Vítkovice – HC Slovan 3:1 (kon.) | Martin – Žilina 4:1 (kon.) | Slavia – Irtyš Pavlodar 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:0 (kon.) | Chomutov – Novokuzněck 4:1 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 2:3 (kon.)
Kladno – Litvínov 1:3 (kon.) | Opava – Nový Jičín 6:4 (kon.) | Košice – Miskolc 7:1 (kon.)
K. Vary – Sparta 4:5 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:2 (2:1 po s.n.) | Havířov – Nové Zámky 5:1 (kon.)
Jihlava – Olomouc 2:1 (kon.) | Šumperk – Poruba 2011 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
Piráti Chomutov
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Metallurg Novokuzněck
Úterý 07.08.2018, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a někdy zase na počtěnou! (19:49:02)
     
    Piráti zaslouženě poráží druholigový Novokuzněck 4:1 a připisují si druhý triumf v přípravě!

    Domácí celek vstřelil v každý třetině jednu branku a využil dvě přesilové hry. Gólově se postupně prosadili Jakub Trefný, Jan Stránský, Ivan Huml a Jaroslav Mrázek. Za hosty se prosadil Ilja Musin.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Po vhazování dostal nabito mladý obránce Ondřej Buchtela, který tvrdě pálil do levé šibenice. Rafael Chakimov ovšem skvěle zakročil a překazil domácímu bekovi skórovat.
     
    59:54
    Ještě jeden faul a vyloučení na straně Novokuzněcku. Na lavici hanby usedá za krosček obránce Egor Ždanov. Piráti budou hrát proti třem.
     
    58:55
    Piráti se dostali do útoku, kde se jim nic vymyslet nepovedlo. Spíše se ale duel dohrává, Piráti nakonec díky povedené třetí třetině a přesilovkám vyhrají.
     
    58:01
    Piráti se dostali do útočné akce a sám před Chakimovem byl Koblasa, který i přes faul zakončil. Ruský brankář skvěle zakročil, ale Maslov i tak jde na lavici hanby.
     
    57:27
    Jakub Chrpa vybojoval kotouč za brankou a předložil jej před branku. Lukáš Vantuch hned zakončoval k levé tyčce, ale Chakimov skvěle zakročil.
     
    56:05
    Lukáš Blaha to zkoušel od levého mantinelu svižně, ale nakonec trefil jen připravené betony hostujícího brankáře. Pokračuje se kombinací Pirátů.
    55:24 MRÁZEK - 4:1
     
    55:24
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to bylo parádně zahráno od chomutovských hokejistů, kteří se opět prosazují v přesilové hře. Ivan Huml našel mezi kruhy volného JAROSLAVA MRÁZKA. Domácímu bekovi poslal svižnou přihrávku a Mrázek jen nastavil hokejku. Asistence: Ivan Huml a David Štich.
     
    54:59
    Piráti si zahrají ještě jednu přesilovku. Valerij Poljakov putuje na lavici hanby, provinil se sekyrou. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    54:00
    Martin Šťovíček odvedl naprosto parádní práci za brankou Chakimova, kde kličkoval a nepřišel ani o kotouč. Ušetřil více jak třicet sekund a Piráti jsou v plném počtu.
     
    53:37
    Hostům se v početní výhodě vůbec nedaří. Pavel Jacenkov to zkoušel od modré čáry, ale jeho nahození skončilo jen v rukavici pozorného Stezky.
     
    52:55
    Dávid Skokan je na ledě a Piráti jsou opět ve čtyřech. Nic zajímavého si Metallurg nevypracoval a nejtěžší dnešní zkouška domácích přežita.
     
    52:22
    Piráti budou hrát dvaatřicet sekund ve třech a hosté si berou oddechový čas. Pavel Klhůfek inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    51:52
    Aleš Stezka dobře vytěsnil pokusem z mezikruží a Ondřej Buchtela následně po rybičce vyhodil kotouč mimo obranné pásmo Chomutova.
     
    50:54
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dávid Skokan – 2 min., podražení).
     
    50:49
    Daniil Erdakov se dostal ke kotouči před brankou a bekhendově zakončoval. Aleš Stezka se ovšem opět parádně zaskvěl a podržel svůj celek. Následně fauloval Dávid Skokan.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 14. Trefný (Buchtela, Šťovíček), 40. Stránský (Vantuch, Dietz), 49. Huml (Štich, Skokan), 56. Mrázek (Huml, Štich) – 35. Musin (Jacenkov, Butuzov)


    Piráti Chomutov: Stezka (Lukeš) – Jank, Dietz, Štich, Mrázek, Knot, Buchtela, Blaha, Trefný – Tomica, Růžička, Skokan – Sklenář, Huml, Klhůfek – Koblasa, Vantuch, Stránský – Dlouhý, Šťovíček, Chrpa.
    Metallurg Novokuzněck: Chakimov (Litvinov) – Švalev, Sčukin, Gavrilov, Maslov, Ždanov, Čurljajev, Baldajev, Jacenkov – Maletin, Glovackij, Erdakov – Djurjagin, Kanickij, Medvěděv – Zemčenko, Poljakov, Musin – Butuzov, Šubin, Karavajev.

    Rozhodčí: Petružálek, Jechoutek – Klouček, Frodl

    Diváci: 1 287
    thejrc.org