Liberec – Mladá Boleslav 5:4 (po pr.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 2:2 (kon.) | Olomouc – Třinec 3:2 (2:0 po s.n.)
Zvolen – Poprad 2:3 (1:2 po s.n.) | Slavia – Litoměřice 4:1 (kon.) | Třebíč – Vsetín 0:2 (kon.)
Litvínov – Kladno 5:0 (kon.) | Motor ČB – Irtyš Pavlodar 4:0 (kon.) | Nový Jičín – Opava 2:1 (kon.)
Havlíčkův Brod – Tábor 7:3 (kon.) | Kometa Brno – HC Slovan 2:5 (kon.) | K. Vary – Plzeň 5:3 (kon.)
Banská Bystrica – Detva 9:3 (kon.) | Klatovy – Sokolov 1:6 (kon.) | Benátky n/J – Salzburg II 2:3 (kon.)
Poruba 2011 – Přerov 7:3 (kon.) | Frýdek-M. – Jastrzębie 5:1 (kon.) | Vrchlabí – Kolín 0:1 (po pr.)
konec
BK Havlíčkův Brod
7:3 (2:0, 3:1, 2:2)
HC Tábor
Čtvrtek 09.08.2018, 18:00 • ZS Kotlina • Přípravné zápasy • Přátelské utkání
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu přípravného utkání, ve kterém na sebe narazí dva druholigové celky. BK Havlíčkův Brod na svém ledě přivítá Hockey Club Tábor. Utkání začíná v 18:00.
     
    BK Havlíčkův Brod se musí v nové sezoně vypořádat s odchody velezkušeného obránce Jiřího Vašíčka a produktivního Lukáše Endála. Prvně jmenovaný obránce bude v nadcházejícím ročníku hájit barvy Vrchlabí, jednatřicetiletý forvard bude bojovat o postup do extraligy s Motorem České Budějovice.

    V týmu nadále nebude pokračovat ani lotyšský obránce Niklavs Balgalvis a útočník Jakub Šuhaj, kterého budeme vídat v univerzitní lize.

    Místa po odchozích hráčích by měli zalepit havlíčkobrodští junioři, o místo v kádru bude také bojovat řada mladých hráčů, kteří v minulosti odešli z Kotliny na zkušenou do týmů hrajících juniorskou extraligu. Jsou jimi Jiří Benák, Jiří Kopic, Martin Nepokoj, Lukáš Beran, Vojtěch Holenda a Vojtěch Veverka.

    Kromě soupisky doznal změn i realizační tým. Hlavním trenérem je nově Jiří Čelanský, který si jako svého asistenta vybral Miroslava Dubna. Pomáhat jim bude i nový trenér gólmanů Marek Zapletal.
     
    Také Hockey Club Tábor povede do nové sezony nový trenér. Tomáše Matušíka vystřídá jeho dosavadní asistent Arpád Györi.

    Jihočeši přišli o dlouholetou stálici v brankovišti. Tomáše Klestila by měl nahradit Milan Dudáček, který naposledy chytal za David Servis České Budějovice.

    Do zadních řad se po roční štaci v Kolíně vrací Ladislav Hlaveš, s týmem se také připravuje zkušený odchovanec klubu Lukáš Květoň. Ten naposledy oblékal dres Motoru České Budějovice, o svém působení v mateřském klubu ale ještě jasno nemá, stále se poohlíží po jiném angažmá.

    Do přípravy se zapojili podobně jako v Havlíčkově Brodě i mladí junioři jako Milan Kalaš, Marek Pastyřík nebo Lukáš Prášek.

    Tábor naopak neposílí Marek Vaniš ani Jakub Krätzer, přestože byli s klubem předběžně domluveni. Prvně jmenovaný hráč nakonec odletí do USA, druhý útočník přestal s vedením komunikovat.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – Semrád, Benák, Vala, Kulhánek, Kříž, Kopic, Nepokoj – Michálek, Milfait (A), Beneš – Veverka, Voříšek, Přidal – Chlubna (C), Kuchta, Beran – Holenda, Ludvík, Kozlík – Cejpek

    Hockey Club Tábor: Dudáček (M. Novák) – Havran, Tesař, Černý (C), Raiterman, Košař (A), Pípal, Duben, Růžek – Březina, Pechánek, Seidl (A) – Blažek, Kadilák, Prášek – Pastyřík, Syrovátka, Kalaš

    Rozhodčí: Jan Kubát – Petr Křivohlavý, Tomáš Krejčí.
     
    Bruslaři byli na ledě zhruba s pětiminutovým předstihem. Takhle se těší, až konečně začne první přípravný zápas. Teď už na led nastupují také hosté z Tábora, utkání může být za malou chvíli zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Bruslaři byli na buly úspěšnější a mohli založit první útočnou akci. Tomáši Semrádovi se podařilo nadvakrát posunout puk Janu Milfaitovi, tomu ale kotouč při kličce utekl z hole.
     
    00:58
    Jiří Benák se postaral o první střelu na bránu, kterou Milan Dudáček v klidu zastavuje. V nebezpečnější akci se na druhé straně ocitl David Blažek, jenž se protáhl mezi dvojicí bránících hráčů, Čeněk Novák ale jeho zakončení vyrazil levým betonem.
     
    02:06
    Obě mužstva bojují o kotouč a je znát, že se jedné o jejich první utkání. Nepřesností je ve hře poměrně dost, ani jeden gólman teď nemá co na práci.
     
    02:54
    Havlíčkobrodští hokejisté se sice drží v útočné třetině, nemá to ale žádný efekt. Kotouč obíhá po hrazení za Dudáčkovou svatyní.
     
    03:47
    Filip Beneš (HBR) se zaklesl do soupeře, který souboj neustál a spadl na led. Havlíčkobrodský útočník je tudíž potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    04:14
    Tábor hraje v početní převaze, na ledě to zatím ale znát příliš není. Bruslaři už dvakrát posunuli puk za modrou čáru, teď jej Tomáš Chlubna dokonce drží na útočném území.
     
    05:05
    Tomáš Chlubna ve středním pásmu přenechal kotouč Petru Kuchtovi, jemuž se podařilo přetlačit hostujícího beka, a dostal se až před brankoviště. Jeho bekhendové zakončení musel zastavit až Milan Dudáček.
     
    05:32
    Kohoutům se přesilová hra opravdu nevede. Hosté se za celou dobu pomalu nepodívali do útočného pásma. Nepodařilo se jim to ani teď, jelikož se provinili ofsajdem.
     
    06:14
    Když už jsou obě mužstva v plném počtu, zavezl Štěpán Kadilák puk do útočného pásma. Na modré čáře se zastavil a přes šířku pásma uvolnil Marka Dubna, jehož přízemní ránu vyrazil Čeněk Novák pravým betonem.
     
    06:54
    Nepřesnost se objevuje ve hře obou mužstev. Bruslaři teď byli zastaveni na modré čáře vinou ofsajdu, o pár okamžiků později poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    07:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se po nenápadné akci ujímají vedení! DAVID MICHÁLEK dostal přihrávku na osu hřiště, sjel si nikým neatakovaný až před brankoviště, kde po bekhendovém blafáku poslal kotouč nad brankářovu lapačku. Asistence: Jan Milfait.
     
    08:38
    Bruslaři odzbrojili svého soupeře nad hranici vlastního pásma. Tomáš Chlubna ani Lukáš Beran pak nedokázali obhodit bránícího protihráče a s pukem hrají opět hosté.
     
    09:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jan Milfait si sjel pro kotouč až do hloubi vlastního pásma. Pak se mu na pravé straně ukázal FILIP BENEŠ, jenž si přehodil puk na forhend a střelou zápěstím z pravého kruhu se trefil přesně ke vzdálenější tyči! Asistence: Jan Milfait.
     
    10:40
    Martin Kříž obdržel pas na levou stranu, kde ho hostující obránce vytlačil do nevýhodné pozice. Přesto vyslal puk na bránu, Milan Dudáček jej vyrazil do rohu kluziště.
     
    11:17
    Po sražené ráně se vhazovalo před havlíčkobrodskou bránou a Čeněk Novák se musel mít na pozoru. Radek Pechánek po buly ukryl střelu za bránícího hráče, domácí brankář ovšem dokázal zareagovat.
     
    12:30
    Domácí mužstvo teď zatlačilo svého soupeře a hráči v červeném se kolem hostujícího brankoviště slétli jako supi. Puk z těchto prostor vypadl ovšem jinudy, než všichni očekávali, a z akce tak nic nebylo.
     
    13:18
    První přesilovou hru si vyzkouší také Havlíčkův Brod. Jan Březina (TAB) je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    13:44
    Domácí přesilovou hru rozehráli o poznání lépe, než jejich soupeř. Vyhráli buly a hned začali kombinovat v útočném pásmu, po sražené střele z levé strany se bude ovšem znovu vhazovat před Milanem Dudáčkem.
     
    14:21
    Bruslaři byli i podruhé na vhazování úspěšnější. Akci Havlíčkova Brodu nakonec zakončoval střelou od modré čáry Jiří Kopic, ale také jeho rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    14:47
    Hosté překazili havlíčkobrodskou kombinaci a poprvé se osvobodili. Už se ale opět musí formovat v defenzivě, havlíčkobrodští hokejisté se okamžitě ženou zpátky.
     
    15:32
    Jihočeši se podruhé v rychlém sledu osvobodili, krátce poté se na ledovou plochu vrátil i potrestaný Jan Březina. Bruslaři tak útočili proti pětici hráčů v modrém, zastavil je ale ofsajd.
     
    16:27
    Jan Milfait přišel v útočném pásmu o kotouč, následkem čehož se řítil Lukáš Prášek sám na bránu! Snažil se zakončit na Novákovo rameno, ten ale jeho úmysl vystihl a kotouč vyrazil!
     
    16:45
    Když Bruslaři přežili tuto obtížnou situaci, hned se hnali sami dopředu. Kamil Černý (TAB) je zastavil jen za cenu nedovoleného bránění.
     
    18:08
    V největší šanci se v této početní převaze ocitl Patrik Přidal, zblízka ale Milana Dudáčka neprostřelil. Hosté se následně osvobodili.
     
    18:45
    Martin Kříž dvakrát po sobě pálil od modré čáry. Nejprve jeho ránu hostující gólman vyrazil mimo, podruhé musel ještě čelit dorážce, se kterou si ovšem dokázal poradit.
     
    19:12
    Tomáš Chlubna se točil kolem vlastní osy a raději přenechal puk Kryštofu Kulhánkovi, před ním se ale okamžitě zjevil obránce Jihočechů a jeho rána se tak daleko nedostala.
     
    19:50
    Táborští se ujali puku ve vlastní třetina a v posledních sekundách první periody se hnali dopředu. Jejich nahození od mantinelu Čeněk Novák raději podržel, bude se ještě jednou vhazovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    To už si ale hosté žádnou šanci nevytvořili a po první dvacetiminutovce tak vede Havlíčkův Brod rozdílem dvou branek. O první zásah Bruslařů v nové sezoně se postaral David Michálek, kterého o dvě a půl minuty později napodobil Filip Beneš. Druhá třetina začne přibližně v 18:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Bruslaři získali kotouč, David Michálek ale na levém křídle přihrávku nezpracoval. Do útočné třetiny ovšem vlétl Jan Milfait, jenž vybojoval kotouč zpět.
     
    21:08
    Domácí svého soupeře zatlačili, do zakončení se dostal třeba Vojtěch Veverka. Hra je ale přerušena kvůli faulu Kamila Černého (TAB), který se provinil hákováním.
     
    21:31
    Vojtěch Veverka měl gól na holi! Po přihrávce přes brankoviště mohl zakončovat do odkryté části klece, puk ale netrefil ideálně a nasměřoval ho do betonu Milana Dudáčka.
     
    22:48
    Tomáš Semrád se uvolnil stahovačkou na modré čáře a nabízel kotouč na teč, ten byl ale zablokovaný táborským obráncem a k bráně se nedostal.
     
    23:50
    Tomáš Semrád si sjel až před bránu, kde se po akci Davida Michálka dostal ke kotouči, hostující bek jeho pokus ale na poslední chvíli zastavil.
     
    24:26
    Patrik Přidal vyhrál buly na Luboše Voříška, který se na místě dvěma rychlými pohyby rukou uvolnil a ze stoje vystřelil, hostující bránu ale těsně minul.
     
    25:05
    Čeněk Novák zastavil akci hostů a hned po buly musel zakročit znovu proti střele z levého kruhu. Puk udržel ve výstroji a hra je znovu přerušena.
     
    25:18
    Domácí spálili další gólovou šanci. Petr Kuchta si v přečíslení dvou na jednoho narazil kotouč s Tomášem Chlubnou, místo odkryté části klece trefil ale jenom boční síť!
     
    26:35
    Domácí v tomto zápase dominují, hostům se příliš nedaří. Jejich rozpoložení dokumentuje rozehrávka, která trefila jenom brusle Davida Michálka.
     
    27:05
    Tomáš Semrád po buly před vlastním brankářem hledal Davida Michálka, který by mohl ujet do úniku, dlouhý pas ale skončil zakázaným uvolněním.
     
    27:14
    Tábor právě vstřelil branku!
    Tábor se náhle dostává na rozdíl jediné branky! o Davidu Košařovi přebral kotouč MILAN KALAŠ, jenž se proháčkoval mezi bránící dvojicí a zblízka překonal havlíčkobrodského brankáře! Asistence: David Košař.
     
    28:36
    Hosté se urputně snažili přejít přes modrou čáru, tam byli ale zastaveni a nakonec se dostali do ofsajdu.
     
    29:17
    Lukáš Beran dobře stínil před hostujícím brankářem, Milan Dudáček si přesto našel výhled, aby vyrazil střelu Tomáše Chlubny od modré čáry.
     
    29:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Teď už ale ani nikdo stínit nemusel a puk je v síti! Lukáš Beran přihrál na vršek pravého kruhu, odkud se JIŘÍ KOPIC prosadil po čistém průstřelu. Asistence: Lukáš Beran.
     
    30:37
    Tábor vybojoval puk ve vlastním pásmu a rychle přešel do útoku. Radek Seidl z levé strany ale spíše jen nahazoval, s čímž Čeněk Novák problémy neměl.
     
    31:03
    Radek Pechánek si vybruslil mezi kruhy, napřáhl a vyslal pořádnou pumelici, na kterou však Čeněk Novák stačil zareagovat a betonem ji vyrazil.
     
    31:24
    Kryštof Kulhánek si sjel až mezi kruhy a vypálil. Po zákroku Milana Dudáčka se domácí ještě natahovali po dorážce, na tu ale nedosáhli.
     
    31:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Teď už se ale Milan Dudáček natahoval marně! Lukáš Beran prošel přes protihráče a z otočky vrátil kotouč LUBOŠI VOŘÍŠKOVI, před kterým se vytvořil prostor a z vršku levého kruhu se trefil přesně k bližší tyč. Asistence: Lukáš Beran.
     
    33:46
    Bruslaři se dostali do defenzivy. Svému soupeři sice ukradli kotouč, následně jej ale dvakrát za sebou vyhodili jenom na zakázané uvolnění.
     
    34:07
    Podobná akce se opakovala, teď už se ale kotouč přes všechny čáry nedoklouzal a domácí tak mohli v klidu vystřídat.
     
    34:50
    Čeněk Novák vyjel daleko z brány, aby v prostoru kruhu přikryl puk lapačkou před dojíždějícím Davidem Blažkem.
     
    35:23
    Marek Pastyřík se uvolnil na levém křídle, svoji ránu ale nedokázal usměrnit mezi tři tyče a havlíčkobrodský brankář se tak za jeho pokusem jenom ohlédl.
     
    36:30
    Petr Kuchta se zasekl na spodku levého kruhu a počkal si na z druhé vlny najíždějícího Tomáše Chlubnu, který byl ale v dobré pozici zahákován! Bude se vylučovat.
     
    36:45
    Viníkem z předchozí situace je Martin Havran (TAB), který již spořádaně míří na trestnou lavici.
     
    38:02
    Bruslaři se po táborském vyhození propracovali zpátky do útoku, u mantinelu ale byli zastaveni. Puk byl mezi bruslemi hráčů a sudí tak hru přerušil.
     
    38:35
    Jan Milfait se uvolnil na modré čáře a po nápřahu vyslal prudkou ránu, kterou Milan Dudáček vyrazil levým betonem! David Michálek si následně chtěl stáhnout kotouč a zakončit do odkryté sítě, to se mu ale nepodařilo.
     
    39:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Časomíra ukazuje pouhých šest desetin do konce druhé třetiny a Bruslaři přidávají pátou branku! Domácí přečíslili svého soupeře a Tomáš Chlubna přihrál do levého kruhu LUBOŠI VOŘÍŠKOVI, jenž se střelou z první prosadil podruhé v utkání! Asistence: Tomáš Chlubna, Lukáš Beran.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí mužstvo začalo druhou periodu mnohem lépe, paradoxně se ovšem Milanu Kalašovi podařilo snížit. Pak už ale padaly góly jenom na druhé straně a Bruslaři si po zásluze vypracovali čtyřbrankové vedení. Mezi střelce se zapsal Jiří Kopic a dvakrát Luboš Voříšek. Třetí dějství začne přibližně v 19:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Tábor bude hrát hned z kraje periody přesilovou hru. Filip Beneš (HBR) se dral srdnatě za kotoučem, dopustil se při tom ale podražení.
     
    40:53
    Bruslaři zastavili dvě přihrávky svého soupeře, pak se puk odrazil mezi kruhy k Marku Dubnovi, ten ale zamířil příliš vysoko.
     
    41:32
    Jihočechům utíká čas z přesilové hry. Teď jsou v zajetí napadajících soupeřů a nemohou se dostat z vlastního pásma.
     
    42:12
    Hosté si vytvořili v přesilové hře jednu dobrou příležitost, teď už budou ale útočit znovu proti pětici hráčů, Filip Beneš opustil trestnou lavici.
     
    43:25
    Havlíčkobrodští zamkli svého soupeře, který se snažil dostat puk ven z pásma, ten ale zachytil Tomáš Semrád. Jeho rána byla přizvednuta hráčem Tábora a skončila v ochranné síti.
     
    44:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté se soustředili na Jana Milfaita u mantinelu, přitom zapomněli na úplně volného DAVIDA MICHÁLKA mezi kruhy. Ten nabídnutým luxusem nemohl pohrdnout a z ideální palebné pozice se nemýlil. Asistence: Jan Milfait.
     
    44:50
    Na druhé straně šel sám na bránu Marek Pastyřík, při zakončení ale dostal sekyru přes ruce, za což je Petr Kuchta (HBR) také po právu potrestán.
     
    45:20
    Hostům se podařilo Bruslaře zatlačit, puk se pohyboval kolem brankoviště, na bránu jej ovšem Jihočeši dostat nedokázali.
     
    45:42
    Tábor právě vstřelil branku!
    Teď už ale hosté přesilovou hru využívají! RADEK SEIDL vlétl do útočné třetiny jako uragán a z pravého křídla se trefil přesně na Novákovo rameno! Asistence: Martin Havran.
     
    47:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí ovšem přispěchali s rychlou odpovědí! Po akci Jana Milfaita zůstal kotouč volný před brankovištěm a FILIP BENEŠ jej zblízka dorazil za hostujícího brankáře! Asistence: Jan Milfait.
     
    47:42
    Domácí stahují sestavu. První lajna ve složení David Michálek – Jan Milfait – Filip Beneš míří do šatny, s nimi také Tomáš Semrád. Mezitím se Tábor provinil zakázaným uvolněním.
     
    48:40
    Tomáš Ludvík nabral rychlost ve středním pásmu a dostal se za obránce. Jeho ránu zápěstím Milan Dudáček v lapačce neudržel.
     
    49:47
    Radek Pechánek se prodral dopředu po pravém křídle, mířil ale nepřesně. Obdobně si na druhé straně hřiště počínal Kryštof Kulhánek při střele z mezikruží.
     
    50:59
    David Kozlík zachytil hostující rozehrávku a nahodil puk na bránu. Milan Dudáček nahození zastavil a holí rozehrál na spoluhráče.
     
    51:58
    Luboš Voříšek byl v dobré pozici, ještě ale poslal puk na pravý kruh, kde byl úplně volný Martin Nepokoj, Milan Dudáček ale zabral v brance hodně prostoru a nenechal mezírku, kudy by kotouč mohl proklouznout.
     
    52:34
    Čeněk Novák nahození Jana Březiny z pravé strany jenom vyrazil, u kotouče byla ovšem následně dříve obrana domácích.
     
    53:14
    David Kozlík přišel o helmu a musel tak na střídačku. Patrik Přidal (HBR) ovšem skočil na led příliš brzy a domácí jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    53:48
    Radek Seidl bleskově objel bránu a nabil na modré čáře Martinu Havranovi, jenž vypálil tvrdě, leč nepřesně.
     
    53:52
    Vojtěch Veverka (HBR) si při bránění počínal příliš agresivně a je vyloučen za napadení. Tábor bude hrát v pěti proti třem.
     
    53:52
    Hostující trenér si vyžádal oddechový čas, Tábor se pokusí v dvojnásobné početní převaze korigovat skóre zápasu.
     
    54:29
    Hosté kombinovali kolem havlíčkobrodského brankoviště a vytvořili si střeleckou pozici, Čeněk Novák se ale proti ráně z levé strany stačil přemístit.
     
    54:48
    Tábor právě vstřelil branku!
    Teď už se ale domácí brankář přemístit nestihl! David Blažek přihrál přes brankoviště RADKU SEIDLOVI, jehož úloha už nebyla nikterak obtížná. Asistence: David Blažek, Jan Březina.
     
    55:38
    Tábor se trefil v dvojnásobné početní převaze, stále tak hraje klasickou přesilovou hru. Teď se ale po vyvezení Havlíčkova Brodu bude vhazovat před Milanem Dudáčkem.
     
    56:28
    Jihočeši poslali do havlíčkobrodského brankoviště neposedná kotouč, který před Čeňkem Novákem nebezpečně poskakoval, domácí brankář jej ale dokázal přikrýt lapačkou.
     
    56:55
    Patrik Přidal měl kousek prostoru na levém křídle. Připravil si přízemní střelu zápěstím, kterou Milan Dudáček zastavil lapačkou.
     
    57:28
    David Kozlík se snažil Milana Dudáčka překvapit střelou z ostrého úhlu, brankář Tábora byl ovšem pozorný. Přestože se jedná teprve o přípravné utkání, zápas se dohrává ve skvělé atmosféře.
     
    57:49
    Jihočeši vyhráli buly před vlastním brankářem a Lukáš Prášek hned spěchal dopředu. V útočné třetině mu ale kotouč utekl a Čeněk Novák jej raději podržel ve výstroji.
     
    58:39
    Štěpán Kadilák nabíral rychlost na levé straně, měl to ale těžké. Stáli proti němu dva bránící hráči. Prvnímu se ještě vyhnul, druhému už ale ne.
     
    59:12
    Vojtěch Veverka (HBR) zbytečně dohrál soupeře a je vyloučen na 5 minut + do konce utkání za zásah do hlavy nebo krku. Trest odpyká Tomáš Cejpek.
     
    59:27
    Vojtěch Holenda se dostal do samostatného úniku! Sám před brankářem nic nevymýšlel, jeho střelu ale Milan Dudáček vykryl.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí v základní hrací době vyhráli 7:3, mužstva se ale dohodla, že bude pokračovat pětiminutové prodloužení tří proti třem.

    Ve třetí periodě se podruhé prosadil David Michálek. Hosté korigovali skóre po trefě Radka Seidla, hned na to ovšem reagoval Filip Beneš. Poslední slovo si však vzal Tábor, když Radek Seidl využil přesilovou hru a také zaznamenal svoji druhou branku.
     
    Vojtěch Holenda se kolem mantinelu neprotlačil a do šance tak mohl zamířit Radek Seidl. Jeho rána z levého kruhu byla ovšem nepřesná.
     
    Jiřímu Kopicovi sklouzla přihrávka z hole před modrou čarou, Luboš Voříšek tak musí zpátky, aby nevjel do ofsajdu.
     
    Martin Nepokoj dostal přihrávku k pravé tyči Dudáčkovy svatyně, zblízka ale brankářovy betony prostřelit nedokázal.
     
    Prodloužení zatím příliš vzruchu nenabízí. Oba celky spíše bojují o kotouč, než aby se dostávaly do šancí.
     
    Radek Seidl se snažil projít po levém křídle, přes Lukáše Berana se ale nedostal. Lukáš Beran se i o chvíli později prezentoval dobrým obranným zákrokem.
     
    Zbývá 28,5 sekundy do konce prodloužení a domácí se dokázali prosadit! Střela Petra Kuchty propadla za záda Milana Dudáčka, na gól mu přihrál Tomáš Chlubna.
     
    Následují ještě samostatné nájezdy, Vojtěchu Holendovi utekl kotouč chvilku před zakončením.
     
    Radek Seidl se nsažil najít mezeru mezi Novákovými betony, tam ale místo nebylo.
     
    Martin Nepokoj se rozjížděl z levé strany, pak ale vystřelil jen do betonu Dudáčka.
     
    David Blažek rychle zamíchal pukem před brankovištěm a zasunul puk do sítě.
     
    Lukáš Beran vymíchal brankáře, v posdlení chvíli mu kotouč ale utekl.
     
    Štěpán Kadilák zkusil Forsbergovu kličku, ale neúspěšně.
     
    Patrik Přidal se rozjel hodně ze široka, ale neprosadil se.
     
    Na druhé straně brankáře nepokořil ani Radek Pechánek.
     
    Kryštof Kulhánek před brankářem zpomalil a snažil se zamířit nad lapačku, volné místo ale netrefil.
     
    Lukáš Prášek se rozjel hodně rychle, dostal se ale příliš blízko a Čeněk Novák mu kotouč vypíchl.
     
    Zatímco v prodloužení byli lepší domácí díky Petru Kuchtovi, v nájezdech se prosadil pouze David Blažek z Tábora.
     
    To je pro dnešek z Kotliny už vše. Děkuji vám za pozornost a budu se těšit u dalších onlajnů. (20:23:23)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 8. Michálek (Milfait), 10. Beneš (Milfait), 30. Kopic (Beran), 32. Voříšek (Beran), 40. Voříšek (Chlubna, Beran), 45. Michálek (Milfait), 48. Beneš (Milfait) – 28. Kalaš (Košař), 46. Seidl (Havran), 55. Seidl (Blažek, Březina)


    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – Semrád, Benák, Vala, Kulhánek, Kříž, Kopic, Nepokoj – Michálek, Milfait (A), Beneš – Veverka, Voříšek, Přidal – Chlubna (C), Kuchta, Beran – Holenda, Ludvík, Kozlík – Cejpek
    HC Tábor: Dudáček (M. Novák) – Havran, Tesař, Černý (C), Raiterman, Košař (A), Pípal, Duben, Růžek – Březina, Pechánek, Seidl (A) – Blažek, Kadilák, Prášek – Pastyřík, Syrovátka, Kalaš

    Rozhodčí: Jan Kubát – Petr Křivohlavý, Tomáš Krejčí
    thejrc.org