Česko – Rusko 0:3 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 0:5 (kon.) | USA – Finsko 6:2 (kon.)
Kanada – Slovensko 4:2 (kon.) | Finsko – Česko 3:4 (po pr.) | Slovensko – Švýcarsko 5:3 (kon.)
konec
Kanada
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Slovensko
Středa 08.08.2018, 03:00 • Rogers Place, Edmonton (CAN) • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Slovenská reprezentace do 18 let podala ve druhém utkání Hlinka Gretzky Cupu proti domácí Kanadě statečný výkon, přestože na začátku třetí třetiny prohrávala rozdílem tří branek. Slováci se vzepřeli a dostali se na dostřel jednoho gólu, bohužel pro ně ale nedlouho poté Kanada znovu udeřila a deset minut před koncem vedla znovu o dva góly. Skvělý zápas ve slovenské bráně odchytal brankář Dávid Borák, který pochytal 32 z 36 střel Kanaďanů. V dresu Javorových listů odehráli skvělý zápas kapitán Alexis Lafreniere (1+1) a obránce Justin Barron, který zaznamenal dva body za dvě asistence. Kanada zůstává stoprocentní. Konečný výsledek zápasu. Kanada 4 Slovensko 2. (05:41:56)

     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    56:54
    Závěr zápasu už se pouze dohrává a Kanaďané už chtějí zápas v poklidu dohrát. A není se třeba divit poté, co se Slováci ze stavu 0:3 dokázali dostat během necelých pěti minut na dostřel jedné jediné branky. Drama se ale zřejmě konat nebude.
     
    56:05
    Kanaďanům se nepodařilo rozehrát podél střídaček a puk skončil na zakázaném uvolnění. Během přerušení hry Vám dlužím omluvu, protože na ukazateli skóre nám stále svítilo 5:2, přestože poslední gól Kanady nebyl uznán.
     
    55:26
    Po komerční přestávce se vracíme zpět a je potřeba říci, že Dávid Borák sklidil pochvalu od zámořských expertů, protože dnes pochytal 31 z 35 střel Kanady a jeho styl byl srovnán se stylem, jakým chytal legendární Dominik Hašek!
     
    54:42
    Michal Mrázik dnes hraje dobrý zápas a tentokrát se dostal ke střele na levém křídle, kde vypálil od modré čáry a jeho dobrá rána těsně minula vzdálenější pravou tyč.
     
    54:01
    A další šance Kanady, která vytvořila před slovenskou bránou velký závar a u pravé tyče se jeden z Kanaďanů dostal k dorážce, která minula vzdálenější levou tyč!
     
    53:36
    Kanaďané se v blízkosti levé tyče ocitli v další slibné šanci, Dávid Borák ale ucpal všechny volné prostory ve své síti a puk úspěšně vyrazil mimo bránu.
     
    53:01
    Kanada právě vstřelila branku, která nebyla uznána kvůli vysoké holi! Matthew Robertson napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem a puk se od masky Dávida Boráka odrazil do vzduchu, kde ho z něj u levé tyče sklepl do brány nad úrovní horní tyče Dylan Cozens, což vzápětí potvrdilo video.
     
    52:31
    Jeden z kanadských hráčů si na vrcholu mezikruží nabruslil na zpětnou přihrávku a bez přípravy napřáhl ke tvrdé střele, která před bránou nepříjemně zasáhla do oblasti hlavy clonícího Mateje Ilenčíka.
    52:12 Josh WILLIAMS - 4:2
     
    52:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jamieson Rees se u pravé tyče neukvapil se zakončením a krátkou diagonální přihrávkou našel na vzdálenější levé tyči JOSHE WILLIAMSE, který z blízkosti bez problém skóroval do odkryté brány! Kanada získala ztracený náskok zpět a vede 4:2. Asistence: Jamieson Rees a Ryan Suzuki.
    49:32 Artur TURANSKÝ - 3:2
     
    49:32
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Maxim Čajkovič z levého křídla nahodil puk před bránu, kde vznikl obrovský závar a nejlépe se v něm zorientoval ARTUR TURANSKÝ, který zasáhl puk dostatečně na to, aby se přes všechny hráče, včetně brankáře Taylora Gauthiera, snesl do sítě! Slováci využili přesilovou hru a díky dvěma gólům v řadě prohrávají pouze o gól! Asistence: Maxim Čajkovič a Matej Ilenčík.
     
    48:29
    Sasha Mutala vyfasoval dvě minuty za podražení a Slovensko má velkou příležitost dostat se na dostřel jedné branky.
    45:33 Andrej GOLIAN - 3:1
     
    45:33
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    ANDREJ GOLIAN si na vrcholu levého kruhu pro vhazování zpracoval puk po přihrávce Olivera Turana, zvedl hlavu a výstavní střelou zápěstím zamířil nad vyrážečkou Taylora Gauthiera do vzdálenějšího pravého rohu brány! Lépe už to trefit nešlo a Slováci opět prohrávají o dvě branky. Asistence: Oliver Turan a Michal Mrázik.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 22. Lafreniere (Barron, Krebs), 37. Holloway (Poulin, Barron), 43. Clarke (Dach, Lafreniere), 53. Williams (Rees, Suzuki) – 46. Golian (Turan, Mrázik), 50. Turanský (Čajkovič, Ilenčík)


    Kanada: Gauthier (Maier) – Korczak, Byram, Barron, Vukojevic, Guenette, Robertson, Schneider – Dach, Krebs, Lafreniere – Williams, Suzuki, Rees – Mutala, Cozens, Pelletier – Clarke, Parent, Poulin – Holloway.
    Slovensko: Borák (Kozel) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš, Hudík – Mrázik, Sojka, Chromiak – Valigura, Turanský, Čajkovič – Škultéty, Haščák, Volko – Kormúth, Eliaš, Jendek.

    Rozhodčí: Roeland, Gour – Wyonzek, Boivin
    thejrc.org