Česko – Finsko 6:2 (kon.)
konec
Česko
6:2 (4:1, 2:1)
Finsko
Středa 18.07.2018, 20:15 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji žen • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím. Tímto bych vás chtěl pozvat na zítřejší semifinálový zápas zde na onlajnech. Zatím na počtenou! (21:23:32)
     
    Další povedené galapředstavení ze strany českých hráček! V pořadí již čtvrtým vysokým vítězstvím v řadě postupují s přehledem do semifinálové fáze šampionátu. V něm narazí již zítra ve 21:30 na Kanadu. Ta dnes přehrála Italky 4:0 a na rozdíl od Češek jednou body ztratila.
    Češky postupují po vítězství 6:2 do semifinále
     
    Konec zápasu.
    37:37 KOVÁŘOVÁ - 6:2
     
    37:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tuto přesilovku ale české hráčky rychle využívají! Tvrdou střelu na branku vyslala KAROLÍNA KOVÁŘOVÁ, která definitivně pojišťuje semifinálový souboj pro svůj tým. Asistence: Kateřina Flachsová
     
    36:59
    Vyloučení v týmu Finsko (Miisa Klemolaová – 2 min, hrubost).
     
    36:38
    Češky opět v pěti, bez gólmanky, velmi opatrně rozehrávají od vlastní branky při signalizované výhodě.
     
    35:15
    Finské hráčky pomalu rozehrávají od své branky. Do jedné z jejich nahrávek ale skočila šipku Kristýna Kaltounková, které se navíc v letu povedlo nahrát puk na Mlýnkovou. Následný samostatný průnik Mlýnkové zahořel na Mari Koivistové.
     
    34:08
    Z levé strany si sjela k brance Natálie Mlýnková. První nahození na střed, kde stála Kaltounková jí ale nevyšlo díky odrazu kotouče od hokejky finské protihráčky. Objela s ním tedy branku a již byla úspěšnější. Následně se před brankovištěm svedl o kotouč litý boj, který ukončili až sudí.
     
    33:22
    Od své branky rozehrála Martina Vonková. Vzápětí jej ale vrátila zpět do prostoru za Plucnarovou.
     
    32:08
    Do samostatného průniku se dostala Tereza Vanišová! Nikým nehlídaná si sjela k pravé straně brankového prostoru Koivistové, odkud chtěla poslat kotouč k bližší tyči. Ten ale mířil těsně vedle branky.
     
    31:03
    Vhazování ve střední části získaly Finky. Ke kotouči se dostala Mia Heikuriová, která se snažila rozehrávat dále. Ihned u mantinelu však narazila na násobný český obranný val.
    29:53 TUOMINENOVÁ - 5:2
     
    29:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Z této akce ale lépe vybruslily finské hokejistky. Těm se navíc podařilo rychle se přesunout na střed přímo před českou gólmanku. V bleskové akci převzala kotouč MINNAMARI TUOMINENOVÁ, která si připisuje svou druhou dnešní trefu. Asistence: Oona Parvianenová.
     
    29:40
    České hráčky bojují o kotouč v rohu kluziště po pravici Plucnarové.
     
    28:19
    Sama si před finskou brankou poradila Kateřina Flachsová. Povedlo se jí vyvézt kotouč ke středu hrací plochy a tam jej nasměrovat na další spoluhráčky.
    27:37 VANIŠOVÁ - 5:1
     
    27:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesto nakonec k páté gólové trefě došlo! Z těsné blízkosti dorazila nahození Mrázové do finské svatyně TEREZA VANIŠOVÁ. Asistence: Kateřina Mrázová

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. Flachsová, 6. Kaltounková (Kovářová), 12. Mrázová (Čajanová), 16. Jančová (Mlýnková), 28. Vanišová (Mrázová), 38. Kovářová (Flachsová) – 16. Tuominenová (Ma.Klemolaová), 30. Tuominenová (Parvianenová)


    Česko: Plucnarová (Škodová) – Jančová, Mrázová (C), Čajanová, Mlýnková – Flachsová (A), Kovářová (A), Vanišová, Kaltounková – Němcová, Pipková, Jůzková, Vonková.
    Finsko: Koivistová – Jokipeltová, Tuominenová (C), Ahvensalmiová, Parvianenová – Vaattovaaraová (A), Marisa Klemolaová, Heikuriová (A), Miisa Klemolaová.
    thejrc.org