Liberec jun. – Varnsdorf 0:6 (kon.) | Neugersdorf – Ústí n. L. 0:4 (kon.) | Příbram – Botoşani 2:0 (kon.)
Dynamo – Jablonec 2:2 (kon.) | Vlašim – ČAFH 3:2 (kon.) | Bielefeld – Ostrava 2:0 (kon.)
Líšeň – Znojmo 1:4 (kon.) | Jihlava – Vel. Meziříčí 10:0 (kon.) | Slavia B – Chrudim 0:4 (kon.)
Žižkov – Vyšehrad 3:2 (kon.) | Teplice – Litoměřicko 6:0 (kon.) | Győr – Petržalka 2:3 (kon.)
Spartak – Slovácko 1:0 (kon.) | Pohronie – Dunajská Lužná 3:0 (kon.)
konec
DSC Arminia Bielefeld
2:0 (1:0)
FC Baník Ostrava
Středa 11.07.2018, 17:00 • Neukirchen am Grossvenediger, Rakousko • Přípravný zápas
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (18:58:51)
     
    Ostravský Baník utrpěl v předsezónním období druhou porážku v řadě, když na rakouském soustředění nestačil na německý Bielefeld. Účastník druhé Bundesligy dnes uspěl hlavně díky lepšímu proměňovaní šancí, do kterých se několikrát dostali i svěřenci Bohumila Pánika, jenže ty ve všech případech zakončení zradilo. Skóre zápasu v šestatřicáté minutě hlavou otevřel teprve sedmnáctiletý Roberto Massimo a po změně stran se prosadil také útočník Sören Brandy.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Islandský legionář Edmundsson ze standardní situace nakopával míč do šestnáctky, ovšem Owusa balón o pár centimetrů přeletěl.
     
    89
    Jóan Símun Edmundsson nerozehrál nabídnutý rohový kop vůbec dobře a trefil jenom prvního clonícího hráče. Po faulu Hrubého však Bielefeld zůstává v útoku.
     
    88
    Arminia se po autu Özkana jednoduše dostala do pokutového území, jenže finální přihrávka do malého vápna skončila u odkopávajícího obránce Baníku.
     
    87
    Hrubý vyhrál hlavičkový souboj a poslal balón Granečnému do běhu. Gaye ale dobře přečetl hru a po míči obětavě skočil.
     
    86
    Ondřej Šašinka nejprve podržel míč v momentě, kdy měl Baník na útočné polovině jen dva hráče, a poté sám zakončoval z pravé strany. Obstřel Gayeho brány ovšem vzdálenější tyč minul.
     
    84
    Granečný to vzal na sebe a prošel středem hřiště. Poté přihrál Fleišmanovi, ale jeho zpětný pas před rozběhnutého odchovance Baníku vyletěl do autu.
     
    82
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Fillo, přichází Bolf.
    81. Sören BRANDY - 2:0
     
    81
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Arminia deset minut před koncem navyšuje svůj náskok na 2:0! Fleišman nejprve zastavil přízemní centr k bližší tyči, ale následnou přihrávku do bezpečí na Pedrinhova vystihl důrazný Behrendth. Jeho přihrávka z pravé strany pak šťastně prošla skrz čtyři Baníkovce i Owusa až k volnému SÖRENU BRANDYMU, který se zčistajasna ocitl v gólové šanci a tu pohodlně využil.
     
    80
    Pedrinho nebyl vpuštěn do pokutového území, a tak zkusil přenést hru k pravé postranní lajně, jenže tam jeden z Baníkovců fauloval.
     
    78
    Owusu natahoval nohu co to šlo, ale na Christiansenovu přihrávku ze středu pole nedosáhl. Mezitím se ze hřiště hodně pomalu zvedal Stronati.
     
    76
    Granečného nadýchaný centr z hloubi pole přistál na neuhlídaném Pedrinhovi, jenže jeho hlavička branku Bielefeldu rovněž o kousek minula.
     
    75
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dame Diop, přichází Ondřej Šašinka.
     
    75
    Územní převaha Baníku vyústila v další faul. Centr zprava pak byl odvrácen před vápno, avšak Kaločova dalekonosná střela letěla nad břevno.
     
    74
    Granečný nechal rozehrát Hrubého na krátko, ovšem Fleišmanův centr k vzdálenější tyči nic nebezpečného nepřinesl.
     
    73
    Hrubý v rychlosti posunul míč více doleva na Granečného, ale ani jeho další centr k číhajícím útočníkům neprošel. Po snaze Diopa však bude Baník kopat roh.
     
    72
    Hrubého centr z následné rozehrávky letěl do chumlu těl, ovšem v něm se lépe zorientovali bránící fotbalisté Bielefeldu.
     
    71
    Max Christiansen fauloval Martina Šindeláře a od hlavního arbitra dokonce vyfasoval žlutou kartu.
     
    70
    Dvojí střídání Buhumila Pánika. Za Šindeláře s Procházkou přichází Pokorný a Kaloč.
     
    70
    Prince Osei Owusu byl zapomenut v jasném ofsajdu a z nákopu do volného prostoru tak nic nebylo.
     
    69
    Krátká rozehrávka od Jana Laštůvky dostala obránce Baníku do trochu svízelné situace, ale nakonec si dokázali poradit. Pokus o přímočarý přechod do útoku poté ztroskotal na nepřesnosti.
     
    68
    Dame Diop je v posledních minutách hodně vidět. Nyní si zpracoval náročnou přihrávku a z pravého kraje velkého vápna rozvlnil boční síť Gayeho brány.
     
    67
    Hartherzův centr z levé strany vyletěl mimo hřiště. K tomu bylo pískáno a Lašůvka vykopává z prostoru před pokutovým územím.
     
    66
    Can Özkan se uprostřed hřiště elegantně uvolnil, jenže pokus o přenesení hry k levé autové čáře o kousek přetáhl, takže vhazovat může Pazdera.
     
    65
    Ofsajd a v něm Dame Diop. Náznak jeho úniku tak vzal rychle za své.
     
    63
    Baníkovci rozehráli nabídnutou standardní situaci nakrátko, ale k ničemu vážnějším to nevedlo. Arminia centr zprava jednoduše odvrátila.
     
    61
    Další Granečného centr byl zablokovaný a napadající Fleišman se poté dopustil útočného faulu.
     
    60
    Granečného centr z levého křídla vyletěl za koncovou čáru a Gaye může znovu v klidu vykopávat.
     
    59
    Max Christiansen zkusil štěstí střelou zpoza pokutového území, ale Laštůvka proti ní zasahovat nemusel.
     
    57
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Jakub Šašinka, přichází Pedrinho.
     
    57
    Jakub Šašinka byl adresátem dlouhého nákopu ze středu hřiště, nicméně natěsno bránící protihráči jej okamžitě odzbrojili.
     
    55
    Teď už to bylo mnohem nebezpečnější! Stopeři Arminie neuhlídali nenápadný vysoký balón, který si stáhl rozběhnutý Diop, nicméně střelou zpoza vápna trefil jen ruce brankáře Gayeho.
     
    54
    Úvod druhé půle se odehrává v poklidném duchu. Platí to i po přihrávce Šašinky, která šla do ofsajdu. Špatným postavením se provinil Diop.
     
    52
    Nepředvídatelný odraz od dvojice hráčů poslal míč na střed vápna, jenže Jakub Šašinka nestihl včas zareagovat a srovnat své vysoké tělo ke střele.
     
    51
    Dame Diop neměl u levé autové čáry moc možností a nakonec se zmohl jen na přihrávku do autu. Následuje odkop od Gayeho brány.
     
    50
    Střídající Granečný se dokázal uvolnit na levém křídle, jenomže při snaze přihrát do druhé vlny našel jenom kopačky soupeře.
     
    48
    Stronati schytal u půlící čáry nepříjemný tvrdý zákrok, po kterém bude Baník rozehrávat.
     
    47
    Rakouské městečko Neukirchen am Grossvenediger navštívila i skupina ostravských fanoušků, kteří o sobě dávají na startu druhé půle hodně vědět.
     
    46
    Druhou polovinu zápasu zahájili fotbalisté Baníku Ostrava, kteří nastupují v bílých, zatímco Arminia v modrých dresech.
     
    46
    Střídání Baníku Ostrava: za brankáře Laštůvku a křídelníka de Azeveda přišli Budinský s Granečným.
     
    46
    Sestava Arminie pro II. poločas: Gaye – Özkan, Behrendt, Siya, Hartherz – Edmundsson, Christiansen, Seufert, Brandy – Owusu, Klos.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas přípravného zápasu mezi Bielefeldem a Baníkem Ostrava je u konce. S dosavadním výsledkem mohou být spokojenější hráči a trenéři německého celku, který zásluhou přesné hlavičky Roberta Massima vede od šestatřicáté minuty 1:0. Kromě gólové trefy měla Arminia minimálně dvě další dobré šance po akcích ze stran, ale zakončení letěly mimo tři tyče.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Bielefeld se na chvíli ocitl ve výrazném přečíslení, Schütz jej trošku zpomalil přihrávkou do pravého křídla a to už se Baníkovci stihli vrátit.
     
    43
    Po centru z levé strany Arminia znovu zakončovala, ale těžká střela se mezi tři tyče ostravské brány nevešla.
     
    42
    Aktivní Putaro dal míč rychle od nohy, na levém křídle jej dobíhal Schütz, před kterým Pazdera zahrál na rohový kop.
     
    41
    Martin Fillo během obranné práce nezachytil Putara, který zleva posílal přízemní pas do vápna, nicméně v něm si všechno pohlídal brankář Laštůvka.
     
    40
    Baníkovci rychle vysunuli svůj obranný blok a donutili hráče druholigového německého mužstva přihrát až k brankáři Stefanu Ortegovi.
     
    39
    Pazdera byl rychle u Staudeho a nenechal jej rozběhnout po křídle. Míč skončil sražený v zámezí, odkud jej vrátí Putaro.
     
    38
    Všech jedenáct hráčů Bielefeldu se teď zatáhlo na vlastní polovinu a Fillo nenašel žádnou variantu pro přihrávku vpřed. Místo toho zvolil zpátečku a po ní přiletěl jen nikým nezachycený nákop.
    36. Roberto MASSIMO - 1:0
     
    36
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Německý celek se v šestatřicáté minutě dostává do vedení! Hlavní sudí přešel tvrdý souboj ve středu pole, po kterém zůstal jeden z Baníkovců ležet na trávníku. Arminia tak mohla pokračovat v akci po pravém křídle, z něhož přiletěl centr pro ROBERTA MASSIMA a jeho hlavička zapadla přesně k levé tyči Laštůvkovy brány.
     
    35
    Staudeho narážečka do volného prostoru obranu Baníku nevystrašila, pomezní rozhodčí okamžitě zvedl praporek k signalizaci ofsajdu.
     
    34
    Šindelář se snažil vysunout rychlého de Azeveda, jenže ten byl včas zakřižovaný Brunnerem. Útočnící Diop s Šašinkou se tak centrovanému míče nedočkali.
     
    33
    Putaro se hodně často vydává za balonem do hloubi útočné polovině Bielefeldu. Teď se pokoušel o překvapivý pas na osu hřiště, ale tam byli jenom Ostravané.
     
    31
    Půlhodina zápasu je minulostí. Bezbrankový stav nadále trvá, neboť oba celky mají velké problémy s tím, aby podrželi míč po delší dobu. Hraje se hlavně uprostřed hřiště, kde je hodně zahuštěný prostor.
     
    29
    Keanu Staude aktivně napadal a dostal pod tlak Pazderu, který jenom se štěstím zajistil svému týmu odkop od branky.
     
    28
    Oba týmy teď ztratily míč prakticky okamžitě po jeho zisku. Přihrávku Bielefeldu naposledy zastavil Stronati a hlavou dal malou domů Janu Laštůvkovi.
     
    27
    Právě levý obránce Putaro se teď dopustil prohřešku na polovině hřiště, kde zfauloval mrštnějšího Martina Filla.
     
    26
    Stefan Ortega si šel pro míč až mimo pokutové územ a před Fillem jej zkušeně stihl odehrát k Putarovi.
     
    25
    Ostravané nedokázali dostat míč do bezpečí. Brunner naopak mohl v přítomnosti Bohumila Pánika vhodit do vápna dlouhý aut, ale ani z něj Arminia nic nevytěžila.
     
    24
    Stronati si zbytečně dlouho nechával míč na noze a nechybělo moc, aby o něj u vlastního vápna přišel. Nakonec je z toho jen aut Fleišmana.
     
    23
    V posledním přípravném duelu se Baník z přímého kopu prosadil, nicméně teď si na gólovou radost musel nechat zajít chuť. Jiří Fleišman Ortegovu bránu z nějakých pětadvaceti metrů výrazně přestřelil.
     
    22
    Šašinka využil svých fyzických proporcí a ze vzduchu sklepl míč na Hrubého, jenž byl okamžitě faulován.
     
    21
    Kolmá přihrávka z nitra zálohy Bielefeldu přišla o nějakou tu vteřinku později a nabíhající fotbalista v modrém dresu se mezitím dostal do ofsajdu.
     
    20
    Lukáš Pazdera se musel vypořádat s nepříjemným vhazováním vedle vlastní šestnáctky. Vyřešil to hodem na Procházku, jenž odkopl míč z nebezpečného prostoru k půlící čáře.
     
    19
    Robert Hrubý prošel středem hřiště a přenechal balón Fillovi, který nakopával míč před urostlého Šašinku, nicméně toho si obrana Arminie pohlídala.
     
    18
    Laštůvka po výběhu nic neriskoval a odkopl míč před blížícími se protihráči do autu. Cédric Brunner bude vhazovat nedaleko od šestnáctky.
     
    17
    Kombinace na jeden dotek vyhnala Bielefeld mimo hrací plochu. Po faulu Šašinky se však německý tým vrací do držení míče.
     
    16
    Následný přímý kop eliminovala baníkovská zeď, která srazila míč na rohový kop. O jeho rozehrávku se postaral Tom Schütz a dobře odcentroval na hlavu nepokrytého spoluhráče, jenž hlavičkoval těsně vedle.
     
    15
    Hrubý se sice vracel s pronikajícím soupeřem, ale zastavit jej dokázal jen za pomoci jednoznačného nedovoleného zákroku.
     
    14
    Na konci pozvolné rozehrávky byl dlouhý nákop vpřed, jenže pro ten si Laštůvka došel až k okraji pokutového území.
     
    13
    Na začátku třinácté minuty jsou u míče hráči Arminie, kteří prozatím kombinují mezi obránci na vlastní obranné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Börner, Salger, Putaro – Massimo, Prietl, Schütz, Staude – Voglsammer, Schipplock.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo, Hrubý, Šindelář, de Azevedo – Diop, J. Šašinka.

     
    FC Baník Ostrava

    Mužstvo hlavního trenéra Bohumila Páníka prošlo v zimě velkým posílením a s odřenýma ušima vybojovalo záchranu v české nejvyšší soutěži, o čemž se rozhodlo až v závěru posledního třicátého kola. V aktuálním přípravném období se Baník rozhodl jen minimálně sahat do soupisky, ve které zůstal veterán Milan Baroš a do obrany se navíc vrátil klubový odchovanec Patrizio Stronati. V předchozích třech týdnech Ostravané odehráli pět přípravných zápasů, přičemž bez inkasované branky porazili Ružomberok, Zlaté Moravce, Senici i Trnavu. Před čtyřmi dny ale přišlo první klopýtnutí, když překvapivě nestačili v poměru 1:2 na nováčka FNL z Prostějova.
     
    DSC Arminia Bielefeld

    Klub z Bielefeldu jsme do roku 2009 byli zvyklí vídat v německé Bundeslize, nicméně od té doby si prošel hodně strastiplnou cestou, během které dokonce absolvoval dva sestupy až do třetí ligy. V minulé sezóně se však Arminia potřetí za sebou představila ve 2. Bundeslize a skončila na velmi dobrém čtvrtém místě, tudíž v příští sezóně by se měla řadit mezi favority na postup mezi elitu. V právě probíhající letní přípravě odehrál Bielefeld tři zápasy. V prvních dvou nastřílel proti výrazně slabším týmům hned jednadvacet branek, nicméně naposledy zaznamenal porážku 0:1 s Rödinghausenem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 36. Massimo, 81. Brandy

    Karty:   71. Christiansen (BIE)


    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Börner, Salger, Putaro – Massimo, Prietl, Schütz, Staude – Voglsammer, Schipplock.
    II. poločas: Gaye – Özkan, Behrendt, Siya, Hartherz – Edmundsson, Christiansen, Seufert, Brandy – Owusu, Klos.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (46. Budinský) – Pazdera (70. Mešaninov), Procházka (70. Pokorný), Stronati, Fleišman – Fillo (82. Bolf), Hrubý, Šindelář (70. Kaloč), De Azevedo (46. Granečný) – Diop (75. O. Šašinka), J. Šašinka (57. Pedrinho).
    ocianews.com