Česko – Rusko 0:3 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 0:5 (kon.) | USA – Finsko 6:2 (kon.)
Kanada – Slovensko 4:2 (kon.) | Finsko – Česko 3:4 (po pr.) | Slovensko – Švýcarsko 5:3 (kon.)
po prodl.
Finsko
3:4 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:1)
Česko
Středa 08.08.2018, 23:00 • Servus Arena, Red Deer • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
    61:09 Michal TEPLÝ - 3:4
     
    61:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi hráli přesilovku se čtyřmi praváky a roztočili před finským gólmanem pořádný kolotoč, který po několika šancích nakonec končí vítěznou brankou! MICHAL TEPLÝ dostal puk na pravou stranu napříč celým pásmem od Barinky a poslal puk pod břevno finské branky. Výborně tam před Piiroinenem clonil kapitán týmu Pytlík. Asistence: Marcel Barinka, Martin Hugo Haš.
     
    60:23
    Lundell v obrovské šanci před Malíkem ztroskotal a v zápětí zbytečně podrazil soupeře a Češi budou hrát přesilovou hru.
    58:30 A další možnost Suomi, proti Holtinkoskiho střele tentokráte zasáhl obětavě Koffer
     
    58:30
    Obrovská šance Finů! Holtinkoski dostal puk před branku, v ideální pozici z první střílel, ale do střely se pohotově položil Filip Koffer, který zabránil prakticky jistému gólu.
    56:40 Simontaival mohl rozhodnout, jeho individuální akci dokázal ale Malík zneškodnit
     
    56:40
    Češi už jsou v plném počtu, přesto mohli inkasovat! Krásnou individuální akci předvedl Simontaival, který se snažil blafákem zasunout puk k tyčce, ale Malík v poslední chvilce betonem zasáhl.
     
    54:13
    Vyloučen Koffer za držení, český tým teď čekají perné chvilky.
    52:48 Pytlík mohl vrátit vedení na českou stranu, jeho střela ale na Piiroinena nestačila
     
    52:48
    Velkou šanci měl Pytlík, který se objevil sám před brankou, ale Piiroinena nepřekonal.
    52:00 Miettinenova rána se zastavila až o tyč za českým brankářem
     
    52:00
    Obrovská šance Finů! Miettinen trefil z levého kruhu pravou tyč Malíkovy branky. Teď měli Češi obrovské štěstí!
    50:54 Juuso PÄRSSINEN - 3:3
     
    50:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Individuální akce JUUSO PÄRSSINENA, který se od vlastní modré čáry přebruslil několik Čechů, objel Kubíčka a protlačil se až před Malíka. Toho nakonec z úhlu bekhendem překonal a český gólman neměl při této brance úplně čisté svědomí. Asistenci na gól si připsal i finský brankář. Asistence: Ville Heinola, Kari Piiroinen.
    49:48 Radek MUŽÍK - 2:3
     
    49:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle nesmyslné vyloučení bude Finy hodně mrzet. RADEK MUŽÍK dostal puk v útočném pásmu, nikdo ho neatakoval, tak si sjel do levého kruhu a střelou na bližší tyč překvapil Piiroinena. Skvěle před brankou clonil Martin Beránek. Asistence: Jonáš Peterek, Jaromír Pytlík.
     
    48:56
    Aaltonen byl frustrovaný z neproměněné šance a zbytečně krosčekoval. Češi si tak zahrají přesilovou hru.
    47:43 Mikko KOKKONEN - 2:2
     
    47:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď Češi trestuhodně přenechali aktivitu Finům, i když se ještě před chvílí zdálo, že jsou jasně lepší. Největší hvězda Finů a mistr světa do 18 let z Ruska MIKKO KOKKONEN dostal nabito do levého kruhu a střelou zápěstím poslal puk o tyčku do české branky.
    41:41 Neuznaná gól českého týmu
     
    41:41
    Barinkovu krásnou přihrávku dorážel Mlčák. Někteří Češi dokonce zvedli ruce nad hlavu na znamení dosažené branky, ale sudí mínil, že puk nepřešel brankovou čáru. Vhazovalo se poté v útočném pásmu, takže o postavení útočícího hráče v brankovišti určitě nešlo.
     
    39:55
    Malík přikryl puk a pět vteřin před konce druhé části se nakonec bude vhazovat před Piiroinenem, protože Aarne Intonen nesmyslně hákoval a půjde na trestnou lavici.
    37:24 Lang vybojoval kotouč a z velkého úhlu prověřil Piiroinena
     
    37:24
    Z velkého úhlu to zkoušel Lang, který trefil Piiroinena do ramene a Fin nevěděl, kde má puk, ale ten nakonec do sítě nezapadl.
    33:00 Martin BERÁNEK - 1:2
     
    33:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce Pytlíka, který zavezl puk po levé straně za branku a zpoza ní našel před brankou MARTINA BERÁNKA, který zavěsil puk pod víko! Asistence: Jaromír Pytlík, David Homola.
    21:20 Češi nesehráli vůbec špatnou přesilovku, v jejím závěru dokonce dostali kotouč do brány, ale až po odpískání
     
    21:20
    Češi teď dokonce dali gól, ale dosáhli ho až po odpískání rozhodčího! Ten ztratil puk z dohledu a když se puk dostal do sítě, bylo už o malinkou chvilinku dříve pískáno! Tohle Čechy může hodně mrzet! Puk před branku dostal Teplý, kus práce odvedl následně Raška a když se puk dostal k Žůrkovi, který mohl zakončovat do prázdné branky, už bylo pískáno.
     
    21:00
    Barinka dostal přihrávku blízko branky, střílel brankáři mezi nohy. Piiroinenovi to skutečně mezi nohama projelo, ale finský gólman přesto dokázal nohama puk usměrnit mimo branku!
    20:48 Teplý měl ideální střeleckou pozici, Piiroinen ale vytáhl výborný zákrok
     
    20:48
    Teplý v ideální pozici mezi kruhy střílel, ale jeho pokus srazil Lundell mimo! To byla obrovská šance.
     
    19:40
    A ve stejném čase jde ven i Antti Saarela, který fauloval loktem při signalizované výhodě českého týmu a Češi budou hrát dvě minuty pět na tři!
     
    19:40
    Finové měli další velkou šanci, když jeden z útočníků netrefil poloprázdnou branku, ale v zápětí zbytečně sekal Patrik Puistola a Češi si zahrají přesilovku.
    19:01 Veeti MIETTINEN - 1:1
     
    19:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové nepovolili českému týmu jediné vyhození z pásma za celou přesilovku a nakonec dvakrát tečovaná střela končí v české síti! Střelu obránce Kokkonena tečoval nejprve Aaltonen a pak ještě VEETI MIETTINEN, který je označen za střelce branky. Asistence: Leevi Aaltonen, Mikko Kokkonen.
     
    17:46
    Velká šance Finů, kterpou uhasil až faulem Radek Mužík, který jde ven za sekání. Je tu první přesilovka Finů.
    15:26 Malík skvěle zasáhl proti střele Simontaivaly i následné dorážce Pusitoly
     
    15:26
    Obrovská šance Simontaivala! V poslední chvíli puk zastavil betonem gólman Malík a v těžké pozici udržel český gólman puk před brankovou čarou! Nakonec Puistola dorazil puk vedle.
    10:36 Mužík mohl navýšit vedení českého týmu, Piiroinenena ale nepřekonal
     
    10:36
    Mlčák našel u levé tyče Mužíka, který měl velkou příležitost, ale těsně minul Piiroinenovu branku.
    06:09 Martin Hugo Haš - 0:1
     
    06:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    A poprvé na turnaji hraje písnička Dám dělovou ránu od Karla Gotta! V trochu nepřehledné situaci se rozhodl vystřelit pohotově po krásné, efektní a hlavně nečekané Raškově zadovce MARTIN HUGO HAŠ, který aktuálně hraje právě ve Finsku, a pod víko zavěsil. Střela se do sítě odrazila od brankové konstrukce! Takovýhle začátek jsme potřebovali proti Američanům či Rusům, ale díky bohu, že to přišlo alespoň proti Finům. Hlasatel jako střelce branky označil Žůrka, ale podle všeho skóroval opravdu Haš. Asistence: Adam Raška, Marcel Barinka.

    David Schlegel

    Branky a nahrávky: 20. Miettinen (Aaltonen, Kokkonen), 48. Kokkonen (Loponen, Puistola), 51. Pärssinen (Heinola, Piiroinen) – 7. Haš (Raška, Barinka), 33. Beránek (Pytlík, Homola), 50. Mužík (Peterek, Pytlík), 62. Teplý (Barinka, Haš)


    Finsko: Piiroinen (Taponen) – Kokkonen, Loponen, Räsänen, Sedoff, Heinola, Koskenkorva, Holtinkoski – Aaltonen, Lundell, Intonen – Puistola, Saarela, Simontaival – Petman, Pärssinen, Miettinen – Tuomaala, Nikkanen, Lahnaviik.
    Česko: Malík (Škorpík) – Haš, Mlčák, Kubíček, Homola, Tureček, Suhrada, Žůrek – Teplý, Barinka, Raška – Beránek, Peterek, Pytlík – Lang, Přikryl, Mužík – Koffer, Najman, Toman – P. Novák.

    Rozhodčí: Gour, Kowalski – Fagan, Wyonzek
    thejrc.org