Dunajská Streda – Zlín 0:0 (kon.) | Rijeka – Žilina 5:0 (kon.) | Lech Poznaň – Podbrezová 5:0 (kon.)
Rostov – Trenčín 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Club América 5:0 (kon.) | Zabrze – Opava 2:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0:0)
FC Zlín
sk Čtvrtek 05.07.2018, 17:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Tretíkrát za sebou sa v zápase medzi Dunajskou Stredou a Zlínom zrodila bezgólová remíza. Veľa futbalovej krásy sme nevideli, no predsa len nejaké šance boli. Okrem Erika Pačindu mohol v druhom dejstve skórovať Vakoun Issouf Bayo, ale po rohovom kope mieril nepresne. Po štandardnej situácii mohli udrieť aj hostia, ale lopta z kopačky Adnana Džafića skončila len na spojnici žrde a brvna. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. (18:50:34)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    V záverečnej minúte centroval do šestnástky ďalší striedajúci hráč Esmerald Aluku. Jeho pas bol však ľahkou korisťou pre brankára Stanislava Dostála, ktorý loptu chytá do dvoch rúk.
     
    89
    Predposledná minúta riadneho hracieho času pomaly končí. Hrá sa odohráva v strede ihriska, teda ďaleko od jednej či druhej brány. Uvidíme, koľko minút hlavný rozhodca ešte pridá.
     
    88
    Milan Šimčák centroval z ľavej strany, ale našiel len pripraveného stopéra Petra Buchtu. Ten odhlavičkoval loptu do bezpečia, a tak nepustil do ďalšej koncovky číhajúceho Ladislava Almásiho.
     
    87
    Pomaly sa blížime k záveru dnešného duelu a štvrtá remíza Zlína v prípravných dueloch sa javí byť ešte reálnejšia. V Dunajskej Strede veľa futbalovej krásy nevidíme, o čom svedčí aj bezgólový stav.
     
    86
    Dobrú šancu na skórovanie mal striedajúci Ladislav Almási. Ten sa dostal k hlavičke po rohovom kope, ale nedokázal loptu nasmerovať do priestoru troch žrdí. Stanislav Dostál mal šťastie.
     
    85
    Tentokrát zobral zodpovednosť na svoje plecia Maksym Tretiakov, ale nebol taký úspešný ako jeho súper na druhej strane. Pravačkou poslal loptu len do múru, ktorý si postavil brankár Stanislav Dostál.
     
    84
    Na druhej strane sa črtá podobná šanca aj pre domácich futbalistov, pretože pár metrov pred pokutovým územím bol nedovoleným spôsobom poslaný na zemi Kristóf Domonkos.
    83. Džafićov priamy kop skončil na spojnici brány.
     
    83
    Hostia sa mohli dostať do vedenia po štandardnej situácii. Exekútorom priameho kopu z hranice možno 25 metrov bol Adnan Džafić. Futbalista z Bosny a Hercegoviny loptu poslal loptu ponad múr, ale nasmeroval ju tiež do spojnice pravej žrde a brvna.
     
    82
    Striedanie hráčov Zlínu, ktorí majú skúsenosť zo slovenským futbalom. Na lavičku náhradníkov smeruje Pablo Podio a na ihrisko vybieha bývalý hráč Zlatých Moraviec Robert Bartolomeu.
     
    81
    Z rohového kopu nezapršalo, pretože najvyššie vyskočiť Ľubomír Šatka. Navyše, mám pocit, že hlavný rozhodca ešte dodatočne pískal útočný faul jedného z hráčov českého tímu.
     
    80
    Miloš Kopecký loptu dobehol a dokázal poslať center do šestnástky súpera. Následne to hostia ešte skúsili z pravej strany a vybojovali si výhodu rohového kopu.
     
    79
    Marko Divković to teraz spravili veľmi šikovne a taktickým faulom zastavil črtajúci sa brejk hosťujúceho mužstva. Faulovaným hráčom bol v druhom polčase málo výrazný Ibrahim Traoré.
     
    78
    Striedajúci Adnan Džafić dostal peknú kolmú prihrávku za obranu, ale v rozlete ho zastavila zástavka postranného rozhodcu. V prípade Zlína ide možno už o piate postavenie mimo hru.
     
    76
    Ďalšie striedanie vťahuje z rukáva tréner Marco Rossi. Na ihrisko prichádza Kristóf Domonkos a na lavičku náhradníkov odchádza doterajší kapitán Marin Ljubičić.
     
    75
    Po súboji s Ladislavom Almásim zostáva na trávniku ležať Petr Buchta. Chytá sa za hlavu, ale vyzerá to tak, že bude schopný dnešné stretnutie dohrať aj bez ošetrenia lekárov.

    Miroslav Kováčik

    Branky:

    Karty:   15. Hnaníček (ZLN)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Kone, Šatka, Huk – Záhumenský, Herc, Ljubičić, Koštrna – Vida – Bayo, Pačinda.
    Náhradníci: Slančík – Špiriak, Šimčák, Domonkos, Aluku, Almási, Tretiakov, Divković.

    FC Zlín: Dostál – Bartošák, Gajić, Buchta, Hronek, Matejov – Podio, Hnaníček, Traoré, Jiráček – Železník.
    Náhradníci: Šiška – Holík, Bačo, Kopecký, Bartolomeu, Slaměna, Mehanović, Džafić.
    thejrc.org