Real Madrid – Juventus 3:1 (kon.) | AC Milán – Barcelona 1:0 (kon.)
konec
AC Milán
1:0 (0:0)
FC Barcelona
Neděle 05.08.2018, 02:05 • Levi's Stadium (Santa Clara) • International Champions Cup • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji příjemný vstup do nového dne a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (04:18:34)
     
    STATISTIKY ZÁPASU:

    Góly: 1:0.
    Držení míče (v %): 32:68.
    Střely na branku: 5:6.
    Střely mimo: 1:6.
    Rohy: 2:9.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 22:8.

     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým AC Milán! Objektivně však musíme podotknout, že herně navrch měla Barcelona. Několikrát nebezpečně pálil Malcom Oliveira, aktivní byl rovněž Munir El Haddadi, a když v obrovské šanci selhal těsně před koncem také mladičký Ricard Puig, zdálo se, že uvidíme penalty. Do té doby spíše pasivní celek z Itálie si ovšem nechal to nejlepší až na nastavený čas a po dokonale provedené akci rozhodl v posledních sekundách utkání nekompromisní ranou André Silva!
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+2. André Miguel VALENTE SILVA - 1:0
     
    90+2
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak to je panečku závěr, z vítězství se zcela jistě bude radovat celek z Milána! Výborně to udělal Hakan Calhanoglu. Turecký záložník totiž úspěšně zatáhl balon po levém křídle a všiml si za pokutovým územím volného Francka Kessiého. Ten povedeně naznačil střelu, a poté, mu obránce skočil na lep, prostrčil míč na zcela volného ANDRÉHO SILVU. Ten už měl před sebou pouze poslední překážku v podobě ter Stegena a propálil jej tvrdou ranou na přední tyč!
     
    90+1
    Katalánský tým dále hledá cestu do střeleckých pozic. Stále ovšem marně, jelikož byl Ricard Puig zdvojen a nemohl si tak pobídku od Arthura lépe zpracovat. Do akce tedy může postupovat Milán.
     
    90
    Barcelonští měli k dipozici ještě jeden rohový kop z levé strany, ale nic už z něj nevytěžili. Zároveň čtvrtý rozhodčí signalizuje, že zápas prodlouží o dvě nastavené minuty.
    88. Mladý Ricard Puig se mohl stát hrdinou a rozhodnout!
     
    88
    Ricard Puig mohl být hrdinou, ovšem ve vyložené šanci selhal! Nélson Semedo zatáhl míč z pravé strany do vápna a nacentroval na vzdálenější tyč. Tam se ke střele bez přípravy dostal právě Puig, ale poloodkrytou klec trestuhodně míjí! Mladý forvard dost možná neunesl tíhu okamžiku...
     
    87
    Utkání nám plyne k devadesáté minutě a na hřišti se bohužel nic zrovna zásadního neděje. Více slyšet jsou fanoušci Barcelony, zápas však je mírným zklamáním.
     
    86
    Hakan Calhanoglu se nerozpakoval a zpoza vápna pozdravil ter Stegena. Barcelonský gólman se ukázal být dobře postaven a nadvakrát balon zvládl zkrotit.
     
    86
    Dnešní utkání sleduje 51 391 diváků.
     
    85
    Milán už na ofenzivní snahu tak trošku rezignoval a zatáhl se do poměrně hlubokého bloku. Mladý barcelonský tým se snaží soupeře přechytračit vtipnými narážečkami, leč zatím to úspěch neslaví.
    83. Puig skvělým pasem našel Semeda, ten ale z úhlu neuspěl
     
    83
    To byla šance! Puig skvěle oslovil nabíhajícího Nélsona Semeda. Ten míč v pokutovém území dobře zpracoval a z pravé strany stanul před Donnarummou, ale nedokázal jej propálit.
     
    82
    Hakan Calhanoglu prostrčil míč do šestnáctky na Andrého Silvu. Ten opět nezpracoval ideálně, ale přesto dokázal tureckému záložníkovi míč vrátit. Přesto už Milán více nezahrozil.
     
    81
    Nutno podotknout, že v těchto chvílích skutečně nesledujeme žádnou atraktivní podívanou. Aktivnější je Barcelona, ale v klíčových fázích se nemůže dostat přes soupeřův obranný val.

    Ondřej Belák

    Branky: 90+2. Silva (Kessié)

    Karty:   57. Calhanoglu (ACM), 65. Kessié (ACM), 71. Mauri (ACM) – 50. Lenglet (BAR)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 22:8.
    AC Milán: Donnarumma – Calabria (61. Abate), Musacchio (79. Zapata), Romagnoli, Rodriguez (61. L. Locatelli) – Kessie, M. Locatelli (61. Mauri), Calhanoglu – Suso (79. Bonaventura), Cutrone (61. André Silva), Borini (62. Halinovic).
    Náhradníci: A. Donnarumma Reina – Abate, L. Antonelli, Bellodi, Simič, Bertolacci, Bonaventura, Brescianini, Zapata, Halilovic, Mauri, Torrasi, André Silva, Kalinic, Tsadjout.

    FC Barcelona: Cillessen (46. ter Stegen) – Semedo, Marlon (77. Mingueza), Lenglet, J. Miranda – Sergi Roberto, Arthur, Rafinha (77. Ruiz) – Paco Alcácer (46. Puig), Munir, Malcom.
    Náhradníci: ter Stegen – Ezkieta, Brandáriz, Cuenca, Cucurella, Mingueza, Hurtado, Monchu, Collado, Pérez, Puig, Tabla, Ruíz.

    Rozhodčí: Baldomero Toledo. Asistenti: M. Kampmeinert, C. Elliott. Čtvrtý rozhodčí: T. Özdemir

    Diváci: 51 391
    thejrc.org