Liberec – Mladá Boleslav 5:4 (po pr.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 2:2 (kon.) | Olomouc – Třinec 3:2 (2:0 po s.n.)
Zvolen – Poprad 2:3 (1:2 po s.n.) | Slavia – Litoměřice 4:1 (kon.) | Třebíč – Vsetín 0:2 (kon.)
Litvínov – Kladno 5:0 (kon.) | Motor ČB – Irtyš Pavlodar 4:0 (kon.) | Nový Jičín – Opava 2:1 (kon.)
Havlíčkův Brod – Tábor 7:3 (kon.) | Kometa Brno – HC Slovan 2:5 (kon.) | K. Vary – Plzeň 5:3 (kon.)
Banská Bystrica – Detva 9:3 (kon.) | Klatovy – Sokolov 1:6 (kon.) | Benátky n/J – Salzburg II 2:3 (kon.)
Poruba 2011 – Přerov 7:3 (kon.) | Frýdek-M. – Jastrzębie 5:1 (kon.) | Vrchlabí – Kolín 0:1 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HK Irtyš Pavlodar
Čtvrtek 09.08.2018, 17:30 • Budvar aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá poslední minuta!
     
    57:24
    Do Budvar arény si dnes našlo cestu hned 2204 diváků! Solidní číslo na přípravné utkání.
     
    54:58
    Velká chyba hostujícího gólmana zůstala nepotrestána! Gelašvili si vyjel daleko pro puk, který rozehrál za branku, kde byl Jakub Babka, jenž ho nedokázal poslat před bránu.
     
    53:26
    Ne, tato přesilová hra se Motoru zrovna dvakrát nedaří. Naopak, skórovat mohl Sošnikov, jenž se dostal do samostatného úniku. Skvělým zákrokem se prezentoval Strmeň.
     
    51:51
    Vyloučení v týmu HK Irtyš Pavlodar (Kiril Putilov – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:31
    Nádherná akce domácího týmu! Zdeněk Doležal dostal puk na hranici kruhu, odkud pálil do vzdálenějšího růžku. Zde se však objevila rychlá lapačka kazašského brankáře!
     
    48:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A fanoušci v Budvar aréně vidí čtvrtou branku, dnes hraje Motor opravdu dobře. Po střele Kutláka, kterou vyrazil Gelašvili, se k puku dostal MARTIN NOVÁK, který bekhendem poslal puk nechytatelně do sítě. Asistence: Zdeněk Kutlák a Lukáš Endál.
     
    45:43
    Po chybné rozehrávce hosté se k puku dostal Zdeněk Doležal, který pálil z dobré pozice do šibenice. V cestě puku se ale objevilo rameno Gelašviliho!
     
    39:31
    Něco pro diváky nyní předvedla útočná formace a nechybělo moc, aby to bylo o čtyři branky! Bradley posunul puk na Jiřího Šimánka, jehož rána z první minula bránu jen o pár centimetrů.
     
    38:03
    Vyloučení v týmu HK Irtyš Pavlodar (Nikita Samojlov – 2 min., držení).
     
    35:17
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Doktor – 2 min., sekání).
     
    34:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A už je to o tři branky! Trojice Budějovických vybojoval kotouč na útočné modré, Heřman ho předal ZDEŇKU DOLEŽALOVI, jenž překonal Gelašviliho forhendovou kličkou. Asistence: Martin Heřman.
     
    33:08
    Veliká šance Pavlodaru na snížení stavu! Parádně si sjel na křižnou přihrávku útočník hostí, ale Strmeň jeho tyč vychytal!
     
    30:44
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Zdeněk Kutlák – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:41
    Také šance na druhé straně! Fillman špatně rozehrál a Borovkov se objevil sám před Strmeněm. Ten jeho ránu dokázal vyrazit ramenem!
     
    30:08
    Velká šance Milana Dančišina! Ten dostal pas před branku, kde stál úplně sám. Zkoušel poté forhendovou kličku, jenže Gelašvili se roztáhl jak široký, tak dlouhý a domácí útočník nedokázal přehodit jeho beton.
     
    29:11
    Další velká šance Motoru! Nahození od modré tečoval jeden z českobudějovických hráčů, ale Gelašvili předvedl parádní reflexivní zákrok lapačkou!
     
    28:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A už je to o dvě branky! Motor je v zápase lepším týmem, což dokazuje druhou brankou v dnešním utkání. Pavel Pýcha poslal puk před branku, kde byl připravený DAVID GILBERT, který skóruje v prvním zápase za Motor. Asistence: Pavel Pýcha.
     
    24:46
    Opět nádherná akce na jeden dotek v podání Motoru! Skvělý křižný pas dostal Zdeněk Doležal, jenž netrefil odkrytou část brány!
     
    24:26
    Vyloučení v týmu HK Irtyš Pavlodar (Alexandr Chanzin – 2 min., podražení).
     
    23:03
    Přesto se Pavlodar hnal do vyložené šance! V úniku dva na jednoho ale dostal Volgin puk na brusle, od kterých se odrazil mimo bránu.
     
    18:26
    Rýsovala se velmi nadějná situace pro Pavlodar, ale nakonec nedopadla. Žiljakov si sjížděl úplně sám na přihrávku. Naštěstí pro domácí byla o něco delší a kazašský útočník ji nedokázal zpracovat.
     
    15:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Obrovský tlak Motoru v přesilovce končí prvním gólem utkání! Cody Bradley našel zpoza branky JIŘÍHO ŠIMÁNKA, jehož rána z prostoru mezi kruhy skončila v bráně! Asistence: Cody Bradley.
     
    14:39
    Velmi dobře sehraná přesilová akce! Zdeněk Doležal si sjel na křižnou přihrávku, ale do jeho rány strčil na poslední chvilku hokejku protihráč a puk vylétl ze hřiště.
     
    14:23
    Vyloučení v týmu HK Irtyš Pavlodar (Chanzin – 2 min., sekání).
     
    08:41
    Konečně gólová šance také na straně Motoru! Ondřej Šulek dostal pas na hranici brankoviště, kde se snažil zakončit. Jeho střelu vyrazil Gelašvili nad sebe, poté puk odpálil jeden z obránců rukavicí.
     
    04:58
    Pavlodar měl velký tlak, který zaváněl brankou! První střelu Strmeň vyrazil jen tak tak na druhou tyč, kde byl připravený protihráč, jenž díky včasnému zákroku domácího obránce nestihl vystřelit.
     
    04:28
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ondřej Šulek.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 16. Šimánek (Bradley), 29. Gilbert (Pýcha), 35. Doležal (Heřman), 49. Novák (Kutlák, Endál)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák, Fillman, Vydarený, Čáp, Pýcha, Pavlin – Novák, Gilbert, Endál – Heřman, Bradley, Doležal – Šimánek, Dančišin, Babka – Škoda, Doktor, Šulek.
    HK Irtyš Pavlodar: Gelašvili (Nečvijenko) – Išmametěv, Putilov, Volgin, Nestěrov, Gorožaninov, Moškarjov, Mašiněc, Atachanov, Chanzin – Kopytin, Tverdochlebov, Gurjev – Žiljakov, Titov, Filonov – Kačulin, Samojlov, Borovkov – Ignatěnko, Šetle, Sošnikov.

    Rozhodčí: Souček – Kreuzer, Polonyi

    Diváci: 2204
    ocianews.com