Česko – Kanada 2:3 (po pr.) | Česko – USA 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (0:2, 1:0, 3:0)
USA
Sobota 07.07.2018, 18:30 • Glacier Arena, St. John´s, Newfoundland, Kanada • Mistrovství světa U18
     
    44:20
    Českému týmu se nabízí ještě jedna přesilová hra, po vyhození míčku na icing se mimo hru dostal k menšímu konfliktu Jordan Albright (USA), který je trestán za hrubost.
    43:50 FALTUS - 4:2
     
    43:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    O výsledku je zřejmě nyní už jasno! Českým forvardům, konkrétně kanonýru Vanišovi, se podařilo vybojvoat míček ve středním pásmu, kde se zjevil i FILIP FALTUS, jehož samostatný únik na opuštěnou branku skončil úspěchem. Rána backhandem byla z pravého křídla pouze formalita. Asistence: Nicholas Kaňák.
     
    43:29
    Americký tým si vybírá oddechový čas, Češi mají ještě půldruhou minutu před vytouženým postupem do finále.
     
    40:56
    Češi budou mít nakonec ještě minimálně jednu přesilovku, Vince Melfi (USA) půjde za okaté držení protihráče při střelbě na trestnou lavici, když jej sudí ocenili menším trestem
    39:57 FALTUS - 3:2
     
    39:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Euforie, odstartuj! Český výběr dosahuje neskutečné satisfakce, když během necelé půlminuy dokázala otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Po otočce zpoza branky se milimetrově přesnou ranou prezentoval FILIP FALTUS. Jeho střela zápěstím zaletěla přesně k bližší tyči. Asistence: Filip Macek, Jiří Vaniš.
    39:31 TOBIÁŠ - 2:2
     
    39:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Česká ofenzíva se dokázala zmobilizovat v pravou chvíli a po samostatném úniku ONDŘEJE TOBIÁŠE se Snyder už nedokázal dostat na brankovou čáru v pravou chvíli. Míček mířil do jeho protipohybu. Bez asistence.
     
    38:50
    Evan Simonetti (USA) ovšem nyní americké obraně moc nepomohl, jeho menší háček v útočném pásmu je důvodem jeho vyloučení.
     
    38:36
    Albrght se hnal úplně sám na českou bránu, avšak v rozhodující okamžik pálí vedle branky! Česká střídačka si může pořádně oddechnout.
     
    37:22
    Votípka se rozhodl bez většího přemýšlení k palbě od modré, v čemž mu ovšem snažil zabránit Melfi. Jeho teč sice míček zvedla o několik metrů, než bylo českým útočníkem zamýšleno, Snyder si i tak zapisuje jistý zákrok.
     
    36:51
    Čechům se nyní nepovedlo korektně vystřídat, což jim tentokrát překazí plány na případné vyrovnání. V době přesilové hry jde na trestnou lavici Matyáš Malecha (CZE).
     
    35:47
    Laurinc se úplně sám hnal na americkou branku, což vyprovokovalo, či spíše donutilo Steva Poulina (USA) k reakci v podobě podražení. Čechy tak čeká další přesilovka.
     
    31:19
    Bucek se dostával do samostatného úniku, jenomže Snyder znovu předvedl spektakulární zákrok. Na kulišárnu v podobě českého blafáku stačil reagovat špičkou betonu.
     
    28:52
    Češi mají možnost další přesilovky, Dave Cutler (USA) je vyloučen za sekání.
     
    28:31
    Albright mohl dosáhnout dalšího fantastického záseku! Po chybě ve středním v české obraně se mu povedlo dostat míček na svou hokejku a vytáhnout nečekaný blafák. Novotný předvádí zákrok z říše snů!
     
    26:47
    Čeští hráči nyní dostávají další možnost přesilové hry, Michael Andes (USA) obdržel po zákroku ve středním pásmu dvouminutový a ještě osobní trest na deset minut. Menší trest za něj odpyká Aiden Jones (USA).
     
    26:27
    Procházkovi se povedlo pořádně provětrat Snydera, který zaváhal při rozehrávce. Český útočník ovšem míček nedokázal dostat do sítě, soupeři jej zahnali do rohu hřiště.
     
    25:03
    Čechy čeká nyní další oslabení, za držení obdržel dvouminutový trest Filip Lux (CZE).
    24:05 PROCHÁZKA - 1:2
     
    24:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tuzemský výběr dokázal bezprostředně reagovat! Po ráně od pravého mantinelu a perfektní souhře se dostal k palbě JAROSLAV PROCHÁZKA, jehož bomba zaletěla přesně nad Snyderovo rameno. Asistence: Nicholas Kaňák, Jiří Vaniš.
     
    23:47
    Český tým si v této chvíli zahraje další přesilovku, Navarro Lotenero (USA) si za faul u mantinelu, který byl vyhodnocen jako hrubost, vysloužil dvouminutový trest.
     
    18:33
    Velká skrumáž před brankou byla nakonec sudími oceněna tresty na české straně barikády. Milan Flos (CZE) dostal dvě minuty za krosček,
     
    17:54
    Tobiáš se už už radoval z branky, ale Snyder podle všeho míček ještě stačil dostat z brankové čáry mimo svou síť. Američané si mohou pořádně oddechnout,
     
    16:17
    Američané si zahrají znovu oslabení, po natlačení Vaniše do Snyderova brankoviště bude muset jít na trestnou lavici Evan Simonetti (USA)
     
    15:54
    Češi měli velkou tutovku! Míček podle všeho po ráně jednoho z českých forvardů trefil tyč, Snyder se po střele jen bezmocně ohlédl.
     
    11:35
    Na hrací ploše nyní zůstává ležet otřesený Rakovský. Ten sice s oporou českých kustodů odchází po svých na střídačku, český tým ale hned vzápětí čeká přesilovka. Za zákrok na zmíněného českého borce je vyloučen Dan Gaetens (USA).
    11:11 MELFI - 0:2
     
    11:11
    USA právě vstřelily branku!
    A je tu další americký úder! Po českém nedorozumění v rohu se dostal k míčku VINCE MELFI, jehož rána pod horní tyč z levého křídla byla nad síly brankáře Novotného. Míček proletěl přesně do pravé šibenice. Asistence: Brad Bujdos.
     
    05:05
    Laurinc měl další gólovku, ale Snyder tentokrát čaruje! Americký brankář předvádí parádní zákrok, český tlak nicméně i nadále pokračuje.
     
    04:22
    Česká výhoda přeci jen v této chvíli končí, za hákování Laurince je tentokrát vyloučen Brandon Garneau (USA). Tuzemský výběr tak čeká první přesilovka utkání, Macek se už totiž za chvíli vrátí na hrací plochu.
     
    03:54
    Laurinc se hnal úplně sám na americkou branku, jenomže těsně před zakončením jej americký bek menší sekerou vyvedl ze správné trajektorie. Nájezd se nepíská, bude se ovšem na straně USA vylučovat.
     
    02:36
    Česká reprezentace nyní bude zažívat zřejmě krušné chvilky. Za úder vysokou holí do obličeje soupeře dostává Filip Macek (CZE) od dvojice sudích menší trest.
     
    01:54
    USA právě vstřelily branku!
    Tak to je rychle! Jedna menší chybka v defenzivních řadách Čechů nakonec přináší Američanům první trefu utkání. Po rychlém vyměnění míčku na levém křídle se dostal k palbě DAN GAETANS, jehož rána k bližší tyči nakonec nečekaně pronikla až do sítě. Asistence: Brad Bujdos.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 25. Procházka (Kaňák, Vaniš), 40. Tobiáš, 40. Faltus (Macek, Vaniš), 44. Faltus (Kaňák) – 2. Gaetans (Bujdos), 12. Melfi (Bujdos)


    Česko: Novotný (Foršt) – Šilhán, Luc, Toman, Macek, Flos, Rakovský, Kaňák (C), Laurinc – Kamenář, Bogdany, Vaniš, Janiurek, Malecha (A), Procházka, Votípka, Janeček, Novotný, Bucek (A), Faltus, Tobiáš
    USA: Snyder (Borghini) – Jones, Poulin, Shaw, Abate, Ferris, Barner, Bujdos – Melanson, Melfi, Albright (C), Gaetens, Tamburro, McKain, Simonetti, Cutler, Garneau, Lotenaro, Washart (C)
    bahis siteleri