Žižkov – Č. Budějovice 1:2 (kon.) | Varnsdorf – Táborsko 1:0 (kon.) | Vlašim – Brno 2:2 (kon.)
Hr. Králové – Znojmo 2:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
2:1 (2:0)
1. SC Znojmo FK
Neděle 29.07.2018, 18:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Hradec díky prvnímu poločasu ovládl i druhé utkání v sezoně a se šesti body se tak řadí prozatím k nejlepším týmům letošní druholigové tabulky. To Znojmo dnes odjíždí z východních Čech s prázdnou. Díky za pozornost a příště zase na počtenou! (19:53:54)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Nastavuje se jedna minuta, dostane se hostující celek ještě k ohrožení branky?
     
    89
    Do balonu se opřel Janoušek, který však neseřídil svá mířidla a poslal tak balon hodně mimo.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Dženis Beganović, který nedaleko svého vápna poslal na zem Martana. Hradec může rozhodnout z přímého kopu.
     
    87
    Miker na polovině hřiště takticky fauloval, od sudího tak vidí žlutou kartu.
     
    85
    Hynek protáhl balón až před pokutové území hostů, kde po kličce nahrál na Martana. Ten byl sice v dobré pozici, bude to nakonec ale pouze rohový kop.
     
    84
    Hrálo se u branky Znojma, kde Hradec rozhodně cítí, že musí přidat, aby se nemusel strachovat až do konce zápasu. Jenomže Buček zasahovat vůbec nemusel, navíc hosté rychle spěchají dopředu.
     
    82
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Fahrudin Durdević, přichází Tomáš Hynek.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Pentecost Obiechina (1. SC Znojmo FK).
     
    79
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Jan Šulc, přichází Pentecost Obiechina.
     
    78
    Hradec si zahrává! Po centru z pravého křídla měl na hlavě vyrovnání Teplý, i když mířil parádně, nakonec prostor pod břevnem jen těsně netrefuje!
     
    76
    Malár na polovině fauloval Urmu a vidí za to po právu žlutý kartónek.
     
    74
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Adam Vlkanova, přichází Filip Zorvan.
     
    72
    V pokutovém území před Ottmarem dostal až příliš prostoru Štrombach, domácí nyní mohou děkovat bohu, že jeho koncovka poté neměla razanci a také lepší přesnost, jinak by bylo vyrovnáno!
     
    69
    Dnešnímu utkání přihlíží 1408 diváků, kteří zatím sledovali záživnější první polovinu zápasu. Změní se to ještě v posledních minutách hry?!
     
    67
    Kvída vyskočil v šestnáctce hostů nejvýše a jeho trknutí do míče skončilo jen těsně vedle pravé tyčky!
     
    66
    Hra se vrátila k brance Znojma, Votroci nyní navíc přidala na obrátkách, při pauze na občerstvení, která proběhla před malou chvílí, totiž trenér Frťala důkladně rozdával pokyny.
     
    64
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází René Kropáček, přichází Jiří Miker.
     
    63
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Ale pozor! Ve vápně domácích z ničeho nic natáhl JAN AMBROZEK, který perfektně vymetl šibenici hradecké branky a rázem je tak opět o co hrát – 2:1!
     
    61
    Opravdu se v posledních minutách nic zásadního neděje, míč se spíše v držení Hradce, jenž se sice neustále snaží chodit dopředu, nic zásadního z toho však není. A to třeba i nyní, když šel na branku Durdević, zastavil ho ale ofsajd.
     
    58
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Adam Krčík, přichází Dženis Beganović.
     
    57
    Jubilejní desátý roh zápasu se domácím moc nepovedl, Znojmo si ve svém území rychle vyhledalo kulatý nesmysl a dopravilo ho až za polovinu hřiště.
     
    56
    Durdević už uklízel balon k pravé tyči, když mu však těsně před gólovou radostí pokazil momentální chvíli skluzem obránce a poslal míč na rohový kop!
     
    55
    Nyní už se do hry hradecký brankář zapojit musel, ale jen když vyběhl daleko ze svého území a odkopl balon až skoro k brance hostů.
     
    53
    Znojmo už nepatrně zabralo a snaží se být aktivnějším týmem, v kombinaci to tak nyní sice je, jenomže Ottmar ještě zasahovat nemusel.
     
    51
    Jedna z prvních akcí směrem dopředu od Znojma, nejprve to vypadalo na nadějný průnik, všechno však končí ofsajdem.
     
    49
    Druhý poločas zatím nepřináší nějakou závratnou hru hostů směrem dopředu, míč se spíše na kopačkách Hradce, což se samozřejmě domácím líbí.
     
    47
    Hned ze začátku druhého poločasu mohlo být prakticky definitivně rozhodnuto! Vlkanova vyslal z vápna sice prudkou střelu, jeden z bránících hráčů však na poslední chvíle skočil do střely a zablokoval míč!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty, přičemž první z nich se odehrává na polovině domácích fotbalistů. Ti už pochopitelně nikam závratně nespěchají.
     
    44
    Devátý roh Hradce za první polovinu zápasu tentokrát problémy hostům nenadělal.
     
    43
    Individuální akcí se snažil blýsknout Šulc, i když pohledně prošel před pokutové území, následně centr už z kopaček spoluhráče ukryl bezpečně do rukavic Ottmar.
     
    41
    Znojmo se teď momentálně s prohraným zápasem snaží ještě něco udělat, před sebou má totiž ještě více jak celý poločas, obranná řada Votroků ale pracuje skvěle.
     
    39
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Ladislav Martan se dostal na pravém křídle k míči a prudce ho poslal po zemi před branku, kde se dostal do koncovky RENÉ KROPÁČEK. Ten svoji premiérovou brankou ve druhé lize posílá Hradecké do dvoubrankového komfortu!
     
    36
    Nutno však dodat, že rohové kopy který Urma pošle až do vápna, jsou nebezpečné. I nyní se musela být celá defenziva Znojma na pozoru.
     
    35
    Sedmý a následně i osmý rohový kop Hradec Králové bude rozehrávat Urma, Janoušek na zadní tyči totiž usměrnil balon do bránícího hráče.
     
    33
    A byl to právě hradecký brankář, který musel zasahovat a následně navíc svižně rozehrál směrem dopředu. Tam však veškeré snažení Votroků skončilo autovém vhazování.
     
    32
    Na druhé straně se bude pokračovat znojemským přímým kopem, poprvé se tak bude muset být na výrazném pozoru také Ottmar!
     
    30
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    ADAM VLKANOVA zachoval klidnou hlavu a s přehledem překonal hostujícího brankáře ranou doprostřed branky – 1:0!
     
    29
    Vlkanova byl po průniku do vápna poslán na trávník a bude to pokutový kop!
     
    27
    Hradec se usídlil na polovině Znojma a snaží se svoji. byť jen mírnou, ale i tak převahu převtělit ve vedoucí branku.
     
    25
    Sudí Ginzel dává pokyn směrem k hráčům, aby se šli občerstvit. Tak snad čerství hráči znovu nastartují hru směrem k lepšímu.
     
    23
    Pátý roh pro Hradec, ani z toho však nebylo směrem dopředu nic zásadního, Janoušek totiž hlavičkoval z ofsajdového prostoru.
     
    22
    Hradečtí to zkouší neustále levou stranou hřiště, tudy se jim sice daří projít k brance, dále to ale zatím nevede.
     
    19
    Zmiňované tempo hry spíše upadá, než že by se vracelo k prvním minutám. Přihlížející diváci, kterých nepřišlo málo, tak sledující zatím spíše hru mezi oběma vápny...
     
    17
    Začíná se hrát opět blíže k brance hostů, jenomže stále schází koření fotbalu, tedy větší šance, případně gólové situace. Každopádně horký vzduch určitě ani jednomu z týmů k lepšímu výkonu nepomáhá.
     
    15
    A právě Urma to nezahrál vůbec špatně! Střela kolem zdi však pouze narazila do připravených rukavic Bučka!
     
    14
    Po faulu ve středu pole si slovo vezme domácí celek a bude zahrávat zajímavou standardní příležitost, k míči se staví Urma.
     
    13
    Hra teď ztratila alespoň na svém nepatrně rychlejším tempu, tak uvidíme, jak se bude dále vyvíjet, jelikož Znojmo nechce určitě zůstat jen u náznaků příležitostí.
     
    10
    Růžky začíná vystrkovat také Znojmo, Ottmar však zatím jen dvakrát musel kontrolovat prudký míč kolem jeho branky, více zatím k vidění nebylo.
     
    8
    Vlkanova ze středu pole vyslal na pravé křídlo Martana, který přízemním balonem oslovil na přední tyči Durdeviće, jenž však těsně minul!
     
    6
    Votroci přidávají na obrátkách! Po standardní situaci natáhl z nějakých pětadvaceti metrů Martan a prudká rána bouchla do rukavic Bučka!
     
    5
    Do velké šance se hnal u pravé tyče Durdević, Malár ale skvělým zásahem poslal míč na rohový kop!
     
    4
    Martan z pravého křídla nacentroval na malé vápno, kde však prudký míč mezi tři tyče nedokázal usměrnit Kropáček.
     
    3
    Hradečtí se nyní dožadovali odpískání malé domů, stejně tak i fanoušci Hradce, podle hlavního sudího se o nic podobného nejednalo, proto se hraje dále. A to převážně na straně hostů.
     
    2
    První chvíle zápasu jsou spíše ve stylu oťukávání, ani jeden celek se nějak závratně dopředu nežene.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Po letní pauze přeji opět příjemné fotbalové odpoledne také z Hradce Králové! Fortuna národní liga roztočila svůj letošní zápasový kolotoč už minulý týden, který pro Votroky začal na hřišti Táborska. Zde se rozhodovalo prakticky už v prvních chvílích zápasu, kdy vsítil jedinou branku hradecký Martan a Východočeši s hodně omlazenou sestavou tudíž začali vítězně. To Znojmo po prvním ostrém zápase v nové sezoně tak spokojené být nemohlo, v domácím prostředí s Varnsdorfem totiž pouze remízovalo a dnes tak pod Bílou věží bude útočit na první tříbodový zisk v ročníku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ondřej Novotný

    Branky: 30. Vlkanova (pen.), 39. Kropáček – 63. Ambrozek

    Karty:   87. Miker (HKR) – 76. Malár (ZNO), 81. Obiechina (ZNO), 88. Beganović (ZNO)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Finěk, Kvída, Plašil, Urma – Janoušek, M. Černý – Martan, Vlkanova (74. Zorvan), Durdević (82. Hynek) – Kropáček (64. Miker).
    Náhradníci: Stejskal – Čech, Trávníček, Zorvan, Miker, Hynek.

    1. SC Znojmo FK: Buček – Cihlář (C), Malár, Ambrozek, Dramé – Šulc (79. Obiechina), Štrombach, Krčík (58. Beganović), Kučera, Čereda – Teplý.
    Náhradníci: Pacula, Veselý – Beganović, Hlůže, Obiechina.
    thejrc.org