Pardubice – Davos 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 5:4 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
5:4 (1:3, 2:1, 1:0 - 1:0)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 09.08.2018, 19:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové vítězí i ve svém historicky sedmém zápase na domácím Mountfield Cupu a v prodloužení završuje fantastický obrat z 1:4! Sparta nedotáhla do konce přečíslení a do výhodné situace tak ujeli domácí. Matej Paulovič posunul na střed Michalu Dragounovi, který moc dobře viděl na pravé straně DOMINIKA GRAŇÁKA, a hradecký obránce neomylně rozvlnil síť – 5:4! Asistence: Michal Dragoun, Matej Paulovič.
     
    55:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradecký stadion exploduje radostí, a to i přesto, že domácí přesilovku nevyužili. Po jejím skončení už dotahují ztrátu 1:4 a máme vyrovnáno! Tomáš Linhart poslal z levé strany moc chytrý puk do brankoviště, kde ho přesně tečoval MARIS BIČEVSKIS a také lotyšský útočník skóruje podruhé – 4:4! Asistence: Tomáš Linhart.
     
    39:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak si myslím, že o zápletku do třetí třetiny máme postaráno! Mladík MATĚJ CHALUPA se totiž po předešlé akci nenechal rozladit a po pravé straně našlápl znovu. Parádní rychlostí se dostal ke kotouči za sparťanské beky a sám před Machovským nezaváhal, prostřelil ho ke druhé tyčce, takže je to už jenom 3:4! Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    29:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí jsou za svou velkou aktivitu z posledních minut zaslouženě odměněni a vracejí se do hry! Před Machovským zůstal úplně sám MARIS BIČEVSKIS a gólmanovi nasadil forhendovou kličku. Napoprvé ještě kotouč nezvedl nad jeho položený beton, ale potom ho z takřka nulového úhlu odrazil o výstroj Andreje Kudrny do odkryté branky – 2:4! Asistence: Matej Paulovič.
     
    23:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další rychlé přečíslení už končí gólem, a to čtvrtým v hradecké síti! Richard Jarůšek v situaci dva na jednoho ještě mířil do boční síťky, jenže pak zpoza branky vrátil Jiří Černoch puk do brankoviště ROBERTU ŘÍČKOVI, který měl čas dopravit ho do odkryté klece. Hradecká obrana se vracela hodně pomalu a je to už 1:4! Asistence: Jiří Černoch, Richard Jarůšek.
     
    18:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je parádní představení sparťanů v přesilových hrách. Využívají i svou třetí možnost! Blaž Gregorc poslal puk od modré do čilého ruchu před brankou, kde měl dostatek prostoru ANDREJ KUDRNA. Tentokrát tečoval kotouč nechytatelně mezi Pavelkovy betony, dnes tak skóruje podruhé a Sparta znovu vede o dva góly – 1:3! Asistence: Blaž Gregorc, Jiří Smejkal.
     
    15:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    A tak se taky děje, Mountfield rovněž využívá přesilovku, poprvé se zapisuje do gólového osudu zápasu a rychle snižuje! Na brankovišti způsobil rozruch Matej Paulovič a kotouč se pak odrazil na druhou stranu k MATĚJI CHALUPOVI, který ho procedil za Machovského záda – 1:2! Asistence: Matej Paulovič.
     
    14:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Bude. Pražané jsou zatím v přesilovkách stoprocentní a na hradecký kvapík z prvních minut odpovídají parádním způsobem! Petr Vrána moc dobře viděl, že mu po pravé straně sjíždí k brance ROBERT ŘÍČKA. Když mu tak poslal puk na hokejku, Říčka neměl větší problém ztečovat ho z první za Pavelkova záda. Hradecký brankář si přitom znovu sáhl – 0:2! Asistence: Petr Vrána.
     
    10:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ale teď už se ANDREJ KUDRNA prosazuje, Sparta na rozdíl od soupeře využívá první přesilovou hru a ujímá se vedení! Kudrna se po rotaci dostal ke kotouči v levém kruhu a vystřelil ke vzdálenější tyčce. Pavelka puk pouze zpomalil, ale nezastavil, a propadl mu za záda – 0:1! Asistence: Petr Kalina.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 16. Chalupa (Paulovič), 30. Bičevskis (Paulovič), 40. Chalupa (Cibulskis), 56. Bičevskis (Linhart), 64. Graňák (Dragoun, Paulovič) – 11. A. Kudrna (Kalina), 15. Říčka (Vrána), 19. A. Kudrna (Gregorc, Smejkal), 24. Říčka (Černoch, Jarůšek)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart, Zámorský, Graňák (A), Cibulskis, Piché, Nedomlel, Šalda – Rákos, Koukal (C), P. Straka – Bezúch, Kukumberg, Réway – Chalupa, Bičevskis, Paulovič – Dragoun, Miškář, R. Pilař. Trenér: Tomáš Martinec.
    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – T. Pavelka, Blain, Kalina, Delisle, Gregorc (A), Piskáček, T. Voráček, T. Dvořák – Říčka, P. Vrána, Jarůšek (C) – Smejkal, Klimek, A. Kudrna – Kumstát, Pech, Beran (A) – T. Pšenička, Černoch, T. Jandus. Trenér: Uwe Krupp.

    Rozhodčí: Barek, Doležal – Maštalíř, Pechánek.

    Diváci: 2071
    thejrc.org