Česko – Rusko 0:3 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 0:5 (kon.) | USA – Finsko 6:2 (kon.)
Kanada – Slovensko 4:2 (kon.) | Finsko – Česko 3:4 (po pr.) | Slovensko – Švýcarsko 5:3 (kon.)
konec
Slovensko
5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Švýcarsko
Středa 08.08.2018, 23:10 • Rogers Place, Edmonton • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
    59:15 Michal MRÁZIK - 5:3
     
    59:15
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Martin Chromiak se dostal do velké šance, ovšem těsně netrefil prázdnou bránu, ale dlouho ho to mrzet nemuselo, jelikož následně skvěle předal kotouč MICHALU MRÁZIKOVI, který se už do odkryté svatyně prosadil bez problému. Asistence: Martin Chromiak.
    56:55 Martin CHROMIAK - 4:3
     
    56:55
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Něco málo přes tři minuty před koncem základní hrací doby jde Slovensko do vedení! Sojka skvěle vybojoval puk v rohu kluziště a následně ho posunul na MARTINA CHROMIAKA, který z jedné vypálil tvrdou ránu do pravé šibenice! Asistence: Dominik Sojka, Michal Mrázik.
    52:50 Michal MRÁZIK - 3:3
     
    52:50
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ovšem Slovensko bleskově odpovídá, když se MICHAL MRÁZIK dostal do zakončení z velkého úhlu z pravé strany a trefil se do mezírky pod horní tyč, kterou nechal volnou Sascha Ruppelt, od jehož ramene se puk odrazil do brány. Asistence: Martin Chromiak.
    52:16 Simon KNAK - 2:3
     
    52:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři nyní soupeře totálně rozebrali a poprvé v zápase jsou do vedení! SIMON KNAK se dostal s pukem za bránu, odkud ho poslal před slovenskou svatyní, kde se pokoušel zakončit Stoffel, to se mu ovšem nepovedlo, ale kotouč se dostal k volnému Knakovi, který tak zakončil do prázdné brány. Asistence: Yves Stoffel, Théo Rochette.
    44:46 Simon KNAK - 2:2
     
    44:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko srovnává pouhých pět vteřin od začátku přesilové hry! Rochette vyhrál buly, následně se kotouč dostal k Baraganovi, který ho posunul na hůl SIMONA KNAKA a ten vypálil do pravé šibenice! Patrik Kozel se sice hrudí dotkl puku, ale vyrazit ho se mu nepovedlo. Asistence: Inaki Baragano, Théo Rochette.
    35:22 Maxim ČAJKOVIČ - 2:1
     
    35:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci jdou podruhé v dnešním utkání do vedení! Celou akci rozjel MAXIM ČAJKOVIČ, který si vyměnil puk s Arturem Turanským a poté vypálil přesně do levé šibenice Ruppeltovy svatyně! I když poslední minuty byli Švýcaři lepším týmem na ledě, tak do vedení jde domácí tým. Asistence: Artur Turanský, Matej Ilenčík.
    21:20 Cédric FIEDLER - 1:1
     
    21:20
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Ovšem Švýcaři srovnávají na 1:1! Krátce po vhazování se dostal celkem k nepřipravené střele CÉDRIC FIEDLER a zakončil přesně nad lapačku Kozla do pravé šibenice! Asistence: Dean Schwenninger.
    12:47 Dominik JENDEK - 1:0
     
    12:47
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci jdou zaslouženě do vedení! Juraj Eliaš poslal naprosto parádní žabku před bránu, kde čepelí hole zasáhl puk DOMINIK JENDEK a zakončil tak do levé části branky! Asistence: Juraj Eliaš.

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 13. Jendek (Eliaš), 36. Čajkovič (Turanský, Ilenčík), 53. Mrázik (Chromiak), 57. Chromiak (Sojka, Mrázik), 60. Mrázik (Chromiak) – 22. Fiedler (Schwenninger), 45. Knak (Baragano, Rochette), 53. Knak (Stoffel, Rochette)


    Slovensko: Kozel (Borák) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš, Hudík – Mrázik, Sojka, Chromiak – Haščák, Turanský, Čajkovič – Valigura, Škultéty, Volko – Kormúth, Eliaš, Jendek.
    Švýcarsko: Ruppelt (Fatton) – Delémont, Baragano, Huber, Villa, Schweizer, Landolt, Fuchs – Stoffel, Rochette, Knak – Andersson, Bardh, Marchand – Fiedler, Dähler, Schwenninger – Hasler, Schläpfer, Bouchareb.
    thejrc.org