Slavia – Opava 3:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
3:1 (1:0)
Slezský FC Opava
Pátek 03.08.2018, 18:30 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. Peter OLAYINKA - 3:1
     
    90+3
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávistům nejdříve potřetí v zápase zabránila ve skórování branková konstrukce, když Hušbauer střílel do tyče, míč se ale odrazil zpět ke slávistickému kapitánovi, jehož dvakrát tečovaná střela doputovala k PETERU OLAYINKOVI a ten při svém debutu dokázal přidat razítko na slávistické vítězství!
     
    89
    Rychlý brejk Slavie Marko Radić zastavil jen za cenu žluté karty.
     
    86
    A další obrovská příležitost Opavy! Po vyhraném hlavičkovém souboji Puškáče se v pokutovém území ocitl osamocený Helebrand, svoji střelu ale nedokázal sklopit, aby se vešla pod břevno!
     
    86
    Na Slavii mohlo být vyrovnáno! K obrovské senzaci hostům chybělo jen málo, když se nedokázali prosadit ve skrumáži před Kolářem! Slávistický brankář už ležel na zemi, když se míč odrazil k Jursovi, ten ale zády k brance vystřelit nemohla nakonec se nepodařilo vystřelit ani jeho spoluhráčům.
     
    83
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Tomáš Jursa, přichází Václav Juřena.
     
    83
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jaromír Zmrhal, přichází Peter Olayinka.

    Ligový debut pro nejdražšího fotbalistu ligové historie, nigerijskou posilu Slavie z belgického Gentu.
    80. Nemanja KUZMANOVIĆ - 2:1
     
    80
    Opava právě vstřelila branku!
    Slavia inkasuje první branku v této sezóně! Hosté se prosadili po skrumáži na hranici pokutového území, kdy se odraženého míče zmocnil NEMANJA KUZMANOVIĆ, udělal kličku Zmrhalovi a krásnou střelou okolo Ngadea překonal brankáře Koláře!
    77. Puškáč protáhnul Koláře v bráně
     
    77
    Hosté neproměnili další výraznou příležitost! Schaffartzik vybojoval míč ve středu hřiště a po velmi rychlém přechodu k pokutovému území Puškáč připravil výbornou pozici pro Jurečku, jeho střelu vytáhl brankář Kolář!
     
    72
    Po následném rohovém kopu byli slávisté blízko třetí vstřelené brance! Po přetaženém centru Stocha Souček hlavičkoval před branku, kde Škoda míč jemně tečoval v bezprostřední blízkosti Fendricha, ten však vytasil skvělý zákrok!
     
    70
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Stanislav Tecl, přichází Milan Škoda.
     
    70
    Hosté zahazují naprostou tutovku! Jurečkovu přízemní přihrávku do pokutového území Puškáč umně pustil ke Kuzmanovićovi a naprosto osamocený opavský kapitán z deseti metrů přestřeluje branku Ondřeje Koláře! Ten by býval neměl nejmenší šanci zasáhnout.
     
    68
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Alexandru Baluta.
     
    67
    Přeci jen se hosté dočkali výrazné příležitosti! Tentokrát zpoza pokutového území střílel Helebrand a jeho nepříjemnou skákavou střelu brankář Kolář dokázal zkrotit před dobíhajícím Václavem Jurečkou!
     
    61
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Václav Jurečka.
    51. Josef HUŠBAUER - 2:0
     
    51
    Slavia právě vstřelila branku!
    Míče se zmocnil JOSEF HUŠBAUER a domácí kapitán jistě proměněnou penaltou skóruje dnes už podruhé!
     
    50
    Střelu Stocha z dálky brankář Kolář neudržel a Tecl byl při snaze o dorážku kontaktován, po následném pádu slávistického útočníka se rozhodčí Houdek spojil s asistentem na čáře a po chvíli píská pokutový kop!
     
    50
    Penalta pro Slavii!
     
    46
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází Matěj Helebrand.
    32. Za Fendrichem opět zvonila branková konstrukce
     
    32
    V době, kdy domácí fanoušci spustili ve svém sektoru pyroshow, mohli slávisté udeřit podruhé! Kapitán Hušbauer si našel střelecký prostor dvacet metrů od branky, do jeho pokusu ještě stačil vložit nohu Sýkora a míč jemně tečoval, Fendrich jej ale dokázal vyrazit na brankovou konstrukci! Ta opavského brankáře od inkasování zachránila už podruhé.
    21. Sýkora trefuje tyč
     
    21
    Záhy to mohlo být o dvě branky! Stanislav Tecl vyhrál hlavičkový souboj pro Jana Sýkoru, ten se uvolnil na hranici pokutového území a byť překonal Fendricha, tak míč se odrazil od tyče a hosté jej odkopávají!
    20. Josef HUŠBAUER - 1:0
     
    20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sýkorova snaha dostihnout míč na křídle se bohatě vyplatila, neboť po následném dlouhém autovém vhazování hosté odhlavičkovali míč jen k JOSEFU HUŠBAUEROVI, jenž se parádně trefil do protějšího horního rohu opavské branky!
    13. Zmrhal proti Fendrichovi tváři tvář neuspěl
     
    13
    Na centr z pravé strany si ke vzdálenější tyči naběhl Jaromír Zmrhal a jeho hlavičku zblízka reflexivním zákrokem vyráží brankář Fendrich!
     
    5
    Brzká žlutá karta pro kamerunského stopera Slavie Ngadea, ten ostře vletěl pod nohy Smoly a rozhodčí Houdek z kapsy tasí žluté napomenutí.
    1. Jan Sýkora proti Fendrichovi neuspěl
     
    1
    Po půlminutě hry měli domácí první gólovou šanci! Jan Sýkora si naběhl na dlouhý pas za opavskou obranu, Fendrich proti němu ale včas vyběhl, zmenšil střelecký úhel a zakončení zblízka vyrazil!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 20. Hušbauer, 51. Hušbauer (pen.), 90+3. Olayinka – 80. Kuzmanović

    Karty:   5. Ngadeu (SLA) – 89. Radić (OPA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 15:8. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 13:13.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer (C), Sýkora (68. Baluta), Zmrhal (83. Olayinka) – Tecl (70. Milan Škoda).
    Náhradníci: Kovář – Frydrych, Kúdela, Baluta, Zelený, Olayinka, Milan Škoda.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Simerský, Radić, Hrabina – Jursa (83. Juřena), Janetzký (61. Jurečka), Kuzmanović (C), Schaffartzik, Zapalač – Puškáč, Smola (46. Helebrand).
    Náhradníci: Lasák – Helebrand, Zavadil, Juřena, Jurečka, Řezníček.

    Rozhodčí: Houdek – Moláček, Caletka

    Diváci: 13 127
    bahis siteleri