Příbram – Dukla Praha 4:0 (kon.) | Opava – Liberec 1:1 (kon.) | Jablonec – Karviná 4:1 (kon.)
Plzeň – Zlín 1:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
4:1 (2:0)
MFK Karviná
Sobota 11.08.2018, 17:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
    90. Lukáš BUDÍNSKÝ - 4:1
     
    90
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se hosté dočkali čestného gólu, který si dnes zřejmě zasloužili. Po pěkné přihrávce do pokutového území si míč zpracoval LUKÁŠ BUDÍNSKÝ a z výborné pozice prostřelil Vlastimila Hrubého povedenou křižnou ranou ke vzdálenější tyči.
     
    80
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jakub Považanec.
     
    79
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Luboš Tusjak, přichází David Guba.
     
    78
    Davis Ikaunieks prováhal obrovskou šanci na první gól v zelenobílém dresu! Vladimir Jovović si troufl na těžký volej z dálky. Rána mu vůbec nesedla, nicméně přes děravou karvinskou defenzivu proklouzl míč až k lotyšskému forvardovi, který před Martinem Berkovcem zamířil mimo tři tyče.
     
    75
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Nikola Janković.
    72. Marek JANEČKA - 4:0
     
    72
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Slezané si dnes musí vypít kalich hořkosti až do dna! Jablonečtí rozjeli rychlý brejk. Lukáš Masopust vyslal před branku prudký přízemní centr a kapitán MAREK JANEČKA si ve snaze o zákrok smolně tečoval míč do vlastní branky. Janečka tedy napodobuje počin z minulého kola, kdy se v zápase s Mladou Boleslaví trefil rovněž do vlastní klece.
     
    68
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Martin Doležal, přichází Davis Ikaunieks.
     
    65
    A máme tu dnešní první žlutou kartu. Vidí ji hostující Lukáš Budínský (KAR), jenž nevybíravě zajel do protihráče. Jablonec si zkusí další standardní situaci.
     
    60
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Filip Panák, přichází Jan Suchan.
     
    57
    Opět v hlavní roli Martin Berkovec! Vladimir Jovović si narazil balon o Davida Lischku, jenž se z pozice stopera vydal na výlet. Lischka mu míč patičkou skvěle vrátil proti noze, načež Černohorcův obstřel ke vzdálenější tyči gólman naprosto senzačně vyškrábl na rohový kop!
     
    54
    A Jablonečtí nemají dost! Vladimir Jovović zatáhl míč po pravém křídle a přihrál pod sebe na Jana Chramostu. Ten už byl sám před gólmanem a Martin Berkovec si připsal skvělý zákrok, když střelu reflexivně vykopl mimo prostor branky.
    53. Lukáš MASOPUST - 3:0
     
    53
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tak to byla fotbalová paráda, Severočeši vedou 3:0! Jan Chramosta si narazil míč s Martinem Doležalem a elegantně se tak dostal do pokutového území. V palebné pozici se neukvapil a ještě vybídl LUKÁŠE MASOPUSTA, jenž ve skluzu dopravil balon mezi tři tyče.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Gergő Kocsis, přichází Jan Šisler.
    45. Martin DOLEŽAL - 2:0
     
    45
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Domácí pověstným gólem do šatny navyšují vedení! Po odvráceném centru Lukáše Masopusta rozehrával Jablonec roh z levé strany. Jako obvykle si jej vzal na starost Michal Trávník, jehož precizní centr dopadl na hlavu MARTINA DOLEŽALA. Ten využil svého prostoru a prudkou hlavičkou nedal Berkovcovi jakoukoliv šanci!
    28. Jan CHRAMOSTA - 1:0
     
    28
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba daruje Jablonci vedení! Gergő Kocsis chtěl míč vrátit svému brankáři, ale pod tlakem presujícího JANA CHRAMOSTY namazal míč domácímu forvardovi do vyložené pozice. Chramosta poté obstřelil Martina Berkovce, jenž byl ještě částečně mimo prostor brány a otevřel skóre.
     
    27
    A stále zůstává skóre bezbrankové! Lukáš Masopust obelstil svého strážce a připravil šanci Martinu Doležalovi. Ten ve skluzu zamířil těsně vedle bližší tyče!
     
    24
    Tyč se dostala do akce také na druhé straně! Luboš Tusjak se opřel do míče z dálky. Rána mu vůbec nesedla, avšak přesto posloužila jako ideální průniková přihrávka pro Marka Janečku, jenž zůstal u vápna po rohovém kopu. Karvinský kapitán pálil po zemi a Vlastimil Hrubý fantasticky vytěsnil jeho pokus na brankovou konstrukci. Po odrazu od ní skryl míč pod sebou.
    17. Panák z voleje prověřil Hrubého, ten se nenechal zaskočit
     
    17
    Filip Panák se prosadil v souboji s Lukášem Masopustem a usadil svůj tým na útočné polovině. Nakonec to byl právě on, kdo se dostal k pěkné střele z voleje po centru z pravé strany a Vlastimil Hrubý musel poprvé do vážnější akce!
     
    16
    A už podruhé se Jablonečtí pořádně zlobí! Michal Trávník načechral míč za obrannou linii, Lukáš Masopust si jej na prsa zpracoval a postupoval na bránu. Nakonec skončil po lehčím kontaktu se stoperem na zemi, toto ale skutečně faul nejspíše nebyl.
     
    13
    Obrovská šance! Hostující defenziva byla zastižena v nedbalkách a Vladimir Jovović se ocitl zcela sám před brankou. Rozhodl se zakončit podél padajícího gólmana na přední tyč, ale mířil až moc přesně a brankovou konstrukci orazítkoval.
     
    9
    A zahrozila také Karviná! Centr Benjamina Čoliće z pravé strany udělal před domácí pokladnicí obrovskou neplechu a Tomáš Holeš byl rád, že si kulatý nesmysl neumístil v kostrbaté pozici do vlastní brány. Od Petra Rady nyní dostává pořádně za uši Vladimir Jovović, přes jehož stranu útok vedl.
    7. Domácí se dožadovali penalty, sudí Nenadál nechal hru plynout
     
    7
    To vypadalo všelijak! Martin Doležal se uvnitř pokutového území snažil obejít Gergő Kocsise a po kontaktu s jeho nohou skončil na trávníku. Rozhodčí Nenadál ovšem penaltu navzdory domácím protestům nepíská.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 28. Chramosta, 45. Doležal (Trávník), 53. Masopust (Chramosta), 72. Janečka (vla.) – 90. Budínský (Wágner)

    Karty:   65. Budínský (KAR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 8:9. Rohy: 5:6.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Lischka, Břečka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Masopust (75. Janković), Trávník, Jovović (80. Považanec) – Doležal (68. D. Ikaunieks), Chramosta.
    Náhradníci: Hanuš – Hovorka, Janković, R. Acosta, V. Kubista, Považanec, D. Ikaunieks.

    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Janečka (C), Kocsis (46. Šisler), Tusjak (79. Guba) – Mertelj – Jan Moravec, Panák (60. Suchan), Budínský, Letić – Wágner.
    Náhradníci: Pastornický – Lingr, Šisler, Guba, Ramírez, Weber, Pavelka, Suchan.

    Rozhodčí: Nenadál – Arnošt, Caletka.

    Diváci: 2 826
    thejrc.org