Plzeň – Domažlice 10:1 (kon.) | Znojmo – Al-Rayyan 0:2 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
10:1 (4:0)
TJ Jiskra Domažlice
Středa 25.07.2018, 16:30 • Hřiště v Luční ulici, Plzeň • Přípravný zápas
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezké odpoledne, dámy a pánové, vítejte u sledování psaného přenosu z přátelského utkání úřadující mistra, tým FC Viktoria Plzeň se v Luční ulici utká s mužstvem Jiskra Domažlice. Přeji příjemnou zábavu!

    ???????? #DUKPLZ #fcvp

    Příspěvek sdílený FC Viktoria Plzeň (@fcviktoria_official),

     
    „Je to kvůli tomu, aby byl vytížený celý kádr. Ale také je důvodem to, že hrajeme pátek – pondělí, což je v hlavní části soutěže nestandardně dlouhá pauza. Na základě toho jsme se rozhodli sehrát přátelské utkání s Domažlicemi,“ objasnil situaci trenér Pavel Vrba.

    Viktoriáni mají odehrané právě první kolo české nejvyšší soutěže, když se představili v Praze na hřišti Dukly. Další duel je čeká v pondělí 30. července, to se Západočeši poprvé představí vlastním fanouškům v Doosan areně, kam zavítá liberecký Slovan.

    V úvodním kole Plzeňští dokázali ve druhé půli otočit nepříznivé skóre, Dukla se rychle dostala do vedení, následně hrozila rychlými kombinacemi, ale svěřenci Pavla Vrby měli územní převahu, kterou dokázali přetavit ve tři góly, ty vstřelili během 19 minut.

    Dukla Praha 1:3 FC Viktoria Plzeň
    7. Douděra – 69. Hořava, 71. Podaný (vl.), 88. Krmenčík (pen.)

    Sestava Plzně:

    Kozáčik – Řezník, Hubník (C), Pernica, Limberský – Procházka (57. Hořava), Hrošovský – Petržela, Čermák (57. Řezníček), Kopic (89. Kovařík) – Krmenčík

    Zdroj: www.fcviktoria.cz
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Řezník, Pernica, Hájek, Kovařík – Ekpai, Bucha, Čermák, Kopic – Řezníček, Bakoš

    Jiskra Domažlice: Brych – Kadar, Hájovský, Čihák, Rychnovský – Hrubý, Mužík, Teršl, Došlý – Vais, Černý
    Náhradníci: Švihořík, Roubal, Šimáně, Némeš, Brabec

    Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Mokrusch.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První centr do vápna si připsali hosté z Domažlic, přízemní pas hledal před bránou Vaise, ale stoper Pernice včas odpálil balon do bezpečí.
     
    2
    Také Viktoria se rychlou akcí dostala po levé straně k centru, Kopic si bleskově narazil míč s Kovaříkem, ale ten nakonec na míč ideálně nedosáhl, takže ho poslal jen do zámezí.
     
    3
    Aleš Čermák nepřesně přihrál na Kopice, ten musel o míč bojovat ale na dlouho ho nezískal. Akci zahajuje Jiskra z vlastní půlky hřiště.
     
    4
    První střelu duelu si připsal Marek Bakoš, slovenský útočník nic nevymýšlel a z nějakých 25 metrů to zkusil, jeho rána šla nějaké dva metry nad bránu.
     
    5
    Řezník záhy zakombinoval s Ekpaiem, nakonec domácí pravý získal pro svůj tým úvodní rohový kop.
     
    6
    Čermák poslal do vápna prudký centr na první tyč, který šikovně trefil bek Tomáš Hájek, hlavičkou lízl míč těsně nad branku.
     
    7
    Kopic se prohnal po pravé straně k vápnu, zasekl míč a poslal ho na Pavla Buchu, jenž vypálil z první. Jeho pěkná střela skončila jen kousíček vedle domažlické brány!
     
    8
    Radim Řezník si perfektně zpracoval dlouhý míč, uviděl před bránou úplně volného Ekpaie. Ten střílel z voleje, leč gólman Brych si skvěle vyběhl, míč dobře vyrazil do bezpečí!
     
    10
    Jiskra se také po delší době dostala dopředu, přišly dva centry od levé lajny, ale ani jeden se k Hruškovi nedostal. Následně přišel faul na Bakoše, takže se míč vrací k Plzni.
     
    11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nyní už se domácí Viktoria dočkala, po dvou velkých šancích poprvé udeřilo. JAN KOPIC si potáhl míč středem hřiště, kousek před velkým vápnem vypálil po zemi, jeho přesně umístěná střela nakonec zapadla k levé tyči domažlické brány!
     
    12
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Hájek, přichází Roman Hubník.
     
    15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    JAN KOPIC měl opět moře času, takže si v klidu sešteloval střelu, placírkou poslal míč neomylně k pravé tyči. Viktoriáni získali souboj ve středu hřiště a Kopic se díky tomu bez problémů mohl dostat ke střele.
     
    16
    Ránu zpoza vápna si připsaly také Domažlice, do balonu se opřel Došlý, Hruška nakonec nemusel zasahovat, neboť míč letěl mimo.
     
    17
    Ubong Ekpai se hnal do další šance, záložník Plzně je dnes zatím nesmírně aktivní, nyní se však do zakončení nedostal, obrana Jiskry ho včas zpacifikovala.
     
    19
    Krásný centr Kovaříka protečoval hlavou Čermák, ale Ubongovi chyběly tak tři kroky, aby mohl zakončovat. Nyní se domácí dostanou k přímému volnému kopu.
     
    20
    Dlouhý nákop Jana Kovaříka hledal Řezníčka, leč gólman Jiskry Brych skvěle přečetl hru, pro míč si včas vyběhl, aby ho ukryl do rukavic.
     
    22
    Hostující Došlý si došel pro rohový kop, do vápna se ženou všichni beci Domažlic, aby mohli hlavičkou ohrozit gólmana Hrušku.
     
    22
    Centr se však Chodům nepovedl, Pernica bez problémů míč odvrátil. Následný rychlý brejk, kdy se dopředu hnal Řezníček, byl záhy zastaven.
     
    23
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nádherná akce Plzně – Pavel Bucha poslal dopředu Kopice, který nehamounil a nehnal se do zakončení, protože viděl lépe postaveného ALEŠE ČERMÁKA. Ten si Kopicův pas v klidu zpracoval a trefil se parádně pod břevno.
     
    24
    Neskutečné štěstí nyní měli hosté z Domažlic! Dvakrát odkopli míč z brankové čáry beci, když doráželi Čermák s Bakošem, po nich pálil Bucha, jeho tvrdý projektil zase zneškodnil gólman Brych.
     
    26
    Viktoriáni na chvilku podrželi míč na vlastní půlce, aby uklidnili hru. Poté se dalšími rychlými pasy dostali dopředu, Ekpai byl ve vysoké rychlosti, takže si těžký míč nezpracoval ideálně.
     
    27
    Řezníček ideálně podržel míč a načasoval pas na Ekpaie, ten byl dnes už ve své třetí gólovce, ale nyní střílel z velkého úhlu, takže gólman Brych míč vyrazil nohou.
     
    28
    Plzeň právě vstřelila branku!
    RADIM ŘEZNÍK využil nepřesného postavení hostující obrany, když se úplně sám zjevil za beky Domažlic, po pasu od Čermáka dloubl míč podél Brycha, takže se Plzeňští mohou počtvrté radovat!
     
    30
    Kvůli obrovskému vedru sudí přerušil na moment hru, aby se hráči mohli občerstvit.
     
    32
    Teď to mezi fanoušky, kteří dorazili, jen zahučelo, protože Bakoš míč šikovně prohlavičkoval na Ekpaie, ten chtěl ještě přihrát Řezníkovi, ale nakonec poslal balon jen do autu.
     
    35
    Dlouze kombinují domácí okolo vlastní branky, již asi osmý pas vrátil míč až k Hruškovi. Domácí opravdu trpělivě kombinují.
     
    35
    Na hřišti je nyní klid, domácí vsadili spíše na pomalou rozehrávku a kombinaci, hostující hráči zase rychle napadají, leč k míči se dostat nemohou.
     
    37
    Kopic trochu zmátli fanoušci v okolí, kteří zahlásili ofsajd, nicméně domácí záložník mohl hrát. Nakonec z jeho kliček nic nebylo, Jiskra poslal míč do autu.
     
    38
    Řezník poslal přízemní centr na Buchu, ten musel jít pro míč, ale nakonec si ho nepokryl, takže o něj přišel. Domácí se však i nadále díky dobrému napadání drží vpředu.
     
    38
    Po dalším přesném pasu z pravého křídla to zkusil z voleje Marek Bakoš, jenž byl úplně sám na penaltě. Jeho zakončení však Brycha neohrozilo.
     
    40
    Hraje se aktuálně hlavně ve středu hřiště, domácí si rozmysleli několik centrů na připraveného Řezníčka. Ten se nakonec k přihrávce dostal, ale tu odvrátila obrana Jiskry.
     
    41
    Rohový kop pro Domažlice, ty mají možnost ke zkorigování stavu.
     
    41
    Pro míč si došel jako první Roman Hubník, jenž svým zásahem založil útok Plzně. Ten zakončoval Ekpai centrem, ale míč nakonec skončil až za bránou Domažlic.
     
    43
    Petr Došlý z Domažlic se objevil úplně sám před bránou Plzně, vystřelil z voleje, ale gólman Hruška předvedl svůj první zákrok duelu. A byl to skvělý zákrok!
     
    43
    Na druhé straně se zase objevil Marek Bakoš, ale střela mu nesedla v ideální pozici poslal mí vysoko nad bránu Jiskry.
     
    45
    Kopic chtěl projít k vápnu Domažlic sám, ale nakonec narazil an velký odpor, takže o balon přišel.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Mistr české nejvyšší fotbalové soutěže zatím přátelskému utkání dominuje, dvakrát se trefil Jan Kopic, po něm jednou Aleš Čermák a skóre na 4:0 upravil Radim Řezník.
     
    FC Viktoria Plzeň:

    Druhý poločas: Hruška – Havel, Procházka, Hubník, Kovařík – Petržela, Hořava, Hrošovský, Zeman – Krmenčík, Chorý
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A hned první akce druhého poločasu, domácí tým střílí pátý gól. Procházka poslal z pravé strany centr do velkého vápna, kde byl připravený MICHAEL KRMENČÍK, jenž křižně zvýšil na 5:0.
     
    48
    Domažlice se po sérii odrazů dostaly do zakončení, do prázdné brány poslal míč Vais. Gól ale nakonec neplatí, sudí totiž viděli ofsajd!
     
    50
    Po faulu na Michaela Krmenčíka byla nařízena penalta pro Plzeň!
     
    51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Sám faulovaný penaltu proměňuje, MICHAEL KRMENČÍK nedal svou ranou Brychovi šanci zasáhnout!
     
    53
    Zeman po kličce na levé straně odcentroval na Petrželu, po něm se ještě pokoušel zakončovat Hořava, ale obrana Domažlic domácí hráče ke střele nepustila.
     
    54
    Nádherný centr Martina Zemana přistál přesně na noze Milana Petržely, který si míč popotáhl, jeho prudkou střelu nakonec vyráží Brych na roh.
     
    55
    Po několika zakončení po rohovém kopu se nakonec míč dostal do zámezí, rozehrávat bude chodský gólman.
     
    56
    Petržela sklepl míč pro Krmenčíka, jenž střílel z voleje, jeho bomba by asi prošla až do sítě, ale střelu na poslední chvíli zblokovali beci Domažlic.
     
    57
    Martin Zeman hýří aktivitou, po rychlé zasekávačce na levé straně byl zkosen k zemi, takže na řadu přijde přímý kop pro domácí tým.
     
    58
    Procházka s Hubníkem kombinoval na hranici vápna, chtěli se dostat k centru, to se jim ale nakonec nepodařilo.
     
    59
    Střídání v týmu Jiskra Domažlice: ze hřiště odchází Jakub Kadar, přichází Jakub Teršl.
     
    59
    Střídání v týmu Jiskra Domažlice: ze hřiště odchází Tomáš Hájovský, přichází Martin Buršík.
     
    62
    Petržela opět rychle vyvezl míč na útočnou polovinu, pas na spoluhráče však nebyl moc přesný, takže se k míči dostanou Domažlice.
     
    63
    Tempo hry kvůli vysoké teplotě mírně opadá, domácí se již tolik nehrnou dopředu rychlými kontry, hráči Jiskry se snaží stále dobře napadat.
     
    64
    Milan Petržela se prohnal ze strany až na střed hřiště, nakonec sám vystřelil, jeho tvrdý pokus vyrazil gólman Brych na rohový kop!
     
    66
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další pěkná akce Plzně, Petržela utekl s míčem dopředu, přenechal ho Hrošovskému, který z první poslal balon na TOMÁŠE CHORÉHO, jenž už zakončoval do prázdné brány.
     
    67
    Ze hřiště odešel Jan Kovařík, do hry se vrací Pavel Bucha. Viktoriáni zkusí hrát na tři beky, obrana je nyní ve složení zleva Havel, Hubník a Procházka.
     
    69
    Petržela ani Hořava nyní nepropálili hráz těl před gólmanem Brychem, následuje rohový kop Plzně.
     
    71
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další kvalitní zakončení v podání TOMÁŠE CHORÉHO! Ten obdržel přihrávku do běhu od jmenovce Hořavy, zpracoval si míč a následně se trefil tvrdou ranou přesně ke vzdálenější tyči.
     
    74
    Po další pauze na občerstvení se do zakončení dostal domažlický Došlý, ten ve skvělé pozici nakonec bránu Hrušky přepálil.
     
    75
    Domažlice právě vstřelily branku!
    Nyní se již Jisrka doopravdy dočkala snížení stavu! První gól vstřelil PETR DOŠLÝ, který se u malého vápna dostal k míči, načež se trefil neomylně.
     
    76
    Střídání v týmu Jiskra Domažlice: ze hřiště odchází Martin Rychnovský, přichází Milan Němeš.
    Střídání v týmu Jiskra Domažlice: ze hřiště odchází Petr Mužík, přichází Zdeněk Šimáně.
     
    78
    Viktoriáni trochu ubrali z tempa, Pavel Vrba navíc není spokojený s řešením některých kombinací. I tak jsou domácí stále u míče.
     
    79
    Další gól Plzně mohl přidat Roman Procházka, před ním zívala prázdná brána, ale hostující beci míč před slovenským hráčem včas odpálili.
     
    81
    Na hřišti zůstal po souboji před velkým vápnem ležet útočník Chorý, míč je pro jistotu v zámezí, hra se přerušuje. Plzeňský forvard je v pořádku.
     
    82
    Po rychlé akci Domažlic musel na zem Havel, aby zabránil centru před bránu Hrušky. Nakonec je z celé akce rohový kop pro Jiskru.
     
    83
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak nakonec je z toho další trefa Viktorie, střelcem devátého gólu je MILAN PETRŽELA, který využil zaváhání v obraně hostujícího celku.
     
    86
    Zápas už se víceméně jen dohrává, Jiskra se snaží vstřelit ještě jeden čestný gól, ale nemlže se proti obraně Plzně prosadit.
     
    87
    Domažličtí po faulu rozehrávali, míč šel na gólmana Brychu, ale přeletěl ho, balon nakonec skončil na břevně! Chorý už se pak k dorážce nedostal.
     
    88
    Michael Krmenčík si letěl pro hattrick, byl sám před bránou, ale míč k němu nakonec neprošel. Je tu alespoň roh pro domácí.
     
    90
    Plzeň právě vstřelila branku!
    MILAN PETRŽELA po krásné akci uzavírá skóre dnešního duelu, Plzeňští si připisují desátý gól, tímto zápas končí!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je za námi přátelský duel mezi Plzně a Domažlicemi, Viktoria si připsala jasnou výhru 10:1! Po dvou gólech vstřelili Jan Kopic, Michael Krmenčík, Tomáš Chorý a Milan Petržela, další branky přidali Aleš Čermák a Radim Řezník. Čestný úspěch Jiskry zaznamenal Petr Došlý.

    Z Plzně je to pro dnešek všechno, děkuji za sledování psaného přenosu a přeji krásný zbytek dne! (18:18:28)

    Jan Picka


    Hledáme zpravodaje pro tým TJ Jiskra Domažlice. Více informací zde.

    Branky: 11. Kopic, 15. Kopic, 23. Čermák, 28. Řezník, 47. Krmenčík, 51. Krmenčík (pen.), 66. Chorý, 71. Chorý, 83. Petržela, 90. Petržela – 75. Došlý


    FC Viktoria Plzeň: První poločas: Hruška – Řezník, Pernica, Hájek (12. Hubník), Kovařík – Ekpai, Bucha, Čermák, Kopic – Řezníček, Bakoš

    Druhý poločas: Hruška – Havel, Procházka, Hubník, Kovařík (67. Bucha) – Petržela, Hořava, Hrošovský, Zeman – Krmenčík, Chorý

    TJ Jiskra Domažlice: Brych – Kadar (59. Teršl), Hájovský (59. Buršík), Čihák, Rychnovský (76. Némeš) – Hrubý, Mužík (76. Šimáně), Teršl (46. Roubal), Došlý – Vais, Černý (46. Brabec)
    Náhradníci: Švihořík, Roubal, Šimáně, Némeš, Brabec

    Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Mokrusch
    thejrc.org