Švýcarsko – Česko 3:6 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:6 (2:1, 0:4, 1:1)
Česko
Sobota 21.07.2018, 11:30 • Eissportzentrum Oberthurgau, Romanshorn • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Čeští hokejisté do 17 let zvládli první akci sezony na jedničku. V Romanshornu porazili domácí Švýcary postupně 4:2, 5:2 a 6:3. Na poslední vítězství stačily góly tří střelců, dvakrát se totiž prosadili jak Jan Myšák, tak Sebastián Malát a vůbec poprvé v reprezentaci taky Michal Rouha.

    Už příští týden se u Bodamského jezera představí také česká osmnáctka, devatenáctka zase zamíří do Curychu a dvacítka už je na cestě do finského Vierumäki. Takže určitě budete mít pořád co sledovat na Onlajnech i na webu hokej.cz. Příjemný zbytek víkendu! (13:54:21)
     
    Pozápasové samostatné nájezdy se rovněž staly českou kořistí, ve čtvrté sérii je rozhodl jediný úspěšný střelec Michal Gut. Znovu musím vyzdvihnout Jana Bednáře, který ve dvou zápasech nepustil z dvanácti nájezdů ani jeden gól. Úžasná bilance!
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Pravděpodobně poslední gól trojzápasu střílí domácí hokejisté. V závěrečné minutě se prosazuje VALENTIN HOFER – 3:6. Asistence: Fabian Ritzmann.
     
    54:00
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Joshua Fahrni – 2 min., hákování).
     
    45:51
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Konečný – 2+2 min., bodnutí koncem hole + 10 min. osobní trest, bodnutí koncem hole).
     
    44:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dál navyšují skóre. Rovněž SEBASTIÁN MALÁT dnes slaví svou druhou trefu a je to už o čtyři góly – 2:6! Asistence: Josef Koláček, Tomáš Pánek.
     
    40:01
    Švýcaři do třetí části vystřídali brankáře, Andriho Henauera nahradil Noah Patenaude.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina tedy naší sedmnáctce vyšla na výbornou. Vyhrála ji 4:0 a i ve třetím utkání v Romanshornu míří za vítězstvím! Zatím čeští hokejisté vedení v poslední části vždy bez větších potíží udrželi, dohrají to i dneska spolehlivě?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec je z toho fantastická třetina české reprezentace! Půl minuty před odchodem do kabin jásá střídačka znovu, nyní díky SEBASTIÁNU MALÁTOVI – 2:5. Asistence: Lukáš Stehlík, Michal Gut.
     
    34:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    A Češi už vedou o dvě branky! Našli i druhého dvougólového střelce, po jedenácti minutách se znovu prosadil JAN MYŠÁK – 2:4. Asistence: Ondřej Baláž, Dominik Vacík.
     
    31:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    A teď už je vedení zpátky v českých rukou! Znovu se prosazuje čtvrtá lajna, která ukazuje, že na pořadí formací v českém týmu vůbec nezáleží. Skóre otáčí svou druhou trefou MICHAL ROUHA – 2:3. Asistence: Lukáš Stehlík, Michal Simon.
     
    24:29
    Vyloučení v týmu Česko (Marek Bláha – 2 min., držení hole).
     
    23:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Naši hokejisté přišli po přestávce s rychlou odpovědí a po čtyřech minutách je díky elitnímu komandu na světě nerozhodný stav. Postaral se o to JAN MYŠÁK, navrátilec do sestavy – 2:2. Asistence: Jan Cikhart, Ondřej Baláž.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pět ze šesti předchozích třetin v Romanshornu čeští mladíci vyhráli, v jedné remizovali, až teď poprvé dvacetiminutovku prohráli. Neudrželi totiž vedení po gólu Michala Rouhy a pak se zrcadlově opakoval vývoj ze včerejška, Švýcaři skóre otočili. Věřme, že to tak Beranovi svěřenci dlouho nenechají.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 12. Liekit, 15. Derungs (Näf, Von Allmen), 60. Hofer (Ritzmann) – 7. Rouha (Simon, Stehlík), 24. Myšák (Cikhart, Baláž), 32. Rouha (Stehlík, Simon), 35. Myšák (Baláž, Vacík), 40. Malát (Stehlík, Gut), 45. Malát (Koláček, Pánek)


    Švýcarsko: Henauer (41. Patenaude) – Von Allmen, Nussbaumer, Chanton, Maurer, Cantin, Guignard, Helfer – Näf, Bieri, Wenger (C) – Bärtschi, Lindemann, Derungs – Campagna, Fahrni, Reichle – Hofer, Cavalleri, Ritzmann – Dufey. Trenér: Martin Höhener.
    Česko: Bednář (Čajan) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Hampl, Pánek, Kremláček – Malát, Myšák, Cikhart – Chlubna, Gut (C), Koláček – Binias, Konečný, Malý – Simon, Rouha, Stehlík – Adamec. Trenér: Karel Beran.

    Rozhodčí: Fluri, Leimgruber – Bürgi, Nater (všichni SUI).

    Diváci: 121
    thejrc.org