Příbram – Dukla Praha 4:0 (kon.) | Opava – Liberec 1:1 (kon.) | Jablonec – Karviná 4:1 (kon.)
Plzeň – Zlín 1:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
4:1 (2:0)
MFK Karviná
Sobota 11.08.2018, 17:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce se s vámi loučím, přeji příjemný víkend a někdy příště opět na počtenou! (19:00:02)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se bez větších potíží stává tým FK Jablonec! Ve druhém poločase nejprve po nádherné akci snadno zvýšil Lukáš Masopust. Karvinou poté držel brankář Martin Berkovec, ale když si Marek Janečka skluzem tečoval míč do vlastní klece, neměl šanci zasáhnout. Na konečných 1:4 z pohledu Karvinských v poslední minutě upravil pěknou křižnou střelou Lukáš Budínský. Severočeši tedy zaznamenali své první letošní vítězství a mohou se těšit na posun tabulkou. To hosté zůstávají stále na nule, navíc už potřetí ze čtyř zápasů obdrželi čtyři branky.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Karviná by ráda přidala ještě jednu střelu, ale domácí se zatáhli a pravděpodobně si už nenechají skóre více pokazit. Slezané budou mít k dispozici ještě jeden přímý kop z poloviny hřiště, což Petr Rada nese opět velice nelibě.
    90. Lukáš BUDÍNSKÝ - 4:1
     
    90
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se hosté dočkali čestného gólu, který si dnes zřejmě zasloužili. Po pěkné přihrávce do pokutového území si míč zpracoval LUKÁŠ BUDÍNSKÝ a z výborné pozice prostřelil Vlastimila Hrubého povedenou křižnou ranou ke vzdálenější tyči.
     
    89
    Vlastimil Hrubý obstaral jeden za svých dnešních posledních výkopů a poslal míč na karvinskou polovinu. Davis Ikaunieks se jej snažil udržet před autovou čarou, avšak nakonec se mu to nepodařilo.
     
    88
    Vlastimil Hrubý nyní nepůsobil zrovna suverénním dojmem, když boxoval centr pouze před sebe.Jablonec se ale brzy dostal opět do ofenzivy a Davis Ikaunieks se s Michalem Trávníkem snažil díky narážečce dostat do pokutového území. Marek Janečka byl však v tuto chvílí velice jistý.
     
    87
    Hned dvojici rohových kopů mají nyní k dispozici hosté. První centr byl odvrácen zpět do zámezí. Druhý pokus dostal David Lischka mimo šestnáctku a Benjamin Čolić poté dělovou ranou z pětadvaceti metrů zamířil mezi stromy za stadionem.
     
    85
    Davis Ikaunieks se snažil prosadit v pokutovém území. Jeho střelu však blízko stojící Jan Šisler srazil na rohový kop. Ten opět rozehrával Michal Trávník, ale Karviná neměla problém s ubráněním se.
     
    84
    Další pokus Jablonce o útok zastavil důraznou hlavičkou Benjamin Čolić. Ten dnes z obránců Slezanů působí jednoznačně nejjistějším dojmem. Bohužel jej kolegové příliš nenapodobili.
     
    83
    Kdo by čekal, že jablonecký kouč bude za stavu 4:0 spokojen, byl by na omylu. Petr Rada totiž zápas nadále velice emotivně prožívá a důrazně svým hráčům vyčítá byť jen sebemenší chybičku. Už je to nicméně pro něj typické.
     
    82
    Jan Moravec se vydal poměrně vysoko napadat rozehrávajícího Tomáše Hübschmana, poté se však stáhl zpět a nechal jabloneckého kapitána rozvinout útok. Ten neměl dlouhého trvání a po dobrém zákroku Jana Šislera se hra přesouvá na druhou stranu hřiště.
     
    81
    Dalším, kdo se pokoušel zapsat do listiny střelců, byl domácí Michal Trávník. Ten napřáhl z více než dvaceti metrů, avšak netrefil míč ideálně a Martina Berkovce tak příliš neohrozil.
     
    80
    Zápas dospěl ke svým závěrečným deseti minutám. O jeho sudu je již dávno rozhodnuto, oba týmy ale ještě mají o co hrát. Jablonec o dovršení "bůra", Karviná alespoň o čestné zmírnění skóre.
     
    80
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jakub Považanec.
     
    79
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Luboš Tusjak, přichází David Guba.
     
    78
    Davis Ikaunieks prováhal obrovskou šanci na první gól v zelenobílém dresu! Vladimir Jovović si troufl na těžký volej z dálky. Rána mu vůbec nesedla, nicméně přes děravou karvinskou defenzivu proklouzl míč až k lotyšskému forvardovi, který před Martinem Berkovcem zamířil mimo tři tyče.
     
    77
    Aleš Mertelj přemýšlel, kudy rozjet útok z poloviny hřiště. Nakonec jednoduše předal míč Janu Šislerovi, jehož přihrávka po levé lajně skončila v zámezí. Jablonec se posléze velice rychle stěhuje zpět na útočnou polovinu, kde se usazuje.
     
    75
    Severočeši nepolevují. Když se k pokutovému území přibližovali více, než se hostům líbilo, byl Tomáš Hübschman sražen k zemi a rozhodčí správně píská faul. Ze standardky Jablonečtí nic vytěžit nedokázali.
     
    75
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Nikola Janković.
     
    74
    Marek Janečka po nešťastné situaci dlouho ležel na hrací ploše s hlavou v dlaních, ale už je připraven k pokračování ve hře. Byl to právě on, kdo dlouhým nákopem donutil Vlastimila Hrubého k alespoň menší pohotovosti.
    72. Marek JANEČKA - 4:0
     
    72
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Slezané si dnes musí vypít kalich hořkosti až do dna! Jablonečtí rozjeli rychlý brejk. Lukáš Masopust vyslal před branku prudký přízemní centr a kapitán MAREK JANEČKA si ve snaze o zákrok smolně tečoval míč do vlastní branky. Janečka tedy napodobuje počin z minulého kola, kdy se v zápase s Mladou Boleslaví trefil rovněž do vlastní klece.
     
    71
    Nyní už ale snaha Karviné nesla výsledky, když si vybojovala rohový kop z levé strany. Jeho exekuce se chopil Lukáš Budínský, ale centry dnes hostům skutečně vůbec nevycházejí. Zelenobílí se ubránili s ledovým klidem.
     
    70
    Karvinští zadáci si chvíli hráli s napadajícím Davisem Ikaunieksem bago, až Jan Šisler nakopl míč přes polovinu hřiště. Hosté se poté prokombinovali k centru, který k jejich smůle poslal Jan Suchan mimo dosah kteréhokoli ze spoluhráčů.
     
    69
    Nově příchozí Davis Ikaunieks se po pravém křídle hnal kupředu, avšak v blízkosti pokutového území byl dočista sám! Musel si tedy počkat na podporu Tomáše Holeše a s tím už si Slezané poměrně snadno poradili.
     
    68
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Martin Doležal, přichází Davis Ikaunieks.
     
    67
    Vladimir Jovović se opět stává obětí hněvu Petra Rady, když ve spolupráci s Michalem Trávníkem naložil s přímým kopem trestuhodně. Hosté tedy míč snadno odkopli a mohli by se podívat na útočnou polovinu.
     
    65
    A máme tu dnešní první žlutou kartu. Vidí ji hostující Lukáš Budínský (KAR), jenž nevybíravě zajel do protihráče. Jablonec si zkusí další standardní situaci.
     
    65
    Zatímco si jablonečtí příznivci žádají další gól, hraje se převážně ve středu pole. Zelenobílí budou mít k dispozici standardku, když se stal Michal Trávník obětí šlapáku od Jana Suchana.
     
    63
    Další akci Severočechů téměř dokonale zazdil Vladimir Jovović. Ten totiž obdržel přihrávku do vápna, ale místo střely ještě nesmyslně přihrával, což nikdo ze spoluhráčů nemohl očekávat.
     
    62
    Tomáš Hübschman parádní dlouhou přihrávkou skvěle našel rozeběhnutého Lukáše Masopusta. Ten posílal centr do vápna, kde Martinu Doležalovi chybělo k zakončení pár centimetrů do výšky!
     
    Dnešní utkání sleduje 2 826 diváků.
     
    61
    Další zajímavou akci Karviné zastavil praporek pomezního sudího. Jablonečtí tedy rozehrávají z blízkosti vlastní svatyně a pomalu se snaží nalézt cestu vpřed.
     
    60
    Jan Suchan o sobě chtěl ihned po svém příchodu na zelený pažit dát vědět. Z levé strany, kde dostal spoustu prostoru, kroutil míč do šestnáctky. Vlastimil Hrubý byl však připraven, vyběhl si a v klidu centr zachytil.
     
    60
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Filip Panák, přichází Jan Suchan.
     
    58
    Z rohu už Jablonec nic velkého nevytěžil. Hosté však opět měli při bránění menší potíže, ale nakonec Martin Doležal letící míč nedokázal zpacifikovat. Slezané tedy obracejí hru.
     
    57
    Opět v hlavní roli Martin Berkovec! Vladimir Jovović si narazil balon o Davida Lischku, jenž se z pozice stopera vydal na výlet. Lischka mu míč patičkou skvěle vrátil proti noze, načež Černohorcův obstřel ke vzdálenější tyči gólman naprosto senzačně vyškrábl na rohový kop!
     
    56
    Karviná se snaží rozparáděnému soupeři herně alespoň vyrovnat, ale zatím bez úspěchu. Marek Janečka totiž cestu ze zhuštěného prostoru ve středovém kruhu nenašel a opět mohou hrát domácí, konkrétně kapitán Tomáš Hübschman, jenž rozjíždí protiakci.
     
    54
    A Jablonečtí nemají dost! Vladimir Jovović zatáhl míč po pravém křídle a přihrál pod sebe na Jana Chramostu. Ten už byl sám před gólmanem a Martin Berkovec si připsal skvělý zákrok, když střelu reflexivně vykopl mimo prostor branky.
    53. Lukáš MASOPUST - 3:0
     
    53
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tak to byla fotbalová paráda, Severočeši vedou 3:0! Jan Chramosta si narazil míč s Martinem Doležalem a elegantně se tak dostal do pokutového území. V palebné pozici se neukvapil a ještě vybídl LUKÁŠE MASOPUSTA, jenž ve skluzu dopravil balon mezi tři tyče.
     
    52
    Marek Janečka zklidnil hru a přihrál Benjaminu Čolićovi. Ten ale už nevěděl kudy a zvolil tedy přihrávku na brankáře, který míč odkopává pryč.
     
    51
    Střílený centr Bojana Letiće se odrazil za hranici šestnáctky, odkud pálil levou nohou Benjamin Čolić. Míč ale moc podebral a zakončení tedy bylo pro Jablonec zcela neškodné, mířilo totiž několik metrů nad horní tyčku.
     
    50
    Jan Chramosta trošku nešťastně zastavil centr Benjamina Čoliće rukou. Karviná tedy bude rozehrávat přímý kop z poměrně ostrého úhlu, pozice pro centr je to však více než slibná!
     
    50
    Filip Panák měl našlápnuto a sprintem se hnal do protiútoku. Po dlouhém sprintu jej ovšem dostihl Matěj Hanousek a skvěle mu míč odebral. Vše se obešlo bez faulu, hra plyne dál.
     
    49
    Ano, Jan Chramosta už je zpátky na hřišti! Karvinští sportovně vrátili míč svému soupeři, za což sklidili potlesk z tribun. Zelenobílí se po levé straně okamžitě vydávají kupředu.
     
    48
    Hra je přerušena, na zemi totiž zůstal ležet Jan Chramosta. Domácí zdravotníci mu pomohli zpět na nohy, jablonecký útočník ale kulhá. Nechme se překvapit, zda bude schopen ve hře pokračovat.
     
    47
    Úvodní centr v podání Lukáše Masopusta mířil příliš vysoko a zdálo se, že opustí hrací plochu. Díky velké rotaci se ovšem míč odrazil od země zpět do hry, což Martin Berkovec nečekal a do hry se tedy museli zapojit obránci.
     
    46
    Druhý poločas vykopli domácí fotbalisté. Karvinští do něj vstupují s jednou změnou v sestavě, když hřiště opustil smolař Gergő Kocsis. Nastoupivší Jan Šisler byl měl do hry vnést více důrazu.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Gergő Kocsis, přichází Jan Šisler.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     
    První pětačtyřicetiminutovka je minulostí a Jablonec zaslouženě vede 2:0! Domácí se dlouho nemohl prosadit, Vladimir Jovović v obrovské šanci trefil tyč a z brejků hrozila také Karviná, Marek Janečka dokonce také díky skvělému zákroku Vlastimila Hrubého orazítkoval brankovou konstrukci. Poté se však skóre měnilo, když trestuhodnou minelu při rozehrávce snadno potrestal Jan Chramosta. Těsně před odchodem do kabin se navíc prosadil také druhý jablonecký útočník Martin Doležal, jenž prudkou hlavičkou zužitkoval rohový kop. Nutno pochválit oba týmy za prozatímní herní projev, vidíme spoustu šancí a diváci se rozhodně nemohou nudit!

    Střely po 1. poločase:
    Jablonec 10:7 Karviná.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Martin DOLEŽAL - 2:0
     
    45
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Domácí pověstným gólem do šatny navyšují vedení! Po odvráceném centru Lukáše Masopusta rozehrával Jablonec roh z levé strany. Jako obvykle si jej vzal na starost Michal Trávník, jehož precizní centr dopadl na hlavu MARTINA DOLEŽALA. Ten využil svého prostoru a prudkou hlavičkou nedal Berkovcovi jakoukoliv šanci!
     
    44
    V závěru první půle se zelenobílí nikam neženou a míč putuje mezi stopery. Až poté rozjeli akci, kterou mohl zakončit Vladimir Jovović. Ještě však zvolil pas na Matěje Hanouska a tím hrozba skončila.
     
    43
    Petr Rada prožívá utkání jako obvykle velice emotivně a neskrývá rozčarování z určitých situací. Nyní sledoval prudký centr Lukáše Masopusta, který nedokázal nikdo, včetně dobíhajícího Matěje Hanouska, zasáhnout.
     
    42
    Za volným balonem se dravě hnal Vladimir Jovović. Opět jej bránil Benjamin Čolić, jenž odstavil Černohorce tělem a umožnil Martinu Berkovcovi vyběhnutí z brány a odkopnutí do bezpečí.
     
    41
    Lukáš Masopust pohledně zahrál napadajícímu Luboši Tusjakovi na housle a přihrál na osu hřiště Tomáši Holešovi. Ten chtěl zřejmě centrovat, ale kop mu nesedl a míč doplachtil do rukavic Martina Berkovce.
     
    39
    Právě Aleš Mertelj nyní zůstává po trošku skrytém střetu ležet na hrací ploše. Když už se do akce začali chystat zdravotníci, vstal, a hra tedy může plynout dál.
     
    38
    Slezané se postupně přibližují k šanci. Dalekonosný centr Benjamina Čoliće byl uklizen defenzivou Jablonce na rohový kop. Ten byl znovu rozehraný přímo do vápna, ale Aleš Mertelj míč na bližší tyči v těžké pozici prodloužit přes Matěje Hanouska nedokázal.
     
    37
    Vladimir Jovović se v balkánském souboji snažil v tísni něco vymyslet proti Benjaminu Čolićovi. Ani jeho technická vybavenost mu ovšem nepomohla k udržení míče na hrací ploše. Hosté vhazují a kombinují v oblasti půlicí čáry.
     
    36
    Už to vypadalo, že by se Jan Chramosta mohl řítit do slibné šance, avšak vzrušení se ukázalo být zbytečné. Praporek postranního sudího totiž vylétl k nebi, ofsajd.
     
    35
    Bojan Letić rozehrál standardní situaci z poloviny hřiště dlouhým nákopem do vápna. Tam se k zakončení nedostal vyskakující Tomáš Wágner a David Lischka poté uklidil míč do bezpečné vzdálenosti od své branky.
     
    34
    Michal Trávník dnes zatím nemá svůj den. Nyní předvedl další laxní ztrátu míče a Jan Moravec se nadechl k velkému sprintu. Škoda pro Slezany, že se v jednu chvíli ocitl těsně za autovou čarou.
     
    33
    Tomáš Břečka zkoušel velmi pěknou dlouhou přihrávkou nastartovat do úniku Lukáše Masopusta! Gergő Kocsis byl však na svém místě a hlavou odvrátil potenciální nebezpečí.
     
    31
    Na druhé straně se pral s přesilou Lukáš Budínský. Nakonec byl dokonce ztrojen a do pokutového území tedy proniknout nedokázal. Jablonečtí obracejí hru.
     
    30
    Vladimir Jovović se nezalekl palebné pozice a zpoza vápna se opřel do míče bez přípravy. Jeho projektil skončil ke smůle Jablonce několik metrů nad břevnem.
     
    29
    Karviná se ihned po obdržené brance chopila iniciativy a snažila se dostat na dostřel domácí kleci. David Lischka si ale skvěle splnil povinnosti a tělem odclonil soupeře. Míč poté skončil v zámezí, Vlastimil Hrubý bude vykopávat.
    28. Jan CHRAMOSTA - 1:0
     
    28
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba daruje Jablonci vedení! Gergő Kocsis chtěl míč vrátit svému brankáři, ale pod tlakem presujícího JANA CHRAMOSTY namazal míč domácímu forvardovi do vyložené pozice. Chramosta poté obstřelil Martina Berkovce, jenž byl ještě částečně mimo prostor brány a otevřel skóre.
     
    27
    A stále zůstává skóre bezbrankové! Lukáš Masopust obelstil svého strážce a připravil šanci Martinu Doležalovi. Ten ve skluzu zamířil těsně vedle bližší tyče!
     
    26
    Vladimir Jovović si naběhl do vápna při snaze prodloužit dlouhý centr za sebe. Byl ale skvěle bráněn Gergő Kocsisem a Martin Berkovec tak mohl v klidu najít míč ve svých rukavicích.
     
    25
    Po celé situaci zůstal na hrací ploše ležet jeden z domácích beků, ale bude v pořádku. Oba celky využili herní pauzy k občerstvení. Teď už však budeme znovu pokračovat!
     
    24
    Tyč se dostala do akce také na druhé straně! Luboš Tusjak se opřel do míče z dálky. Rána mu vůbec nesedla, avšak přesto posloužila jako ideální průniková přihrávka pro Marka Janečku, jenž zůstal u vápna po rohovém kopu. Karvinský kapitán pálil po zemi a Vlastimil Hrubý fantasticky vytěsnil jeho pokus na brankovou konstrukci. Po odrazu od ní skryl míč pod sebou.
     
    23
    Vladimir Jovović se snažil prosmýknout po pravém křídle. Benjamin Čolić si jej nicméně skvěle pohlídal a jasným gestem demosntroval, že byl jeho obranný zákrok skutečně čistý.
     
    21
    Jan Moravec nacentroval z velké dálky rovnou do vápna. Před Vlastimilem Hrubým poté bylo poměrně živo, míč však nakonec skončil v autu. Hrubý tedy bude vykopávat.
     
    20
    Michal Trávník na polovině hřiště příliš dlouho otálel s přihrávkou, až jej odstrčil Aleš Mertelj a hosté se tak dostali k míči. Hned poté si vyzkouší také standardku, i když se domácí příznivci s tímto rozhodnutím úplně neztotožňují.
    19. Šance domácích, střela Holeče prosvištěla vedla brány
     
    19
    Zajímavý zápas pokračuje. Míč tentokráte znovu skákal v pokutovém území Karviné, až se do něj opřel doběhnuvší Tomáš Holeš. Rána jabloneckého beka z ostřejšího úhlu prosvištěla kolem vzdálenější tyče jen z vnější strany!
    17. Panák z voleje prověřil Hrubého, ten se nenechal zaskočit
     
    17
    Filip Panák se prosadil v souboji s Lukášem Masopustem a usadil svůj tým na útočné polovině. Nakonec to byl právě on, kdo se dostal k pěkné střele z voleje po centru z pravé strany a Vlastimil Hrubý musel poprvé do vážnější akce!
     
    16
    A už podruhé se Jablonečtí pořádně zlobí! Michal Trávník načechral míč za obrannou linii, Lukáš Masopust si jej na prsa zpracoval a postupoval na bránu. Nakonec skončil po lehčím kontaktu se stoperem na zemi, toto ale skutečně faul nejspíše nebyl.
     
    15
    Lukáš Masopust dostal na pravém křídle trošku prostoru pro centr a okamžitě jej vyprodukoval. Ačkoliv nebyl zákrok Martina Berkovce z nejpřesvědčivějších, dokázal skákavý pozdrav zkrotit napoprvé.
     
    14
    Útoky Karviné se nesou povětšinou ve znamení velice krátkého pobytu na útočné polovině. O to se nyní dobrým návratem postaral Michal Trávník a Tomáš Břečka vyváží balon přes půlicí čáru.
     
    13
    Obrovská šance! Hostující defenziva byla zastižena v nedbalkách a Vladimir Jovović se ocitl zcela sám před brankou. Rozhodl se zakončit podél padajícího gólmana na přední tyč, ale mířil až moc přesně a brankovou konstrukci orazítkoval.
     
    12
    Tomáš Holeš vyzval dlouhým nákopem ke sprintu Martina Doležala. Ten se výborně dostal tělem před Gergő Kocsise, ale poté už akce tak zajímavě nepokračovala a hosté budou vhazovat.
     
    11
    Z rohového kopu Karviná nic zásadního nezískala a trošku opaření jablonečtí fotbalisté opět získávají pevnější půdu pod nohama. Matěj Hanousek si u postranní čáry poradil s přesilou a může vhazovat.
     
    9
    A zahrozila také Karviná! Centr Benjamina Čoliće z pravé strany udělal před domácí pokladnicí obrovskou neplechu a Tomáš Holeš byl rád, že si kulatý nesmysl neumístil v kostrbaté pozici do vlastní brány. Od Petra Rady nyní dostává pořádně za uši Vladimir Jovović, přes jehož stranu útok vedl.
     
    8
    Martin Doležal si nyní mohl po sporné situaci spravit chuť. Po zpracování průnikové přihrávky přenesl hru k na zadní tyč nabíhajícímu Vladimiru Jovovićovi, tomu ovšem chyběl k zakončení krok.
    7. Domácí se dožadovali penalty, sudí Nenadál nechal hru plynout
     
    7
    To vypadalo všelijak! Martin Doležal se uvnitř pokutového území snažil obejít Gergő Kocsise a po kontaktu s jeho nohou skončil na trávníku. Rozhodčí Nenadál ovšem penaltu navzdory domácím protestům nepíská.
     
    7
    Zdá se, že Slezané budou spíše vyčkávat právě na brejky a zůstávají poměrně pasivně zalezlí před vlastním pokutovým územím. Jablonec tedy více drží míč.
     
    6
    Další roh domácích skončil protiútokem soupeře! Michal Trávník centroval mimo dosah všech spoluhráčů. Vystřelit posléze ještě nedokázal Matěj Hanousek a bleskový brejk Karviné poté zpoza šestnáctky zakončil Lukáš Budínský vysoko na tribunu.
     
    5
    První roh Jablonce rozehráli zelenobílí po zblokovaném centru Michala Trávníka nakrátko. Do vápna se nedostali, ale celou situaci si ještě budou moci zopakovat.
     
    4
    Z nadějné akce Jablonce nic nevzešlo. Michal Trávník po sprintu pěkně přenechal míč za vápno Janu Chramostovi. Ten zkoušel balon prostrčit do šestnáctky na spoluhráče, nicméně nepotykal si s přesností a hosté situaci přečkali bez úhony.
     
    3
    V úvodních desítkách sekund si oba týmy navzájem předávají míč a hra je plná nepřesností. To teď prezentoval Tomáš Holeš, jehož pokus o centr do vápna skončil daleko za Berkovcovou svatyní.
     
    2
    Karvinský Bojan Letić měl na levém křídle čas na centr. Míč z jeho kopačky proskákal skrz pokutové území, avšak Tomáš Wágner jej zasáhnout nemohl, pobídka mu totiž šla na paty.
     
    2
    Dlouhý nákop mířil na rozeběhnutého Jana Chramostu. Ten, ač vyvinul největší možné úsilí, míč na hrací ploše nezachytil a Martin Berkovec tak bude vykopávat od své branky.
     
    1
    Začínáme! Výkopu se chopili hostující fotbalisté. Ti se kombinačně moc daleko nedostali a k vápnu se tedy jako první dostal Jablonec. Vladimir Jovović ale nacentrovat nedokázal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků již vstupují na hrací plochu skromně zaplněné Střelnice. Jablonečtí oblékli své typické zelené dresy, zatímco Slezané se představí v netypické svítivě žluté barvě. Zápas za malou chvíli vypukne!
     
    V Jablonci panuje příjemné fotbalové počasí a trávník před chvílí pokropila menší přeháňka. Podmínky tedy budou mít obě mužstva ideální, tak doufejme, že bude k vidění interesantní a napínavé utkání!
     
    Petr Rada dnes poprvé v sezóně zvolil návrat ke hře se dvěma hrotovými útočníky, Martina Doležala doplní Jan Chramosta. Hostující Karviná pro změnu žádné velké překvapení v základní jedenáctce nenabídla.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Lischka, Břečka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Masopust, Trávník, Jovović – Doležal, Chramosta.
    Náhradníci: Hanuš – Hovorka, Janković, R. Acosta, V. Kubista, Považanec, D. Ikaunieks.

    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Janečka (C), Kocsis, Tusjak – Mertelj – Jan Moravec, Panák, Budínský, Letić – Wágner.
    Náhradníci: Pastornický – Lingr, Šisler, Guba, Ramírez, Weber, Pavelka..
     
    MFK KARVINÁ

    Také Slezané by rádi zopakovali počin z uplynulé sezóny. Ta se pro ně totiž nevyvíjela dobře, avšak nakonec se zvládli zachránit, když v nervy drásajícím závěru soutěže poslali ve vzájemném utkání o level níže Jihlavu. Vstup do FORTUNA:LIGY byl pro ně však vražedný. Navíc se do toho připletl odchod opory záložních řad Jana Kalabišky, jenž z rodinných důvodů zvolil přestup do Slovácka.

    Karviná zatím marně hledá ideální herní projev. V Liberci se prezentovala extrémně pasivně a nakonec bez jakékoliv šance skórovat padla 0:1. Na Slavii už nebylo vůbec co řešit, hrálo se na jednu branku a výsledek 0:4 je výmluvný. Zajímavý výkon Karvinští předvedli až v posledním utkání, ale v domácí premiéře i díky ukázkovému vlastnímu gólu podlehli Mladé Boleslavi 3:4. Slezané se tedy nacházejí na poslední příčce tabulky a po zápase v Jablonci je čeká domácí střetnutí s Plzní. Uloví nějaké body už na severu Čech?
     
    FK JABLONEC

    Po minulé sezóně, ve které si svěřenci Petra Rady díky skvělé jarní části zajistili postup do základní skupiny Evropské ligy, panovala na severu Čech velká očekávání a jako by to v úvodních kolech svazovalo Jablonci kopačky. Ačkoliv zatím v žádném utkání herně nepropadl a většinou diktoval tempo hry, zůstává bez výhry a na svém kontě má pouze jeden bodík! Tato chabá bilance znamená momentální třinácté místo v tabulce.

    Velké potíže Jablonečtí zaznamenávají především v produktivitě. Doposud se trefili pouze dvakrát, a to pokaždé ze vzduchu, na gól nohou stále čekají. Trenér Petr Rada překvapivě změnil oproti jaru taktiku a navzdory příchodu Davise Ikauniekse přešel na rozestavení s jediným hrotovým útočníkem, jímž byl zatím vždy Martin Doležal. To jabloneckým příznivcům úplně nešlo po chuti a proti Karviné nečekají nic než první vítězství. Dočkají se ho?
     
    Zdravím všechny fanoušky českého ligového fotbalu! FORTUNA:LIGA má tento víkend na programu své čtvrté kolo a na severu Čech se bude bojovat o velice potřebné body. Celky FK Jablonec ani MFK Karviná do soutěže nevstoupily vůbec dobře, přesto budou domácí zastávat roli jasného favorita. Potvrdí ji? Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 28. Chramosta, 45. Doležal (Trávník), 53. Masopust (Chramosta), 72. Janečka (vla.) – 90. Budínský (Wágner)

    Karty:   65. Budínský (KAR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 8:9. Rohy: 5:6.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Lischka, Břečka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Masopust (75. Janković), Trávník, Jovović (80. Považanec) – Doležal (68. D. Ikaunieks), Chramosta.
    Náhradníci: Hanuš – Hovorka, Janković, R. Acosta, V. Kubista, Považanec, D. Ikaunieks.

    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Janečka (C), Kocsis (46. Šisler), Tusjak (79. Guba) – Mertelj – Jan Moravec, Panák (60. Suchan), Budínský, Letić – Wágner.
    Náhradníci: Pastornický – Lingr, Šisler, Guba, Ramírez, Weber, Pavelka, Suchan.

    Rozhodčí: Nenadál – Arnošt, Caletka.

    Diváci: 2 826
    thejrc.org