Vítkovice – HC Slovan 3:1 (kon.) | Martin – Žilina 4:1 (kon.) | Slavia – Irtyš Pavlodar 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:0 (kon.) | Chomutov – Novokuzněck 4:1 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 2:3 (kon.)
Kladno – Litvínov 1:3 (kon.) | Opava – Nový Jičín 6:4 (kon.) | Košice – Miskolc 7:1 (kon.)
K. Vary – Sparta 4:5 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:2 (2:1 po s.n.) | Havířov – Nové Zámky 5:1 (kon.)
Jihlava – Olomouc 2:1 (kon.) | Šumperk – Poruba 2011 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
HC Slavia Praha
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
HK Irtyš Pavlodar
Úterý 07.08.2018, 17:00 • ZS Eden, Praha-Vršovice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Edenu je to ode mne vše, mějte se krásně. U dalších onlajn přenosů z této sezóny se těší Richard Wagner. Na počtenou! (19:11:52)
     
    Duel jest za námi. Slavia navzdory soupeřovu snížení dokázala v dramatickém závěru uhájit vedení a v prvním domácím duelu se tak raduje z vítězství. Již ve čtvrtek narazí Slavia na Litoměřice, Pavlodar v rámci českého turné zavítá do Českých Budějovic.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Sudí rozdělil tresty. Nikita Titov, Vitalij Žilijakov a Pavel Kopytin (EPA) dvě minuty za hrubost. Poslední jmenovaný ještě inkasoval trest za nedovolené bránění. Za Slavii potrestáni za hrubost Jan Veselý, Tomáš Duda a Michael Steinocher (SLA).
     
    59:50
    Zbytečně vyhrocený závěr zápasu... Jeden z hostů srazil vyjíždějícího Lukáše Sochůrka k ledu a vznikla mela. Tuším, že to byl Pavel Kopytin, kdo zajel do domácího muže s maskou. Poté se začal led měnit v boxerský ring. Chyběl jen hudební motiv z legendárního filmu Rocky Balboa!
     
    59:27
    Domácí byli zatlačeni před své brankoviště a Sochůrek musel u tyče znovu zasahovat. Pavlodar hraje v šesti!
     
    59:02
    Kirill Putilov vypálil dělovku od modré, ale parádní zákrok vyrážečkou předvedl Lukáš Sochůrek!
     
    58:47
    Ačkoliv je Pavlodar před domácí klecí, tak se ne a ne dostat k zakončení. Defenziva sešívaných stínuje perfektně.
     
    57:45
    Irtyš buší do obrany domácích jako buchar do kůlu. Zatím ale svěřenci Miloše Říhy odolávají a nedovolují svému protivníkovi výraznější šanci.
     
    56:42
    Dvakrát se ocitl ve stoprocentní příležitosti Alexej Volgin! Jeho první rána skončila na Sochůrkových betonech. Poté se prodral jako liška do kurníku až před domácí branku, leč čerstvá posila v brance domácích mu vypíchla kotouč z hole. V mezidobí těchto dvou šancí ještě pálil Jevgenij Nestěrov, ale i on si vylámal zuby na Sochůrkovi.
     
    55:50
    Slavia se nyní trochu zatáhla a hraje z klidnějších pozic. Díky tomu se hra více méně odbývá ve střední části hrací plochy.
     
    54:50
    Slavia je nyní hodně aktivní a po vyhraném souboji ve středním pásmu se dostal do zakončení za modrou Josef Saňa. Jeho zakončení ale pokryl na hrudi maskovaný muž kazašského týmu.
     
    53:28
    David Kohút se ocitl zcela sám před Iljou Rumiančevem, ale ten parádně zareagoval a proti jeho bryskní střele ještě lépe zaklekl a puk s vypětím všech si vyrazil. Následně pokryl odražený touš pod lapačku a uklidnil hru!
     
    53:05
    Střelu Josefa Sani od modré čáry tečoval jeden z hráčů a Rumiančevovi propadl kotouč pod betony. Puk mířil do branky, ale zastavil se o brusli atakujícího Ondřeje Procházky, který byl pak ve snaze dopravit kotouč do zcela volné branky odtlačen obráncem Išmamatějevem.
     
    52:32
    Explzeňský muž s maskou znovu rozehrává touš zpoza své klece.
     
    52:06
    Jenže ne na dlouho, Pavlodar se osvobozuje dlouhým výhozem k Sochůrkově brance.
     
    51:47
    Vlastní nepřesností se domácí družina obrala o útočné pásmo. Po buly v území nikoho se do něj ale opět nastěhovala.
     
    51:05
    Martin Ondráček byl při rychlém útoku ve středním pásmu faulován. Alexander Chanžin (EPA) už odfukuje na trestné lavici. Vyloučen je za podražení.
     
    50:34
    Po přihrávce zpoza branky se ocitl zcela sám před Lukášem Sochůrkem Michail Kačulin, který v pozici klečícího střelce trestuhodně minul volný kout na zadní tyči! Irtyš začal utahovat šroubky.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 18. Veselý (Šmerha), 28. J. Doležal (Šmerha, Veselý), 40. Tejral – 26. Tvěrdochlebov (Kačulin, Borovkov), 45. Žilijakov (Volgin)


    HC Slavia Praha: Sochůrek (Šorf) – Barák "A", Antoš, Šmíd, Saňa, Popela, Steinocher, Duda, Holý – J. Doležal "A", Veselý, Šmerha, Ondráček "C", Kohút, Procházka, Tejral, Hozák, Heldák, Panna, Jaša, Brož.
    Trenér: Miloš Říha.

    HK Irtyš Pavlodar: Rumiančev (Nechvijenko) – Išmametějev, Putilov, Mašinets, Chanižin, Volgin, Moškarjov, Gorožaninov, Nestěrov – Kopytin, Banaškov, Gurjev, Žilijakov, Titov, Filonov, Kačulin, Tvěrdochlebov, Borovkov, Samojov, Shetle, Sošnikov, Atachanov.
    Trenér: Alexej Fetisov.
    thejrc.org