Velká Británie – Česko U16 0:2 (kon.) | Slovensko – USA 2:1 (kon.) | Česko – Kanada 4:1 (kon.)
konec
Slovensko
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
USA
Neděle 01.07.2018, 14:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Girls U20 • O 3.–4. místo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne, na hokejbalovém Světovém poháru juniorů už zbývá dohrát posledních pár duelů. Svého vyvrcholení se tak dočká i kategorie juniorek do 20 let, když se bronzovou medaili utká Slovensko s USA. Utkání startuje ve 14:00!
     
    Slovensko
    Slovenkám patří v ženském hokejbalu výhradní postavení. V jeho historii prakticky po celou dobu patřily mezi největší mocnosti, které tradičně získávaly zlato či stříbro, až loňský pardubický šampionát skončil neúspěchem v podobě čtvrtého místa, což bylo připisováno zejména zestárnutí jedné silné generace. Mladá slovenská krev sice byla před turnajem favorizována, jenže nakonec ji čeká jen zápas o konečné třetí místo, což může být bráno za menší zklamání. Už první zápas v Přerově se jim nepodařil podle představ, s Kanadou totiž prohrály jasně 0:3. Sen o finále se jim tak vzdaloval už od úvodního dne, hned následující hrací den jim pak program nachystal těžký zápasový program v podobě dvojutkání. Velkou Británii sice porazily Slovenky 9:1, s Českem však prohrály překvapivě vysoko 0:7. Včera nicméně dokázaly urvat třetí místo v tabulce základní skupiny, i tak je však čeká ještě boj o bronzovou medaili. Nejproduktivnější hráčkou z tohoto kádru je prozatím Nikoleta Randová, která si doposavad zapsala čtyři branky a jednu asistenci. V brance pak má nejlepší čísla Dominika Tabačková s úspěšností 90 %.
     
    USA
    Americké hokejbalistky patří ve světovém měřítku mezi jednu z velmocí. Loňský světový šampionát dospělých v Pardubicích to jen potvrdil, když zámořský výběr prohrál až ve finále s Češkami. Na Světový pohár juniorů ovšem Američané přivezli velice mladý tým, který i podle slov samotného trenérského štábu je ještě dost nezkušený a přerovskou anabázi bere hlavně jako možnost uvedení většiny hráček do velkého hokejbalu. I výsledky tomu celkem odpovídají, neboť před turnajem favorizované Američanky zatím moc předsvědčivé výkony nepředvádí. Úvodní den je nejprve potrápily Britky, které reprezentantkám USA dovolily nastřílet jen čtyři branky, následně pak Američanky prohrály s českým výběrem 1:5. V pátek je poté v zámořském derby zdolala i Kanada poměrem 2:0 a v sobotu Slovensko 1:0. Američanky tak sice získaly jen pouhopouhou jednu výhru, což jim ovšem po čtvrtém místě v základní skupině stačilo na účast v boji o bronzovou medaili. Nejproduktivnější hráčkoutohoto týmu zůstává stále Julia Cutlerová (3+0), která v duelu s Britkami zapsala hattrick. Nejlepší čísla z žen v masce pak má Kirsten DiCiccoová, která se může pyšnit 96,5% úspěšností zákroků.
     
    Rozhodčími tohoto utkání je česká sudí Patricie Vokalová a Kanaďanka Peggy Wakehamová.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Tabačková (Zimková) – Dzurinová, Záborská (C), Horváthová, Šulíková, Petrášová, Kvasňaková, Drienovská, Sušienková – Randová, Suráková (A), Dobošová – Maťašová, Halušková, Hájniková – Beláňová, Šimnová, Lacková – Záňová (A), Schredlová, Kleinová – Vaverčáková

    USA: DiCiccoová (Biagettiová) – Cabanová (A), Shawová, Maugerová (C), Drewová, Pondová, Taddeová – Martinezová, Poulinová, Powellová – Cutlerová, Drewová (A), Fisherová – Serraová, Bookwalterová, Avantová – Vanceová, Kowalczyková, Warholdová

    Rozhodčí: Patricie Vokalová (CZE), Peggy Wakehamová (CAN).
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše a podstupují předzápasovou rozcvičku, startujeme za necelých pět minut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Slovenky se hned od prvních minut snaží o masivní útok po všech frontách, nicméně Američanky se jim překvapit nepovedlo. Tým USA si v defenzívě počínal na výbornou.
     
    00:48
    Slovenky v této chvíli nedokázali ustát složitou rozehrávku přes střední pásmo, po chybném pasu tak sudí pískají icing.
     
    01:27
    Randová velmi aktivně bojovala o zisk územní převahy, avšak ani tentokrát se slovenská kanonýrka nedostala do střelecké pozice. Američanky zatím předvádějí velice konzistentní výkon, prozatím tak udržují status quo.
     
    02:31
    Slovenky prováhaly obrovskou tutovku! Šimnová se sice zjevila před brankou úplně sama, jenže své výhody nedokázala naplno využít. Po střele z osy hřiště trefila jen připravenou DiCiccovoou.
     
    03:17
    Slovenky jsou nadále ve velkém tlaku, ale i tentokrát zasahuje DiCiccoová, jež dokázala míček pokrýt lapačkou. Po přerušení hry se bude vhazovat na americké obranné třetině.
     
    04:04
    Randová už už nacházela Surákovou, která stále úplně sama před americkou klecí, avšak nahrávka nakonec druhé jmenované proklouzla mezi čepelí a nohou. Američanky si mohou pořádně oddechnout.
     
    04:46
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A máme tu první branku! Svůj vytrvalý tlak dokázaly Slovenky zužitkovat po krásném brejku, kdy si MICHAELA HÁJNIKOVÁ prošla takřka půlku délky celého hřiště a po blafáku dokázala zakončit přesně k tyči americké branky. Asistence: Romana Halušková.
    04:46 HÁJNIKOVÁ - 1:0
     
    05:26
    Slovenky se nyní musí bránit velmi aktivním a namotivovaným soupeřkám, které viditelně chtějí okamžitě vyrovnat. Tabačková tak musela předvést hned dva kvalitní zákroky, americký výběr teď postrádal kousek štěstí.
     
    06:09
    Sušienková pokusila americkou bránu ohrozit dalekonosnou střelou od modré, jenomže toto nahození nebyl pro brankářku DiCiccoovou žádný velký problém, míček končí sražený za brankou.
     
    07:24
    Pulinová se po vybídnutí Martinezové dostala k palbě z kruhů, avšak Tabačková byla na tuto variantu bez potíží připravena. Slovensko může jít do brejku!
     
    08:24
    Horváthová parádně vypálila od modré, nicméně DiCiccoová její pumelici krásně chytila lapačkou. Američanky budou muset čelit i dalšímu tlaku soupeře.
     
    09:45
    Američanky v této chvíli nejsou moc jisté na míčku, což se projevilo zejména ve středním pásmu, odkud nyní mířila ke slovenské brance nepovedená přihrávka. Píská se tak logicky icing.
     
    10:44
    Suráková spálila obrovskou šanci! Slovenská forvardka se valila úplně sama na branku, avšak americká golmanka DiCiccoová předvedla zákrok z říše snů! Míček podle všeho vychytala špičkou lapačky.
     
    11:51
    Slovenky jsou i nadále mimořádně aktivní v ofenzivním pásmu, jenže stále se jim lepí smůla na paty. I tentokrát se na několikrát pokoušely o přesnou střelbu, ale Di Ciccoová pokaždé zasáhla.
     
    12:34
    Suráková měla další obrovskou šanci! DiCiccoová ovšem i její brejkovou situaci zvládla, ránu k tyči si pokryla betonem.
     
    13:41
    Bookwalterová se odhodlala k palbě z větší vzdálenosti, nicméně Tabačkové po dlouhé době nečinnosti byla bez problému připravena. Míček schovala pod lapačkou a přerušuje hru.
     
    14:12
    Dobošová vyzvala krásnou nahrávkou k palbě Randovou, nicméně nakonec kombinace skončila neúspěchem. Druhá jmenovaná se dostala do špatného střeleckého úhlu, míček tak trefuje jen boční síť.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Slovenský celek je nakonec o kousek blíže k vytoužené medaili, nicméně Američanky jsou ještě stále velice aktivní. Další průběh duelu tak ještě slibuje pořádnou zápletku, pokračujeme v cca 14:30.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:19
    Hájniková byla velmi zajímavě najetá směrem na americkou branku, jenomže nakonec celou situaci pokazila jedna nepřesná nahrávka. Američanky se mohou zformovat.
     
    16:31
    Kleinová se zjevila na ose hřiště, avšak ani tentokrát se Slovenky nedostaly ke střele. Americká obrana si míček zpracovala a raději vyhazuje mimo obranné pásmo.
     
    17:29
    Avantová zkoušela prohánět Sušienkovou, nicméně sprinterský souboj přeci jen zvládla slovenská obránkyně. Tým USA je aktuálně velice aktivní a namotivovaný.
     
    18:16
    Na hřišti zůstává ležet Randová, která zřejmě v souboji u americké branky inkasovala pořádnou ránu. Rozhodčí se však v této chvíli nepouští do vylučování, hitovaná hráčka se vrací po svých na střídačku.
     
    18:35
    Dobošova měla na hokejce gólovku! Tabačková ovšem vytahuje zákrok z říše snů, míček končí po souboji jedna na jednu za brankou.
     
    18:42
    Rozhodčí v této chvíli budou trestat slovenský tým, za vysokou hůl na trestnou lavici míří Anna Maria Suráková (SVK).
     
    19:39
    Američanky jsou v přesilovce velice průbojné, avšak Slovenky míček drží za svou brankou. Tabačková tak nemá v těchto chvílích ani moc práce.
     
    19:54
    Síly na hřišti se v této chvíli vyrovnají. Za brankou se totiž americké útočnici Stefani Cabanové (USA) nešťastně povedlo povalit slovenskou obránkyni, americký útok tak nyní asi lehce ustane.
     
    20:44
    Slovenský tým měl obrovský tlak, avšak americkou brankou nakonec ani jednou netrefil. V této chvíli mohou jeho síly ještě posíleny, Randová se vrací po vypršení trestu na hřiště.
     
    21:11
    Drewová měla obrovskou gólovku v oslabení! Pumelice z mezikruží ale končí na hrudi Tabačkové, slovenský tým přežil klinickou smrt. Gólovka to byla obrovská!
     
    22:20
    Haylie Drewová (USA) je v této chvíli trestána za tvrdý hit, který poslal k zemi Schredlovou. Rozhodčí ji vyměřili menší trest za nedovolené bránění.
     
    22:40
    Američankám se podařilo celkem bez problémů osvobodit od soupeřova tlaku, jenomže následně se Slovenky velmi rychle vrací do ofenzívy. Hájniková tak vede celou pětici za případným navýšením náskoku.
     
    23:45
    Halušková měla neskutečnou gólovku! Před branku se k ní dostal odražený míček od obránkyň, avšak slovenská hráčka nakonec pouze promáchla. DiCiccoová si s pohledem na letící míček musela pořádně oddechnout.
     
    24:44
    Beláňová znovu ukázala své rychlostní předpoklady, avšak cesta ke střelbě byla tentokrát zablokována americkou defenzivní zdi. Míček tak směřuje v tuto chvíli znovu na hrot slovenského trojúhelníku.
     
    25:24
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky jsou do trháku! DiCiccoová se sice nejprve prezentovala perfektním zákrokem proti bombě Randové, ale v předbrankovém prostoru si chladnokrevně počínala i TAMARA DOBOŠOVÁ, jejíž dorážka zamířila pod padající americkou golmanku. Asistence: Nikoleta Randová.
    25:24 DOBOŠOVÁ - 2:0
     
    26:34
    Američanky ještě vůbec nic nevzdávají! Poulinová si tak dokázala naběhnout na mezikruží, kam k ní přiletěla nahrávka zpoza branky. Nakonec však zasahuje Tabačková lapačkou, hra je tak přerušena.
     
    27:21
    Randová si naběhla na hranici brankoviště a její lehká teč nakonec nadělala DiCiccoové obrovské potíže, americká brankařka ovšem těžkou výzvu nakonec zvládla. Následným dorážkám se totiž dokázala vyhnout.
     
    28:26
    Slovenky se pokusily dostat do úniku Haluškovou, jenomže nahrávka byla příliš dlouhá. Logicky je tak pískáno zakázané uvolnění.
     
    29:15
    Kleinové se povedlo parádním způsobem vybídnout Schredlovou, pro kterou se tak naskytla parádní střelecká pozice. DiCiccoová ovšem dokázala jít dostatečně rychle na zem, míček tak skončil v její lapačce.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nakonec přinesla pokračování slovenské aktivity, která se sce nedá označit za dominanci, to je příliš silné slovo, ale Američanky si přeci jen zatím moc šancí ještě nevytvořily. Slovenský výběr tak přidal druhou branku, díky které má ještě větší brankový náskok. Třetí třetina odstartuje přibližně 15:02.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:39
    Slovenky se hned od úvodu snažily proniknout až k předbrankovému prostoru, avšak v této chvíli mají většinu cest zavřených. Američanky jsou v defenzívě stále velmi dobře zformované.
     
    31:01
    Rozhodčí sice nejprve uznaly americkou branku, když slovenské brankařce Tabačkové vypadl míček z lapačky, nicméně následně po domluvě obou sudích nebyla branka uznána. Americký tým je logicky pořádně rozčarován.
    31:01 Neuznaný gól Američanek
     
    31:47
    Šimnová se pokusila vypálit od modré, ale její střela byla zblokována. Američanky mohou jít do protiútoku.
     
    32:16
    Avantová se dostala k obrovské tutovce! Americká útočnice se sice dostala ke střelbě, jenomže Tabačková byla připravena u své tyčky. Američanky spálily velkou šanci.
     
    33:36
    Cabanová se pokoušela o uzmutí míčku v hloubce slovenské obrany, jenomže v tom ji nakonec zabránila Babora Schredlová (SVK), když protihráčku lehce podrazila. Sudí jí vylučují za nedovolené bránění.
     
    34:10
    Pulinová skončila u mantinelu ležet na hřišti, když ji ve tvrdém a nelítostném souboji srazila Halušková. Americká hokejbalistka se však už po chvíli zvedá, podle všeho nešlo o nic vážného.
     
    35:12
    Cabanová se dokázala zorinetovat na brankovišti a ještě nečekaně vypálit, jenomže Tabačková nakonec ani nemusela zasahovat. Tento střelecký pokus letěl mimo tři tyče.
     
    36:18
    Poulinová se dokázala prosadit na pravém křídle a ještě pořádně provětrat slovenské obránkyně, míček ovšem nakonec letěl nad horní tyčkou.
     
    36:43
    Na hřišti zůstává ležet Fisherová, kterou za slovenskou brankou shodila Tatiana Drienovská (SVK), jež tentokrát sudí vylučují za nedovolenou hru tělem.
     
    37:30
    Američanky se velmi vydatně snaží o vstřelení kontaktní branky, avšak prozatím nedokázaly trefit prostor mezi třemi tyčemi. Tabačková tak ani zatím nemá moc práce.
     
    38:23
    Maťašová pořádně dokázala prohnat americké obránkyně, kterým se nedaří vyvézt míček zpět do útočného pásma. Tato přesilovka zatím týmu USA moc nevychází.
     
    38:43
    Drienovská se vrací zpět na hrací plochu, přesilovka USA právě skončila.
     
    38:54
    Realizační tým USA si vybral oddechový čas!
     
    39:07
    Slovensko se v této chvíli dostává k další přesilové hře, na trestnou lavici totiž míří za napadení v útočném pásmu Lexi Poulinová (USA).
     
    40:21
    Záborská nyní musí honem rychle spěchat na vlastní obrannou třetinu, protože Američankám se podařilo vyhodit míček z vlastního pásma. USA jsou v defenzívě zatím velmi pozorné.
     
    41:01
    Horváthová vyslala pořádně jedovatou střelu na americkou branku, nicméně DiCiccoová ještě dokázala zareagovat. Američanky jsou i nadále pod tlakem.
     
    41:37
    Randová pálila z levé strany pořádně prudce, jenomže nahození si americká golmanka dokázala taktéž pohlídat. Slovenky jsou v této chvíli stále velice aktivní.
     
    42:23
    Američanky hrají power-play!
     
    42:35
    Cabanová s Poulinovou své soupeřky pokoušely zahnat do úzkých, avšak slovenskému výběru se podařilo míček vyhodit. Hra se po zakázaném uvolnění vykazuje před Tabačkovou.
     
    42:48
    A další icing Slovenska, Američanky to mají se svým soupeřem zatím velmi těžké.
     
    43:08
    Slovenky už chtějí viditelně aktuální výsledek za každou cenu udržet, prakticky okamžitě po zisku míčku totiž vyhazují míček na icing. Tato situace nastává i v této chvíli.
     
    43:32
    Abigail Drewová měla další velkou tutovku, Tabačková ovšem dokázala vytáhnout parádní zákrok.
     
    44:18
    USA právě vstřelily branku!
    A je tu zvrat! Američanky se dočkávají kontaktní branky! Po několika dorážkách se nakonec dokázala prosadit díky své pohotovosti v zakočení JENNIFER FISHEROVÁ. Tabačková byla na její ránu krátká. Asistence: Lexi Poulinová.
    44:18 FISHEROVÁ - 2:1
     
    44:18
    Slovensko si vyžádalo oddechový čas!
     
    44:44
    Cutlerová se vehnala do obrovské tutovky, avšak Tabačková předvádí prvotřídní zákrok. Vhazovat se bude znovu před slovenskou brankou.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráčky utkání: Tamara Dobošová (Slovensko) – Kirsten DiCiccooová (USA)
     
    Američanky nyní přebírají pamětní medaile a pohár, slovenský výběr si přebírá světový bronz.
     
    Slovensko nakonec dokázalo horko těžko dokázalo svůj nabytý náskok ubránit, čímž získává na historicky prvním hokejbalovém Světovém poháru a kategorii juniorek do 20 let získaly bronzovou medaili. Americký výběr nakonec končí na nepopulárním čtvrtém místě. Ode mě je to ze Světového poháru vše, přeji hezký zbytek víkendu. (15:44:07)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 5. Hájniková (Halušková), 26. Dobošová (Randová) – 45. Fisherová (Poulinová)


    Slovensko: Tabačková (Zimková) – Dzurinová, Záborská (C), Horváthová, Šulíková, Petrášová, Kvasňaková, Drienovská, Sušienková – Randová, Suráková (A), Dobošová – Maťašová, Halušková, Hájniková – Beláňová, Šimnová, Lacková – Záňová (A), Schredlová, Kleinová – Vaverčáková
    USA: DiCiccoová (Biagettiová) – Cabanová (A), Shawová, Maugerová (C), A. Drewová, Pondová, Taddeová – Martinezová, Poulinová, Powellová – Cutlerová, H. Drewová (A), Fisherová – Serraová, Bookwalterová, Avantová – Vanceová, Kowalczyková, Warholdová

    Rozhodčí: Patricie Vokalová (CZE), Peggy Wakehamová (CAN)
    thejrc.org