Rusko – Švédsko 1:2 (kon.) | Česko – Slovensko 8:3 (kon.) | Kanada – USA 6:5 (po pr.)
USA – Rusko 4:5 (kon.)
konec
Česko
8:3 (1:1, 3:1, 4:1)
Slovensko
Sobota 11.08.2018, 00:00 • Downtown Community Arena, Edmonton • Hlinka Gretzky Cup • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    59:55
    V samotném závěru ještě inkasuje dvě minuty Turan (SVK), který se už delší dobu snažil dostat do potyčky s někým z českých hráčů.
     
    59:29
    Krásný zákrok lapačkou v poslední minutě si připsal Škorpík, který ukradl gól Eliašovi. Ten mířil do horního růžku, ale český gólman se rychle přesunul a je vítězem okamžiku.
     
    58:41
    Pytlík dostal přihrávku před branku, byl sám před brankářem, ale Borák jeho pokus nadvakrát zneškodnil.
     
    55:12
    Jako raketa vystartoval po buly ve vlastním obranném pásmu za vyhozeným pukem Chromiak, dojel jej, ale v samostatném úniku si nepřišel na Škorpíka.
     
    55:03
    Koffer si klepnul o přihrávku v přečíslení tří na jednoho, trefil přesouvajícího se brankáře do ramena, odtud puk odskákal těsně vedle levé tyče. Další velká šance Česka.
     
    52:32
    Pro Slovensko to navíc v dohledné době nevypadá na zlepšení, Ilenčík musí odsedět dvouminutový trest.
     
    51:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    MARTIN LANG se hned po návratu z trestné lavice zapisuje mezi střelce, poté co jej našla Teplého přihrávka od levého mantinelu a český útočník využil rozhozeného postavení slovenského brankáře i obrany. Zápas se stává jednoznačnou záležitostí. Asistence: Michal Teplý, Filip Přikryl.
     
    49:31
    Trest za brankáře Škorpíka (CZE), který vyhodil puk ze hřiště, odpyká Lang. Začíná slovenská přesilovka.
     
    48:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Karel Gott v provincii Alberta nikdy tak často nehrál. Jeho "Dám dělovou ránu" zní dnes už posedmé, poté co MARCEL BARINKA kompletuje hat-trick. Znovu těžil z výborné přihrávky, kterou tentokrát dostal mezi kruhy, kde zůstal zcela sám, a mířil přesně pod břevno. Asistence: Michal Teplý, Adam Raška.
     
    47:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to znovu o tři branky po hezky sehraném brejku Autorem branky je ADAM NAJMAN, na jehož hůl narýsoval před odkrytou branku milimetrovou přihrávku z pravého křídla Novák v rychlém brejku. Asistence: Pavel Novák.
     
    46:42
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci korigují skóre po přesné Mrázikově střele, kterou Škorpík mohl jen vykopnout před sebe a volný MARTIN CHROMIAK neměl problém z dorážky zavěsit pod břevno. Asistence: Michal Mrázik, Samuel Kňažko.
     
    43:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvělá práce Adama Rašky, který zavezl puk do pásma, neukvapil se a následně od zadního mantinelu našel před odkrytou brankou zcela volného MARCELA BARINKU. Ten už měl poměrně jednoduchou úlohu. Asistence: Adam Raška.
     
    39:50
    Teplý se v samotném závěru dostal do úniku, když přebruslil slovenské obránce stíhající odražený kotouč, jeho bekhendový blafák ale zlikvidoval Borák.
     
    37:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Díky velkému tlaku se Češi poprvé v utkání dostávají do dvoubrankového vedení. Po Teplého střele a Borákově zákroku dokázal ze vzduchu srazit kotouč do odkryté branky pohotový ADAM NAJMAN. Národní tým tak využívá přesilovku. Asistence: Michal Teplý, Marcel Barinka.
     
    35:46
    Po dalším závaru před Borákem dostává dvě minuty za hákování obránce Turan. Český tlak bude znásoben přesilovou hrou.
     
    34:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým jde zaslouženě do vedení. Po skvělé přihrávce na hranici brankoviště od Koffera zůstal u levé tyče zcela volný JONÁŠ PETEREK a nadvakrát přehodil beton roztaženého Boráka. Asistence: Filip Koffer, Jan Mlčák.
     
    29:39
    Teď poměrně přímou a rovnou cestu našel Adam Raška, ke kterému se odrazil vyhozený kotouč, český útočník najížděl z pravé strany na brankáře, jenže svůj švih poslal příliš vysoko nad břevno branky.
     
    27:01
    Slovensko skvěle vyřešilo přečíslení tři na dva, na jehož konci byl úplně volný Ilenčík, který ale ve velké šanci trefuje jen pohotového Škorpíka!
     
    26:26
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Také Slováci využívají přesilovku a je opět vyrovnáno. MAXIM ČAJKOVIČ si po levém křídle nabruslil do útočného pásma a rychlým švihem přes obránce se krásně trefuje přímo pod břevno. Brankář Škorpík byl brzo na ledě a puk zaplul přesně do volné mezírky. Asistence: Samuel Kňažko.
     
    25:01
    Útočným faulem se provinil Adam Raška (CZE), český nápor je tak u konce. Raška odsedí trest za nedovolené bránění.
     
    24:39
    Tentokrát Borákovi vypadl kotouč po předchozím nahození, spadl přímo na Tomanovu hůl, český forvard ovšem bekhendem těsně míjí odkrytou branku.
     
    22:09
    Haščák (SVK) ve středním pásmu podrazil protihráče a Češi si zahrají přesilovku.
     
    21:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je FILIP PŘIKRYL. Češi vybojovali puk ve středním pásmu, přešli do přečíslení tří na jednoho, které vyřešil FILIP PŘIKRYL přesnou střelou švihem, na kterou Borák nestačil. Bez asistence.
     
    20:29
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Haš – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Slovensko (Michal Mrázik – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:26
    Přikryl se krásně uvolnil na útočné modré čáře, nachystal před brankou skvělou pozici Mužíkovi, jenže jeho bekhend se nevešel mezi tři tyče.
     
    11:30
    Tureček (CZE) poslal při forčekingu v útočném pásmu protihráče na hrazení a přesilovku si zahrají také Slováci.
     
    11:20
    Lang projel kolem slovenského obránce do velké šance, byl sám mezi kruhy, jeho střelu do protipohybu ale skvěle likviduje Borák.
     
    01:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci bleskově vyrovnávají. V pokračující akci se puk dostal na modrou čáru k Turanovi a jeho nahození na branku šikovně tečoval mimo dosah Škorpíka MICHAL MRÁZIK. Asistence: Oliver Turan, Andrej Golian.
     
    00:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým přesilovku rychle využívá a ještě v první minutě jde do vedení. Teplý dostal mezi kruhy spoustu prostoru, jeho střelu brankář Borák jen vyrazil a číhající MARCEL BARINKA dorážel do prázdné branky. Asistence: Michal Teplý.
     
    00:23
    Turan (SVK) při Raškově úniku fauloval a Češi si hned v úvodu zahrají přesilovku.
     
    00:20
    Hned v úvodu měli velkou šanci Češi, Raška dostal puk do jízdy na pravém křídle, přebruslil obránce, ale svůj blafák nedotáhl do gólového konce.

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 1. Barinka (Teplý), 22. Přikryl, 35. Peterek (Koffer, Mlčák), 38. Najman (Teplý, Barinka), 44. Barinka (Raška), 48. Najman (P. Novák), 49. Barinka (Teplý, Raška), 52. Lang (Teplý, Přikryl) – 2. Mrázik (Turan, Golian), 27. Čajkovič (Kňažko), 47. Chromiak (Mrázik, Kňažko)


    Česko: Škorpík (Malík) – Haš, Mlčák, Kubíček, Homola, Tureček, Žůrek, Suhrada – Teplý, Barinka, Raška – Beránek, Peterek, Pytlík – Mužík, Přikryl, Lang – Koffer, Najman, Toman – P. Novák.
    Slovensko: Borák (Kozel) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš, Hudík – Mrázik, Sojka, Chromiak – Haščák, Turanský, Čajkovič – Jendek, Eliaš, Volko – Kormúth, Škultéty, Valigura.
    thejrc.org