Švýcarsko – Česko 0:8 (kon.) | Česko – Kanada 2:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Kanada
Pátek 06.07.2018, 22:30 • Glacier Arena, St. John's, Newfoundland a Labrador (CAN) • Mistrovství světa U18
     
    Český tým si nakonec předčasně finále nezajistil, když v souboji dvou stoprocentních celků nestačil na Kanadu, přestože vstup do utkání vyšel lépe našim hokejbalistům.Ti nakonec doplatili na dvojnásobné vyloučení ze závěru druhé části, které Kanaďané bleskově potrestali a otočili skóre. Češi sice skórovali ještě jednou, Kanada však v prodloužení rozhodla o své výhře a prvním místě ve skupině se 14 body. Češi zaostali o pouhý bod a čeká je tedy zápas o bronz. (00:26:10)
     
    Hráči utkání

    Matěj Votípka (CZE) 0+0
    Jaden Kennett (CAN) 1+0
     
    Glacier Arenou se rozezněla kanadská hymna, jejíž vítězství zařídil v prodloužení Jaden Kennett. Pokud dnes na něco čeští hokejbalisté doplatili, tak je to vyloučení. Český tým vykročil do zápasu velice dobře a rychle vedl zásluhou Jiřího Bucka, jenže v závěru druhé části přišlo dvojnásobné vyloučení, které rychle potrestali Avjot Sahota a poté Dawson Mercer. Jaroslav Procházka sice v poslední části poslal zápas do prodloužení, v němž byla šťastnější domácí Kanada. Konečný ýsledek. Česko 2 Kanada 3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    47:28 Jaden KENNETT - 2:3
     
    47:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tomáš Rechtorík vyrazil střelu Cadena Mahera od modré čáry pouze před sebe, čehož v pravém kruhu využil JADEN KENNETT a střelou z úhlu rozhodl o vítězství Kanady v prodloužení! Češi padli na hrací plochu, z hlediště se ale ozývá "nevadí, nevadí". Asistence: Caden Maher.
     
    47:19
    Čechům se nepodařilo rozehrát a tentokrát se pískalo zakázané uvolnění proti nim. Hra přerušena.
     
    46:24
    Češi se před pár okamžiky dostali na pravém křídle ke střele, pokus z vrcholu kruhu pro vhazování ale byl zablokován. Daniel Allin zasahovat nemusel.
     
    46:05
    Daniel Allin v pohodě lapil nahození Česka z levého křídla do lapačky a rychle rozehrál. Bryce Osepchuk ale nedokázal míč na pravém křídle doběhnout. Zakázané uvolnění.
     
    45:23
    Prodloužení začalo a po 23 sekundách byla hra přerušena, protože Kanaďané vyhodili míč na zakázané uvolnění a vhazovalo se po levici Daniela Allina.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    Avjot Sahota a Dawson Mercer sice dokázali potrestat dvojnásobné vyloučení Čechů a po úvodní brance Jiřího Bucka bleskově otočili skóre ve druhé třetině na svou stranu, jenže v závěrečné části využil přesilovou hru konečně také český tým a Jaroslav Procházka poslal zápas do prodloužené. Skóre po třetí třetině v Glacier Areně. Česko 2 Kanada 2.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    44:33
    Matěj Votípka ze středního pásma nastřelil míč do útočné třetiny, žádná další střela už ale zřejmě nepřijde.
     
    44:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    43:13
    Lvíčata se na levém křídle ocitla v postavení mimo hru a vhazovalo se ve středovém kruhu. Stav je stále nerozhodný.
     
    42:18
    Bjorn Robinson si nabíhal před bránu na prudkou přihrávku z levého křídla, jenže na míč nedosáhl a z nebezpečného protiútoku Kanaďanů 3 na 2 nakonec nic nebylo.
     
    41:35
    Tomáš Rechtorík si po dlouhé době připsal zákrok, když na přední tyči vkleče podržel střelu Kanaďanů, která přišla na pravém křídle od modré čáry.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Bucek (Šilhán), 33. Procházka (Vaniš, Kaňák) – 26. Sahota (Broaders, Florchuk), 27. Mercer (Osepchuk), 48. Kennett (Maher)


    Česko: Rechtorík (Novotný, Foršt) – Šilhán, Lux, Toman, Macek, Flos, Rakovský, Kaňák (C), Laurinc – Kamenář, Bogdány, Vaniš, Janiurek, Malecha (A), Procházka, Votípka, Janeček, Novotný, Bucek (A), Faltus, Tobiáš.
    Kanada: Allin (Big-Canoe) – Mouland, Ladyman, Maher, Pringle, Mercer (A), Butler, Sahota (A), Mcisaac – Keough, Maltby, Florchuk (C), Broaders, Mitchell, Neilson, Dias, Osepchuk, Richards, Wyatt, Robinson, Kennett.
    thejrc.org