Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.)
Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
konec
Tisková konference FC Viktoria Plzeň

Úterý 17.07.2018, 13:00Tiskové konference
     
    13:25
    Tisková konference byla ukončena, všem děkuji za sledování psaného přenosu! (13:28:19)
     
    Tomáš Paclík (prezident klubu): Já bych v Lize mistrů chtěl dostat Real Madrid, ten jsme tu ještě neměli.

    Adolf Šádek (generální manažer): V Lize mistrů bych si přál Juventus.

    Pavel Vrba (hlavní trenér): Já bych si přál Lokomotiv Moskva.

    Roman Hubník (kapitán týmu): Také hlasuji pro Real Madrid.
     
    Adolf Šádek (generální manažer): Předně musím říci, že Roman žádné skryté fauly nedělá. Ale i video dělalo na mistrovství světa chyby, jak jsme mohli vidět, někdy nepomohlo ani při simulování, jako to bylo třeba u Neymara. Musíme si na video všichni zvyknout, musíme se s ním naučit pracovat, Je to něco nového, takže s tím musíme počítat. že v utkání bude vidět všechno.
     
    Roman Hubník (kapitán týmu): Kontaktů ve vápně je opravdu moc, ale kvůli videu si bude muset každý větší pozor na nějaké skryté fauly, které budou jistě odhaleny.
     
    Adolf Šádek (generální manažer): Naše práce s mládeží se vyvíjí, přicházejí noví mladí hráči, určitě ještě někteří přijdou. Pomáhá nám v tomto ohledu i Liga mistrů, kterou letos budeme hrát.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér): Liga mistrů přijde až v září, naši hráči všechno odtrénovali, nemohu si na nic stěžovat. Můžeme dostat takovou skupinu, že i když se připravíme, jak chceme, tak ta kvalita bude obrovská, ale můžeme dostat i lehčí týmy. Uvidíme, jak to bude, kdybychom hráli i na jaře evropskou soutěž, tak budeme nesmírně rádi.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér): V novém ročníku se můžeme v prvních kolech soustředit hlavně na domácí ligu, v minulých letech jsme dbali hlavně na předkola. Takže v týmu se během utkání protočila celá řada hráčů. Je obrovský úspěch, že do předkol nemusíme, když se koukneme na týmy, které v nich jsou, tak jsme rádi, že se jim vyhneme.
     
    Tomáš Paclík (prezident klubu): Já jsem konzervativní člověk, nicméně nový model ligy akceptuji.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér): Sparta i Slavia mají nejvyšší ambice. Je jasné, že oba kluby nás budou chtít sesadit z trůnu, ale i my chceme hrát fotbal, který bude fanoušky bavit. A věřím, že budeme opět úspěšní a budeme se umisťovat v horních patrech. Ale hodnotit něco před něčím je strašně složité, musíme si počkat na první kola ligy. V minulém ročníku se ale objevily i další týmy, které čeřily vodu, například jako Olomouc nebo Jablonec, takže uvidíme, jak to bude po pár kolech vypadat.
     
    Adolf Šádek (generální manažer): Z UEFA jsme ještě neměli návštěvu, příští týden nám řeknou, jak náš stadion splňuje připravenost na Ligu mistrů. Ale reporty, které jsme vykazovali v minulých letech, tak byly vyhovující. Liga mistrů má sice trochu jiná kritéria, jsou vyšší, ale stadion byl v pořádku již před pěti lety, takže v tomto ohledu by nám neměly hrozit žádné problémy.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér): S Kolářem to vypadalo, že bude chybět dlouhodobě, ale nakonec to asi nebude vypadat tak zle. U Hejdy je strašně těžké říci, kdy bude k dispozici, obnovil si svalové zranění.
     
    Roman Hubník (kapitán týmu): Los ligy je takový, jaký je. Jaro potvrdilo, že v lize si člověk nemůže vybrat lehkého soupeře, věřím, že los, jaký máme, tak zvládneme. A že začneme jako loni.
     
    Adolf Šádek (generální manažer): Buchu jsme sledovali dlouho, jak říkal trenér Vrba, podali jsme na něj korektní nabídku. Z mého pohledu jsme ho získali v pořádku, přesně tak, jak to mělo být.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér): Pavla Buchu jsme sledovali delší dobu. Kdybychom nepočítali s tím, že nemůže v Plzni dostat prostor, tak bychom ho nechtěli získat.
     
    Roman Hubník (kapitán týmu): Luděk Pernica přišel jako hotový hráč, spolupráce s ním je zatím skvělá. Věřím, že nám v nové sezoně pomůže. I na tréninku se výborně doplňuje, takže se mi s ním spolupracuje velice dobře.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér): Posily možná nastoupí už v prvním kole na Dukle, jinak je kádr doplněn velice dobře jak kvalitou, tak věkem.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér): Příprava proběhla standardně, působení v Rakousku musím hodnotit pozitivně. Utkali jsme se s kvalitními soupeři, které jsme dokázali přehrát, až na poslední duel. Takže letní přípravu musím hodnotit kladně. Zranění jsou jen dva hráči, a sice Hejda a Kolář, kteří nestihnou první kolo.
     
    Tomáš Paclík (prezident klubu): Naším cílem bude obhajoba titulu, pokud jde o Evropu, tak ten jeden z úkolů už je splněn, protože nemusíme hrát předkola. V Lize mistrů chceme hrát důstojnou roli, naše přání bude postup do jarní části Evropské ligy.
     
    Přípravné zápasy Plzně

    Viktoria sehrála před sezonou sedm přátelských utkání. Čtyři z nich odehrála na Plzeňsku, když se postupně představila na Doubravce, v Klatovech, v Mariánských Lázních se Sokolovem a v Přešticích s Českými Budějovicemi. Poté odcestovala na desetidenní soustředění do rakouského Westendorfu, kde porazila Groznyj 4:0 a Innsbruck 2:0. V generálce hrané ve Schwazu si připsala jedinou porážku, když podlehla 0:2 Dynamu Kyjev.

    Výsledky:

    Doubravka – Plzeň 0:7 (Štursa 2, Bakoš 2, Chorý, Havel, Navrátil)
    Klatovy – Plzeň 0:6 (Kovařík, Krmenčík, Havel, Ekpai, Řezníček, Chorý)
    Sokolov – Plzeň 0:2 (Krmenčík, Čermák)
    České Budějovice – Plzeň 3:4 (Pešek, Táborský, Pouček – Řezníček 3, Ekpai)
    Plzeň – Groznyj 4:0 (Krmenčík 2, Kopic, Procházka)
    Plzeň – Innsbruck 2:0 (Ekpai, Petržela)
    Plzeň – Dynamo Kyjev 0:2 (Bujalskij, Smyrnij)
    ____________________________________

    Tým Západočechů pro sezonu 2018/2019

    Brankáři: Aleš Hruška, Matúš Kozáčik, Jakub Šiman.
    Obránci: Marián Čišovský, Tomáš Hájek, Milan Havel, Lukáš Hejda, Roman Hubník, David Limberský, Luděk Pernica, Radim Řezník.
    Záložníci: Pavel Bucha, Aleš Čermák, Ubong Moses Ekpai, Tomáš Hořava, Patrik Hrošovský, Daniel Kolář, Jan Kopic, Jan Kovařík, Milan Petržela, Roman Procházka, Martin Zeman.
    Útočníci: Marek Bakoš, Tomáš Chorý, Michael Krmenčík, Jakub Řezníček.

    Oproti rakouskému soustředění v mužstvu již nefiguruje Ondřej Štursa, osmnáctiletý záložník míří na roční hostování do Dukly Praha, na jejíž stadionu vstřelil na konci minulého ročníku svůj premiérový ligový gól. „Ondra je perspektivní fotbalista, nicméně na jeho postu máme velký přetlak. V Dukle dostane více herního prostoru, navíc jde o kvalitní a stabilizovaný ligový tým. Nyní už je jen na něm, jak se této šance chopí,“ říká generální manažer klubu Adolf Šádek.

    Odchody: Andreas Ivanschitz (konec smlouvy), Miloš Kratochvíl (Jablonec), Václav Pilař (Olomouc), Jiří Piroch a Jan Suchan (oba hostování v Karviné), Tomáš Poznar a Petr Bolek (u obou se řeší budoucnost), Erik Janža a Diego Živulič (oba ukončení smlouvy), Ondřej Štursa (hostování v Dukle Praha), Michal Hlavatý (hostování v Sokolově), Filip Čihák (návrat do juniorky), Dominik Sváček (hostování v Jihlavě), Dominik Janošek (hostování na Slovácku)

    Příchody: Luděk Pernica (Jablonec/návrat z hostování), Ubong Moses Ekpai (Zlín), Roman Procházka (Levski Sofia), Jakub Řezníček (Olomouc/návrat z hostování), Jakub Šiman (Domažlice/návrat z hostování), Dominik Janošek (Slovácko), Pavel Bucha (Slavia Praha).
    ____________________________________

    Čísla nováčků

    Každý z nováčků dostal možnost vybrat si na svůj dres nové číslo. Luděk Pernica bude nosit 44, protože jeho oblíbenou 4 již má Roman Hubník. Ubong Ekpai zvolil na svůj dres číslo 90, Roman Procházka bude nosit 6. Jakub Řezníček zůstává u svého čísla 37, třetí gólman Jakub Šiman bude mít číslo 30 a Pavel Bucha si na záda vybral 20.
    ____________________________________

    Chytrá permanentka

    Velkou novinkou vzniklou ve spolupráci s městem Plzeň bylo představení chytré permanentky pro sezonu 2018/2019. Ta bude propojena s Plzeňskou kartou, což fanouškům přinese celou řadu výhod, zpříjemní komfort zápasového dne a zjednoduší návštěvu Doosan Areny. Permanentka bude sloužit jako nepersonifikovaná elektronická peněženka Plzeňské karty, dále bude pomoci ní možné hradit i parkovné ve městě, nakupovat ve Viktoria shopu a dokonce i občerstvení u stánků na stadionu.

    Zdroj: www.fcviktoria.cz
    Domácí dresy Viktorie Plzeň pro sezonu 2018/2019

    Jan Picka

    thejrc.org