Polsko – Velká Británie 5:1 (kon.) | Česko U15 – Švýcarsko 8:4 (kon.) | Kanada East – USA Blue 4:0 (kon.)
Česko U16 – USA Red 4:3 (kon.) | Kanada West – Slovensko 3:1 (kon.)
konec
Česko U15
8:4 (3:1, 1:2, 4:1)
Švýcarsko
Neděle 01.07.2018, 09:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Boys U16 • O 7. - 8. místo
    44:40 MBALLA - 8:4
     
    44:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec ještě jedna kosmetická úprava. Švýcaři se dostali po vykombinování české obrany k palbě z první, konkrétně kanonýr MANUEL MBALLA. Jeho rána zamířila přímo do pravé šibenice. Asistence: Matteo Bächler, Til Bucher.
     
    43:55
    Rozhodčí se dostávají k dalšímu vylučování, za hrubost se na trestnou lavici dostane Radek Kubica (CZ5), Jannik Lüthi (SUI) pak za sekání.
     
    43:13
    Domácí tým ještě čeká na konci třetí třetiny oslabení, po tvrdém hitu u mantinelu se na trestnou lavici dostává Radim Dostál (CZ5) za hrubost.
     
    40:45
    Švýcarský tým si vybral oddechový čas!
    40:45 DOSTÁL - 8:3
     
    40:45
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    A další český úder! Po rychlé nahrávce na osu hřiště se dostal k ráně příklepem RADIM DOSTÁL, který nakonec dokázal prostřelit místo mezi mezi betony brankáře Wickiho. Domácí výběr tak vede už o pět branek! Asistence: Václav Kovařík, Miroslav Pohl.
    40:08 LHOTA - 7:3
     
    40:08
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Gólostroj! Další neuvěřitelný individuální výkon předvádí TOMÁŠ LHOTA, který zvládl vypálit ze střední vzdálenosti pořádným golfákem, jenž zaletěl přesně nad rameno Wickiho. Domácí mančaft tak získává čtyřbrankový náskok. Asistence: Radek Kubica, Lukáš Novotný.
     
    36:25
    Domácí výběr nyní půjde do dalšího oslabení, po souboji ve středním pásmu je totiž trestán Radim Dostál (CZ5). Podle verdiktu sudích podržel lehce soupeři hůl.
    35:47 LHOTA - 6:3
     
    35:47
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Triple hattrick! Kanonýr TOMÁŠ LHOTA ukazuje neskutečné individuální schopnosti, když dosáhl už třetího hattricku na turnaji. Po rychlém rozehrání vhazování se tentokrát dostal k ráně ze střední vzdálenosti, která zamířila přesně do levé šibenice. Šlo o jeho jedenáctou trefu na přerovském turnaji! Asistence: Šimon Hnyk, Lukáš Novotný.
    32:44 LHOTA - 5:3
     
    32:44
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Na řadu přichází český úder! Domácí výběr se přeci jen dokázal popasovat s houževnatou švýcarskou obranou a po rychlé střele Kubicy se dostal k dorážce kanonýr TOMÁŠ LHOTA k pohotové dorážce. Pro mladoboleslavského odchovance jde už o desátou branku na turnaji! Asistence: Radek Kubica, Lukáš Novotný.
     
    31:07
    Kanonýr Mballa se znovu ukázal v parádní formě! Švýcarský forvard se zvládl obtočit okolo české branky a rychle zasunul míček k tyči. Kuryviál ale jeho záměr vystihl, připisuje si tak další fantastický zákrok.
     
    30:01
    I Češi sáhli v průběhu zápasu ke střídání golmanů, místo Miroslava Nistora se do brankoviště podívá Jan Kuryviál.
     
    28:26
    Schwab se zčistajasna dostal do úniku, avšak ten zastavil perfektním odhadem Nistor. Následná rána Feuze pak mířila těsně vedle branky, Češi přežili obrovitánskou tutovku!
    26:31 MBALLA - 4:3
     
    26:31
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři jsou zpátky ve hře! Češi nyní nedokázali čelit tlaku svého protivníka, když se dalekonosná rána ze středního pásma snesla k MANUELU MBALLOVI, jenž si velmi šikovně míček sklepl ze vzduchu a dotečoval jej pod Nistorovy betony. Asistence: Max Müller, Semir Kessam.
    23:41 MÜLLER - 4:2
     
    23:41
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé! Švýcaři využívají přesilovku po necelé půlminutě, kdy si po vymíchání a kompletním rozhození české obrany dostal ke střelbě z mezikruží MAX MÜLLER. Jeho přesně mířená rána zapadla přesně k pravé tyči. Asistence: Michael Bütikofer, Til Bucher.
     
    23:16
    Česká reprezentace nyní bude hrát v oslabení. Její kanonýr Tomáš Lhota (CZ5) obdržel od rozhodčích dvouminutový trest za hákování.
    19:20 KUBICA - 4:1
     
    19:20
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Tak to byla divácká parádička! Český výběr se dostává už do tříbrankového trháku, když se zjevil za švýcarskými obránci RADEK KUBICA. Český útočník si obhodil jednoho z bránících soupeřů a po hezkém blafáku si dal míček na backhand, kterým poté taktéž zakončil pod břevno. Wicki byl bez šance na úspěšný zákrok. Asistence: Miroslav Pohl, Miroslav Hálek.
     
    15:01
    Švýcaři na startu třetiny vystřídali brankáře. Místo Lukase Jörga se tak dostane na hřiště Kangay Wicki.
    13:52 KOVAŘÍK - 3:1
     
    13:52
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Češi se dostávají do trháku! Švýcarská obrana tentokrát zaspala při pokrývání útočících hráčů, čehož využil VÁCLAV KOVAŘÍK, jenž dostal nahrávku do druhé vlny, kde už měl velice výhodnou pozici. Jeho dělovka golfákem proletěla těsně nad lapačku Jörga. Asistence: Dominik Tichý.
    12:09 LHOTA - 2:1
     
    12:09
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Koncert TOMÁŠE LHOTY pokračuje i v tomto zápase! Nejproduktivnější hráč šampionátu se tentokrát v rebrejku dostalm k nahrávce De Fina, jež mířila zpoza brány, a přesnou ranou pod břevno nedal Jörgovi šanci na úspěšný zákrok. Pro domácího kanonýra šlo už o devátou trefu na turnaji! Asistence: Nicolas De Fin.
    05:34 MBALLA - 1:1
     
    05:34
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Po kombinaci v útočném pásmu se dostal míček až na modrou čáru, kde se taktéž protlačil kanonýr MANUEL MBALLA, jehož rána zápěstím propálila mezírku mezi Nistorovými betony. Asistence: Semir Kessam, Max Müller.
    02:44 KUBICA - 1:0
     
    02:44
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Domácí reprezentace se dostává do vedení! Po krásné výměně míčku na modré čáře se ujmul iniciativy RADEK KUBIC, který se zároveň nebál i vystřelit. Jeho dělovka ze střední vzdálenosti překvapivě přeletěla rameno Jörga a trefila pravou šibenici. Asistence: Miroslav Pohl, Ondřej Fluxa.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 3. Kubica (Pohl, Fluxa), 13. Lhota (De Fin), 14. Kovařík (Tichý), 20. Kubica (Pohl, Hálek), 33. Lhota (Kubica, Novotný), 36. Lhota (Hnyk, Novotný), 41. Lhota (Kubica, Novotný), 41. Dostál (Kovařík, Pohl) – 6. Mballa (Kessam, Müller), 24. Müller (Bütikofer, Bucher), 27. Mballa (Müller, Kessam), 45. Mballa (Bächler, Bucher)


    Česko U15: Nistor (31. Kuryviál) – Hálek, Fluxa, De Fin, Hemžský, Hynk, Horažďovský – Lhota (A), Vohralík, Novotný – Tichý, Dostál (C), Kovařík – Bláha, Hroch (A), Šťastný – Pohl, Kubica, Zíka
    Švýcarsko: Jörg (16. Wicki) – Bauer, Betschen, Bucher, Eberle, Joye, Lässer, Schwab Silva Goncalves – Bächler (C), Bütikofer (A), Feuz, Gosteli, Hohl, Kapanek, Kessam, Lüthi, Mballa (A), Müler, Schläppi, Taboada, Zbinden

    Rozhodčí: Antonín Adam (SUI), Vladislav Olesz (CZE)
    thejrc.org