Kanada – Česko 3:5 (kon.)
konec
Kanada
3:5 (0:3, 3:2)
Česko
Sobota 21.07.2018, 09:30 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji juniorů • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:30.
     
    Juniorská reprezentace uzavře své působení na světovém šampionátu zápasem s Kanadou o celkové 5. místo. Junioři se po nevyvedeném čtvrtfinále s Itálií utkali se Švýcarskem o to, kdo si zahraje o 5. místo a Češi zvítězili suverénně 9:0, což je alespoň malá náplast po výsledku čtvrtfinále.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Hartwell (Quish) – Magee, Gombas, Wolfe, Pratt, Foster, Hardy, Rebagliati, Visser, Abbamont, Gerth, Pecchia, Tilley, Peralta (C), Buehlow

    Česko: Huf (Altrichter) – Kvapil (C), Jindra, Turek, Novák – Vranec, Marek, Göndör, Hotěk – Šmíd, Svoboda, Šmahel.
     
    Na hrací ploše již probíhá rozbruslení. Češi nastoupí v modré variantě dresů, proti nim budou stát Kanaďané v červeném.
     
    V Asiagu zazněly hymny obou národů a všechno už směřuje k úvodnímu vhazování tohoto utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Po vhazování hráli s kotoučem Kanaďané, do prvního útoku se ovšem dostali Češi. Jan Kvapil se natlačil až před brankářem, nedostal ale puk za gólmanovy betony.
     
    01:04
    Kanaďané rozjeli útočnou akci, která ale skončila za Českou svatyní, když Caleb Magee přišel o kotouč.
     
    01:45
    Michal Hotěk se dostal k puku po objetí brány Štěpána Turka, mezi dvěma bránícími hráči se ale neprosadil.
     
    02:50
    Jiří Šmahel vyslal ránu z poloviny hřiště, kanadský brankář měl zakrytý výhled, puk ho ale trefil do betonů.
     
    03:24
    Vyloučení v týmu Kanada (Abbamont – 2 min, hákování).
     
    03:56
    Filip Novák hledal křížnou přihrávkou Davida Jindru, Kanada ale jeho záměr vystihla a Češi se do zakončení nedostali.
     
    04:47
    Jan Kvapil se individuálně prokličkoval až před brankáře, který jeho zakončení vytěsnil betony. Neujala se ani následná dorážka z bezprostřední blízkosti.
     
    05:16
    Michal Hotěk chytře schoval svoji ránu mezi klubko bránících těl, jenže nezamířil přesně a puk narazil jen do zadního hrazení.
     
    05:24
    Dylan Abbamont opustil trestnou lavici a Kanada hraje v plném počtu.
     
    06:25
    Kanada využila nepřesné rozehrávky Česka a mířila do přečíslení dvou na jednoho. Tyson Tilley vzal situaci na sebe, jeho ránu z pravého křídla ovšem výborným zákrokem zneškodnil Daniel Huf!
     
    07:20
    Čeští junioři se snaží postupným útokem otevřít vrátka v kanadské defenzivě, cestu k zakončení ale zatím nenašli.
     
    07:55
    Vyloučení v týmu Kanada (Gombas – 2 min, nedovolené bránění).
     
    08:14
    Čechům se nyní přihrávka přes šířku pásma povedla. David Jindra uvolnil Filipa Nováka, s jeho ránou si ale gólman poradil.
     
    08:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Prakticky situace jako přes kopírák. David Jindra znovu křížnou přihrávkou hledal na pravém kruhu volného FILIPA NOVÁKA, který se opřel do kotouče a nechytatelná rána se zastavila až v síti! Asistence: David Jindra.
     
    10:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi rychle přidávají další branku a dostávají se do trháku. Michal Hotěk nádherně prošel mezi trojicí hráčů a následně chytrou zadovkou uvolnil z druhé vlny najíždějícího MARKA GÖNDÖRA, jenž se trefil do odkryté části klece! Asistence: Michal Hotěk.
     
    10:02
    Kanada na dvě slepené branky ve vlastní kleci reaguje oddechovým časem.
     
    10:43
    Hráči v červeném se po delší době dostali do zakončení, Daniel Huf byl ovšem pozorný a soupeřovu střelu vyrazil mimo hřiště.
     
    11:39
    Matteo Pecchia se podruhé za sebou protlačil ke střele z levé strany, Daniel Huf byl ale i tentokrát pozorný a po zákroku betony se hra přeruší.
     
    12:17
    Na pozoru musel být na druhé straně také Lane Hartwell, který si poradil s přízemní střelou z okraje pravého kruhu.
     
    13:10
    Mihcal Hotěk znovu prokázal svoji šikovnost. Prohodil si puk mezi bruslemi, v poslední chvíli ovšem stačila zasáhnout obrana Kanady a kotouč mu sebrat.
     
    14:07
    Michal Hotěk objel bránu, pak se ale v rohu hrací plochy nešťastně srazil s Janem Markem. Češi ještě kotouč udrželi, ale jen na chvíli.
     
    14:49
    Lukáš Šmíd musel spěchat dozadu, protože mu na zádech visel Tyson Tilley. Český zadák bruslařský souboj zvládl a odehrál kotouč na spoluhráče.
     
    15:40
    Filip Novák se po narážečce s českým kapitánem dostal ke střele z mezikruží, Lane Hartwell ji ovšem vytěsnil vyrážečkou.
     
    16:07
    Češi se dostali do přečíslení dvou na jednoho, které řešil Vojtěch Svoboda prudkou střelou. Za zády kanadského gólmana se rozezvonila tyč!
     
    17:28
    Marek Göndör nabral rychlost na pravém křídle a snažil se zakončit na bližší tyč, brankář Kanady jeho pokus vytěsnil levým ramenem.
     
    17:57
    Gabriel Peralta zaměstnal Daniela Hufa jedovatou ranou z levé strany, český gólman se ovšem vyznamenal a ukryl jeho ránu do lapačky.
     
    18:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Josef Vranec prošel dopředu po levém křídle, odkud nasměřoval puk před brankoviště. Tam stál připravený LUKÁŠ ŠMÍD, který zblízka uklidil kotouč do sítě! Asistence: Josef Vranec.
     
    19:33
    V držení kotouče jsou nyní hráči Kanady, nikam se ale neženou a krouží kolem české defenzivy jako supi kolem své kořisti.
     
    19:48
    Nicolas Hardy se nakonec přeci jen odhodlal k průniku, dostal se až před českého gólmana, zblízka ale nenašel žádnou mezírku v jeho postavení.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Česká reprezentace měla v prvním poločase převahu, kterou díky přesilové hře přetavila v úvodní branku, když se z pravého kruhu prosadil Filip Novák. Jen o pár momentů později vedení Česka navýšil Marek Göndör a Kanada si vyžádala oddechový čas. Javorovým listům se na chvíli podařil otupit český nápor, v závěru první půle ovšem přidal třetí zásah Lukáš Šmíd.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:01
    Češi o přestávce vystřídali gólmany, v druhé půli bude brankoviště hráčů v modrém hájit Martin Altrichter.
     
    20:48
    Druhý poločas začal velice opatrně, ani jeden z týmů se zatím před soupeřovu bránu příliš nežene.
     
    21:15
    Až teď se Kanada snažila prosadit individuálně a Martin Altrichter si připsal první úspěšný zákrok.
     
    21:51
    Vyloučení v týmu Kanada (Abbamont – 2 min, vysoká hůl).
     
    22:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Češi sice mají početní převahu, jenže jim Kanada sebrala kotouč a DREW GERTH vyvezl kotouč po levém křídle. Navíc se mu podařilo přesně zakončit a střelou o tyč snižuje ztrátu svého celku! Asistence: Carter Buehlow.
     
    23:47
    Češi se v závěru přesilové hry dostali do obrovského tlaku, Kanaďané ovšem dokázali všechny pokusy o zakončení zablokovat a puk nakonec skončil mimo hřiště.
     
    23:51
    Dylan Abbamont si odpykal i svůj druhý trest v utkání a Kanada hraje v plném počtu.
     
    24:37
    Češi potřebovali hru po inkasované brance uklidnit a tempo hry mírně opadlo.
     
    25:41
    Dvojice obránců Kanady drží puk za svojí bránou, jeden z českých útočníků se snaží aktivním napadáním vybojovat puk.
     
    26:25
    Česko nakonec získalo kotouč a mohlo založit útočnou akci ze své poloviny. Matěj Poul prošel po pravém křídle až před bránu, zblízka se ale neprosadil.
     
    27:29
    Tyson Tilley nabral obrovskou rychlost a na levém křídle se snažil natlačit za Davida Jindru, který ovšem situaci ustál a vytlačil protivníka za bránu.
     
    28:19
    Češi vybojovali kotouč za bránou soupeře, nepřesnou přihrávkou zpátky se ale vyhnali až za vlastní klec.
     
    28:43
    Štěpán Turek se protáhl mezi obránci až před bránu Kanady, Lane Hartwell se musel vleže natahovat lapačkou po puku, aby českého hráče zastavil.
     
    29:41
    Lukáš Šmíd nahodil puk na brankáře z poloviny hřiště. Lane Hartwell si nebyl vůbec jistý, kam se puk po jeho zákroku schoval, a tak nechal raději přerušit hru.
     
    30:15
    David Jindra zastavil útok Kanady hned v jeho počátku, díky čemuž mohl Filip Novák z levé strany postupovat úplně sám na brankáře! Na toho ale nevyzrál a skóre se nemění.
     
    31:24
    Michal Hotěk ve vlastním pásmu přišel o kotouč, čehož využil Dylan Abbamont, jeho rána z mezikruží ale letěla vysoko.
     
    31:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je zaděláno na pořádné drama! Matteo Pecchia z pravé strany poslal puk před bránu, kde číhal DYLAN ABBAMONT, který zblízka překonal Martina Altrichtera a přiblížil Kanadu na rozdíl jediné branky! Asistence: Matteo Pecchia.
     
    33:43
    Jordan Rebagliati z levé strany neuspěl a do rychlého protiútoku zamířili Češi. Po ráně Jana Kvapila se puk povaloval v brankovišti, do sítě se ovšem nedostal.
     
    34:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesně tohle Češi teď potřebovali. FILIP NOVÁK se ujal kotouče a z pravé strany si sjel blíže k ose hřiště. Následně vyslal prudkou ránu, která se od tyče odrazila za záda Lanea Hartwella! Asistence: Jan Kvapil.
     
    34:41
    Kanada právě vstřelila branku!
    Češi se ovšem z dvoubrankového vedení neradovali dlouho, mužstvo v červeném přispěchalo s ráznou odpovědí. Matteo Pecchia zopakoval úspěšnou spolupráci s DYLANEM ABBAMONTEM a rozdíl mezi oběma celky je tak nejtěsnější, jaký může být! Asistence: Matteo Pecchia.
     
    36:13
    Kanaďan je teď plné hřiště, Drew Gerth měl namířeno od mantinelu před českou svatyni, tam ho ale obránci v modrém nepustili.
     
    36:48
    Carter Buehlow už byl na pravé straně ve velkém střeleckém úhlu, přesto vystřelil a Martin Altrichter měl plné ruce práce.
     
    37:32
    Kanada je v tlaku. Matteo Pecchia napřáhl na půlce hřiště, Martin Altrichter jeho pokus ale dobře viděl a v klidu jej ze vzduchu shrábl do lapačky.
     
    37:32
    Kanada si bere oddechový čas. Brankář Lane Hartwell zatím zůstává ve svém brankovišti.
     
    37:48
    Teď už ale brankář Kanady míří na střídačku a mužstvo červené hraje s pěti hráči v poli!
     
    38:22
    Obrana českého týmu je zatím pozorná a Martin Altreichter ještě nemusel zasahovat.
     
    38:43
    Češi narušili kombinaci Kanady a poslali puk až za jejich svatyni.
     
    39:07
    Matteo Pecchia znovu napřáhl na půlce hřiště, jeho rána byla možná tečována, Martin Altrichter ale vyrazil puk betony.
     
    39:31
    Kanaďané znovu napálili puk z dálky. Martin Altrichter si našel výhled a připsal si další důležitý zákrok.
     
    39:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Češi obrali Kanadu o kotouč a ve dvou mířili na prázdnou bránu. FILIP NOVÁK na půlce zamířil přesně a svým třetím gólem v utkání pojišťuje vedení svého celku! Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas přinesl pořádné drama, když se Kanada dvakrát dokázala dotáhnout na rozdíl jediné branky. V závěru odvolala gólmana a snažila se o vyrovnání, na které nakonec nedosáhla. Naopak se puku zmocnil Filip Novák, jenž dovršeným hattrickem potvrdil, že čeští junioři obsadí na Mistrovství světa v Asiagu pátou příčku. (10:57:59)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 23. Gerth (Buehlow), 32. Abbamont (Pecchia), 35. Abbamont (Pecchia) – 9. Novák (Jindra), 11. Göndör (Hotěk), 19. Šmíd (Vranec), 35. Novák (Kvapil), 40. Novák


    Kanada: Hartwell (Quish) – Magee, Gombas, Wolfe, Pratt, Foster, Hardy, Rebagliati, Visser, Abbamont, Gerth, Pecchia, Tilley, Peralta (C), Buehlow
    Česko: Huf (21. Altrichter) – Kvapil (C), Jindra, Turek, Novák – Vranec, Marek, Göndör, Hotěk – Šmíd, Svoboda, Šmahel, Poul.
    bahis siteleri