USA – Česko 3:2 (kon.)
konec
USA
3:2 (1:2, 2:0)
Česko
Sobota 21.07.2018, 20:55 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji žen • Finále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím vás u finálového zápasu české ženské inlinehokejové reprezentace na mistrovství světa v italském Asiagu. Češky zde bojují o zlaté medaile po třech letech, kdy je vyhrály v argentinském Rosariu, zatímco Američanky obhajují loňské zlato z čínského Nanjingu.
    Semifinálový duel s Kanadou zhodnotil trenér Mikael Pančák
     
    České hráčky prostupují turnajem zatím bez sebevětších obtíží a bez jakékoliv ztráty. Naopak všem soupeřkám dosud nakládají vysoké porážky. Vzadu spolehlivě zamykají prostor brankoviště Silvie Plucnarová s Blankou Škodovou. Ofenzivu českého týmu pak táhnou dvě hráčky. Suverénně nejproduktivnější je Kateřina Mrázová, která má za celý šampionát na svém kontě šest gólových tref a osm nahrávek. Nejlepší střelkyní českého týmu je Natálie Mlýnková. Přestože ta dorazila až na druhý zápas, má spolehlivý instinkt na výběr místa pro zakončení, což během turnaje dokázala, zejména ve spolupráci s Mrázovou, již sedmkrát.
    Druhé čisté konto vychytala Blanka Škodová
     
    Američanky vstupovaly do turnaje jako obhájkyně zlaté medaile, tudíž jedny z největších favoritek. To se jim během turnaje daří dokazovat, ačkoliv na rozdíl od českého týmu, mají na svém kontě jednu ztrátu a to právě s českým výběrem. Zbylé čtyři zápasy dokázaly zvítězit, ovšem ne tak suverénně jako hráčky českého týmu. Lídrem v oblasti kanadského bodování, střelby a asistence je u Američanek Brooke Ann Bryantová. Post nejlepšího nahrávače amerického výběru je ale dělený, kromě Bryantové je na něm Katherine Rebecca McGovernová, obě mají na svém kontě dvě asistence. Bryantová se navíc dokázala pětkrát gólově prosadit.
    Po utkání řekla pár slov dvougólová střelkyně Natálie Mlýnková
     
    Předchozí vzájemný zápas ve skupinové fázi


    USA – Česko 1:5


    Branky a nahrávky: 35. Eraová – 12. Mlýnková (Mrázová), 17. Kaltounková (Jůzková), 21. Mlýnková, 34. Čajanová (Mlýnková), 40. Kaltounková (Flachsová).
    Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1.
    Sestava USA: Rackleffová – Gianniová, Furiaová – Fryová, McGovernová, Bryantová, Nicholsonová, Curtisová, Poguová, Eraová, Loyathová, Furiaová.
    Sestava ČR: Škodová – Jančová, Mrázová, Mlýnková, Čajanová – Flachsová, Kovářová, Vanišová, Kaltounková – Němcová, Pipková, Jůzková, Vonková.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Rackleffová (Smitová) – Gianniová, Furiaová – Fryová, McGovernová, Bryantová, Nicholsonová, Curtisová, Poguová, Eraová, Loyathová, Furiaová.

    Česko: Škodová (Plucnarová) – Jančová, Mrázová, Čajanová, Mlýnková – Flachsová, Kovářová, Vanišová, Kaltounková – Němcová, Pipková, Jůzková, Vonková..
     
    Krásný den všem nadšencům do hokeje! České ženy čeká po rozbruslení, které nyní probíhá, boj o zlatou medaili. Soupeřkami budou reprezentantky USA, jenž musí být nabuzeny výkonem juniorů, kteří před pár chvilky vyhráli juniorský šampionát.

    Držte holkám palce na dálku, začínáme za nějakých deset minutek!
     
    Celky jsou připraveny na svých polovinách a postupně zazní obě hymny. Nejprve ta česká, následovat bude americká. Hned poté začne utkání o zlatou medaili.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    České hokejistky vyhrály úvodní vhazování a s pukem se dostali za svou branku. Nakonec se dostaly až před branku Rackleffové a vybojovaly první vhazování.
     
    00:30
    Kristýna Kaltounková se ihned po buly dostala ke střeleckému pokusu. Z mezikruží mířila k levé tyčce, ale branku americké brankářky nakonec minula.
     
    01:20
    Poprvé se hra dostala také před Blanku Škodovou, kde se poprvé vhazovalo. Poté přišel střelecký pokus od modré čáry, jenž skončil v rukavici české brankářky.
     
    01:42
    Český tým si zahraje první přesilovou hru. Allison Eraová dostává dvouminutový trest za hákování. Parádní šance pro české hokejistky dostat se do utkání.
     
    02:08
    První střelecký pokus obstarala kapitánka Mrázová. Ta to zkoušela z pravého kruhu, ale branku nakonec minula. Pokračuje se tlakem Češek.
     
    02:38
    Do mnohem větší šance si nabruslila produktivní Natálie Mlýnková. Puk si před brankou stáhla do bekhendu, ale pozornou Američanku nepokořila!
     
    03:24
    V oslabení ujela podél pravého hrazení Nicole Gianniová. Její slabý pokus z kruhu ovšem nenadělal Škodové problémy, Američanky budou brzy kompletní.
     
    03:42
    Američanky hrají v plném počtu.
     
    04:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Následně se ale již Američanky dostaly do slibnější akce, která nakonec končí úvodní brankou! Střela od levého mantinelu byla Škodovou pouze vyražena, čehož využila pozorná CELESTE LOYATHOVÁ. Zblízka se nemýlila. Asistence: Kendall Curtisová.
    04:17 LOYATHOVÁ - 1:0
     
    05:15
    Češky se pokoušely odpovědět přes Karolínu Kovářovou. Ta dostala přihrávku zpoza branky, její pokus z dálky ale nakonec v brance neskončil.
     
    06:14
    Opět se do výborné šance dostala Natálie Mlýnková. Česká útočnice si najela před branku a zakončovala do vzdálenější šibenice. Rackleffová byla i nyní úspěšnější!
     
    07:00
    Přesně po sedmi minutách uběhlých ze hry se do střelecké pozice dostala Tereza Vanišová. Mířila mezi betony, ale skvělá americká brankářka ani nyní nezaváhala.
     
    07:55
    Následně dostávala v protiútoku puk před branku Vonková. Byla ji ovšem zablokovaná hůl a do střelecké pozice se nakonec nedostala.
     
    08:44
    Český tlak sílí. Mrázová se nyní dostala do střelecké pozice, ale nepovedlo se ji najít škvírku. Následný roj před Rackleffovou nebyl vyřešen dalším zakončením.
     
    09:12
    Po dalším střeleckém pokusu českých reprezentantek se hra přerušuje a americká střídačka si bere timeout. Pokračovat se bude vhazováním po pravici Rackleffové.
     
    09:22
    Zničehonic ale mohla přijít nebezpečná akce Američanek. Elisa Poguová se dostala od levého mantinelu ke střeleckému pokusu. Přízemní střela ale nakonec branku Škodové neohrozila.
     
    10:19
    Sára Čajanová se individuálně prokličkovala do zakončení. Zkoušela to z mezikruží po rychlé práci s hokejkou. Ani nyní ale puk nepropadl za záda hrdinky Američanek!
     
    11:39
    Kateřina Mrázová si nádherně u mantinelu prohodila kotouč mezi bruslemi a dostala se do střelecké pozice. Svým pokusem ale trefila pouze připravené americké betony.
     
    12:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tato branka visela ve vzduchu a nakonec je tam! Češky zachytily kotouč a hnaly se do zakončení. První střelecký pokus sice Rackleffová vyrazila, dorážka KRISTÝNY KALTOUNKOVÉ ale byla již nechytatelná! Asistence: Kateřina Pipková.
    12:36 KALTOUNKOVÁ - 1:1
     
    13:22
    A rázem mohlo být ještě veseleji! Sára Čajanová se u levé tyčky dostala ke střele, ale její zakončení ke vzdálenější tyčce nakonec skvěle zachytila Rackleffová.
     
    14:05
    Aktivně hrající Češky podporovány fanoušky i A-týmem reprezentace tlačí a chtějí hrát. Aktuálně kombinují za brankou Škodové a čekají na vhodnou příležitost.
     
    14:51
    Přišla ovšem kaňka v obraně a Fryová mohla vrátit vedení na stranu Ameriky. Dostala kotouč na levý kruh, odkud z voleje pálila až nad hrazení.
     
    15:13
    Nyní si vzal timeout tým Česka. Po krátké poradě se bude pokračovat vhazováním po pravici Blanky Škodové. Ta se v posledních minutách lehce zapotila.
     
    16:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Blesk z čistého nebe nyní přiletěl do branky Rackleffové tady v Asiagu! KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ se dostala na pravé straně ke střele přes obránkyni a zaskočila americkou brankářku! Asistence: Karolína Kovářová.
    16:17 KALTOUNKOVÁ - 1:2
     
    17:10
    Pokračovalo se tlakem českých hráček. Natálie Mlýnková dostávala parádní přihrávku před branku, kde byla ve vyložené šanci. Kotouč se jí ovšem nakonec zachytit nepovedlo.
     
    18:02
    Následně si do střely najela Tereza Vanišová, jenž v rychlosti střílela z levého kruhu do vzdálenějšího růžku. Ten ale nedokázala trefit, Rackleffová pozorná.
     
    19:00
    Parádní kombinace Češek mohla být zakončena střelou. Zadovka mířila před branku, kde ale jedna z hráček v modrém o milimetry kotouč nezachytila.
     
    19:45
    Kateřina Mrázová místo přihrávky do útoku zakličkovala na modré čáře a rodil se průšvih. Američanky každopádně nezakončily a český tým vše přežil bez úhony.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu USA (Brooke Bryantová – 2 min, podražení).
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Češky byly po celou dobu lepším a aktivnějším celkem. I přes tento fakt šly do vedení Američanky zásluhou Loyathové z dorážky. Během čtyř minut ovšem otočila skóre Kristýna Kaltounková a Češky jsou na skvělé cestě za zlatem. Stále nás ale čeká dvacet minut hry.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:29
    Na startu druhé početní výhody to zkoušela z levého kruhu Jančová. Její pokus ovšem skončil jen na zadním mantinelu. Tlak nicméně trvá.
     
    21:09
    Kristýna Kaltounková cítila ve vzduchu hattrick a ihned po přihrávce pálila z pravého kruhu. Zlomila ovšem hokejku, čímž i razance nebyla nic moc. Češky stále u kotouče.
     
    22:00
    Američanky hrají v plném počtu.
     
    22:15
    Loyathová dostávala přihrávku mezi kruhy a na hokejce mohla mít svou druhou branku v utkání. Kotouč se jí ovšem nepovedlo zachytit a ten odjel až na obrannou polovinu.
     
    22:45
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nešťastná chvilka pro Blanku Škodovou! BROOKE BRYANTOVÁ dostala kotouč na pravý kruh a odhodlala se ke střeleckému pokusu. Puk česká brankářka zachytila, ale nakonec ji propadl za záda – je vyrovnáno. Asistence: Charlotte Nicholsonová.
    22:45 BRYANTOVÁ - 2:2
     
    23:50
    Kateřina Mrázová se po stahovačce dostala před branku, kde ale přepadla přes bránící Američanku. Náseldně se česká obránkyně dostala ke střele, ale ta nebezpečná nebyla.
     
    24:25
    Češky se ale opět dostávají do tlaku a Američanky zamykají, což je dobré znamení. Uvidíme, zda se jim povede vstřelit vedoucí branku.
     
    25:05
    Ashley Furiaová následně ovšem předvedla parádní protiútok zakončen jedovatou střelou. Blanka Škodová si ovšem poradila, ramenem kotouč srazila mimo plochu. Vhazování po její levici.
     
    25:40
    Do slušné střelecké pozice se dostala také Kateřina Mrázová. Sjela si mezi kruhy a přes padající protihráčku zakončovala. Její pokus ale Rackleffová zachytila.
     
    26:27
    Po akci Američanek se do zakončení dostávala Fryová. Zkoušela to z pravého kruhu, ale pokusem po zemi na zadní tyčku neuspěla. Puk je ve středu hrací plochy.
     
    27:08
    Češky se dostávaly do akce. Žabička před branku hledala Adélu Jůzkovou, česká útočnice ovšem kotouč ze vzduchu nestáhla. Pokračuje se před brankou Ameriky.
     
    28:05
    Změnit skóre mohla následně Sára Čajanová, která se zjevila před brankou, kde ale nakonec nezakončila dostatečně důrazně. Rackleffová si připsala pohodový zákrok.
    28:05 Šance Čajanové
     
    29:00
    Gianniová mohla být hrdinkou, dostala se ke kotouči před brankou Česka, ale trestuhodně pro Ameriku jej netrefila. Na druhé straně jedna z Češek střílela do betonů Rackleffové!
     
    29:58
    Pokračovalo se rychlou akcí Češek, která byla zakončena přihrávkou do brankoviště, kam strkala hokejku Vanišová. Reprezentantka ze srdce Evropy ale nezměnila směr dostatečně a Rackleffová chytá.
     
    30:33
    Michaela Jančová se prodrala podél levého mantinelu do zakončení a v protiútoku nakonec zvolila střelu. Rackleffové sice kotouč propadl, ale pokus šel jen nad branku.
     
    31:12
    Do zakončení se dostala po zadovce Flachsové útočnice Kaltounková. Její pokus ale šel jen doprostřed branky, Rackleffová pohotově chytá.
     
    31:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak tohle zamrzí! ELISA POGUOVÁ prošla individuálně až před branku Škodové, kterou dokázala překonat parádním bekhendovým pokusem. Rázem jsou blíže titulu Američanky. Bez asistence.
    31:19 POGUOVÁ - 3:2
     
    32:40
    České hokejistky se nemohou dostat do zakončení. Aktuálně si přihrávají na vlastní polovině, ale směrem dopředu jsou dveře zavřené.
     
    34:13
    V rychlém útoku připravila Kaltounková šanci pro Vanišovou. Té se ale střelou do horní části branky nepovedlo pokořit Rackleffovou. Americká brankářka chytá skvěle!
     
    34:49
    Nyní si do zakončení u levého kruhu najela Mrázová. Do střely ji ovšem padla pozorná protihráčka. Následně to zkoušela z pravého kruhu, ale střílela jen do betonů!
     
    35:45
    Češky se dostaly do další akce a opět u toho byla aktivní Kateřina Mrázová. Odražený kotouč se k ní dostal mezi kruhy, nakonec byla její střela zblokována nad branku. Následuje timeout USA.
     
    36:40
    Rozhodčí přerušili hru poté, co se holky obou mužstev dlouho praly o kotouč za brankou Ameriky. Pokračovat se bude vhazováním po pravici Rackleffové.
     
    37:47
    To je smůly! Češky se dostaly do protiútok tři na jednu, celou akci zakončovala Mlýnková, ale zblízka se jí nepovedlo propálit připravenou Rackleffovou. Následuje timeout Češek.
    37:47 Mlýnková měla velkou možnost vyrovnat
     
    38:24
    Tereza Vanišová dávala od levého mantinelu kotouč do brankoviště, Rackleffová si ovšem volný prostor pohlídala a kotouč ukryla v rukavici. Češky hrají bez Škodové a s pěti hráčky v poli!
     
    38:59
    Kristýna Kaltounková měla na hokejce opět další branku. Nyní zakončovala z pravého kruhu, ale Rackleffová chytá úžasně a připisuje si další z řady zákroků!
     
    39:48
    Tohle nevypadá dobře... Češky v útoku nic nevymyslely a Američankám se povedlo vyhodit kotouč zpoza své branky až na druhou stranu kluziště. Zlatý sen se rozplynul.
     
    Konec zápasu.
    Ze zlatých medailí se po těsné výhře 3:2 radují reprezentantky USA
     
    Je dobojováno. České hráčky byly po celou dobu utkání lepším a aktivnějším celkem, nakonec bohužel ale méně efektivnějším. Američanky ve druhé polovině otočily utkání po brankách z ojedinělých akcí a berou zlaté medaile. Češky nezvládly jediné utkání a odvezou si domů stříbro.
     
    Já vám děkuji za pozornost a z italského Asiaga pro dnešek na počtěnou. Rád bych vás ovšem pozval na turnaj mužů, který startuje zítřejším dnem. Hezký zbytek večera. (22:14:08)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. Loyathová (Curtisová), 23. Bryantová (Nicholsonová), 32. Poguová – 13. Kaltounková (Pipková), 17. Kaltounková (Kovářová)


    USA: Rackleffová (Smitová) – Gianniová, Furiaová – Fryová, McGovernová, Bryantová, Nicholsonová, Curtisová, Poguová, Eraová, Loyathová, Furiaová.
    Česko: Škodová (Plucnarová) – Jančová, Mrázová, Čajanová, Mlýnková – Flachsová, Kovářová, Vanišová, Kaltounková – Němcová, Pipková, Jůzková, Vonková.
    thejrc.org