Mexiko – Brazílie 3:2 (kon.) | KLDR – Anglie 1:3 (kon.) | Nový Zéland – Nizozemsko 1:2 (kon.)
Francie – Ghana 4:1 (kon.)
konec
Francie
4:1 (3:0)
Ghana
Neděle 05.08.2018, 19:30 • Stade de la Rabine, Vannes • MS U20 ženy • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Po dvou letech je na programu další mistrovství světa hráček do dvaceti let, my budeme společně sledovat souboj mezi Francií a Ghanou.
     
    Francie

    Fotbalistky Francie patří k nejžhavějším kandidátkám na celkové prvenství, rozhodně se dá očekávat postup ze základní skupiny. Francie se před dvěma lety dostala do skupiny společně s Amerikou, Novým Zélandem a právě Ghanou. Francie se nakonec umístila na druhé pozici, přičemž měla naprosto totožné skóre, jako první Amerika. Francouzky se v následném čtvrtfinále utkaly s Německem, přičemž toto utkání rozhodla jediná branka, a sice z kopačky Cascarinové. V semifinále číhal asijský tým, kterým bylo Japonsko. Devadesát minut nenabídlo žádnou branku, následně jsme hned tři branky viděli v prodloužení. Francie se totiž dostala do dvoubrankového vedení, na což Japonsko reagovalo pouze jedinou brankou. Samotné finále nakonec lépe zvládla Severní Korea, která otočila z 0:1 na 3:1
     
    Ghana

    Na opačné straně se nachází Ghana, která pro změnu může na tomto turnaji jedině překvapit. Jak už bylo řečeno, tento africký stát se před dvěma lety dostal do stejné skupiny, jako Francie. Ghaně se nakonec nepodařilo postoupit, neboť nasbírala pouze dva body. Hned v úvodním zápase turnaje přišla těsná porážka proti Novému Zélandu, posléze se Ghana vzchopila a málem porazila reprezentaci Francie. Ghana totiž dlouho vedla 2:1, avšak o vyrovnání se v poslední minutě nastaveného času postarala Mateová. Ghana tak musela v posledním zápase bezpodmínečně vyhrát, avšak ani to jí nemuselo na postup stačit. S první Amerikou nakonec taky uhrála remízu.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Chavasová – Bachaová, De Almeidová, Fercocqová, Katotová (C), Laurentová, Malardová, Pigová, Politová, Thibaudová, Zamanianová
    Náhradníci: Lerondová – Baltimorová, Daoudiová, Dechillyová, Delabrová, Gavoryová, Goetschová, Lakrarová, Pecharmanová, Reyová

    Ghana: Annanová – Amambilová, Agbomadziová, Agyemangová, Acheampongová, Amoaková, Asantewaová, Asuaková, Kulchiriová (C), Owusu-Ansahová, Tweneboaová
    Náhradníci: McCarthyová, Agyemangová – Ananová, Animaová, Anokyeová, Asamoahová, Baduová, Haganová, Obengová, Petersonová-Kundoková.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala Francie, která bude hrát zprava doleva.
     
    3
    K míči se dostala Laurentová, která okamžitě chtěla kolmicí najít Katotovou. Včas ale vystoupila Amoaková, jenž odkopla míč do zámezí.
     
    4
    Centrovaný balón z kopačky Pigové se snesl pouze na hlavu první protihráčky, Francouzky ale zůstávají u kulatého nesmyslu.
     
    5
    Zamanianová se pokusila o další centr, ten ale pro změnu skončil na zádech Asuakové. Další rohový kop pro Francii.
     
    6
    Francie právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Na centrovaný balón si naskočila EMELYNE LAURENTOVÁ, která následně uklidila míč přesně k tyči.
     
    7
    K hlavičkovému pokusu se dostala Katotová, která ale zamířila hodně daleko vedle branky. Annanová nemusela zasahovat.
     
    8
    Rychlý protiútok v podání Francouzek skončil hned na první přihrávce, kterou zachytila Tweneboaová. Ghana ale rychle přišla o balón.
     
    9
    Také Ghaňanky to zkusily směrem dopředu, avšak Acheampongová se daleko nedostala. Naopak skvěle zakročila Chavasová.
     
    10
    Mohlo být zle. Za dalším nakopávaným míčem se řítila Laurentová, která se ale dostala do velkého úhlu, což hrálo do karet Annanové.
     
    11
    Owusu-Ansahová přenesla hru na levou stranu, kde číhala zcela osamocená Abambilová. K ní ale vzorně dostoupila jedna z protihráček.
     
    12
    Francie chtěla započít rychlý protiútok, avšak ten skončil nepřesnou kolmicí na Pigovou. Vhazovat tak bude Kulchirieová.
     
    13
    Centrovaný balón dokázal srazit Malardová, posléze si nedovoleným zákrokem pomohla Amoaková. Standardka pro Francii.
     
    14
    Střelecký pokus si připravila Owusu-Ansahová. Její projektil byl celkem prudký, avšak směřoval pouze do rukavic Chavasové.
    14. Chavasová a její první zákrok.
     
    15
    Zdá se, že Ghana konečně začala hrát. Další útočnou akci táhla Asantewaová, jejíž přízemní nabídku dokázala zablokovat Fercocqová.
     
    16
    Kulatého nesmyslu se zmocnila Politová, která kousek od středového kruhu dokázala přejít přes Tweneboaovou. I tak tu bude standardka.
     
    17
    Nyní velice zkušeně zakročila Laurentová, která neposedný míč poslal přesně do rukavic brankářky Chavasové.
     
    18
    Laurentová se najednou ocitla na druhé straně, tam jí ale snadným způsobem odzbrojila Asuaková. Ghana se řítí kupředu.
     
    19
    Nyní si ofsajdové postavení nepohlídala Katotová, která se dle opakovaného záběru přeci jenom ocitla za obranou soupeřek.
     
    20
    Sama na branku se řítila Katotová, kterou ale dokázala dostihnout pohotová obrana soupeřek. Ze zakončení tak sešlo.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, nebezpečnější je ale Francie.
     
    22
    Thibaudová se výborně zorientovala v oblasti středového kruhu, posléze se jí ale nepodařilo přenést hru na De Almeidovou.
     
    23
    Náramně přesným zákrokem si pomohla Zamanianová, která kousek od půlící čáry odzbrojila Amoakovou. Francie pokračuje s míčem.
     
    24
    Agyemangová si naložila pořádné sousto, nakonec se jí ale mohutný blok protihráček podařilo přejít. Její spoluhráčka Asuaková ale nepřešla do vápna.
     
    27
    Francie právě vstřelila branku!
    A už je to o dvě branky! Kus práce jde za Katotovou, která se probila až do šestnáctky, odkud zpětnou přihrávkou oslovila HELENU FERCOCQOVOU, která bez váhání zamířila ke vzdálenější tyči.
    27. FERCOCQOVÁ - 2:0
     
    29
    Obrázek hry se nikterak nemění. Stále platí, že více ze hry mají Francouzky, které většinu času okupují polovinu soupeřek.
     
    30
    Od pravé autové čáry vhazovala Asuaková, která si pro spolupráci vybrala Owusu-Ansahovou. Francie ale výborně pokrývá vlastní polovinu.
     
    31
    Nyní se do obrany vrátila také Katotová, která navíc vybojovala autové vhazování. Toho se ujme její spoluhráčka Bachaová.
     
    32
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak tady to asi bude zavánět debaklem! Hráčky v modrém se prokombinovaly až k šestnáctce, načež Malardová nasadila jesličky protihráčce, aby posléze EMELYNE LAURENTOVÁ zamířila od břevna za brankovou čáru.
    32. LAURENTOVÁ - 3:0
     
    32
    Střídání v týmu Ghana: ze hřiště odchází Adu Agyemangová, přichází Olivia Anokyeová.
     
    33
    Nyní to bude mít Ghana hodně složité. Po necelé třetině hry prohrává už o tři branky, avšak do konce zápasu zbývá dostatek času.
     
    34
    Malardová nejprve naznačil manévr kolem bránící soupeřky, posléze si ale úprk kupředu rozmyslela a raději přihrála De Almeidové.
     
    35
    Dnes již dvougólová Laurentová se zjevila v tak trochu netradičním prostoru, a sice u autové čáry, kde vybojovala autové vhazování.
     
    36
    Po delší době se také africké hráčky podívaly na útočnou polovinu, Agbomadziové se ale nevydařila spolupráce s Abambilovou.
     
    37
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Francii. K rozehrávce se postavila Malardová, která našla Politovou, jejíž hlavičku odpravila z čáry Asuaková.
     
    38
    Míč se přesunul až před brankářku Annanovou, která musela čelit další příležitosti. Pigové se tentokráte k hlavičce nedostala.
     
    39
    Posléze se o zakončení z levé strany postarala Malardová, které se střela moc nepovedla. Annanová nemusela zasahovat.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat
     
    41
    Bachaová rozehrála standardku nakrátko, nakonec si vybrala Pigovou, které se dalekonosným pasem nepodařilo najít Katotovou.
     
    44
    Po delší době se hra nastěhovala před Chavasovou, která si opět nepřipsala žádný zákrok. Vypadá to, že první poločas skončí 3:0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo celkem jednoznačnou podívanou. Více ze hry totiž měly Francouzky, které nakonec vsítily hned tři branky. Ghana nám toho směrem dopředu moc nepředvedla, spíše se trápí v defenzívě, kterou slušně větrá ofenzivní trojlístek protihráček.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní slovo si tentokráte vzala Ghana. Ta bude ve druhém dějství hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu se favorit tohoto zápasu, tedy Francie, dostal na útočnou polovinu. De Almeidová následně přenesla hru na Pigovou.
     
    49
    Asuaková se už, už řítila podél pravé autové čáry, nakonec se ale kulatý nesmysl ocitl za postranní lajnou. Vhazovat tak bude Bachová.
     
    50
    Laurentová si hodila míč daleko od kopačky, následně se tak Annanová dostala k výkopu od své svatyně. Ghana to znovu zkouší vzduchem.
     
    51
    Malardová nejprve naznačila průnik kolem Asantewaové, posléze se rozhodla spolupracovat s Pigovou, která ale daleko nedošla.
     
    52
    De Almeidová nyní nezachytila autové vhazování soupeřek, to ale nemuselo vadit, neboť za ní číhající Owusu-Ansahová s tím nepočítala.
     
    53
    Parádní kombinace v podání Francouzek nakonec přinesla zakončení od Laurentové. Její levačka ale nevyprodukovala tvrdou ránu.
     
    54
    Agyemangová tak dlouho okopávala Pigovou, až byl odpískán nedovolený zákrok. Francie má na rozehrávku patřičný klid.
     
    55
    Thibaudová to překvapivě zkusila dalekonosným pasem, s čímž také počítala Acheampongová. Nakonec z toho bude aut pro Francouzky.
     
    56
    Který málem přinesl velkou šanci. Katotová se totiž s pořádným štěstím dostala do malého vápna, kde byla na poslední chvíli zastavena.
     
    57
    Následný rohový kop směřoval na hranic malého vápna, kde ale Malardová zahrála vysokou nohou. Jednoznačný faul.
     
    58
    De Almeidová dlouho váhala, komu vlastně hodit balón. Nakonec si vybrala Politovou, kterou hodně ostře faulovala Kulchirieová.
     
    58
    Ghana právě vstřelila branku!
    Je tu snížení! Přihrávka za obranu našla OWUSU-ANSAHOVOU, která obešla brankářku a posléze zakončila do prázdné brány. Ghana rázem ožila, ještě jí ale chybí dvě branky.
    58. OWUSU-ANSAHOVÁ - 3:1
     
    59
    K rozehrávce standardní situace se postavil Bachaová, která to zkusila přímo na bránu. Pohotová rána se ale nevešla do brány.
     
    60
    Asuaková se dokázala vymanit ze sevření několika protihráčů, posléze ale narazil na čtvrtou protihráčku, která ji už obrala o balón.
     
    61
    Owusu-Ansahová se dokázala s míčem natlačit do pokutového území, kde jí ale předskočila rychlejší Malardová. Chavasová tak nemusela zasahovat.
     
    62
    Na druhé straně byla k vidění standardka z pravé strany. K míči se postavil Laurentová, jejíž projektil směřující přímo na bránu nakonec minul tyč.
     
    63
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončila Owusu-Ansahová. Vypadá to na nějaké poranění v oblasti hlavy. Na scénu přispěchal také tým lékařů.
     
    64
    Na scénu se dostavila také nosítka, vypadá to na nějaký vážnější problém. Už se nehraje něco málo přes minutu. Za postranní čárou se rozcvičují případné náhradnice.
     
    65
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Melvine Malardová, přichází Sandy Baltimorová.
     
    66
    Nosítka nakonec nebyla potřeba, neboť autorka kontaktní branky dokázala sama odejít za postranní čáru. Ghana bude hrát chvíli v deseti.
     
    67
    Také na druhé straně jsme viděli hodně ostrý zákrok, kterým si pomohla Agbomadziová. Další volný kop pro reprezentaci Francie.
     
    68
    A ten slavil úspěch, nicméně zakončující Pigová se v době přihrávky nacházela v ofsajdu. Opakovaný záběr ale tuto skutečnost nepotvrdil, zřejmě se jednalo o regulérní branku.
     
    69
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Helene Fercocqová, přichází Christy Gavoryová.
     
    70
    Zamanianová se snažila přejít přes Abambilovou, druhá jmenovaná nakonec zasáhla čistě. I přesto se Francie drží u míče.
     
    71
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Druhý poločas se nese v hodně vyrovnaném duchu, aktivnější je ale i nadále Francie.
     
    72
    De Almeidová se marně dožadovala rohového kopu, hlavní sudí nakonec byl opačného názoru, bude to pouze výkop od branky.
     
    73
    Střídání v týmu Ghana: ze hřiště odchází Grace Acheampongová, přichází Belinda Ananeová.
     
    73
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnila Asantewaová, která si u postranní čáry pohlídala Katotovou.
     
    74
    Poslední minuty nám nabízí hodně bojovné představení. To například předvedla Pigová, která se nedokázal prodrat kolem Amoakové.
     
    78
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Julie Pigová, přichází Maelle Lakrarová.
     
    79
    Obrázek hry se nikterak drasticky nemění. Ghana se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, stále se jí to ale nedaří dle představ.
     
    80
    Annanová se dostal k výkopu od své svatyně, její odkop ale našel pouze prostor, ve kterém se nacházela přesila protihráček.
     
    81
    Nyní to velice pohotově zkoušela Politová, jejíž projektil směřoval pod břevno. Annanová musela zasahovat, následovat bude roh.
     
    82
    A i ten přinesl zakončení, avšak o poznání méně povedené. Malardové se totiž míč odrazil od nohy, aby následně skončil daleko vedle tyče.
     
    82
    Střídání v týmu Ghana: ze hřiště odchází Olivia Anokyeová, přichází Helena Obengová.
     
    83
    Francouzky měly k dispozici další roh, tentokráte z levé strany. Do vzduchu se dokázala dostat Laurentová, která mířila vysoko nad.
     
    84
    Po jednom ze soubojů zůstala na zemi ležet Agbomadziová. Jedná se o nějaký problém s nohou, snad to nebude nic vážného.
     
    85
    Hlavní sudí nakonec nechala přinést nosítka, v dnešním utkání je uvidíme už podruhé. Ostatní hráčky se momentálně občerstvují.
     
    86
    Agbomadziová nakonec samovolně opustila hrací plochu, Ghana bude opět chvíli hrát v početní nevýhodě. Francie bude vhazovat z vlastní poloviny.
     
    87
    Zatím nevýrazná Zamanianová zkusila pozornost Annanové z velké vzdálenosti. Její projektil ale skončil přímo v rukavicích brankářky.
     
    88
    Na druhé straně si nedovoleným zákrokem pomohla Asuaková, která si v souboji pomohla rukama. Francouzky se nikam neženou.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+2
    Ghana se za každou cenu snaží získat kulatý nesmysl, to se ale zatím nedaří. Naopak to směrem dopředu zkouší soupeřky.
     
    90+3
    Laurentová si na levém křídle všimla osamocenou Pigovou, která ale moment pro střelu prováhala. Výsledkem je zablokovaný pokus.
     
    90+4
    Obrovská šance Katotové! Kapitánka Francie měla v pokutovém území čas na zakončení, slabou ránu ale poslala pouze do Annanové.
     
    90+5
    Zdá se, že žádnou další branku už neuvidíme. Momentálně sledujeme balón u středového kruhu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Philicity Asuaková (Ghana).
     
    90+6
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak ještě jedna branka, která je zároveň tou konečnou! K rozehrávce přímého kopu se postavila Katotová, jejíž projektil vyrazila Anannová pouze před sebe, kde s dorážkou uspěla ANNAHITA ZAMANIANOVÁ.
    90+6. ZAMANIANOVÁ - 4:1
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Reprezentace Francie potvrdila papírovou roli favorita tohoto zápasu, Ghanu nakonec poraží poměrem 4:1. Nutno podotknout, že Francouzky měly celé utkání výrazně navrch, brankový rozdíl mohl být daleko větší. Ghana se postupem času sice zvedla, avšak do vyloženějších šancí se nedostávala. I tak velice sympatický výkon od afrického celku.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 10:0. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:2. (22:54:22)

    David Suchý

    Branky: 6. Laurentová, 27. Fercocqová, 32. Laurentová, 90+6. Zamanianová – 58. Owusu-Ansahová

    Karty:   90+5. Asuaková (GHA)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 10:0. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:2.
    Francie: Chavasová – Bachaová, De Almeidová, Fercocqová (69. Gavoryová), Katotová (C), Laurentová, Malardová (65. Baltimorová), Pigová (78. Lakrarová), Politová, Thibaudová, Zamanianová
    Náhradníci: Lerondová – Baltimorová, Daoudiová, Dechillyová, Delabrová, Gavoryová, Goetschová, Lakrarová, Pecharmanová, Reyová

    Ghana: Annanová – Amambilová, Agbomadziová, Agyemangová (32. Anokyeová) (82. Obengová), Acheampongová (73. Ananeová), Amoaková, Asantewaová, Asuaková, Kulchiriová (C), Owusu-Ansahová, Tweneboaová
    Náhradníci: McCarthyová, Agyemangová – Ananová, Animaová, Anokyeová, Asamoahová, Baduová, Haganová, Obengová, Petersonová-Kundoková
    thejrc.org