Uruguay – Francie 0:2 (kon.) | Brazílie – Belgie 1:2 (kon.)
konec
Brazílie
1:2 (0:2)
Belgie
Pátek 06.07.2018, 20:00 • Kazaň Arena (Kazaň) • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 26 – 8
    Střely na bránu: 9 – 3
    Střely mimo: 7 – 3
    Zablokované střely: 10 – 2

    Držení míče: 57% – 43%
    Rohové kopy: 8 – 4
    Ofsajdy: 1 – 0
    Přihrávky: 492/557 (88%) – 306/369 (83%)

    Fauly: 14 – 16
    Žluté karty: 2 – 2
    Červené karty: 0 – 0 (22:08:17)
     
    Vyřazením Brazílie v boji o světový titul zůstává už pouze šest evropských týmů, Belgičané se v semifinále mohou těšit na atraktivní souboj s Francií, pro Brazílii turnaj končí.
     
    Je dobojováno! Belgičané dokázali vyřadit zřejmě největšího favorita celého turnaje!

    Svěřenci Roberta Martíneze skvěle vstoupili do utkání, když přežili dvě nebezpečné skrumáže před svoji brankou a následně udeřili z rohového kopu. Chadliho centr k bližší tyči Kompany podběhl, ovšem jeho spoluhráč z Manchesteru City Fernandinho si nešťastně srazil míč paží za záda brankáře Alissona. Do přestávky navíc Belgičané dokázali svůj náskok zdvojnásobit, po výborně sehraném přechodu do útoku Lukaku připravil dobrou pozici pro De Bruyna, jehož prudká střela doletěla ke vzdálenější tyči.

    Po změně stran na trávníku zcela dominovali Brazilci, alespoň tedy v držení míče, neboť Belgičané plnili taktický plán, ucpali hranici pokutového území a Brazilci se dlouho marně snažili probojovat do výraznější příležitosti.

    Závěr zápasu zdramatizoval Renato Augusto, jenž si naskočil na výborný Coutinhův centr a hlavou překonal brankáře Courtoise. K prodloužení nakonec nebylo daleko, ovšem Renato Augusto i Coutinho v takřka stoprocentních pozicích branku netrefili a když už Neymar v samém finiši nasměroval svoji střelu do horního rohu, tak ji bravurně vytáhl brankář Courtois.

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Belgičané vybojovali rohový kop a mohou ušetřit cenné desítky sekund v hloubi útočné poloviny!
     
    90+4
    Na následný rohový kop Brazilců si naběhl i brankář Alisson, ale nepovedené zakončení fotbalistů ve žlutém dává soupeři oddychnout, rozehrávat bude Alissonův protějšek Courtois.
    90+4. Courtois předvedl zákrok z říše snů
     
    90+4
    Další úspěšný průnik Douglase Costy, ten připravil výbornou pozici pro Neymara, jehož technická střela mířila do horního rohu, ale skvělým zákrokem ji vytáhl brankář Courtois!
     
    90+3
    Neúnavný Hazard v posledních minutách odvádí skvělou práci při belgických protiútocích, došel si pro další faul a vybojoval volný kop na útočné polovině.
     
    90+2
    Coutinho si našel střeleckou pozici u pokutového území Belgie, z dvaceti metrů ale neprostřelil bránící fotbalisty v rudém.
     
    90+1
    Srbský arbitr oddaluje belgický postup o pět nastavených minut.
    90. I tentokrát Mažić rozpoznal simulaci Neymara
     
    90
    Fagnerův přetažený centr přeletěl Neymara, ten znovu padl k zemi a dožadoval se odpískání penaltového zákroku Meuniera, rozhodčí Mažić mu ale znovu gestem ukazuje, aby vstal ze země a pokračoval.
     
    90
    Fagner ve středu hřiště fauloval rozběhnutého Neymara a bez jakékoliv diskuze přijímá žlutou kartu v ruce sudího Mažiće.
     
    89
    Douglas Costa se rozběhl podél pravé postranní čáry, zasekl si míč kolem dvou protihráčů, po jeho prudké přihrávce ale míč odskočil Neymarovi.
     
    88
    Neymar se rozběhl po levém křídle, ovšem kolem Alderweirelda odcentrovat nedokázal a míč mu navíc utekl za brankovou čáru. Rozehrávat za pískotu brazilských fanoušků může Thibault Courtois.
     
    87
    Po dlouhém belgickém nákopu k brazilskému pokutovému území Miranda na hraně pravidel atakoval Hazarda, ten si ale standardní situaci u zatím velmi pozorného srbského rozhodčího nevybojoval.
     
    87
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Romelu Lukaku, přichází Youri Tielemans.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 76. Renato Augusto (Coutinho) – 13. Fernandinho (vla.), 31. De Bruyne (R. Lukaku)

    Karty:   85. Fernandinho (BRA), 90. Fagner (BRA) – 47. Alderweireld (BEL), 71. Meunier (BEL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:16.
    Brazílie: Alisson – Fagner, Silva, Miranda (C), Marcelo – Paulinho (73. Renato Augusto), Fernandinho – Willian (46. Firmino), Coutinho, Neymar – Jesus (58. Costa).
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Geromel, Luís, Marquinhos, Renato Augusto, Fred, Costa, Firmino, Taison.

    Belgie: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli (83. Vermaelen) – De Bruyne, R. Lukaku (87. Tielemans), E. Hazard (C).
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Boyata, Dendoncker, Vermaelen, Carrasco, M. Dembélé, T. Hazard, Tielemans, Batshuayi, Januzaj, D. Mertens.

    Rozhodčí: Mažić – Ristić, Đurđević (vš. Srbsko)
    thejrc.org