Samara – Orenburg 0:3 (kon.) | CSKA Moskva – Rostov 0:1 (kon.) | Groznyj – Jenisej 1:0 (kon.)
konec
FK Křídla Sovětů Samara
0:3 (0:3)
FK Orenburg
Neděle 05.08.2018, 15:30 • Samara Arena, Samara • Ruská Premier Liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu druhého kola ruské fotbalové ligy mezi Samarou a Orenburgem. Utkání má stanovený výkop na 15:30.
     
    Vzájemné zápasy
    SAM – ORE 0:0
    ORE – SAM 3:2
    SAM – ORE 0:0
    SAM – ORE 1:1
    ORE - SAM 1:0
     
    Sestavy mužstev z prvního kola:

    Samara: Konjuchov – Polujachtov, Burlak, Čičerin, Zotov – Tkačuk, Nadson (86. Lanin), Baškirov, Čočijev (76. P. Jakovlev) – Mijailović, Kanunnikov (46. Sobolev).

    Orenburg: Frolov – Begić, Andrejev, Oyewole, S. Těrechov – Čukanov (57. Kulišev), Afonin, Popovič, Sutormin, Čirkin (61. Maljarov) – Kozlov.
     
    Samara dohrávala první kolo v úterý doma s CSKA Moskva. Ve vyrovnaném zápase branka nepadla. Domácí jsou nováčkem tohoto ročníku nejvyšší ruské soutěže. Dnes jsou podle mínění sázkových kanceláří mírným favoritem utkání. Ruský kouč Andrej Tichonov sází předevíšm na své krajany. Výjimku představují Brazilec Nadson, Bělorus Kornilenko a Černohorec Mijuskovič. Duel s CSKA odchytal kapitán Jevgenij Konjuchov, jenž dostal přednost před Michailem Oparinem.
     
    FK Orenburg prohrál v úvodním kole ruské ligy na hřišti Spartaku Moskva poměrem 0:1, když se jako jediný zapsal do střelecké listiny již ve čtvrté minutě Gigot. V sestavě poražených byl Chorvat Begič jediným zástupcem ze země, která nebyla součástí SSSR. Rozhodl o tom ruský kouč Vladimir Fedotov.

    Orenburg je stejně jako jeho soupeř nováčkem ruské ligy. Do ní se dostal z FNL, kterou vyhrál o dva body právě před Samarou.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Křídla Sovětů Samara: Konjuchov – Zotov, Čičerin, Burlak, Nadson, Polujachtov – Čočijev, Mijailović, Lanin, Tkačuk – Kornilenko (C).
    Náhradníci: Oparin – Alijev, Baškirov, Klenkin, Sobolev, Tichonov, P. Jakovlev.

    FK Orenburg: Frolov – Sutormin, Andrejev (C), Begić, Oyewole, S. Těrechov – Popovič, Afonin, Čirkin, Brejev – Kozlov.
    Náhradníci: Dovbňa, Ruděnko – Čukanov, Kulišev, Maljarov, Šachov, Sivakov.

    Rozhodčí: Bezborodov – Safjan, Murašov.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí ve světle modrých dresech.
     
    3
    První pozdrav směrem na hostující branku poslal Čičečin, jenže míč poslal vysoko nad svatyni Jevgenije Frolova.
     
    4
    Zbrusu nový stadion, na kterém se nedávno odehrálo i několik zápasů světového šampionátu, rozhodně není zaplněný do posledního místečka. Na zdejší poměry se přesto jedná o velmi nadstandardní návštěvu.
     
    5
    Popovič udělal na ose hřiště rychlý obrat a levačkou vypálil. Konjuchov zasahovat nemusel, míč zablokoval jeden z jeho kolegů v obraně.
     
    6
    Stejný hráč rozehrál standardní situaci. Centr se mu však nepovedl a míč skončil v zámezí.
     
    8
    Nikita Čičerin odehrál míč do autu, protože na hrací ploše zůstal ležet jeden z hostů po střetu s Burlakem.
     
    9
    Jednalo se o Andreje Kozlova, jenž se po chvilce ale zvedl a stoprocentně bude moci pokračovat ve hře.
     
    10
    Zatím je to hodně poklidný průběh zápasu. Obě obrany mají výrazně navrch, a tak se hraje daleko od obou brankářů.
     
    11
    Andrej Kozlov si před rohem velkého vápna vyměnil míč se spoluhráčem a pak i vystřelil. Pokus však letěl přesně do středu brány, kde Konjuchov zasáhl.
     
    12
    Hosté si poradili s nepříjemným autovým vhazováním u vlastní šestnáctky a presující protihráče v dresech Samary nepustili k balónu.
     
    13
    Čočijev byl na pravém křídle proti přesile hostujících obránců a z nastalé situace vytěžil asi maximum v podobě možnosti vhodit dlouhý aut.
     
    14
    Nic takového se ale nestalo, Křídla Sovětů zvolila postupnou kombinaci, kterou se dostala doleva a tam Tkačuk vybojoval roh.
     
    15
    Centr zleva však neměl dostatek razance a výšky, hosté jej vyhlavičkovali do bezpečí ještě u první tyče.
     
    17
    Nějaké zdravotní problémy trápí Dmitrije Andrejeva, který musel být na hřišti ošetřen a za pomoci doktora kulhá do autu.
     
    18
    A vypadá to, že se problémy s levým lýtkem budou o něco vážnější. Andrejev už odevzdal kapitánskou pásku a asi bude střídat.
     
    20
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Dmitrij Andrejev, přichází Michail Sivakov.
     
    21
    A znovu se hra na chvíli zastavila. S bolestivou grimasou ve tváři tentokrát leží domácí útočník Kornilenko, jenž dostal od Afonina úder do hlavy.
     
    22
    První šance zápasu! V hlavní roli byl Čočijev, který dostal přesný přízemní pas do vápna a zprava ihned pálil na zadní tyč, jenže do cesty se mu postavil brankář Frolov.
    22. Čočijev trefil pouze brankáře.
     
    23
    Následoval ještě rohový kop, který Orenburg nejprve úspěšně odvrátil a nic nebezpečného pak nevzniklo ani z dalšího centru, jenž putoval nad břevno.
     
    24
    A další nepřesnost v podání domácích fotbalistů, kteří budou muset sledovat přípravu na odkop od branky Jevgenije Frolova.
     
    26
    Orenburg právě vstřelil branku!
    Hosté se zničehonic dostávají v šestadvacáté minutě do vedení! Obrovskou zásluhu na tom má asistent Oyewole, jenž z hloubi pole parádně odcentroval a posadil míč na hlavu ANDREJE KOZLOVA, jenž ho přesměroval přesně k pravé tyči Konjuchovovy brány.
    26. Andrej KOZLOV - 0:1
     
    28
    Autor gólu Kozlov byl jedním z domácích okamžitě potrestán inkasovanou ranou do hlavy. O nic vážného se ale jednat nebude.
     
    29
    Dalším mužem na trávníku je Polujachtov, který se drží za levé lýtko. Tentokrát už to bylo posouzeno jako faul Sutormina, jenž byl v souboji pozdě.
     
    30
    Držení míče: 58% – 42%.
     
    31
    Hráči Orenburgu teď nikam nespěchají a během zdlouhavé kombinace kolem půlící čáry mohou slyšet pískot nespokojených fanoušků Křídel Sovětů.
     
    32
    Adessoe Oyewole na vlastní polovině zachytil jednu z domácích přihrávek a co nejrychleji rozjel protiútok. Samara jej ale pokryla a vše skončilo ofsajdem Andreje Kozlova.
     
    33
    Čičerin nedal přesnou přihrávku na osu hřiště, kde se po míči ve skluzu natahovali Brejev a Mijailović. Sudí rozhodl, že hostující hráč fauloval a navíc mu ukázal žlutou kartu.
     
    34
    Tkačuk z nařízené standardky posílal míč na pravý kraj pokutového území, kde v poklidu zasáhl právě Brejev. Je z toho roh.
     
    35
    A z rohového kopu dokonce resultuje penalta! Ve vlastním vápně si po centru Tkačuka nešikovně počínal Kozlov, jenž fauloval Burlaka.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Andrej Kozlov (FK Orenburg).
     
    37
    Jevgenij Frolov se stává hrdinou okamžiku! Mijailovićova penalta letěla k jeho pravé tyči, kde byl hostující gólman včas a posléze zneškodnil i bezprostřední dorážku!
    37. Penalta
     
    38
    Orenburg právě vstřelil branku!
    Tak to jsou hodně kruté okamžiky pro domácí tým! Tlak Samary ještě pokračoval dvěma rohovými kopy. Hosté je ale ubránili a po tom druhém prchli do rychlého kontru. Kozlov zastavil míč pro Sutormina, kterého Konjuchov ještě vychytal, ale dorážející SERGEJ BREJEV už měl hodně snadnou práci při zakončení do prázdné brány.
    38. Sergej BREJEV - 0:2
     
    39
    Z pokusu o bleskovou odpověď vznikl další rohový kop. Centr z levého křídla srazil do autu dobře postavený Oyewole.
     
    40
    Ani z tohoto rohového kopu Křídla Sovětů nezahrozila. Následně však centroval Tkačuk a získal další rozehrávku od praporku.
     
    41
    Orenburg zůstává pod tlakem. Naopak počet rohových kopů ve prospěch domácího celku nadále rychle přibývá.
     
    42
    Až teď si hosté mohou oddechnout. Dalekonosné zakončení jednoho z hráčů totiž letělo vysoko nad branku Frolova.
     
    44
    Z nepřesnosti v domácí rozehrávce vzešlo ohrožení pro Konjuchova, který nejprve musel zasahovat proti střele z dálky a pak eliminoval i šanci Afonina, který zakončoval z pravé strany.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+1
    Orenburg právě vstřelil branku!
    Snový poločas pro hosty pokračuje třetím gólem! Podruhé v zápase se prosadil ANDREJ KOZLOV, který se odpoutal od obránců a naskočil si na Popovičův centr z rohového kopu. Konjuchov nestihl reagovat a potřetí inkasuje.
    45+1. Andrej KOZLOV - 0:3
     
    45+2
    V úplném závěru první půle se konal ještě jeden roh Samary. Frolov však mohl zůstat v klidu a před pauzou už zasahovat nebude.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi zajímavý první poločas, který začal poklidnou pasáži, ale posléze se z něj vyklubal atraktivní podívaná. Skóre zápasu otevřel ve 26. minutě Kozlov, načež z penalty mohl srovnat Mijailović, jenže neproměnil a Frolov mu vychytal i bezprostřední dorážku. Orenburg tuto krizovou situaci přečkal a z brejku své vedení navýšil zásluhou Brejeva. Další pohroma pro Křídla Sovětů nastala v nastavení, kdy po rohovém kopu přesně hlavičkoval Kozlov a zaznamenal svou druhou trefu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Sjarhej Kornilenko, přichází Jevgenij Baškirov.
     
    48
    Samara je v úvodu druhé půle malinko aktivnější. Vyprodukovala už i jedno zakončení, nicméně Frolov pokus zpoza vápna řešit nemusel.
     
    49
    Brejev narazil Těrechovovi, který z levého konce pokutového území zřejmě centroval, ale balón poslal do zámezí.
     
    50
    Obránci Orenburgu byli donuceni k riskantní přihrávce na Frolova. Ten se však nezalekl a okamžitě odkopl míč do relativního bezpečí.
     
    52
    Stále se po změně stran hraje pouze na hostující branku. Od té nyní bude odkopávat její strážce Jevgenij Frolov.
     
    53
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Denis Popovič, přichází Andrea Čukanov.
     
    54
    Nikita Čičerin si pohlídal Brejeva, ale nezabránil tomu, že z nebezpečného prostoru bude vhazovat Těrechov.
     
    55
    Prodloužený aut přinesl hostům i rohový kop, který rozehrál Čukanov, ale rychlý centr neskončil u žádného z hostujících útočníků.
     
    56
    Domácí se vrátili z hloubi útočné poloviny o dobrých padesát metrů dozadu, kde se do kombinace zapojil i gólman Konjuchov.
     
    57
    Jevgenij Frolov měl velké problémy s centrem, který přiletěl do vápna z jeho levé strany. Pomoct mu museli až obránci, kteří odkopli míč ven z nejnebezpečnějších míst.
     
    58
    Nadson byl faulován u půlící čáry a tlak Samary tak může pokračovat. Je nesmírně sympatické, že se domácí snaží se stavem 0:3 něco udělat.
     
    59
    Držení míče: 62% – 38%.
     
    60
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Vladimir Polujachtov, přichází Pavel Jakovlev.
     
    61
    Georgij Zotov schytal hodně nepříjemný skluz. Jeho kolegové dostali ponechanou výhodu, a tak se musel přes bolest rychle vrátit do nohy.
     
    62
    Alexej Sutormin dodatečně uviděl žlutou kartu. Chvíli předtím skončila domácí akce hodně nepovedenou střelou ze střední vzdálenosti.
     
    63
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Alexej Sutormin, přichází Arťom Kulišev.
     
    64
    Samara s menšími problémy ubránila rohový kop. Za centrem mířícím na vzdálenější tyč šel i gólman Konjuchov, ale na míč nedosáhl. Žádný z hostů jej zblízka do brány však neuklidil.
     
    66
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Srdjan Mijailović, přichází Alexandr Sobolev.
     
    67
    Neškodná hlavička po domácím centru neletěla mezi tyče a pro míč si došel Frolov. Samaře tak na tři góly zbývá už jen necelých pětadvacet minut.
     
    68
    Rychlá souhra domácích hráčů ztroskotala na přihrávce Jakovleva, kterou Sobolev nezpracoval. Následuje odkop Jevgenije Frolova.
     
    68
    Grigorij Čirkin zezadu stíhal hned dva domácí hráče, přitom je fauloval a dostal i žlutou kartu.
     
    70
    Nikita Čičerin mocně napřáhl z hodně velké dálky a trochu zaměstnal Frolova, který míč jenom vyrazil před sebe, nicméně žádnou dorážku řešit nemusel.
     
    71
    A další střela z větší než třicetimetrové vzdálenosti. Tentokrát to zkoušel Burlak, ale ani on Frolovovi moc vrásek na čele nepřidělal.
     
    72
    Orenburg je ve druhé půli směrem dopředu naprosto bezzubý. V obraně má naopak trochu problémy, nyní Sobolev dal kolmici Tkačukovi, jehož pokus Oyewole srazil do místa zhruba metr vedle hostující brány.
     
    73
    Čočijevův rohový kop Frolov úspěšně vyboxoval. Z hranice vápna ještě zkoušel pálit Zotov, ale narazil na blok hráčů v bílém.
     
    75
    Po dvou rohových kopech přinesl nebezpečí střílený centr Čičerina. Míč nebezpečně proletěl vápnem a nechybělo moc, aby po teči Jakovleva zapadl do Frolovovy brány.
     
    76
    Vytrvalá územní převaha Samary pokračuje dalším rohovým kopem.
     
    77
    Lanin poněkolikáté vypálil z úctyhodné vzdálenosti, ale ani to na zrušení čistého konta Jevgenije Frolova nestačilo.
     
    78
    Zotov nechal míč Laninovi, který znovu vystřelil z dálky a Frolov už musel skákat ke své pravé tyči, aby zabránil změně skóre.
     
    79
    Krátkodobé vzepětí hostujících hráčů skončilo přihrávkou do vápna. Těrechov ji ale nezpracoval a jen posunul míč ke Konjuchovovi.
     
    80
    Domácí nechtějí ztrácet ani trochu času a proto neustále pálí z velké dálky. Teď pravačkou práskl do balónu Baškirov, ale Frolov byl u tyčky znovu včas.
     
    82
    Samara stále nesložila zbraně, ale nějakých deset minut před koncem už je téměř stoprocentně jisté, že dnes body na domácím hřišti nezíská.
     
    83
    Držení míče: 68% – 32%.
     
    84
    Rohový kop pro Křídla Sovětů.
     
    85
    Ani v pětaosmdesáté minutě domácí nedokázali skórovat a na tvářích hráčů už je znát lehká odevzdanost.
     
    87
    Sklepnutý centr z levé strany nakonec skončil u Baškirova, který se trochu lekl probíhajícího Tkačuka a střela z voleje mu vůbec nesedla.
     
    89
    Teď už je to z domácí strany jedna velká křeč. S míčem už operují i hráči Orenburgu, kteří jenom čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
     
    90+2
    Nikita Čičerin si připravil centr z pravého křídle, jenže míč poslal jenom do místa, ve kterém se zrovna nacházel Frolov.
     
    90+3
    Silvije Begić srazil naivní dalekonosnou střelu do rukavic hostujícího gólmana. Mezitím se na trávníku svíjí Sobolev.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Orenburg si do druhé půle přenesl výrazný náskok tří branek a s ním se i spokojil, neboť po změně stran zalezl do hlubokého bloku a čelil dlouhotrvajícímu tlaku Křídel Sovětů. Hráči Samary si žádnou tutovku ale nevytvořili a naopak pálili jen z velké dálky. Frolov všechny pokusy snadno pokryl a nyní může se svými kolegy slavit cennou výhru 3:0.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 12:1. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 3:16.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (17:25:24)

    Michal Břuchanský

    Branky: 26. Kozlov (Oyewole), 38. Brejev, 45+1. Kozlov (Popovič)

    Karty:   33. Brejev (ORE), 35. Kozlov (ORE), 62. Sutormin (ORE), 68. Čirkin (ORE)

    Neproměněná penalta: 37. Mijailović (KSS), brankář Frolov zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 12:1. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 3:16.
    FK Křídla Sovětů Samara: Konjuchov – Zotov, Čičerin, Burlak, Nadson, Polujachtov (60. P. Jakovlev) – Čočijev, Mijailović (66. Sobolev), Lanin, Tkačuk – Kornilenko (C) (46. Baškirov).
    Náhradníci: Oparin – Alijev, Baškirov, Klenkin, Sobolev, Tichonov, P. Jakovlev.

    FK Orenburg: Frolov – Sutormin (63. Kulišev), Andrejev (C) (20. Sivakov), Begić, Oyewole, S. Těrechov – Popovič (53. Čukanov), Afonin, Čirkin, Brejev – Kozlov.
    Náhradníci: Dovbňa, Ruděnko – Čukanov, Kulišev, Maljarov, Šachov, Sivakov.

    Rozhodčí: Bezborodov – Safjan, Murašov
    thejrc.org