Vítkovice – HC Slovan 3:1 (kon.) | Martin – Žilina 4:1 (kon.) | Slavia – Irtyš Pavlodar 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:0 (kon.) | Chomutov – Novokuzněck 4:1 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 2:3 (kon.)
Kladno – Litvínov 1:3 (kon.) | Opava – Nový Jičín 6:4 (kon.) | Košice – Miskolc 7:1 (kon.)
K. Vary – Sparta 4:5 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:2 (2:1 po s.n.) | Havířov – Nové Zámky 5:1 (kon.)
Jihlava – Olomouc 2:1 (kon.) | Šumperk – Poruba 2011 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
HC Olomouc
Úterý 07.08.2018, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Konec zápasu. (20:09:10)
     
    59:46
    Ještě jedno přerušení. Do konce základní hrací doby zbývá 13,7 sekund a vhazování proběhne po pravici švédského gólmana Dukly.
     
    59:35
    Ránu Švrčka od modré zneškodnil Lundström svým pravým betonem a hned poté se domácí osvobodili.
     
    59:10
    Zhruba metr chyběl jednomu z jihlavských hráčů k tomu, aby trefil opuštěnou olomouckou klec. V kotli domácích fanoušků to jen zašumělo.
     
    58:55
    Hosté zaváží puk do útočného pásma a Branislav Konrád míří znovu na střídačku.
     
    58:40
    Jenže pokud hosté uvažovali o tom, že budou hrát v šesti proti čtyřem, tak jim tento záměr vydržel věru 13 sekund. Olomoučtí sice vyhráli buly a měli puk na holích, ale pak přišlo seknutí Aleše Jergla, což znamená, že pro tento okamžik se síly na ledě vyrovnají.

    Na vyloučení: 3-6.
     
    58:27
    Po oddechovém času zůstává Branislav Konrád na střídačce a Hanáci zkusí vyrovnat v šesti proti čtyřem.
     
    58:27
    Olomouc si bere oddechový čas.
     
    58:27
    Zřejmě poslední možnost pro Olomouc, jak vyrovnat stav zápasu. Petr Štindl totiž podrazil pronikajícího hráče soupeře a v době, kdy ze základní hrací doby zbývá jen 93 sekund, jde na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 3-5.
     
    58:00
    Ohlášeny jsou poslední dvě minuty třetí třetiny. Vteřinu po tomto údaji je hra přerušena pro zakázané uvolnění Olomouce.
     
    57:28
    Čtvrtá útočná formace Dukly ve složení Čermák-Hlinka-Chlubna nyní na chvíli udržela puk před Konrádem a nastřádala tak Jihlavě cenné sekundy.
     
    56:50
    Návštěva na Horáckém zimním stadionu je dnes – v porovnání s Arlanem Kokšetau – o něco menší. Zápas sleduje 689 diváků.
     
    55:26
    Jihlava kvůli ofsajdu do pásma před Konráda neprošla.
     
    55:02
    Petr Strapáč si hledal na středu útočného pásma prostor ke střele. Jenže rovnal si puk na hokejku o něco déle, než by bylo záhodno, a když vystřelil, přijel k němu jihlavský hráč. Druhý gól tak forvard Olomouce nepřidal, jeho pokus byl zblokován.
     
    54:43
    I tentokrát se hra stěhuje před branku Niklase Lundströma, pískáno je totiž zakázané uvolnění Dukly.
     
    53:31
    Domácí už trošku rezignovali na útok – na druhou stranu jejich obrana zatím funguje dobře – a snaží se dotáhnout zápas do vítězného konce. Podaří se jim to?
     
    52:54
    Dujsík si dlouze klepal na modré o puk, ovšem Martin Pěcha mu jej z pravého kruhu neměl jak dát. Musel proto vystřelit, leč jeho pokus sražen byl.
     
    52:42
    Hra se po dalším zakázaném uvolnění Dukly stěhuje znovu před Niklase Lundströma.
     
    52:30
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    51:37
    Následují další dvě úspěšná jihlavská vyhození a hned po něm Olomouc přichází o útočné pásmo opět.
     
    50:48
    Olomoučtí sice chvilku drželi pásmo, ale Jihlava se vzápětí osvobozuje.
     
    50:30
    A nyní k tomu mají hosté šanci aneb Jihlava si natrénuje hru v oslabení. Vlastimil Dostálek fauloval loktem a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 2-5.
     
    50:00
    Dnešní zápas mi trošku připomíná první vzájemný extraligový zápas obou týmů v loňské sezoně. Během úvodního dějství se Olomouc dostala do vedení, které ale Dukla ve druhé třetině smazala a poté otočila stav na 2:1. Hanáci však ve třetím dějství srovnali. Bude tomu tak i tentokrát?
     
    49:40
    Hostům se stále nedaří nijak výrazněji překvapit Jihlavu, která důsledně brání.
     
    47:00
    Olomoucká defenzívní posila Jan Švrček se nikterak nerozpakoval a na útočné modré napřáhl ke střele. Pro Lundströma nešlo o nic jednoduchého, i tak ale puk vyrazil betonem.
     
    46:18
    Tomáš Čachotský ukázal své silniční cyklistikou silné nohy a bryskně se dostal k odraženému puku. Periferně viděl, že mu před branku najíždí Vlastimil Dostálek, tísněn olomouckým obráncem. Nahodil puk před Konráda a od brusle Galvase šel puk vedle levé tyče.
     
    45:47
    Zahrozil také hosté. Matěj Kořenek prověřil Lunströma střelou z levé strany, nicméně mezírku v jeho výstroji nenašel.
     
    44:51
    Stejně tak jako nyní. Nicméně rychlá rozehrávka vrací hru zpět před Niklase Lundströma, jelikož skončila zakázaným uvolněním Dukly.
     
    42:23
    Olomoučtí hokejisté mají častěji puk na svých holích, což je asi pochopitelné, jelikož chtějí vyrovnat. Ovšem Dukla brání poměrně pozorně.
     
    40:58
    Znovu velice aktivní Miroslav Holec. Ten je dnes z olomouckých forvardů hodně vidět. Vždyť taky když ještě nastupoval za Havlíčkův Brod, dával Dukle také hodně zabrat. Nyní zkoušel na pravém kruhu stahovačku, která se mu povedla, aby jeho pokus vzápětí zblokoval jeden z beků Dukly.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Závěrečná dvacetiminutovka začne přibližně v 19:35.
     
    Dukla ve druhé třetině podobně jako proti Arlanu dala dva góly a otočila tak stav na 2:1. Ve 35. minutě totiž využil přesilovou hru Martin Osmík a v poslední minutě po hezké přihrávce Váni prosadil v úniku Vlastimil Dostálek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Stejně jako proti Arlanu, také nyní proti Olomouci míří Dukla přesně hned dvakrát. A že tohle byla souhra oku lahodící. David Váňa totiž hezkou přihrávkou vyslal pas na VLASTIMILA DOSTÁLKA, jenž na modré převzal puk, jel sám na branku. Poprvé byl Braňo Konrád úspěšný, na dorážku nad vyrážečku ale už nemohl dosáhnout. Asistence: David Váňa.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    36:24
    Olomouc ale početní nevýhodu ustála a hraje v pěti.
     
    36:01
    Petr Štindl by mohl patřit k ofenzívním hráčům jihlavské obrany, vždyť byl loni nejproduktivnějším bekem Kladna. Jeho rána mířila od modré těsně vedle. Vzápětí si hledal před brankou prostor jeden z jihlavských hráčů, uvolnil se kličkou, ale zamířil těsně vedle. Tohle je naopak dobrá přesilovka domácích.
     
    34:24
    Že by Olomouc hrála nyní nějak disciplinovaně, to je stejné jako říct, že nyní v České republice panují extrémní mrazy. Zbyněk Irgl podrazil ve středním pásmu akci rozjíždějícího Martina Osmíka a je tu další přesilovka Jihlavy.

    Na vyloučení: 1-5.
     
    34:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Speciální formace Dukly vyrovnává. Trenéři Vlk a Zeman poslali na led trošku pozměněnou přesilovkovou lajnu, ve které Čachotský dal puk na modrou pro Štebiha, ten vystřelil a MARTIN OSMÍK usměrnil puk za záda tentokrát bezmocného Braňa Konráda. Asistence: Miha Štebih, Tomáš Čachotský.
     
    34:00
    Čachotský pálil z pravého kruhu, kde si udělal místo. Konrád chytá jeho pokus i Osmíkovu dorážku.
     
    33:30
    Dukle se ale přesilovka příliš nedaří a jsou to hosté, kteří zaútočili. Na středu útočného pásma se odkryl výrazný prostor pro Jiřího Ondrůška, který toho využil a vší silou se opřel do puku. Jistý Lundström lapí jeho ránu.
     
    32:55
    Hosté hráli v šesti, což neuniklo bystrým očím rozhodčích. A že třeba takový Jan Mareček má zrak jako ostříž. Trest si jde odsedět Matěj Kořenek.

    Na vyloučení: 1-4.
     
    32:01
    David Ostřížek vyzkoušel dělovou ránou pozornost Niklase Lundströma, jenž byl na jeho projektil nachystán a ztlumil ho svojí hrudí.
     
    31:45
    První útočná formace Dukly nadělala trošku zmatek před brankou Olomouce, proto hosté nevázali a vyhodili na zakázané uvolnění. Po něm nahazoval puk na branku Štebih a Osmík se pokoušel tečovat i dorážet, ale Konrád stále drží svůj tým.
     
    29:15
    Zahrozila také Dukla. Na opačné straně se uvolnil Tomáš Harkabus, když na kruhu udělal kličku. Umísťoval ránu na bližší tyč, kde byl Konrádův beton.
     
    27:35
    Pro odražený kotouč si sjel z pohledu gólmana na pravý kruh Miroslav Holec. Napřáhl, jenže jeho pokus srazil do ochranné sítě svojí holí Tomáš Jiránek. Divám se, že hůl "Jirase" tuto ránu vydržela.
     
    25:35
    Tomáš Čachotský projel prakticky celou levou stranou do útočného pásma. Tam jeho akce neskončila, nýbrž se jihlavský špílmachr obtočil kolem své osy a rychle ze středu vypálil. Gólman Konrád je ale zatím převelice pozorný.
     
    24:15
    Holec prověřil Lunströma ostrou střelou z pravého kruhu. Ta šla na vzdálenější tyč, kde byl připraven švédský gólman se svým betonem.
     
    23:01
    V závěru jihlavské přesilovky si pokoušel mezi kruhy najet Zeman, trošku ale nedokázal najít vhodný čas ke střele a poté už na jeho pokus Konrád dobře viděl, takže jej i snadno chytil.
     
    22:08
    Pohlova rána od modré zamířila těsně vedle a poté byla hráči hostí přizvednuta do ochranné sítě.
     
    21:43
    Harkabus na pravém kruhu neprocpal střelu přes obránce na branku a hosté se vzápětí osvobozují.
     
    21:01
    Zbyněk Irgl to trošku přehnal s důrazem, vrazil na hrazení jednoho z jihlavských hráčů a půjde si odsedět dvouminutový trest.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    První třetina nabídla na přípravný zápas poměrně svížný hokej. Zejména když vezmeme v potaz, že Jihlava hraje druhý přípravný zápas a pro Olomouc jde o premiéru. Na obou stranách bylo k vidění pár zajímavých šancí, ovšem skóre se měnilo pouze jednou – ve 12. minutě využil více místa na ledě při situaci čtyři na čtyři pohotovou střelou na bližší tyč Petr Strapáč – 0:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Dělovka Štindla z vrcholu pravého kruhu skončila na rameni Konráda a to byla také poslední akce úvodních dvaceti minut.
     
    19:32
    U pravé tyče Lundströma se ocitl na malou chvíli nehlídaný Aleš Jergl, jenž je jihlavským fanouškům dobře znám. Ani po jeho akci se skóre nezměnilo.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:15
    Další jihlavský závar. Václav Půža si také našel odražený puk a měl před sebou dálnici času. Proto si najel blíže ke kruhům a vystřelil, avšak svojí ránou nechal vyniknout lapačku Konráda.
     
    17:28
    Nyní se slovenský gólman Olomouce zaskvěl ještě více. Domácí talent Tomáš Chlubna jel sám na branku. Zkusil si brankáře rozhýbat, ten však proti šestnáctiletému plejerovi skvěle zasáhl a překazil mu i dorážku.
     
    17:02
    Vlastimil Dostálek mohl upalovat sám na branku, ale těžký odražený puk i přes veškerou snahu nezachytil. Po chvilce se jej na modré zmocnil David Čermák a jeho tvrdou ránu Konrád dobře vyrazil.
     
    14:45
    Rychlou střelu z pravého kruhu zkusil David Čermák, šibenici ale těsně minul.
     
    12:50
    Krátká přesilová hra Olomouce končí, také Jihlava je totiž v plném počtu.
     
    12:13
    Hanáci hrají v plném počtu.
     
    11:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se dostávají do vedení. Po kombinaci Houdka s Káňou se k puku na levé straně dostal PETR STRAPÁČ. Ačkoliv byl trošku z úhlu, pranic mu to nevadilo, pohotově vystřelil do bližšího růžku a překvapil Niklase Lundströma. Asistence: Jan Káňa, Tomáš Houdek.
     
    10:50
    Síly na ledě se srovnají, protože Tomáš Harkabus za vlastní brankou podrazil soupeře a půjde na dvě minuty na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    09:32
    Naopak na druhé straně si udělal při vlastním oslabení útočný výlet Miroslav Holec, nicméně Lunström na jeho střelu na bližší tyč reagoval.
     
    09:12
    Dostálkova přihrávka byla sražena a šla přesně středem útočného pásma, kde na ní nedosáhl ani jeden z jihlavských beků.
     
    08:36
    Jihlavští v útočném pásmu neudrželi kotouč na hokejce a následně o tuto část kluziště zase přišli, když Hanáci dobře zahráli v obraně a Konrád dokázal vyhodit kotouč ven.
     
    08:13
    Hokejka olomouckého beka Tomáše Dujsíka vylétla přesně do míst, kde byla hlava Tomáše Jiránka. Zejména tím, že Jiránkovi byla zlomena hůl. Hráč hostí dostává dvě minuty a další dvě navrch za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    07:42
    Na Horáckém zimním stadionu zvonila tyčka. Tomáš Harkabus převzal na levé straně modré čáry dlouhou přihrávku od obránce a chvilku kličkoval u kruhu. Poté hodně nečekaně, avšak rychle a přesně vypálil na bližší tyč, od které šel puk do výstroje Branislava Konráda.
     
    06:43
    První vážnější akce také na jihlavské straně. Po stejné části hřiště jako před malou chvílí Matiaško ujel také Adam Zeman, ovšem samozřejmě k brance soupeře. Jeho táhlá rána šla k hlavě Konráda, který ji vyrazil rameny před sebe. K dorážce se dostal znovu Zeman a dvakrát i kapitán Čachotský, ovšem gólman hostí byl pozorný.
     
    06:22
    Po levé straně si do útočného pásma nabruslil Michal Matiaško, který tvrdě vypálil. Gólman Niklas Lundström zlikvidoval nejen jeho střelu, ale i následnou dorážku.
     
    05:04
    Jihlavští hokejisté se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    04:06
    Zbyněk Irgl se dostal po jihlavské nedůslednosti u kruhů k puku. Našel si trošku volného místa, sjel si ke středu a zakončil nad beton Lundströma, který byl pozorný a připisuje si tak první úspěšný zákrok v červenožlutém.
     
    03:47
    Další jihlavskou útočnou akci zastavil ofsajd, který byl odpískán naprosto přesně.
     
    02:42
    Utkání je v prvních minutách poměrně vyrovnané. Ač se hraje více u branky Konráda, Jihlava si zatím nevypracovala vážnější příležitost.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lunström (Brož) – Pohl, Štindl, Suchánek, Váňa, Pospíchal, Štebih, Mareš, Půža – Čachotský (C), Zeman, Dostálek – Pekr, Skořepa (A), Anděl – Jiránek, Osmík, Harkabus – Čermák, Hlinka, Chlubna. Trenéři: Petr Vlk a František Zeman

    HC Olomouc: Konrád (Hasala) – Galvas, Ondrůšek (C), Švrček, Hlaváč, Houdek, Rutar, Dujsík, Staněk – Jergl, Kolouch, Holec – Irgl, Strapáč, Káňa – Tomeček, Mráz, Ostřížek – Matiaško, Pěcha, Kořenek. Trenéři: Jan Tomajko a Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Mejzlík, Kukeně – Mareček, Jeletz.
     
    Jihlava má za sebou doposud jeden přípravný zápas, v pátek doma porazila kazašského mistra Arlan Kokšetau výsledkem 2:0, když se trefil Lukáš Anděl a Jan Pohl

    Pro Olomouc se bude jednat o premiérový přípravný zápas na novou sezonu. Hanáci jich sehrají dohromady osm a vedle dvou soubojů s Duklou přivítají doma mj. i dva zahraniční týmy – Vladivostok a Trenčín.
     
    V dnešním přípravném utkání proti sobě nastoupí dva celky, které ještě v minulém extraligovém ročníku hrály proti sobě – HC Dukla Jihlava a HC Olomouc. Minimálně na rok si od sebe ale v české nejvyšší soutěži odpočinou, jelikož Dukla o jediný bod sestoupila, zato Olomouc se dostala až do čtvrtfinále play-off.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 35. Osmík (Štebih, Čachotský), 40. Dostálek (Váňa) – 12. Strapáč (Káňa, Houdek)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Pohl, Štindl, Suchánek, Váňa, Pospíchal, Štebih, Mareš, Půža – Čachotský (C), Zeman, Dostálek – Pekr, Skořepa (A), Anděl – Jiránek, Osmík, Harkabus – Čermák, Hlinka, Chlubna. Trenéři: Petr Vlk a František Zeman
    HC Olomouc: Konrád (Hasala) – Galvas, Ondrušek (C), Švrček, Hlaváč, Houdek, Rutar, Dujsík, Staněk – Jergl, Kolouch, Holec – Irgl, Strapáč, Káňa – Tomeček, Mráz, Ostřížek – Matiaško, Pěcha, Kořenek. Trenéři: Jan Tomajko a Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Mejzlík, Kukeně – Mareček, Jeletz

    Diváci: 689
    thejrc.org