Česko – Kanada 2:3 (po pr.) | Česko – USA 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (0:2, 1:0, 3:0)
USA
Sobota 07.07.2018, 18:30 • Glacier Arena, St. John´s, Newfoundland, Kanada • Mistrovství světa U18
     
    Na Newfoundlandu nyní zní česká hymna! Češi totiž nakonec dokázali dotáhnout poslední zápas ve skupině do vítězství, čímž se tuzemská hokejbalová osmnáctka zítra utká o premiérový titul mistrů světa v této kategorii. Ve třetí třetině nejprve fantastický obrat odstartoval Ondřej Tobiáš, následně po necelé půlminutě se přidal i Filip Faltus. Rozčarování Američanů ve 40. minutě neznalo mezí, neboť český výběr byl v první i částečně druhé třetině tím slabším týmem. Výsledek tak znamená udržení druhého místa v základní skupině pro Českou republiku, zítra se tak právě její výběr utká s Kanadou o zlato. Ode mě je pro dnešek z hokejbalu vše, přeji hezký zbytek soboty. (20:06:33)
     
    Nejlepší hráči utkání: Filip Faltus (CZE) – Anthony Washart (USA)
     
    Konec zápasu.
     
    44:20
    Českému týmu se nabízí ještě jedna přesilová hra, po vyhození míčku na icing se mimo hru dostal k menšímu konfliktu Jordan Albright (USA), který je trestán za hrubost.
    43:50 FALTUS - 4:2
     
    43:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    O výsledku je zřejmě nyní už jasno! Českým forvardům, konkrétně kanonýru Vanišovi, se podařilo vybojvoat míček ve středním pásmu, kde se zjevil i FILIP FALTUS, jehož samostatný únik na opuštěnou branku skončil úspěchem. Rána backhandem byla z pravého křídla pouze formalita. Asistence: Nicholas Kaňák.
     
    43:38
    Snyder odbíhá na americkou střídačku, tým USA hraje power-play!
     
    43:29
    Americký tým si vybírá oddechový čas, Češi mají ještě půldruhou minutu před vytouženým postupem do finále.
     
    42:36
    Albright se snažil coby největší hvězda USA dosáhnout vyrovnání na vlast pěst, jenomže jeho únik česká obrana dokázala bez potíží pokrýt. Sám kanonýr skončil zablokován v rohu hřiště.
     
    41:35
    Český tým se už viditelně snaží zbytek zápasu takticky dohrát, když už moc výrazně nesnaží své ekipy hnát do útoku. Američané se nemohou po dlouhou dobu dostat k míčku.
     
    40:56
    Češi budou mít nakonec ještě minimálně jednu přesilovku, Vince Melfi (USA) půjde za okaté držení protihráče při střelbě na trestnou lavici, když jej sudí ocenili menším trestem
    39:57 FALTUS - 3:2
     
    39:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Euforie, odstartuj! Český výběr dosahuje neskutečné satisfakce, když během necelé půlminuy dokázala otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Po otočce zpoza branky se milimetrově přesnou ranou prezentoval FILIP FALTUS. Jeho střela zápěstím zaletěla přesně k bližší tyči. Asistence: Filip Macek, Jiří Vaniš.
    39:31 TOBIÁŠ - 2:2
     
    39:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Česká ofenzíva se dokázala zmobilizovat v pravou chvíli a po samostatném úniku ONDŘEJE TOBIÁŠE se Snyder už nedokázal dostat na brankovou čáru v pravou chvíli. Míček mířil do jeho protipohybu. Bez asistence.
     
    38:50
    Evan Simonetti (USA) ovšem nyní americké obraně moc nepomohl, jeho menší háček v útočném pásmu je důvodem jeho vyloučení.
     
    38:36
    Albrght se hnal úplně sám na českou bránu, avšak v rozhodující okamžik pálí vedle branky! Česká střídačka si může pořádně oddechnout.
     
    38:20
    Američané zatím nijak v přesilovce neplýtvají silami a chystají se na těžký závěr, Melfiho rán tak vykryl Novotný.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 25. Procházka (Kaňák, Vaniš), 40. Tobiáš, 40. Faltus (Macek, Vaniš), 44. Faltus (Kaňák) – 2. Gaetans (Bujdos), 12. Melfi (Bujdos)


    Česko: Novotný (Foršt) – Šilhán, Luc, Toman, Macek, Flos, Rakovský, Kaňák (C), Laurinc – Kamenář, Bogdany, Vaniš, Janiurek, Malecha (A), Procházka, Votípka, Janeček, Novotný, Bucek (A), Faltus, Tobiáš
    USA: Snyder (Borghini) – Jones, Poulin, Shaw, Abate, Ferris, Barner, Bujdos – Melanson, Melfi, Albright (C), Gaetens, Tamburro, McKain, Simonetti, Cutler, Garneau, Lotenaro, Washart (C)
    thejrc.org