Česko – Rusko 0:3 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 0:5 (kon.) | USA – Finsko 6:2 (kon.)
Kanada – Slovensko 4:2 (kon.) | Finsko – Česko 3:4 (po pr.) | Slovensko – Švýcarsko 5:3 (kon.)
po prodl.
Finsko
3:4 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:1)
Česko
Středa 08.08.2018, 23:00 • Servus Arena, Red Deer • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
    Češi v posledním utkání své skupiny porazili Finsko 4:3 v prodloužení

     
    Češi nakonec po obrovském boji poráží Finsko a v souboji o umístění se střetnou v pátek se Slováky, kteří porazili Švýcarsko. Česká republika byla dlouho na ledě jasně lepším týmem, ale když v 51. minutě Pärssinen vyrovnal na 3:3, začali otěže zápasu třímat Finové, kteří následně trefili tyč a měli nakonec několik dalších šancí rozhodnout. Nestalo se tak a v prodloužení pak Lundell z frustrace po neproměněné šanci zbytečně fauloval a Češi sehráli přesilovku báječně. Po několika neproměněných šancích rozhodl Michal Teplý. Z Red Deeru vám přejeme dobrou noc a v pátek se vám z Edmontonu ozveme přímo z dějiště zápasu se Slováky. (01:33:44)
     
    Konec zápasu.
    61:09 Michal TEPLÝ - 3:4
     
    61:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi hráli přesilovku se čtyřmi praváky a roztočili před finským gólmanem pořádný kolotoč, který po několika šancích nakonec končí vítěznou brankou! MICHAL TEPLÝ dostal puk na pravou stranu napříč celým pásmem od Barinky a poslal puk pod břevno finské branky. Výborně tam před Piiroinenem clonil kapitán týmu Pytlík. Asistence: Marcel Barinka, Martin Hugo Haš.
     
    60:42
    Haš našel na levé straně Barinku, který tvrdou střelou prověřil Piiroinena. Ten nevěděl přesně, kde má puk, ale v brance neskončil.
     
    60:23
    Lundell v obrovské šanci před Malíkem ztroskotal a v zápětí zbytečně podrazil soupeře a Češi budou hrát přesilovou hru.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po třetí třetině je stav 3:3 a letos poprvé na Hlinka Gretzky Cupu uvidíme prodloužení. Na střely vyhráli Češi celkově 40:29, ale třetí třetinu ovládli Finové, a to jak na střely (13:8), tak na góly (2:1). V závěru pak Finsko trefilo tyčku a bylo lepší. Prodloužení začne přibližně v 1:25 a bude se hrát tři na tři.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Finové ještě vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    59:40
    Češi i díky Peterkovi tráví poslední minutu v útočném pásmu a mohou si tak po velkém tlaku Finů trochu oddechnout.
     
    59:10
    Češi trestuhodně ztratili puk v útočném pásmu a Aaltonen našel Intonena, jehož pokus z první mohl změnit skóre, ale střela finskému útočníkovi zcela nesedla.
    58:30 A další možnost Suomi, proti Holtinkoskiho střele tentokráte zasáhl obětavě Koffer
     
    58:30
    Obrovská šance Finů! Holtinkoski dostal puk před branku, v ideální pozici z první střílel, ale do střely se pohotově položil Filip Koffer, který zabránil prakticky jistému gólu.
     
    58:10
    Koffer předvedl krásný hit na Puistolu.
     
    57:50
    Další krásná akce Simontaivala, Malík skvěle zasáhl.
     
    57:24
    Loponen vyslal dalekonosnou střelu od modré, Malík mnoho neviděl, ale puk končí za brankou.

    David Schlegel

    Branky a nahrávky: 20. Miettinen (Aaltonen, Kokkonen), 48. Kokkonen (Loponen, Puistola), 51. Pärssinen (Heinola, Piiroinen) – 7. Haš (Raška, Barinka), 33. Beránek (Pytlík, Homola), 50. Mužík (Peterek, Pytlík), 62. Teplý (Barinka, Haš)


    Finsko: Piiroinen (Taponen) – Kokkonen, Loponen, Räsänen, Sedoff, Heinola, Koskenkorva, Holtinkoski – Aaltonen, Lundell, Intonen – Puistola, Saarela, Simontaival – Petman, Pärssinen, Miettinen – Tuomaala, Nikkanen, Lahnaviik.
    Česko: Malík (Škorpík) – Haš, Mlčák, Kubíček, Homola, Tureček, Suhrada, Žůrek – Teplý, Barinka, Raška – Beránek, Peterek, Pytlík – Lang, Přikryl, Mužík – Koffer, Najman, Toman – P. Novák.

    Rozhodčí: Gour, Kowalski – Fagan, Wyonzek
    ocianews.com