Pardubice – Mladá Boleslav 0:1 (1:0 po s.n.) | Liberec – Novokuzněck 4:7 (kon.) | Olomouc – HC Slovan 0:0 (zruš.)
Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Přerov – Mountfield HK 2:9 (kon.) | Kokšetau – Slavia 4:2 (kon.)
Havířov – Poprad 4:3 (3:2 po s.n.) | Litoměřice – Kladno 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Vsetín 1:2 (po pr.)
Sokolov – Kadaň 6:3 (kon.) | Děčín – Ústí n/L 1:7 (kon.)
konec
Arlan Kokšetau
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
HC Slavia Praha
Čtvrtek 02.08.2018, 18:00 • Zimní stadion Benešov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pražany může mrzet nevyužití herní převahy z první a druhé třetiny a zejména zbytečná branka chvíli po vyrovnání na 2:2, zápas s kazažským Arlanem nakonec prohrávají 2:4. To je z Benešova pro dnešek vše, přeji příjemný a alespoň trochu chladný zbytek večera a u Onlajnů zase někdy na počtenou! (20:29:28)
     
    Sešívaní nakonec vítězí i v samostatných nájezdech poměrem 2:1, kdy se z pěti exekutorů dokázali prosadit Krejčík s Šagátem.
     
    Ihned po odpískání se ještě strhla hromadná strkanice, ze které nakonec vykrystalizoval pěstní souboj Maršouna s Klemešovem – za mohutné podpory fanoušků nakonec vítězí hostující jednadvacítka, která tak Pražanům na účet připisuje alespoň jedno malé vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Kokšetau právě vstřelilo branku!
    Slavia sice drtila Arlan v jejich pásmu, Valíkovu střelu ale dokázal zblokovat DIMA ŠITKOV, který následně i přes faul v pádu zakončil do prázdné branky. Bez asistence.
     
    59:09
    Slávisté to zkouší v šesti!
     
    59:09
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:28
    Kokšetau právě vstřelilo branku!
    Jenže přichází studená sprcha značky Kazachstán. Hostující obrana podcenila přečíslení Arlanu, které nakonec snad třetí dorážkou během pěti vteřin využívá KONSTANTIN SAVENKOV, který vrací vedení na stranu Košektau. Bez asistence.
     
    58:02
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zničeho nic je srovnáno! Valík jen tak nazdařbůh nahodil od modré puk před bránu, kde stál úplně osamocený DAVID MATĚJKA, jenž lehkou tečí překvapil Pološkova a zařizuje výbuch radosti ve slávistickém kotli! Asistence: Dominik Valík.
     
    56:58
    Aktivita je teď jednoznačně na straně Pražanů, domácí víceméně jen odhazují puky pryč.
     
    56:00
    Megalinsky chytře napálil touš ze středního pásma přesně tak, aby jej Polívka musel přizvednout do ochranné sítě. Buly bude provedeno po jeho pravici.
     
    55:37
    Hosté v plném počtu.
     
    55:08
    Poprvé za celou přesilovku se přerušuje, Pražané na chvíli pro vystřídání čekali jako na smilovaní a okamžitě opouští hřiště.
     
    54:33
    Až teď dokázali domácí Slavii zamknout, bránící čtveřice už je hodně unavená a zachraňuje jí Polívka v kooperaci s brankovou konstrukcí.
     
    53:50
    Polívka už ležel na zemi, přesto dokázal Jermolaev trefit jen obětavého Drahoráda.
     
    53:07
    Pražané se zatím brání výborně, už potřetí stihli vyhodit a nepouštějí Arlan do jakékoliv střelecké pozice.
     
    52:27
    Domácí v plném počtu.
     
    51:55
    Po Šerglovo nešťastném zákroku se pokračuje ve čtyřech na obou stranách, Slavii se pomalu začíná krátit čas.

    Tomáš Pauček

    Branky a nahrávky: 24. Jegorov, 35. Jermolaev (Orlov), 59. Savenkov, 60. Shitkov – 25. Furch (Švec), 59. Matějka (Valík)


    Arlan Kokšetau: Pološkov (Děmidov) – Gevel, Borovikov, Sabyrov, Jermolaev, Břednikov, Petrov, Nestěrov, Megalinsky, Gasnikov, Potajčuk, Dovgaň, Klemešov, Tryaškov, Selezňov, Savenkov, Bažeňov, Gulyakov, Šitkov, Jegorov, Orlov, Bortnikov, Kločkov
    HC Slavia Praha: Polívka (Vecka) – Drtina, Štibingr, Hejda, Drahorád, Popela, Valík, Straka – Všetečka, Šagát, Kubica – Šergl, Šteiner, Krejčík – Švec, Furch, Maršoun – Matějka, Hradil, Nestrašil
    thejrc.org