Sparta – Pardubice 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Davos 3:7 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 11.08.2018, 14:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to z ČPP Arény vše, nicméně již v 18:00 zde vypukne další duel, v němž domácí Mountfield HK vyzve švýcarský Davos. Hradečtí první utkání zvládli, když porazili Spartu 5:4 v prodloužení, Davos pak udolal houževnaté Pardubice 3:2. Je se na co těšit! (16:33:43)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni pardubický gólman Milan Klouček a sparťanský bek Jan Košťálek.
     
    Konec zápasu.
     
    63:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrat je dokonán! ANDREJ KUDRNA využil milimetrové pobídky Jana Košťálka do pravého kruhu a nedal Kloučkovi z nápřahu absolutně žádnou šanci. Sparta vítězí! Asistence: Jan Košťálek, Richard Jarůšek.
     
    63:03
    Plexisklo stále drží, Klimkova bomba končí za bránou Kloučka. Pardubice střídají.
     
    62:11
    Treille vyslal pumelici z pravého kruhu, Honzíka však nepřekvapil. Tempo se zvyšuje, chvílemi připomíná ostrý duel extraligy.
     
    61:30
    Pokus Svobody končí v Honzíkově náručí, vhazuje se v obranném pásmu Sparty.
     
    60:31
    Svižný hokej tří proti třem startuje! Na začátku je aktivnější Dynamo, ke střelám se však Holaňova parta prozatím nedostala.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Sparta tlačila, hrozila – a dočkala se. Po brankách Košťálka a Kumstáta se skóre srovnalo, přičemž Pražané dokonce mohli i otočit, v dalším snažení už ale neměli štěstí. Za pár minut začne pod Bílou věží pětiminutové prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:35
    Teď jde jen o to neudělat chybu, ani jeden z celků se už do žádných velkých akcí nežene. Je pravděpodobné, že v ČPP Aréně uvidíme nastavenou pětiminutovku.
     
    57:40
    Sparťané vyslali na Kloučka hned několik nepříjemných pokusů, pardubický gólman se nicméně nachytat nenechal. Do konce třetí dvacetiminutovky zbývá něco málo přes dvě minuty.
     
    56:06
    Halou zní hlasy pražských fanoušků, kteří rovněž touží po gólu a tím pádem po definitivním obratu. Zakázané uvolnění, vhazuje se před Honzíkem.
     
    53:42
    Nahození Hantáka z levého kruhu nadělalo Kloučkovi víc starostí, než by se mohlo zdát. Pardubice po delší době tlačí, hodlají zřejmě utkání otočit znovu ve svůj prospěch bez toho, aniž by musely do nastaveného času.
     
    52:19
    Pěkný a svižný pokus Budíka, na pozorného Honzíka si však pardubický bek nepřišel. Do konce zbývá něco přes sedm a půl minuty, dočkáme se rozuzlení, nebo půjde první střetnutí dnešního programu Mountfield Cupu do prodloužení?
     
    51:58
    Zakázané uvolnění svěřenců Uweho Kruppa, následující buly tedy proběhne před Honzíkem.
     
    50:09
    Nahození na Honzíkovu kasu končí přerušením hry a další minišarvátkou ve sparťanském pásmu, tu ale vzápětí sudí nekompromisně ukončují. Vhazuje se v levém kruhu.
     
    49:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    První kombinace Kaliny a Kumstáta sice ještě za Kloučkova záda nepropadla, druhý jmenovaný, tedy PETR KUMSTÁT, ale uspěl po Pechově pasu ihned vzápětí! Asistence: Lukáš Pech.

    Šimon Sedlařík

    Branky a nahrávky: 45. Košťálek (Jarůšek, Říčka), 50. Kumstát (Pech), 64. Kudrna (Košťálek, Jarůšek) – 13. Miromanov (Bubela, Kratochvíl), 25. Treille (Svoboda)


    HC Sparta Praha: Honzík (Machovský) – Blain, Kalina, Košťálek, Gregorc, Delisle, Piskáček, Dvořák, Voráček (C) – Jarůšek, Klimek, Říčka – Forman, Pech, Kumstát – Kudrna, Černoch, Rousek – Jandus, Hanták, Pšenička. Trenér: Uwe Krupp.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kacetl) – Miromanov, Wishart, Trončinský (C), Budík, Holland, Gallet, Nedbal – Machala, Bubela, Mandát – Svoboda, Marosz, Treille – Vracovský, Kratochvíl, Bortňák – Machač, Voženílek, Kusý. Trenér: Miloš Holaň.

    Rozhodčí: Fraňo, Micka – Ševic, Votrubec.
    thejrc.org