Česko – Rusko 1:0 (kon.)
konec
Česko
1:0 (0:0)
Rusko
Úterý 03.07.2018, 16:30 • FK MOTORLET PRAHA • Mistrovství světa lékařských týmů
     
    Já se s vámi tímto loučím, děkuji za pozornost a budu se zase, třeba u play off lékařského šampionátu těšit na počtenou! (18:24:27)
     
    Rusové byli zejména v prvním poločase lepším týmem a nebýt výborných zákroků Vojáčka, mohli i skórovat. Češi ale svůj výkon ve druhé půlce zlepšili, na rozdíl od soupeřů proměnili své šance a zvítězili nejtěsnějším výsledkem.
     
    Ano, je tomu tak. Češi porážejí ve svém posledním skupinovém vystoupení na letošním Mistrovství světa lékařských týmu 1:0 Rusko a končí ve skupině A bez ztráty bodu na prvním místě! O jedinou dnešní branku se postaral v 67. minutě Martin Kolář.
     
    80
    Konec zápasu.
     
    79
    Nikolajev centroval na nabíhajícího si Kimpajeva, Žižka byl na svém místě. Zřejmě poslední akce.
     
    78
    Litvin sice dobře prosprintoval střed hřiště, když ale o míč přišel, tak naprosto nesportovně šlápl českému obránci na kotník. Naprosto zasloužená žlutá.
     
    77
    Výborná práce! Vyhrané souboje na středu hřiště rezonují po sprintu Mencla v rohový kop.
     
    76
    Po odhlavičkování Švangiradžeho si to zopakuje, tentokrát trefil nejbližšího Rusa, následuje aut. Cenné vteřinky pro domácí.
     
    75
    Posledních pět minut, Šindelář bude rozehrávat rohový kop.
     
    73
    Hra se teď hodně kouskovala, až se na pravé straně uvolnil díky Šindělářově práci Jůzek, od míče ho ale tělem odstavil bránící Rus.
     
    69
    Rusové se snaží odpovědět, mají na to ještě deset minut.
     
    67
    Česko právě vstřelilo branku!
    MARTIN KOLÁŘ na první pokus hlavičkou po rohu natrefil bránícího hráče, ale napodruhé už usměrnil míč za bezmocného Osipova!
     
    65
    Nedvěd se probojoval přes dva Rusy, třetí ho zastavil. Následuje roh.
     
    63
    Máme tu opět obrázek z prvního poločasu. Češi jsou dopředu bezradní, míče jenom odkopávají nebo ztrácejí.
     
    61
    Vinkler poslal na zem v souboji u ruské střídačky Tutova, což se nelíbilo ruským hráčům a trenérům, kteří svými protesty očastovali hlavního rozhodčího. Nic víc než rozehrávka pro Rusy z toho ale nebude.
     
    59
    Žižka si teď s ruskou střelou nelámal příliš hlavu, byť to vypadalo, že by mohla být nebezpečná. Odhad měl ale dobrý, o čtyři metry bránu minula.
     
    57
    Chaltcev s Pankratevem připravili šanci pro Nikolajeva, jenž se zbavil obránce, ale pálil v dobré šanci nad branku!
     
    55
    Po kombinaci se Šilovským střílel znovu Tutov, jeho střelu zblokoval na roh Bartoš.
     
    52
    Po Bolenově centru měli Češi hned tři velmi nebezpečné hlavičky! První a třetí zlikvidoval Osipov, při druhé za svého brankáře zaskočil obránce. Tady jsme byli blízko úvodního gólu!

    Šimon Rogner

    Branky: 67. Kolář

    Karty:   25. Vinkler (CZE) – 41. Tutov (RUS), 78. Litvin (RUS)


    Česko: Vojáček, Žižka – Bartoš (C), Bolen, Malý, Čapek, Trejtnar, Nachtnebl, Šedivý, Teplan, Valevský – Kolář, Kysučan, Čermák, Molnár, Šindelář, Svoboda, Vinkler, Fenakel – Mencl, Bialek, Jůzek, Engel, Nedvěd.
    Rusko: Osipov, Domanskij – Kimpajev, Abdulin, Vinogradov, Lidžijev, Džanabajev, Švangiradže, Maslov, Lisjanskij – Semeškin (C), Musagaljev, Sarsenov, Tutov, Chaltcev, Pankratev, Zinčenko, Ladoša, Nikolajev – Anpilogov, Afanasov, Šilovskij, Bodrov, Rodoman.

    Diváci: 140
    thejrc.org