Žižkov – Bohemians 1905 0:0 (kon.) | W. Brémy – Příbram 1:1 (kon.) | Č. Budějovice – Benešov 7:0 (kon.)
Liberec – Śląsk 1:1 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
7:0 (4:0)
FK Benešov
Neděle 15.07.2018, 14:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z generálky českobudějovického Dynama na F:NL. Jihočeši v ní přivítají v neděli od 14 hodin na Střeleckém ostrově třetiligový Benešov.
     
    SK Benešov je středočeský klub, který váže svůj vznik k roku 1913 a ve své více než staleté historii si zahrál v jedné sezoně i první ligu. V ročníku 1994/95 ale celek od zámku Konopiště skončil poslední a sestoupil do druhé ligy. Tehdy za Benešov kopali hráči jako současný reprezentační kouč Karel Jarolím, Luboš Kozel či Ivo Knoflíček. Na konci století však klub dostihly finanční trable a Benešov fungoval jenom v mládežnických soutěžích. Následně se vrátil i do soutěží dospělých a dlouhé roky figuroval v divizi.

    Po triumfu v sezoně 2013/14 se Středočeši dostali do ČFL, kde odehráli poslední čtyři sezony. V prvních třech ročnících z toho bylo vždy umístění ve spodní polovině tabulky, až v minulém roce přišel průlom, kdy mužstvo trenéra Romana Veselého obsadilo pátou příčku. V Benešově kope několik pro českobudějovické fanoušky dobře známých fotbalistů. Například obranné duo Václav Ježdík – Josef Laštovka, nebo testovaný Denis Laňka. Největší hvězdou mužstva je Vojtěch Engelmann či nejlepší střelec Pavel Čapek.
     
    Českobudějovické Dynamo má před sebou poslední přípravný duel. O týden později už totiž začíná F:NL a Jihočeši v domácím prostředí přivítají Třinec. Generálka s Benešovem bude navazovat na herní soustředění týmu trenéra Horejše v Třeboni. Černobílým však nevyšel přípravný test v rámci soustředění, kdy dostali lekci z produktivity od Táborska. Premiéru si v černobílém dresu odbyla dvojice nových hráčů – sparťanský záložník Filip Havelka a středopolař z Dukly Róbert Kovaľ. V přípravě tak Dynamo zatím drží bilanci tří výher a dvou porážek. V generálce už by měla nastoupit jedenáctka, která pravděpodobně zahájí sezonu proti Třinci.

    Sestava se krystalizuje poměrně jasně. Benešov je častým soupeřem českobudějovického celku v přípravě, v posledních letech se vždy radovali Jihočeši. Dynamo je tradičním českým klubem, který patřil dlouhé roky do nejvyšší soutěže. V posledních letech pendloval mezi první a druhou ligou. Nyní už však černobílí začínají čtvrtý ročník ve druhé lize a návrat se jim nedaří. Uvidíme letos.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Kladrubský (K), Havel, Novák, Helešic – Čavoš, Javorek – Kovaľ, Gebert, Mrsić – Pouček.
    Náhradníci: Luksch – Fišl, Čermák,Táborský, Wermke, Řezáč, Šplíchal.

    SK Benešov: Tetour – Brejcha, Zákostelský, Pedro, Čapek, Turek, Vrňák, Hůrka, Neuberg, Rataj, L. Balata.
    Náhradníci: Pelegrini – Vosáhlo, V. Balata, Srb, Hampl, Filip.

    Rozhodčí: Jílek – Kotalík, Pečenka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    První slušná možnost domácích, po centru Mrsiće z levé strany hlavičkoval Kovaľ z dobré pozice do náruči brankáře.
     
    4
    Po kombinaci Geberta s Helešicem a následném zblokovaném centru se bude kopat první roh.
     
    5
    Situace se bude opakovat z druhé strany, brankář Tetou odehrál míč do zámezí.
     
    6
    Nízký centr Mrsiće obrana Benešova s drobnými obtížemi odvrátila.
     
    8
    Od úvodu se hraje na dle očekávání na polovině Středočechů. Zatím se zdá, že je otázka času, kdy přijdou výraznější možnosti Dynama.
     
    10
    Opět spolupráce Javorka s centrujícím Mrsićem, tentokrát centr chorvatského záložníka lapil brankář Tetour.
     
    11
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení. Před PETREM JAVORKEM se otevřela obrana, českobudějovický středopolař naznačil střelu kolem obránce na zadní tyč, na což reagoval i brankář. Místo toho Javorek vypálil po zemi na přední tyč a balon skončil v síti.
     
    13
    Třetiligový celek se zatím nedostal ani k hranici vápna, natož k náznaku zakončení. Křížek v domácí brance tak může zůstat v klidu.
     
    15
    Kádr Dynama je stále poměrně početný, někteří hráči jsou na zkoušku. Liga startuje za týden, a tak se Jihočeši budou muset rozhodnout, jak naloží s některými hráči. Dnes vůbec nejsou připraveni k zápasu brankář Staněk (zranění), záložník Havelka, útočníci Švantner se Sajčičem (zranění). Na zkoušce v klubu dle posledních informací nadále je Fišl.
     
    17
    To mělo být 2:0! Javorek krásnou kolmicí oslovil Kovaľa, jenž obešel brankáře a dal míč před branku Lukáši Poučkovi, jehož střelu na brankové čáře vykopl obránce Pedro!
     
    18
    Po následném rohu hlavičkoval Kovaľ mimo branku.
     
    19
    Je tu přímý kop pro Dynamo z levé strany, zhruba dvaadvacet metrů od branky. Ideální pozice pro leváka.
     
    20
    Tečovaná střela Mrsiće skončila na břevně a hra stále pokračovala. Zblízka doráželi Čavoš s Poučkem, ale opět se jim nepodařilo dotlačit míč do sítě.
     
    22
    Proměňování šancí, to byl velký kámen úrazu Dynama v minulé sezoně. V létě odešli Pešek, Hašek a Mashike, tedy autoři většiny branek Jihočechů. Zatím se nedaří černobílým zlomit střeleckou bídu.
     
    23
    Další rohový kop pro České Budějovice.
     
    24
    Mrsićův centr se točil do branky, gólman Tetour dobře vyboxoval míč i přes shluk těl před sebou.
     
    25
    Kladrubský na pravé straně uvolnil Geberta, jenž centrem hledal Čavoše. Ten by hlavičkoval v optimální pozici, pokud by měl výšku Jana Kollera. Takhle na míč nedosáhl.
     
    26
    Rychlý útok domácích zakončil Lukáš Pouček, nejlepší střelec přípravy Dynama, mimo branku.
     
    27
    První zakončení Benešova, po nedorozumění v domácí obraně pálil z dálky Turek, slabou ranou branku minul.
     
    29
    Další veliká možnost Dynama! Helešic předal balon Mrsićovi na levé straně, ten dával pod sebe na Kovaľa, který byl sám před brankářem. Mohl si míč i zastavit. Místo toho pálil z první a branku těsně minul.
     
    31
    Další možnost Roberta Kovaľa, tentokrát jeho rána k brance ani nedošla.
     
    33
    Dnes třeba ne, ale za týden mohou Dynamo podobné šance mrzet. Proti ambicióznímu Třinci, který už loni ukazoval velice dobré výsledky, to budou mít Jihočeši těžké. A nabídnuté možnosti budou muset proměňovat, pokud budou chtít uspět. A hlavička jako tato Kladrubského volala po gólu.
     
    34
    Máme za sebou krátkou pauzu na občerstvení v dnešním teplém počasí, už se zase hraje.
     
    35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Už je to o dvě branky. Na pravé straně se uvolnil Kladrubský, přízemním centrem našel přesně LUKÁŠE POUČKA, jenž přidává další gól v přípravě.
     
    37
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Uběhly dvě minuty a už je to 3:0. Přetažený míč z pravé strany propadl k MATEJI MRSIĆOVI, který udělal zpětnou kličku a ostrou ranou na přední tyč pokořil Tetoura.
     
    39
    Převaha černobílých pokračuje, hosté se jen zřídka kdy dostanou na několik desítek vteřin k míči, jinak běhají bez něj.
     
    41
    Po Brejchově ztrátě mazali domácí čtyři na tři, i přes pokračující výhodu ještě pálil Pouček, ale Tetour míč vyrazil.
     
    42
    Po kouzlech Mateje Mrsiće je tu další roh Dynama.
     
    42
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Z původního centru nebezpečí nebylo, ale akce pokračovala. Kladrubský prostrčil na Čavoše, jeho zpětná přihrávka doputovala přesně proti noze PETRA JAVORKA, který zblízka neponechal nic náhodě. Přidává tak druhý gól v zápase.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První dějství je za námi, hrálo se více méně na jednu branku. Dynamo hru zcela ovládlo, mělo řadu šancí a nakonec čtyři využilo. Benešov vypadá hodně odevzdaně a zjevně mu dochází síly. Uvidíme po poločase, kdy oba celky zřejmě prostřídají.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Javorek, přichází Čermák.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Novák, přichází Fišl.
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Tetour, přichází Pelegrini.
     
    47
    Jihočeši udělali dvě změny, dohrály opory Novák s Javorkem. Hosté střídali jen na postu brankáře.
     
    48
    Hned v úvodu druhé půle posílal krásný míč do vápna Kladrubský, o kousek na něj nedosáhl Pouček, překvapený Mrsić pak zblízka také nedokázal zakončit.
     
    50
    Horejšův tým nadále kombinuje na polovině soupeře. Nikam extra se Jihočeši nehrnou.
     
    51
    Z pětatřiceti metrů zkusil vypálit Čermák, jeho rána měla šmrnc, ale byla přeci jen z velké vzdálenosti a Pelegrini si poradil.
     
    53
    První skutečně zajímavá možnost třetiligového celku z Benešova. Obrana domácích byla hodně benevolentní a dala soupeři hodně prostoru. Ke střele se dostal Rataj, ale Havel mu do ni v poslední chvíli skočil.
     
    54
    Stoper Dynama Lukáš Havel v akci i na druhé straně. Po rohovém kopu hlavičkoval do středu branky.
     
    55
    Pěkně se k brance proháčkoval Čermák, uvolnil Mrsiće, který ale přečíslení zakončil přihrávkou do jediného zbývajícího obránce. Jinak by zřejmě Kovaľ pálil do prázdné branky.
     
    56
    Co minuta, to šance. Teď obrana Benešova vůbec nebránila, Kovaľ nabídl zakončení Čavošovi, který o pár decimetrů minul svatyni hostů.
     
    58
    200 diváků dorazilo na generálku Dynama na ligu na Střelecký ostrov.
     
    60
    Hodina hry za námi, stav se nemění. Ve druhém dějství jsme branku ještě neviděli, ale Dynamo dál kontrolu je hru. Bude se také znovu střídat.
     
    60
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Křížek, přichází Luksch.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Kovaľ, přichází Šplíchal.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Pouček, přichází Táborský.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Mrsić, přichází Wermke.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Kladrubský, přichází Řezáč.
     
    61
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    To bylo střídání. IVO TÁBORSKÝ pobyl na hřišti jen pár vteřin, hned po rohovém kopu si zpracoval míč a tečovanou ranou prostřelil obranu i brankáře.
     
    63
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Vrňák, přichází Vosáhlo.
     
    65
    Noví muži v domácí sestavě hýří pohybem, což už značně unaveným benešovským fotbalistům moc nesvědčí.
     
    67
    Teď Wermke nečekanou malou domů postrašil Luksche, ten si poradil.
     
    68
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Rychlá akce po levé straně a máme tu šestou branku. Wermke po zemi našel Táborského, jeho ránu jen srazil brankář Pelegrini a MARTIN ŠPLÍCHAL doklepl míč do branky.
     
    69
    Následuje přestávka na občerstvení.
     
    72
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Turek, přichází Filip.
     
    74
    Tempo hry výrazně opadlo. O výsledku je rozhodnuto. Zejména domácím jde nyní o to, aby v poklidu utkání dohráli a nikdo se nezranil.
     
    75
    Ze střední vzdálenosti střílel Gebert, na brankáře Pelegriniho si nepřišel. Neuspěl ani Šplíchal se svým pasem na Táborského.
     
    76
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Rataj, přichází Hampl.
     
    77
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Kanonáda domácích pokračuje. Táborský na vápně šikovně prostrčil na Šplíchala, jehož střelu brankář Tetour vyrazil k ROMANU WERMKEMU, jenž už situaci snadno gólově zakončil.
     
    79
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Brejcha, přichází V. Balata.
     
    81
    Střela Iva Táborského z přímého kopu se do branky nevešla.
     
    82
    A právě Ivo Táborský zůstává po souboji ležet na trávníku a žádá si ošetření. Bude asi zřejmě v pořádku.
     
    85
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Čapek, přichází Srb.
     
    87
    Zápas už se skutečně jen dohrává. Dynamo už se nikam nehrne, a tak je trocha prostoru pro Benešov, aby si také zaútočil, což se mu vlastně za celý duel prakticky nepoštěstilo.
     
    89
    Všichni už čekají jen na závěrečný hvizd sudího Jílka. Balon běhá pomalu kolem půlící čáry, výsledek už se zřejmě měnit nebude.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Generálka Dynama je u konce. Jihočeši zvítězili hladce 7:0, když po celou dobu utkání jasně kontrolovali hru. Měli řadu šancí a v první půli čtyřikrát skórovali. Po změně stran už oba celky prostřídaly a tempo opadlo. I tak černobílí ještě navýšili své vedení a Benešov nakonec odjíždí s debaklem. Hosté působili hodně odevzdaně a nezmohli se prakticky na nic. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek neděle. (15:48:40)

    Pavel Kortus ml.

    Branky: 11. Javorek, 35. Pouček, 37. Mrsić, 42. Javorek, 61. Táborský, 68. Šplíchal, 77. Wermke


    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek (60. Luksch) – Kladrubský (K) (60. Řezáč), Havel, Novák (46. Fišl), Helešic – Čavoš, Gebert – Kovaľ (60. Šplíchal), Javorek (46. Čermák), Mrsić (60. Wermke) – Pouček (60. Táborský).
    Náhradníci: Luksch – Fišl, Čermák,Táborský, Wermke, Řezáč, Šplíchal.

    FK Benešov: Tetour (46. Pelegrini) – Pedro, Neuberg, Zákostelský, Vrňák (63. Vosáhlo) – Brejcha (79. V. Balata) – L. Balata, Hůrka, Čapek (85. Srb), Rataj (76. Hampl) – Turek (72. Filip).
    Náhradníci: Pelegrini – Vosáhlo, V. Balata, Srb, Hampl, Filip.

    Rozhodčí: Jílek – Kotalík, Pečenka

    Diváci: 200
    thejrc.org