Olomouc – Ružomberok 2:1 (kon.) | St. Pölten – Znojmo 0:7 (kon.) | Prostějov – Olomouc 7:2 (kon.)
Pardubice – Dukla Praha 0:1 (kon.) | L. Mikuláš – Termalica 1:1 (kon.) | Žižkov – Hr. Králové 0:1 (kon.)
Celtic – Sparta 1:0 (kon.) | Apollon Limassol – Liberec 0:4 (kon.)
konec
Celtic Glasgow
1:0 (1:0)
AC Sparta Praha
Úterý 03.07.2018, 17:30 • Stallinger Financial Planning Arena • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Těším se u dalších online přenosů na počtenou! (19:20:08)
     
    Tato polovina byla o něco rozdílná oproti té předchozí. Větší množství střeleckých pokusů měl na svém kontě český celek, který zejména těžil ze spolupráce Tetteh – Plavšić. Vždy však narážel na neoblomné gólmany Celticu – Craiga Gordona a Conora Hazarda. I díky tomu zahájil zápasový program rakouského soustředění velmi těsnou prohrou, naopak Celtic se s ním loučí vítězně.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Chvátalův souboj s Hendersonem zvládl lépe mladý slovenský obránce. Od jeho hlavičky letěl míč do autu. Jeho rozehrávky se chopil Tierney, ovšem ta příliš úspěchu nepřinesla.
     
    88
    Dlouhý nákop od branky Conora Hazarda opět zachytil na autové čáře Costa. I tentokrát se pokusil nasměrovat své spoluhráče do útoku, ovšem míč byl hráči Celticu definitivně odražen do zámezí.
     
    86
    Po Costově nedovoleném zákroku se dostal Ewan Henderson k volnému kopu z celkem slibné vzdálenosti. Do své střely však dal mnoho razance, tudíž ta přelétla Nitovu branku.
     
    84
    Vskutku výstavní šanci na vyrovnání měl na svých kopačkách Nicolae Stanciu! Z větší výšky nakopl míč rovně, prudce a přímo na gólmana Hazarda. Ten měl s jeho pokusem mnoho starostí, nakonec mu pomohla tyč.
     
    83
    Benjamin Tetteh nezvládl těsně před velkým vápnem udržet stabilitu v souboji s Jackem Hendrym. Přesto obránce Celticu nebezpečí před svou brankou neodrazil.
     
    81
    I Celtic nic nevzdává, ačkoliv se dostal k těsnému vedení. Stále však naráží na precizní sparťanskou obranu, která mu nedá ani centimetr volného prostoru zadarmo.
     
    80
    Sparta se stále dostává do šancí. Další pokus z hranice velkého vápna, tentokráte v podání Guélora Kangy, Hazard nekompromisně zlikvidoval.
     
    75
    Odsonne Edouard se sám s míčem na kopačkách pokusil proniknout do velkého vápna. Přes sparťanskou přesilu mu to neprošlo a ke zpětné rozehrávce se dostal Kanga. Celá akce byla zakončena přímým kopem, který hlavičkou dopravil do Hazardových rukavic Costa.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Brown (Celtic FC).
     
    73
    Celtic se prokombinoval zpět do středního pásma. Díky letenskému náporu navíc poslal míč zpět k Hazardovi. Nový muž v brance skotského celku ale vykopl balon přímo na Costu.
     
    72
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Šural, přichází Mandjeck.
     
    71
    Srdjan Plavšić se dlouho rozhlížel, než našel s míčem volného Tetteha. Ten však v první chvíli nebyl tak jistý, tudíž míč odevzdal soupeři. Velmi rychle jej ale vybojoval Chipciu, jehož centr už Tetteh na Hazarda nasměroval.
     
    68
    Celtic se po oživení hry znovu snaží tlačit se do prostoru brankoviště. Průniky po středu hřiště se ale hráčům z Glasgow příliš nedaří. Obrana Sparty je nadále nezdolná, sama navíc vysílá své hráče do útoku.
     
    67
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Kulhánek, přichází Ristić.
     
    67
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Chipciu, přichází Chvátal.
     
    64
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Ntcham, přichází R.Hendry.

    Vít Trubička

    Branky: 20. Dembele

    Karty:   74. Brown (CEL) – 50. Costa (SPA), 50. Frýdek (SPA)


    Celtic Glasgow: Gordon – Simunovic, Hendry, Ajer – Tierney, Brown, Ntcham, McGregor – Forrest – Dembele, Edouard
    AC Sparta Praha: Nita – Chipciu, Radaković, Štetina. Ćivić – Stanciu, Kulhánek, Kanga, Plavsić – Šural, Tetteh
    thejrc.org