, kdy si po vymíchání a kompletním rozhození české obrany dostal ke střelbě z mezikruží MAX MÜLLER. Jeho přesně mířená rána zapadla přesně k pravé tyči. Asistence: Michael Bütikofer, Til Bucher.
     
    23:16
    Česká reprezentace nyní bude hrát v oslabení. Její kanonýr Tomáš Lhota (CZ5) obdržel od rozhodčích dvouminutový trest za hákování.
     
    22:31
    Novotný se dostal ve středním pásmu k možnosti brejkové situace, ale Švýcaři jej dokázali účelně zablokovat. Česká řada se tak musí honem rychle vracet k vlastní bráně.
     
    21:48
    Na hřišti zůstal ležet Hálek, který zřejmě inkasoval u mantinelu pořádnou ránu. Po chvíli se však zvedá a a odchází po svých na střídačku. Zřejmě tak nepůjde o nic vážného.
     
    21:24
    Hroch se nečekaně dostal k zakončení na levém křídle, nicméně z otočky se nedokázal přesně prosadit. Míček tak po rychlé střelbě mířil mimo švýcarskou klec.
     
    20:39
    Hohl se dostal na kruzích ke střelbě, nicméně Nistor jeho přízemní pokus bez problému vyrazil. Po odrazu od betonu se střela snesla na zadní mantinel.
    19:20 KUBICA - 4:1
     
    19:20
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Tak to byla divácká parádička! Český výběr se dostává už do tříbrankového trháku, když se zjevil za švýcarskými obránci RADEK KUBICA. Český útočník si obhodil jednoho z bránících soupeřů a po hezkém blafáku si dal míček na backhand, kterým poté taktéž zakončil pod břevno. Wicki byl bez šance na úspěšný zákrok. Asistence: Miroslav Pohl, Miroslav Hálek.
     
    18:20
    Bláha se dostal k míčku ve druhé vlně nabíhajících útočníků, nicméně stahovačka směrem na střed nakonec Wickiho nerozhodila. Míček byl ještě ztečován mimo branku, následnou dělovku Tichého si švýcarský brankář taktéž pohlídal.
     
    17:22
    Češi se dostali k zajímavé příležitosti, když se ke střelbě prodral Dostál. Dobře mířená rána ale nakonec nebyla pro Wickiho problém, míček stačil ještě lapit i před dorážejícími hráči lapačkou.
     
    16:41
    Zbinden se snažil postrčit míček až směrem k nabíhajícímu Bucherovi, jenomže tento nápad nakonec Švýcarům nevyšel. Hráči ze země helvétského kříže tak musí rozehrávat od zadních řad.
     
    15:36
    Švýcaři české řady nyní momentálně tlačí, domácí výběr jen tak tak zatím soupeřovým snahám odolává.
     
    15:01
    Švýcaři na startu třetiny vystřídali brankáře. Místo Lukase Jörga se tak dostane na hřiště Kangay Wicki.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nejprve sice přinesla dost vyrovnanou přetahovanou o každý míček, jenomže postupně se Čechům podařilo otupit velký odpor Švýcarů. Dvě trefy z posledních tří minut periody tak určují nyní ráz a směřování celého duelu. Druhá třetina startuje v cca 9:28.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:36
    Švýcaři se nyní dostávají do většího presu na českou obranu, stále jim však chybí přesnost v kombinaci. Domácí výběr se tak osvobozuje alespoň za cenu icingu.
    13:52 KOVAŘÍK - 3:1
     
    13:52
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Češi se dostávají do trháku! Švýcarská obrana tentokrát zaspala při pokrývání útočících hráčů, čehož využil VÁCLAV KOVAŘÍK, jenž dostal nahrávku do druhé vlny, kde už měl velice výhodnou pozici. Jeho dělovka golfákem proletěla těsně nad lapačku Jörga. Asistence: Dominik Tichý.
    12:09 LHOTA - 2:1
     
    12:09
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Koncert TOMÁŠE LHOTY pokračuje i v tomto zápase! Nejproduktivnější hráč šampionátu se tentokrát v rebrejku dostalm k nahrávce De Fina, jež mířila zpoza brány, a přesnou ranou pod břevno nedal Jörgovi šanci na úspěšný zákrok. Pro domácího kanonýra šlo už o devátou trefu na turnaji! Asistence: Nicolas De Fin.
     
    11:42
    Bächler s Kapankem se dostávali do dalšího švýcarského brejku, nicméně ten byl velmi brzy zastaven. Češi mají možnost kontru.
     
    10:23
    Kubica se snažil vysunout do střelecké pozice Zíku, ale švýcarský obránce Joey se na poslední chvíli dostal do trajektorie českého pasu. Soupeři Čechů tak mohou rozehrávat od zadních řad.
     
    08:36
    Češi se stále snaží o další gólovou odpověď, jenže momentálně se přes velkou hradbu švýcarské defenzívy nedostávají. Na hřišti se hraje velmi taktický hokejbal.
     
    07:39
    Švýcaři se pokoušeli rozehrát přes střední pásmo, kde se ovšem jejich záměru postavila česká obranná zeď. I nyní jim tak sudí pískají icing.
     
    06:52
    Češi se enormně snaží o znovuuzmutí vedení, avšak prozatím se jim podařilo jen nachytat švýcarské beky. Ti po lehkém nedorozumění v rozehrávce zapisují zakázané uvolnění.
    05:34 MBALLA - 1:1
     
    05:34
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Po kombinaci v útočném pásmu se dostal míček až na modrou čáru, kde se taktéž protlačil kanonýr MANUEL MBALLA, jehož rána zápěstím propálila mezírku mezi Nistorovými betony. Asistence: Semir Kessam, Max Müller.
     
    04:49
    Bütikofer se zjevil na levém křídle a připsal si obrovskou tutovku! Po jeho střele se míček snesl těsně nad břevnem české branky a trefil zadní mantinel. Nistor si musel pořádně oddechnout.
     
    03:26
    Češi jsou i nadále velice aktivní v ofenzivní části hry, leč další branku pro tuto chvíli nepřidávají. Švýcarko se v obranných řadách velice pozorné a navíc i bezchybné.
    02:44 KUBICA - 1:0
     
    02:44
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Domácí reprezentace se dostává do vedení! Po krásné výměně míčku na modré čáře se ujmul iniciativy RADEK KUBIC, který se zároveň nebál i vystřelit. Jeho dělovka ze střední vzdálenosti překvapivě přeletěla rameno Jörga a trefila pravou šibenici. Asistence: Miroslav Pohl, Ondřej Fluxa.
     
    02:01
    Češi měli pořádně velký tlak! Hned dvě pumelice tak musel brankář Jörg bezprostředně zachytávat vyrážečkou, U15 nyní nebyla daleko od gólu.
     
    01:22
    Bucher rozjel spolu s Kassamem pořádně rychlý brejk po pravém křídle, jenomže jejich závěrečný střelecký pokus, přesněji tedy druhy zmíněný, mířil mimo domácí branku. Nistor tak nemusel v této chvíli zasahovat.
     
    00:19
    Češi jsou viditelně hodně namotivovaní, nicméně švýcarská defenzíva byla připravena na jejich nápor připravena. Míček tak putuje znovu do zadních řad.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již na hrací ploše, začínáme za malou chvíli.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko U15: Nistor (Kuryviál) – Hálek, Fluxa, De Fin, Hemžský, Hynk, Horažďovský – Lhota (A), Vohralík, Novotný – Tichý, Dostál (C), Kovařík – Bláha, Hroch (A), Šťastný – Pohl, Kubica, Zíka

    Švýcarsko: Jörg (Wicki) – Bauer, Betschen, Bucher, Eberle, Joye, Lässer, Schwab Silva Goncalves – Bächler (C), Bütikofer (A), Feuz, Gosteli, Hohl, Kapanek, Kessam, Lüthi, Mballa (A), Müler, Schläppi, Taboada, Zbinden

    Rozhodčí: Antonín Adam (SUI), Vladislav Olesz (CZE).
     
    Rozhodčími tohoto utkání je Švýcar Antonín Adam a český arbitr Vladislav Olesz.
     
    Švýcarsko
    Švýcaři patří k pravidelným účastníkům světových šampionátů juniorů, nicméně na medaili jim to v kategorii do 16 let ještě nikdy nevyšlo. Jejich stropem zůstávají tři čtvrtá místa, nicméně ani to tentokrát nebudou obhajovat. Světový pohár totiž nabídl hned čtveřici zámořských mužstev a dvojici českých mančaftů, pro zemi helvétského kříže tak cesta do bojů medaile zůstala zatarasena. Švýcaři si sice hned na začátku turnaje připsali výhru 6:1 nad Polskem, poté už ale jen prohrávali. S českou U16 padli 0:9, v pátek je převálcovala Kanada West 8:1, jen včera dokázali velmi nečekaně zazlobit proti týmu USA Blue, s nímž prohráli těsně 1:2. V základní skupině to tak stačilo jen na čtvrté místo, ve hře však Švýcaři mají ještě stále konečnou sedmou pozici. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Manuel Mballa, jenž si na turnaji připsal už čtyři branky. V brankovišti pak dostává zatím největší důvěru Nicolas Jordi, který má svou úspěšnost zákroků lehce nad 89,5 %.
     
    Česko U15
    Česká reprezentace do 15 let, která byla složena a poskládana těsně před Světovým pohárem, zvládla křest ohněm na Světovém poháru fantasticky. I přes fakt, že ve většině zápasů hrála proti mnohem starším a zkušenějším kolegům, tak právě výkony tuzemského výběru bavily od čtvrtka přerovskou arénu. Svůj věkový handicap častokrát čestí hokejbalisté dokáízali nahradit chytrostí a technickou vyspělostí. Mančaft, který tvoří osa ze silného ročníku 2003, pod vedením kouče Jana Falaře hned první turnaje deklasoval Brity v poměru 12:0. V pátek sice prohrál se Slovenskem 2:5, večerní zápas s Kanadou East ovšem přinesl kársnou oslavu hokejbalu. Duel plný zvratů a nečekaných vyústění nakonec Češi ovládli v poměru 7:6 po prodloužení. Včera tak po tomto bombastickém výsledku ještě měli nečekanou šanci na postup do boje o bronz, ale tu jim vzala porážka s výběrem USA Red. Mladí reprezentanté tak budou po čtvrtém místě ve skupině bojovat o konečné sedmé místo. Nejproduktivnějším hráčem týmu i celého turnaje je prozatím kanonýr Tomáš Lhota (8+6), jemuž se povedlo v Přerově dosáhnout už hattricku i čtyř branek v jednom utkání. Brankář Ondřej Bauš pak má úspěšnost zákroků těsně pod 90% hranicí.
     
    Hezke nedělní ráno, hokejbalový Světový pohár dnes vrcholí svým posledním dnem. V kategorii juniorů do 16 let se dozvíme konečné pořadí všech týmů, v zápase o konečné sedmé místo si to tak rozdá Česko U15 a Švýcarsko. Utkání startuje v 9:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 3. Kubica (Pohl, Fluxa), 13. Lhota (De Fin), 14. Kovařík (Tichý), 20. Kubica (Pohl, Hálek), 33. Lhota (Kubica, Novotný), 36. Lhota (Hnyk, Novotný), 41. Lhota (Kubica, Novotný), 41. Dostál (Kovařík, Pohl) – 6. Mballa (Kessam, Müller), 24. Müller (Bütikofer, Bucher), 27. Mballa (Müller, Kessam), 45. Mballa (Bächler, Bucher)


    Česko U15: Nistor (31. Kuryviál) – Hálek, Fluxa, De Fin, Hemžský, Hynk, Horažďovský – Lhota (A), Vohralík, Novotný – Tichý, Dostál (C), Kovařík – Bláha, Hroch (A), Šťastný – Pohl, Kubica, Zíka
    Švýcarsko: Jörg (16. Wicki) – Bauer, Betschen, Bucher, Eberle, Joye, Lässer, Schwab Silva Goncalves – Bächler (C), Bütikofer (A), Feuz, Gosteli, Hohl, Kapanek, Kessam, Lüthi, Mballa (A), Müler, Schläppi, Taboada, Zbinden

    Rozhodčí: Antonín Adam (SUI), Vladislav Olesz (CZE)
    thejrc.org