Česko – Rusko 1:0 (kon.)
konec
Česko
1:0 (0:0)
Rusko
Úterý 03.07.2018, 16:30 • FK MOTORLET PRAHA • Mistrovství světa lékařských týmů
     
    Já se s vámi tímto loučím, děkuji za pozornost a budu se zase, třeba u play off lékařského šampionátu těšit na počtenou! (18:24:27)
     
    Rusové byli zejména v prvním poločase lepším týmem a nebýt výborných zákroků Vojáčka, mohli i skórovat. Češi ale svůj výkon ve druhé půlce zlepšili, na rozdíl od soupeřů proměnili své šance a zvítězili nejtěsnějším výsledkem.
     
    Ano, je tomu tak. Češi porážejí ve svém posledním skupinovém vystoupení na letošním Mistrovství světa lékařských týmu 1:0 Rusko a končí ve skupině A bez ztráty bodu na prvním místě! O jedinou dnešní branku se postaral v 67. minutě Martin Kolář.
     
    80
    Konec zápasu.
     
    79
    Nikolajev centroval na nabíhajícího si Kimpajeva, Žižka byl na svém místě. Zřejmě poslední akce.
     
    78
    Litvin sice dobře prosprintoval střed hřiště, když ale o míč přišel, tak naprosto nesportovně šlápl českému obránci na kotník. Naprosto zasloužená žlutá.
     
    77
    Výborná práce! Vyhrané souboje na středu hřiště rezonují po sprintu Mencla v rohový kop.
     
    76
    Po odhlavičkování Švangiradžeho si to zopakuje, tentokrát trefil nejbližšího Rusa, následuje aut. Cenné vteřinky pro domácí.
     
    75
    Posledních pět minut, Šindelář bude rozehrávat rohový kop.
     
    73
    Hra se teď hodně kouskovala, až se na pravé straně uvolnil díky Šindělářově práci Jůzek, od míče ho ale tělem odstavil bránící Rus.
     
    69
    Rusové se snaží odpovědět, mají na to ještě deset minut.
     
    67
    Česko právě vstřelilo branku!
    MARTIN KOLÁŘ na první pokus hlavičkou po rohu natrefil bránícího hráče, ale napodruhé už usměrnil míč za bezmocného Osipova!
     
    65
    Nedvěd se probojoval přes dva Rusy, třetí ho zastavil. Následuje roh.
     
    63
    Máme tu opět obrázek z prvního poločasu. Češi jsou dopředu bezradní, míče jenom odkopávají nebo ztrácejí.
     
    61
    Vinkler poslal na zem v souboji u ruské střídačky Tutova, což se nelíbilo ruským hráčům a trenérům, kteří svými protesty očastovali hlavního rozhodčího. Nic víc než rozehrávka pro Rusy z toho ale nebude.
     
    59
    Žižka si teď s ruskou střelou nelámal příliš hlavu, byť to vypadalo, že by mohla být nebezpečná. Odhad měl ale dobrý, o čtyři metry bránu minula.
     
    57
    Chaltcev s Pankratevem připravili šanci pro Nikolajeva, jenž se zbavil obránce, ale pálil v dobré šanci nad branku!
     
    55
    Po kombinaci se Šilovským střílel znovu Tutov, jeho střelu zblokoval na roh Bartoš.
     
    52
    Po Bolenově centru měli Češi hned tři velmi nebezpečné hlavičky! První a třetí zlikvidoval Osipov, při druhé za svého brankáře zaskočil obránce. Tady jsme byli blízko úvodního gólu!
     
    50
    Lisjanskij zkusil z dálky kopací techniku, na rozdíl od svých spoluhráčů v prvním poločase tentokrát netrefil Žižkovu branku jen o kousek.
     
    49
    Šindelář teď dvěma dobrými defenzivními zákroky zastavil akce Rusů, jeho spoluhráči však pokaždé míč ztratili a v držení jsou opět hosté.
     
    45
    Rusové si skoro dali vlastní gól! Nahrávka stopera zaskočila Osipova mimo pozici, ale na poslední chvíli stihl míč před brankovou čarou vyškrábnout!
     
    43
    Rusové centrovali do vápna, tam bylo několik sporných soubojů, ale míč nakonec končí v rukou vystřídavšího gólmana Žižky.
     
    41
    Tutov dostává za protesty žlutou, na popud rozdrážděných ruských fanoušků opět začíná souboj v hledišti.
     
    41
    Odstartováno, Češi měli úvodní výkop.
     
    41
    Začal druhý poločas.
     
    Češi už jsou několik minut připravení na hřišti na začátek druhého poločasu, stejně tak rozhodčí, Rusové však opět čekají, možná na rozkaz z Kremlu..
     
    Je za námi prvních 40 minut. Rusové byli velkou většinu úvodní půle lepším týmem, dobře napadali, vystihovali pasy Čechů a dostávali se do zakončení. Svoje příležitosti nicméně neproměnili a v závěru se karta obrátila. Jůzek však dvě velké šance nevyužil, a tak svítí na ukazateli skóre 0:0. Druhá polovina začne za 10 minut.
     
    40
    První poločas skončil.
     
    39
    Ruští obránci hlavičkou nahráli dozadu přímo do šance Jůzkovi, ten ale v další velké příležitosti nastřelil výborného Osipova!
     
    38
    Zajímavý souboj svedli u postranní čáry hostující Tutov a domácí Svoboda. Tutov se nejdříve začal po souboji svíjet v bolestech, aby na oplátku tvrdě českého záložníka fauloval.
     
    35
    Jednoznačně největší šance Čechů! Mencl uvolnil cestu pro Jůzka, který ale tváří v tvář Osipovovi při svém pokusu o obstřel minul!
     
    34
    Mezi další zájemce o nejvíce nepřesnou střelu zápasu se zařadil Litvin.
     
    34
    Pozor ale na Rusy, Nikolajev odpověděl na druhé straně razantní střelou z levého křídla, Vojáček vyráží!
     
    34
    Přímou střelou to zkusil Mencl, brankář Osipov ale jeho záměr vystihl a míč lapil. První nebezpečnější střela domácích.
     
    33
    Individuálně to zkoušel po pravém křídle Jůzek, rezultuje z toho faul a přímý kop z pravé hranice vápna.
     
    30
    Rusové velice agresivně forčekují a vyplácí se jim to. Jen ta střela je mimo, důkazem budiž již poněkolikaté mimo střílející Tutov.
     
    29
    Příkladem individuální akce byl Nikolajev, jeho mířenou nahrávkou na zadní tyč ovšem Sarsenov nedostihl a balón končí v náruči Vojáčka.
     
    28
    Rusové opět při chuti. Zkoušejí centrovat, střílet či se individuálně dostat do šancí. Zatím neúspěšně.
     
    27
    Hodně chyb z obou stran. Tutov nejprve slabou střelou odevzdal míč Čapkovi, Češi se ale s míčem dlouho neohřáli.
     
    25
    Valevský při sprintu zřejmě špatně došlápl a míří na střídačku, na druhé straně to o chvíli později zkoušel mimo Tutov.
     
    25
    Vinkler poslal na zem nedovoleně Sarsenova a od rozhodčího za to vyfasoval žlutou kartu.
     
    23
    Dva rohy Molnara: nejdříve příliš krátký, poté příliš dlouhý. Akce nakonec končí útočným faulem Čechů.
     
    20
    Ladoša utekl po levém křídle do brejku a připravil pozici pro Chaltceva, který se ale dostal mimo střelecký úhel a jeho centr schoval do rukavic pozorný Vojáček.
     
    18
    Chaltcev z přímého kopu nastřelil jen zeď, Češi se ale musí dostat z defenzivy.
     
    17
    Další tlak Rusů! Krátké kombinace nejdříve nevyšly, před hostujícím Tutovem musel ale míč v dobré střelecké pozici odkopávat český obránce.
     
    16
    Češi se po dlouhé době dostali na polovinu soupeře, v držení míče jsou ale opět Rusové. Zastavil je až ofsajd.
     
    15
    Rusové teď domácí výběr tlačí, trefili tyčku! Z dalšího rohu to pak znovu zkoušeli střelbou, přes obranu už ale žádný pokus nepropasírovali.
     
    13
    Pankratev vyslal do útoku Anpilogova, který po souboj ve vápně s Vojáčkem neustál. Hostující fanoušci se domáhali penalty, bude z toho nakonec roh. Sám Anpilogov zůstává mimo hřiště.
     
    11
    Vinkler rozehrával přímý kop, jeho napůl centr, napůl střela ale bránu přeletěl.
     
    10
    Rozhodčí nyní odpískal nepříliš důležitý faul na polovině Čechů a ruští fanoušci mu znovu dali najevo svůj názor pískáním a bučením. Dnes to bude zajímavý souboj i v ochozech!
     
    9
    Z toho to hlavou zkoušel Bartoš, český kapitán ale netrefil a o pár chvil později musel faulem hasit hrozící protiútok.
     
    8
    Jůzek si zpracovával míč po nákopu Šedivého, Rusové mu ho ale ukopli na roh.
     
    7
    Na tribuně zuří souboj ruských a českých fanoušků, na hřišti zatím vládnou Rusové. Z dálky to zkoušel pro změnu Lisjanskij.
     
    2
    Rusové měli první větší šanci, z hranice vápna střílel Litvin, ale Vojáček dobře vyrazil a míč ukryl i před dorážejícím Anpilogovem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hymny máme za sebou, kapitáni Josef Bartoš a Andrej Semeškin si vyměnili vlaječky, zapózovaly pro fotografa a jdeme na to! Míč uvedou do hry Rusové.
     
    Rusové již přicházejí, na řadě jsou státní hymny a poté konečně úvodní výkop.
     
    Na hřiště už dorazili hlavní rozhodčí a jeho asistenti, Češi jsou již také připraveni, ale Rusové odešli zpět do šaten a ještě se nevrátili.
     
    Češi tak skončí ve skupině A první bez ohledu na výsledek dnešního duelu na prvním místě, Kazachstán bude i po dnešní prohře 1:5 s Ukrajinou se třemi body druhý, Rusové obsadí závěrečnou třetí pozici.
     
    Jinak ještě jedno upřesnění: Rusové sice na hřišti oba dva předešlé zápasy vyhráli (3:1 proti Kazachstánu a 6:0 proti Venezuele), ale nejspíše kvůli porušení pravidel ve věci nastoupení hráče bez doktorského titulu byla obě dvě utkání kontumována s výsledky 3:0 ve prospěch soupeřů Rusů.
     
    Do úvodního výkopu zbývá necelá čtvrthodinka, Češi se připravují v bílých dresech, Rusové dnes zvolili červené provedení. Na tribunách opět vládne příjemná atmosféra, fotí se selfíčka, přítomni jsou domácí fandové i ti ruští.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Vojáček, Žižka – Bartoš (C), Bolen, Malý, Čapek, Trejtnar, Nachtnebl, Šedivý, Teplan, Valevský – Kolář, Kysučan, Čermák, Molnár, Šindelář, Svoboda, Vinkler, Fenakel – Mencl, Bialek, Jůzek, Engel, Nedvěd.

    Rusko: Osipov, Domanskij – Kimpajev, Abdulin, Vinogradov, Lidžijev, Džanabajev, Švangiradže, Maslov, Lisjanskij – Semeškin (C), Musagaljev, Sarsenov, Tutov, Chaltcev, Pankratev, Zinčenko, Ladoša, Nikolajev – Anpilogov, Afanasov, Šilovskij, Bodrov, Rodoman..
     
    I Rusové ale zatím procházejí turnajem bez ztráty kytičky. V neděli v prvním zápase porazili 3:1 Kazachstán a včera nadělili tenisového kanára Venezuele. Češi budou i tak ale patřit jakožto vítězové posledních třech šampionátu k favoritům.
     
    Čeští lékaři mají za sebou dvě vystoupení proti Argentině (1:0) a Kazachstánu (2:0), po kterých mají stoprocentní bilanci, skóre bez obdrženého gólu a výbornou pozici pro dnešní klíčový duel proti Rusům.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť! Vítám vás u dalšího červencového dne, který nám přináší závěrečné utkání českých fotbalistů ve skupinové fázi na Mistrovství světa lékařských týmů v Praze proti Rusku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Šimon Rogner

    Branky: 67. Kolář

    Karty:   25. Vinkler (CZE) – 41. Tutov (RUS), 78. Litvin (RUS)


    Česko: Vojáček, Žižka – Bartoš (C), Bolen, Malý, Čapek, Trejtnar, Nachtnebl, Šedivý, Teplan, Valevský – Kolář, Kysučan, Čermák, Molnár, Šindelář, Svoboda, Vinkler, Fenakel – Mencl, Bialek, Jůzek, Engel, Nedvěd.
    Rusko: Osipov, Domanskij – Kimpajev, Abdulin, Vinogradov, Lidžijev, Džanabajev, Švangiradže, Maslov, Lisjanskij – Semeškin (C), Musagaljev, Sarsenov, Tutov, Chaltcev, Pankratev, Zinčenko, Ladoša, Nikolajev – Anpilogov, Afanasov, Šilovskij, Bodrov, Rodoman.

    Diváci: 140
    thejrc.org