Finsko – Česko 3:4 (po pr.) | Slovensko – Švýcarsko 5:3 (kon.) | Rusko – USA 8:3 (kon.)
Švédsko – Kanada 3:4 (kon.)
konec
Rusko
8:3 (3:0, 1:3, 4:0)
USA
Čtvrtek 09.08.2018, 03:00Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
     
    Rusové odehráli snovou první třetinu, kterou sice vyhráli jen 3:0, ale přestříleli Američany 21:3 a byla to po celou třetinu hra kočky s myší. Zdálo se, že je hotovo, ale ve druhé třetině přišla vyloučení na ruské straně a najednou byli Američané na koni, nejprve dali během minuty dva góly a za dalších šest minut přes polovinou zápasu dokonce vyrovnali. Rusko pak znovu začalo hrát a v přesilovce strhlo vedení na svou stranu. Ve třetí třetině Rusko opět předvádělo hru jako z první třetiny. Totálně svého soupeře přestřílelo (celkově to bylo na střely 55:19) a přidalo ve třetí části čtyři branky. Američané nechali celý zápas v brance svou branku Mullahyho, Wolf může být americkým triumfem pro vyřazovací boje. Z Red Deeru vám přejeme pěkný večer a opět se vám přihlásíme z Edmontonu v noci z pátku na sobotu. Kromě obou semifinálových klání se budou hrát také zápasy o 5. a 7. místo. V boji o pátou příčku na Hlinka Gretzky Cupu se střetnou Češi se Slováky. Dobrou noc, pro některé z vás také dobré ráno! (05:39:13)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Burenovova střela zblokovaná. Rusové hrají pět na čtyři a mají drtivý tlak.
    59:14 Roman BYČKOV - 8:3
     
    59:14
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Abramov našel na vrcholu kosočtverce ROMANA BYČKOVA, který čistým průstřelem střílí osmý gól Rusů! Asistence: Michail Abramov, Danil Guščin.
     
    58:59
    Byčkov pálí od modré, Mullahy chytá.
     
    58:36
    Rusové drželi Američany v zámku, ale akci zastavil rozhodčí, který si všiml, že Spiridonov stál o kousek v brankovišti. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    58:11
    Vyloučen Luke Toporowski za sekání a Rusové budou hrát pět na tři. Pokud nedají gól, tak až do konce zápasu.
     
    57:58
    Spiridonov chtěl hrát na krásu a chtěl si zahrát na Hertla, ale parádička mu nevyšla.
     
    57:44
    Američané vyhazují.
     
    57:20
    Vyloučen Luke Reid za zdržování hry, protože vyhodil puk do hlediště.
     
    57:14
    Alchimov se srazil s Burenovem ve středním pásmu. Srážka vypadala hrozivě, zdálo se, že se oba srazili kolenem, ale oba hráči odjeli nakonec po svých.
     
    56:53
    Burenov pálil od modré čáry, ale Mullahy předvedl výborný semafor.
     
    56:37
    Mancinelli se po delší době pokusil o americký útok, ale jeho pokus trefil ruskou brusli před sebou.
     
    55:51
    Rusové do toho pořád neskutečně šlapou. Jako kdyby chtěli zostudit Američany co největším počtem branek... Nyní Mullahy předvedl další zákrok a radši přerušil hru.
     
    55:23
    Rusové do toho opravdu šlapou! Spiridonov hledal před brankou Činachova, který zakončoval, ale Mullahyho nepřekonal. Hra je přerušena kvůli posunuté americké brance.
     
    54:10
    Miller střílel z pravé strany, ale jeho pokus končí vedle branky.
     
    53:50
    Podkolzin pálí z každé pozice a touží vstřelit další branku.
     
    52:50
    Američané ani za tohoto stavu nic nevzdávají a pořád se tlačí do útoku, byť tam působí daleko těžkopádněji než soupeř. Na střely ale jasně vedou Rusové 48:19.

    Marek Hedbávný

    Branky a nahrávky: 13. Guščin (Lichačjov, Abramov), 17. Lichačjov (Abramov, Guščin), 19. Mironov (Nikolajev, Amirov), 38. Podkolzin (Nikolajev, Gutik), 42. Guščin (Lichačjov), 49. Abramov (Lichačjov), 52. Podkolzin (Mironov), 60. Byčkov (Abramov, Guščin) – 23. Mastrosimone (Miller), 24. Kaliyev (Mancinelli, Silianoff), 29. Colangelo (Reid, Farinacci)


    Rusko: Askarov (Sartakov) – Kňjazev, Sedov, Mironov, Vaščenko, Byčkov, Tjuvilin, Čistjakov, Burenov – Gricjuk, Spiridonov, Činachov – Gutik, Nikolajev, Podkolzin – Lichačjov, Abramov, Guščin – Amirov, Zajcev, Alchimov.
    USA: Mullahy (Wolf) – Koster, Miller, Webber, Reid, Davies, Feenstra, LaCombe – Silianoff, Farinacci, Mastrosimone – Robertson, Nodler, Kaliyev – Groll, Jutting, Toporowski – Huglen, Mancinelli, Colangelo – Paquette.

    Diváci: 1200
    ocianews.com